Reacties voor: Analist: iPad is ‘de Mac voor de massa’

Wall Street-analist Gene Munster noemt de iPad een 'Mac voor de massa' en stelt zijn verwachtingen voor volgend jaar alvast bij.
Lees het complete artikel → Analist: iPad is ‘de Mac voor de massa’
Michel Lusthof -

Reacties: 14 reacties

  1. De iPad is inderdaad wel wat meer voor de massa, maar of je het een mac kan noemen weet ik niet..

  2. De iPad is een leuk apparaat, maar hij haalt het lang niet bij een OSX machine. Daar kan je gewoon veel meer mee (zoals java en flash filmpjes kijken :X).

  3. Ik ben van de iPhone 3G, iPhone 4 en de iPad nu ook nog eens overgestapt naar een iMac 27 inch. En dat voor een hardcore Windows gebruiker.
    Het zou goed kunnen dat meer mensen van de goedkope Mac (iPad) naar de duurdere iMac of MacBook overstappen.
    Als je steeds meer gewend raakt aan de gebruiksvriendelijkheid van Apple produkten dan wil je eigenlijk niet meer terug. Voor mij nooit meer een ander telefoon dan een iPhone en waarschijnlijk ook nooit meer een ander Windows desktop computer.
    Het kost je wel een rib uit je lijf, maar ik moet eerlijk toegeven dat het elke cent meer dan waard is geweest.

  4. Das ook wat hoor nu wel bij de massa

  5. zo’n wit macbookje is niet veel duurder dan mijn pad.
    ik vind iphone en pad heerlijk maar osx interesseerd me niet. blijf een knutselaar en bepaal zelf hoe mijn pc eruit ziet.

  6. @DarkMessiah:

    Origineel geplaatst door DarkMessiah
    De iPad is een leuk apparaat, maar hij haalt het lang niet bij een OSX machine. Daar kan je gewoon veel meer mee (zoals java en flash filmpjes kijken :X).

    Vind je flash werkelijk zo belangrijk dat je van alle voordelen van een Mac enkel dat op kan noemen?

    Ot: de iPad is een leuk product enkel denk ik niet dat hij nog goed inzetbaar is in het bedrijfsleven. Hierbij houd ik in gedachten dat fit de eerste echte tabletcomputer is, en het product dus nog in de kinderschoenen staat. Ik verwacht dat over een jaar of 4 de tabletcomputer echt helemaal een volwassen product is dat veelzijdig in zowel het bedrijfsleven als in de consumentenkring ingezet kan worden.

    Maar voor nu is het vooral een leuke gadget.

  7. Ergens vind ik het wel kloppen, de iPad is, zoals Florens zegt, wel voor het volk, maar het kan de Mac niet vervangen. Bestanden downloaden kan je niet op een iPad maar missen doe ik het ook niet. Flash mis ik meestal ook niet, maar ik kan bijvoorbeeld niet de filmpjes van TopGear kijken via de YouTube app. HTML5 werkt prima op de iPad. Ik denk dat Flash binnen dit en 10 jaar niet zo groot meer is als dat het nu is. HTML 5 is gewoon beter.

  8. Ik zou eerder zeggen “de macbook voor de massa”. Reeds sinds de iPad uit is ben ik er al redelijk van overtuigd dat als mijn huidige Macbook te oud wordt (dat is nog wel even het beestje is nog maar 2 jaar) ik geen nieuwe Macbook meer zal kopen. In plaats daarvan kan ik voor ongeveer het zelfde budget een Mac mini en een iPad daanschaffen.

    Ik gebruik mijn Macbook meestal als desktop en enkel mobiel voor vanuit de zetel te msn’en of wat te surfen, filmpje te kijken…. dito voor op de trein…. Hoewel ik op de trein nu mijn iPhone gebruik…

    Met de keyboard opties van een iPad kan die perfect mijn Macbook vervangen voor de mobiele toepassingen dusja… Het enigste wat ik nog ontbreek is de mogelijkheid het eenvoudig aan een projector te hangen (maar ik vermoed wel dat die bestaat of er binnenkort bij zal komen).

  9. Origineel geplaatst door klaas
    Das ook wat hoor nu wel bij de massa

    I’ve got news for you klaas; Apple is al lang niet meer de hippe underdog die het lange tijd geweest is. Sterker nog, Apple apparaten zijn nu gewoon mainstream.
    Met een iPad, of welk ander i-apparaat dan ook, hoor je ondertussen alweer een hele tijd bij de massa.

  10. Mijns inziens is de iPhone meer het apparaat dat zorgt voor meer mensen die met Apple in aanraking komen en dan … Juist overstappen op andere hardware van Apple, zoals dus de iPad en eventueel nog meer.

    Het is belachelijk hoeveel mensen ik zie met een iPhone (4!) heden ten dage. Die vragen mij na een aantal weken (verkocht te zijn door hun ervaring met hun eigen iPhone) of die iPad ook zo cool is. “Ja”, zeg ik dan en dat resulteerde al in 2 aangeschafte iPads door derden.

  11. zo’n lekker ‘gevuld’ bureau als op de foto wil ik ook wel 😉

  12. Ook ik gebruik mijn MacBook als desktop en heb er een 24″ monitor aan gekoppeld van een ander merk. Werkt prima i.v.m. foto- en filmbewerking.

    Mijn iPad is inmiddels mijn beste vriend geworden. Nog nooit kon ik zo snel mijn mail checken en surfen op internet! Er zijn inmiddels al zoveel apps voor de iPad en er komen vast nog vele bij. De camera mis ik niet, voor foto’s gebruik ik de iPhone (die d.m.v. apps al gelinkt kan worden aan de iPad). Flash mis ik niet echt, het is een kleine beperking waar mee te leven is.

    Via een omweg (txtr) heb ik ebooks met DRM op de iPad gezet en kan die zonder problemen lezen. Synchroniseren van mijn apparaten gaat supermakkelijk. Al met al genoeg redenen om heel tevreden te zijn!

  13. ONZIN…. De Ipad is geen goed alternatief voor een mac computer, misschien wordt dit in de toekomst wel zo. Zelf denk ik meer (vanuit de signalen die ik uit mijn omgeving hoor) dat voornamelijk diehard macgebruikers (ikzelf) en iphone/ipod bezitters tot de doelgroep behoren.

  14. Denk dat de Ipad en soorgelijke apperaten wel deel van de toekomst gaan uitmaken. Wij zijn zelf bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website voor http://www.recreatiewoning.nl maar wij nemen wel direct het verhaal van de IPad mee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.