Reacties voor: Steeds meer iPhone XS-kopers kiezen voor meer opslag, hoe zit dat met jou? [poll]

Het blijkt een slimme zet van Apple te zijn om de iPhone XS met 512GB uit te brengen. Analisten merken op dat steeds meer kopers kiezen voor het model met meer opslagruimte, dat tegelijkertijd ook het duurste model is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Met de oog op de toekomst toch gekozen voor een XS 256 GB. Maar het blijft duur💸

  2. Tja, ik vraag me af wat je met zoveel moet op een telefoon.
    Tegenwoordig heb je diensten zoals iCloud. Nog stukken makkelijker ook.

  3. Ff kijken. Heb nu een iPhone X 64GB, waarvan 28GB in gebruik.

    Ik zou nu dus zeker weer voor 64GB kiezen. Grote opslag gebruikers zijn muziek en foto’s/video’s. Ik maak gebruik van spotify en iCloud fotobibliotheek. Dus ik heb gewoon niet zoveel ruimte nodig op mijn telefoon.

  4. Tegenwoordig stream ik alle media content dus ik ga ook voor de 64GB versie. Daarnaast kun je eenvoudig iCloud uitbreiden naar 2TB voor een tientje per maand en dat hou je als je overstapt naar een nieuwe toekomstige telefoon.

  5. Ik heb op mijn iphone X redelijk wat data, zo rond de 80Gig. Dus aan het instapmodel heb ik niks.
    128gig zou ideaal zijn. Maar die bieden ze niet aan.
    Moet je voor de 256Gig gaan. € 170,- meer dus !
    Dieven bij Apple…

  6. Ik heb nu een iPhone 8 Plus en daar heb ik meteen gekozen voor 256 GB. Ik sla de iPhone dit jaar over, maar anders was ik voor de 512 GB gegaan.

  7. Ben van iPhone 7 128 GB gezakt naar iPhone X 64 gb. Gebruikte steeds zo’n 40 a 50 gb, dus extra opslag was niet zo nodig. Maar 32 gb was dan weer te weinig.

  8. Interessant artikel. Wat ik mij afvraag: is er een specifieke reden dat de maximale hoeveelheid opslag telkens verdubbelt? Relatief blijft dit iedere keer een stijging van 100%, maar in absolute zin is de toename van het opslaggeheugen iedere keer twee keer zo groot dan de keer ervoor. Waarom zou er bijvoorbeeld niet gekozen kunnen worden om het opslaggeheugen met 100GB (bijvoorbeeld) uit te breiden, in plaatst van steeds een verdubbeling?

    • @Robert Janssen: Dat komt omdat flashgeheugen in een vaste reeks verkrijgbaar is: 4GB, 8GB, 16GB, etc. Dus steeds een verdubbeling. Wat je misschien ook is opgevallen is dat het steeds machten van 2 zijn: 2^7 = 128, 2^8 = 256, etc. Dat heeft te maken met de oorsprong van computers en het feit dat ze niet het decimale stelsel gebruiken, maar binaire en hexadecimale getallen. Apple zou misschien wel extra geheugen in stappen van 100GB erbij kunnen prikken, maar dat is ongunstig. Dan moeten ze bij een geheugenstrip van 128GB een gedeelte van 28GB onbeschrijfbaar maken, zodat je precies op mooie getallen uitkomt. Lijkt me niet de meest handige optie.

  9. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik heb nu een iPhone 8 Plus en daar heb ik meteen gekozen voor 256 GB. Ik sla de iPhone dit jaar over, maar anders was ik voor de 512 GB gegaan.

    Kan je ook toelichten waarom? Ben ik wel benieuwd naar. Wat neemt bij jou zoveel ruimte in dat je de 512GB versie zou nemen?

  10. Ik heb op mijn iPhone 7, de 128GB versie waarvan ik nog 60GB vrije opslag heb. Moet wel zeggen dat ik eens in de zoveel tijd mijn foto’s verwijder om het een beetje op te schonen. Muziek sla ik lokaal op.

    Jammer dat ze 128GB niet meer aanbieden. Mja, dat weten ze bij Apple ook dat veel mensen dat vinden;-)

  11. Voor mij is 64 GB meer dan genoeg, vraag me af wat sommige mensen doen op hun iPhone als ze voor 256 of 512 GB kiezen.

  12. Voor mij is de iPhone X 64GB meer dan genoeg, mochten de prijzen over een paar jaar op een acceptabele niveau liggen, dan kijk ik wel weer verder. Voor 256GB of 512GB betaal je nu gewoon de hoofdprijs en, dat wordt mij te gortig.

  13. Ik heb 256GB, veel maar ik reis elke dag 1 uur met de trein, en 45 min met bus en metro en dan kijk ik films en series, en luister muziek in de bus.
    Met 256GB kan ik makkelijk voor de gehele week alle media er op zetten, en houd ik ruimte over voor andere bestanden e.d.

  14. Met de 6 en 7plus had ik 128gb, met de X daarin tegen voor 64gb gekozen, dat bleek net te krap. Dus mijn Xs Max heeft 256gb… en voor deze keer probeer ik er 2 jaar mee te doen.

  15. Het afgelopen jaar heb ik een 64GB iPhone X gebruikt (ik kwam van een 256GB model). Toen ik ‘m uitpakte dacht ik: “Dat lukt nooit”. Ik gebruik mijn toestel heel intensief, installeer veel apps (ruim 200), stream muziek, maak heel veel foto’s en video’s. Blijkt dus prima te lukken. Ik heb geen moment met opslag zitten aanmodderen. Ik zat constant rond de 40GB van de 64GB.

    Inmiddels heb ik een 512GB iPhone XS Max. Ik wist al dat het totale overkill zou zijn, maar het is leentoestel dat later weer terug moet en ik had geen inspraak over de hoeveelheid opslag. Ik loop er nu drie weken mee rond en heb nog steeds rond de 40GB in gebruik.

    Het ‘geheim’ is dat ik 200GB iCloud-opslag deel binnen het gezin (€2,99 per maand). Dat kost je dus 36 euro per jaar. Als je bedenkt dat 2 of 3 mensen op die manier niet hoeven te upgraden naar 256GB en aan een 64GB toestel genoeg hebben, dan is het veruit de goedkoopste oplossing. Een geheugenupgrade (3x €170 extra voor een 256GB XS) is vele malen duurder.

    Nog wel goed om even te zeggen dat de situatie op de iCulture-redactie natuurlijk totaal anders is dan voor de meeste consumenten. Vandaar ook de sterk wisselende capaciteiten. We moeten de nieuwste toestellen hebben met een zo groot mogelijke variatie en dan is het afwachten wie met welk toestel gaat rondlopen. Da’s dus niet altijd de persoonlijke voorkeur van de redacteur. Zelf zat ik helemaal niet te wachten op een €1659 mega-smartphone in m’n achterzak die duurder is dan mijn MacBook (ik heb er voor de zekerheid maar wel een hoesje om gedaan).

    Wat mijn jaar met 64GB wel heeft bewezen, is dat je wel kunt denken dat je altijd meer en groter nodig hebt, maar dat je ook bij intensief gebruik (yup, mijn schermtijd is 4,5 uur per dag) best genoeg kan hebben aan 64GB. iOS regelt alles automatisch: foto’s die je niet nodig hebt worden geruisloos van je toestel gehaald en weer opgehaald als je erop tikt. Dat kost 3 seconden extra, maar de meeste kijk je toch niet vaak terug. Ik heb nu 15.000 foto’s en 350 video’s en kan er op elk moment bij. Alle muziek staat in de cloud, het enige wat veel ruimte kost zijn podcasts die ik lokaal bewaar. Maar ook dat werkt prima. Misschien is het anders voor mensen die aan ‘hoarding’ doen, maar ook dan kom je met 128GB al een heel eind.

  16. Ik film vrij veel. In 4K. Dat vergt veel opslag. Ik reis nogal eens buiten de EU. Daar heb ik dus een hoeveelheid muziek voor op mijn iPhone. Een Internetverbinding is niet altijd mogelijk of duur. En ik wil niet alles in de Cloud hebben. Daarom wat meer en dan is 64Gb inmiddels wat krap, ook met iOS updates die wat reserve ruimte vergen. Maar 128Gb is ruim voldoende voor mij. Helaas is dat geen keus meer.

  17. Ik heb een xs max 64gb in combinatie met een nas en dit bevalt me prima . Het enige dat jammer is dat is dat je niet zoals bij Android een automatische upload kan doen van je foto’s . En live foto’s worden geüpload als foto en video .. hoe stupide ook

  18. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Robert Janssen: Dat komt omdat flashgeheugen in een vaste reeks verkrijgbaar is: 4GB, 8GB, 16GB, etc.

    Dank je Gonny voor je duidelijke uitleg. Ik ben wat wijzer geworden. Over twee jaar verwelkomen we dus wellicht een 1024GB-iPhone.

  19. Origineel geplaatst door Hart
    Ik heb op mijn iphone X redelijk wat data, zo rond de 80Gig. Dus aan het instapmodel heb ik niks.

    128gig zou ideaal zijn. Maar die bieden ze niet aan.

    Moet je voor de 256Gig gaan. € 170,- meer dus !

    Dieven bij Apple…

    Of je wist 20gb anders ben je eerder dief van je eigen portemonnee 🙂

  20. Ik heb altijd de gene met het minste opslag, dus nu de 8 plus met 64gb.
    Elk jaar gooi ik mijn telefoon helemaal leeg, fabrieksherstel aan Itunes met nieuwe ios versie.

    Ik zet dan geen Back-up met foto’s ofzo terug alleen wat instellingen, de foto’s staan toch op mijn Nas(dus waarom dubbel bewaren).
    Zo is mijn telefoon weer lekker schoon en fris zonder oude rotzooi, bewaar verder ook niks in de cloud.

  21. Ik vind 64 genoeg. Voor 10,- kun je een iCloud abo van 2 TB gebruiken.

  22. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Robert Janssen: Dat komt omdat flashgeheugen in een vaste reeks verkrijgbaar is: 4GB, 8GB, 16GB, etc.

    Origineel geplaatst door Robert Janssen
    Dank je Gonny voor je duidelijke uitleg. Ik ben wat wijzer geworden. Over twee jaar verwelkomen we dus wellicht een 1024GB-iPhone.

    Ook wel bekend als 1TB 😉

  23. Ik heb nu een iPhone 7 met 32 gigabyte en het zal mijn eerste een laatste iPhone worden. Ik hoef geen 256 gigabyte. En het is veel te duur voor een 13 jarige.

  24. Ik kies meestal de laagste opslag dit omdat ik een onbeperkte databundel heb en alle muziek die ik wil en kan luisteren doe ik via Spotify apps zijn de apps die ik het meeste gebruik dat zijn er een stuk of 20 hooguit. Dan heb ik aan veel opslag niet veel. Muziek zoals remixes die ik binnenkrijg zijn niet zo groot qua mb’s dus heb ik aan 16gb meer dan genoeg. Ik merk wel dat als je iPhone op bv Marktplaats te koop zet het langer duurd voor je hem verkoopt als dat je meer opslag hebt dan verkoop je hem sneller. Verder ben ik toe aan een nieuwe na vier jaar iPhone6 ben ik nu aan het kijken wat mijn volgende wordt.

  25. Ik heb nog de iPhone X 256gb als werk telefoon en dat is ruim zat voor wat er op moet. Voor prive heb ik de iPhone Xs Max 512GB. Muziek is alleen al 90gb en dan alle kaarten van Sygic erop en wat films mee die ik gekocht heb. Daarnaast maak ik ook veel foto en video dus ik heb deze ook zo vol zitten rond de 256Gb/320gb. Mijn icloud is gewoon gratis (5gb) en is puur voor alle presentaties en documentaties online te hebben. Reserve kopieën van alle Apple apparatuur maak ik op de macbook wat ik vervolgens weer op een externe SSD zet.

  26. Is dit een suggestief verkoop verhaal? Hoezo meer geheugen???? Ok 16gb is weinig maar kom er mee weg zakelijk met allerlei apps enz. Provo kwam ik er wel mee in problemen bij installatie van updates enz. Dus regelmatig foto’s verwijderen die toch al in de iCloud staan. En de optie dat je telefoon efficiënt omgaat met geïnstalleerde apps die weinig gebruikt worden en dus in de iCloud staan totdat je ze wilt gebruiken. Maar met 32gb moet je echt uitkomen met alle browsers authenticatie tools meerdere e-mail clients en WhatsApp rocketchat telegram en noem ze maar op. Ik heb een 5S, 6+, 6S+ allemaal 16Gb daarnaast een 8+ met 64 en een 8 met 64. Leuk maar 32 had meer dan genoeg geweest voor beide 8 modellen die ik particulier en zakelijk gebruik. 128gb heb ik op de iPad 2017 en is alleen interessant voor films in het vliegtuig of in de auto voor vakantie. Verder zinloos veel opslag dus het verhaal dat mensen en mas overstappen naar 256 en meer kan er bij mij niet in. Maar goed ik heb ook 160gb databundel en die krijg ik maar houd iedere maand 120gb met gemak over. 😇

  27. Ik ben zelfs teruggegaan in opslag. Ik had eerst een iPhone 7 met 128GB en heb nu een XS aangeschaft met 64GB. Ik had op de 7 ongeveer 99GB in gebruik, maar na een opschoonactie kwam ik uiteindelijk uit op 35GB in gebruik. Ik had al een 200GB iCloud abonnement (met het gezin) en daar heb ik ook voldoende aan.
    Probleem wat je hebt met meer opslagruimte is dat je nergens meer naar kijkt “want je hebt toch genoeg ruimte”. Als je goed gaat kijken is er vaak een hoop wat ruimte inneemt, maar waar je feitelijke niets mee doet of iets aan hebt.

  28. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Robert Janssen: Dat komt omdat flashgeheugen in een vaste reeks verkrijgbaar is: 4GB, 8GB, 16GB, etc.

    Origineel geplaatst door Robert Janssen

    Dank je Gonny voor je duidelijke uitleg. Ik ben wat wijzer geworden. Over twee jaar verwelkomen we dus wellicht een 1024GB-iPhone.

    Voor minimaal $2048……..😕

  29. Ik heb een iPhone XS met 64 GB opslagruimte en 200 GB iCloud-opslagruimte. Daarnaast verwijder ik foto’s en video’s die ik niet wil bewaren, en apps die ik niet meer/weinig gebruik.

  30. 80 GB over op mijn 256 GB iPhone X.
    Ik ben een gebruiker die aan 64 GB te weinig heeft.
    Ik had genoeg aan 128 GB, maar blij dat die overgeslagen werd voor de X.

    Ik kan hier nog mee vooruit, ik ga waarschijnlijk voor de X2S (of hoe de iPhone over 2 jaar ook heet).

  31. Belachelijk duur zoveel opslag
    dus niet nodig met een paar apps
    muziek gewoon thuis en online in me auto !!

  32. Heb een iPhone 7 van 32gb en heb nog 23gb over…
    16gb is voor mij al genoeg want bijvoorbeeld op mijn iPad mini van 16gb heb ik nog 3gb over

  33. Ik sta hier in de familie- en vriendenkring bekend als de Apple profeet. Maar met deze prijzen (o.a. voor extra opslag) wordt dat een steeds lastiger baantje😏

    On topic: ik kies voor iCloud (€2,99 p.m.) en dat past prima!

  34. Pure marketing dit. De consument heeft het gevoel dat hij meer waarde krijgt bij de middelste variant.

  35. Bij de iPhone 6 plus gekozen voor 16GB, bij de iPhone 6s toch maar gekozen voor 64GB i.v.m. het maken van veel foto’s en filmpjes tijdens vakanties en uitjes etc. De iPhone 6s 64 GB kostte toentertijd praktisch net zoveel als een 6 plus 16 GB. Sinds gisteren van de 6s 64GB space gray overgestapt op de Xs 64GB space gray. Vind de witte achterkant van de silver variant erg mooi maar de chroom randen doen de nieuwe iPhone Xs zeker geen eer aan, foeilelijk naast die prachtige witte achterkant.

  36. Origineel geplaatst door Ruud
    @Gil: Ligt aan je NAS. Dit kan bij Synology wel

    Ik heb helaas een qnap deze doet ook wel een upload van de genomen foto’s maar ik moet dan steeds de app eerst openen . Misschien binnen enkele jaren toch maar eens overschakelen dan 😉

  37. Mijn 7 plus van 128gb had 95gb in gebruik, dus 128GB was genoeg geweest, helaas hebben ze die niet meer, dus ik moest wel naar 256GB

  38. Ik heb een iPhone 8 met 64 GB, waarvan 22,3 GB in gebruik is. Daarnaast heb ik een NAS (2x 2 TB in RAID 1 met Time Machine) en staat er nog wat op dropbox (12,2 GB ruimte). Ik heb mij vorig jaar voorgenomen om zeker 5 jaar met mijn 8 te doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.