Reacties voor: ‘Apple maakt 200 dollar winst per iPad Pro’

RBC Capital Markets voorspelt hoe vaak de iPad Pro de komende maanden verkocht gaat worden en hoeveel winst Apple per iPad Pro maakt.
Lees het complete artikel → ‘Apple maakt 200 dollar winst per iPad Pro’
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Sjejus, sorry hoor maar wat is hier nieuwswaardig of interessant aan om te weten? Stellen we ons die vraag bij elk product wat we kopen? Surprise…Spa Blauw

  2. En ik geloof er niks van.
    € 200,00 wat ze over houden die ze aan de winkel verkopen?
    Want hoeveel verdiend een winkel dan?

  3. is dit het bedrag dat per ipad naar apples geldkluis gaat, of is dit wat ze per ipad verdienen maar waar dus nog salarissen van moeten betaald worden?

  4. Uhh 200 euro? Netjes voor een bedrijf en ik gun het ze ook. Maar dan kosten de onderdelen/ontwikkeling rond de 700. Dat vind ik best veel en dan 200 winst. Er gaat natuurlijk ook veel naar winkelketens dus hoeveel winst ze daadwerkelijk maken weten we niet en is eigenlijk niet relevant

  5. Vind het wel meevallen die €200 . De R&D kosten om dat ding te ontwerpen en ontwikkelen , moet ook terug verdient worden. Overal word dikke winst opgemaakt , anders ben je als bedrijf niet gezond bezig.

  6. 25% winst is echt niet extreem en maken de meeste bedrijven op producten. Voordat we weer reacties krijgen hoe belachelijk het is.

  7. @J@n: @harry: Inderdaad cijfers die nog niks zeggen.
    Nietszeggend artikel dus.

  8. Zeker als het alleen maar de brutowinst per product is. Dus verkoopwaarde minus inkoopwaarde (of directe productiekosten).

    Daar moeten nog alle andere toe te rekenen (vaste en variabele) kosten vanaf.

  9. @roblamper:
    “R&D kosten om dat ding te ontwerpen”
    Dan ben je er wel toch ingetuimeld want die ontwikkelkosten zijn vrij gering. De iPad Pro technologie is gewoon precies hetzelfde als de iPad Air2, maar dan met wat grotere speakers.
    Er is niet eens moeite gedaan om de batterij daar omheen te morphen voor winst in batterijduur.
    De touchID scanner is een verouderd model tov de iPhone 6 S.
    3D Touch scherm ontbreekt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.