Reacties voor: Analist: ‘iPad-alternatieven vooral kansrijk in Europa’

Forrester denkt dat iPad-alternatieven in Europa beter zullen aanslaan dan in de VS, omdat de distributie van Apple minder goed voor elkaar is. In Spanje zitten de meeste tabletbezitters.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik denk dat Apple geen schijn van kans maakt. Als je hoort hoeveel problemen er mee zijn! Continu hangs in iTunes, reservekopien maken lukt niet, software updates lukken niet om allerlei duistere redenen, de helpdesk weet het ook niet meer, enz., enz., ik heb spijt dat ik een iPad heb gekocht!

  2. @Herman Teuling:

    Ik lig hier op de grond van het lachen. Je lijkt mijn opa wel. Die snapt ook nog steeds niet hoe een rekenmachine van casio werkt.
    Je hebt ook wel enig AANLEG nodig voor dit soort apparaten, anders is het terug naar de blocnote, beste kerel.

  3. @Herman
    Draai je Mac of Windows? Maar het probleem moet onherroepelijk aan jouw pc/Mac danwel je iPad liggen. Het is zeker geen weid verspreid probleem, anders zouden er pagina’s over volstaan….

  4. Dit slaat nergens op en laat maar weer eens zien wat voor kansloze mensen analisten zijn. Apple is ook online verkrijgbaar net als Samsung, Acer, ect. en heeft ook nog eens zijn eigen winkels, iets waar mensen ook wel om geven. Voor Samsung, Acer, ect. moet je naar een reseller, die zijn er dan wel weer in grotere aantallen maar ja.

    @jelle: nou aanleg is niet nodig hoor! Mijn vader heeft dagen zitten schelden toen zijn HTC Desire binnenkwam, maar hij is er aan gewend geraakt (al hoor ik af en toe nog wat gescheld als ie op zijn mobiel bezig is). Laatst hebben we een iPad voor hem gekocht en zonder uitleg is ie zijn gang gegaan.

  5. Ik heb jarenlange (>30jaar) ICT ervaring, dus daar ligt het niet aan! En het zijn wel bekende problemen alleen willen Apple gebruikers niet klagen! Ik heb urenlang aan de lij gehangen met een top deskundige van Apple en die kwam er ook niet uit, anders dan vage opmerkingen van: doe maar even iTunes opnieuw op het systeem zetten, en oh ja, dan is het niet voldoende om het te verwijderen, je moet dan ook allerlei links in Windows verwijderen, kortom: ze weten het niet!
    Ik ben dus geen leek, maar ben het wel zat om urenlang aan de lijn te hangen omdat ik wel probeer om mij problemen op te lossen! Apple is gewoon erg slecht, zeker in de communicatie mey Windows.
    @Jelle:

  6. @Herman, je hebt geeneens eens een iPad he? Trol!

  7. @Herbie:
    Jij bent gewoon heel erg slecht mijn heer. Ik heb ook een iPad en heb geen enkel probleem.. Zeker dat het niet aan je achterlijke windows ligt?

  8. @Wouter: ja zeker wel, ik heb er zelfs 2!
    Mijn verhaal klopt echt! Vanmiddag ga ik weer met Apple bellen.

  9. @herman: kijk dan eens in de fora hier het klinkt mij als een usb of anti-virussoftware probleem in de oren. Een windows probleem dus. Er zijn zat mensen hier die je even willen helpen. Ik kan je overigens zeggen dat iOS5 welke ik nu al draai via de lucht kan syncen met iTunes en backups kan maken via iCloud. Ook de iOS update welke ik vanmorgen via 3G deed ging vlekkenloos. Allemasl zonder usb draadje dus. Het is dus overdreven om van jouw eigen negatieve ervaring een groot probleem te maken.

  10. Ik begrijp die kritiek van sommigen op Apple helemaal niet.
    Ik was tot begin dit jaar een overtuigd Windows – gebruiker tot ik me eind maart heb laten verleiden om een ¨Pad 2 te kopen ! Man, dat is toch wel een superieur toestel in vergelijking met mijn Windows-laptop van voorheen. Ik ben nu reeds meerdere maanden een bijzonder enthousiast iPad-gebruiker en weet nu reeds dat mijn volgende desktop-toestel en/of een Mac zal zijn !

  11. Wat ik in zo’n persbericht altijd jammer vind is dat er gepoogd te verklaren waarom een bedrijf / product succesvol is obv verkoopprijs, marketing, aantal winkels etc. Nu heeft dat er natuurlijk wel mee te maken maar in dit geval heeft Apple met iPhone en iPad toch echt twee briljante producten gelanceerd die puur op kwaliteit en gebruiksgemak (nog) niet geevenaard kunnen worden door de concurrentie. Ik maak zelf ook software en besef me als geen ander dat Apple een major breaktrough heeft gemaakt in productbeleving met een capacitief touchscreen en bijbehorende OS dat perfect op elkaar aansluit. De problemen die Herman heeft lijken me incidenteel…

  12. @Wouter: weet je, ik krijg van de Apple helpdesk de volgende foutcodes door (HT1601, HT1923 en TS2529, tik maar in in google en de fout wordt direct gevonden) die er mee te maken kunnen hebben, daaraan kun je zien dat het probleem veel; vaker optreedt dan je denkt. Maar als iemand kan helpen graag: mijn ene ipad zegt geen reservekopie te kunnen maken (nadat hij uren heeft staan stampen…) en dus kan ik geen nieuwe softwareupdate downloaden. De andere ipad laadt de software wel maar blijft dab hangen op een netwerk time out. Ik kan zien dat de hele software wel is gedownload. Dit zou aan een firewall over virusscanner kunnen liggen, maar ik heb het ook geprobeerd zonder firewall en virusscanner: zelfde probleem. Ik ben benieuwd want ik was in het begin ook een absolute ipad fan en schreewde het hoog van de daken, maar sinds die problemen en de onmacht van de Apple helpdesk ben ik omgeturnd.
    Wie weet een oplossing? Dan word ik weer fan! Beloofd!

  13. Beste allemaal!
    Ik ben dit jaar eindelijk van Windows over gegaan naar IOS Ik heb dit jaar een ipad 1 ipad 2 macbookpro en iphone white gekocht Tot nu toe ben ik erg te spreken over alles wat ik heb gekocht Ik heb 2 opmerkingen!Macbookpro Batterij moet 7 uur meegaan Dit is zeker niet het geval Denk dat hij Max 3 a 4 uur draait. Misschien als ik niks doe dat hij het 7uur vol houd. Iphone 4 Blijft soms even hangen als ik op de menu knop druk!

  14. @Patrick: Ik ben het volledig met je eens. Mijn oudbollige windows 7 kraakt en kreunt op mijn Alienware, niets dat werkt. Heb me al arm gebeld naar betalende helpdesks. Ik moest ook geen Ipad hebben. Nu, een jaar later weet ik dat mijn volgende pc een appel logo zal dragen! Ze kwamen uit een dal, maar zitten nu zeker aan de top, ik kijk al uit naar Leopard!

  15. Apple komt op de markt met een tablet en plots brengt iedereen er eentje uit. Dit zegt al genoeg. Ik geloof er niks van dat een andere tablet het beter zal doen dan de ipad. Misschien dat er ooit meer android tablets verkocht zullen worden, maar dan alle verschillende merken door elkaar, maar dit gaat zeker nog jaren duren. Mensen zijn de ipad belange nog niet beu

  16. Origineel geplaatst door hummel
    Apple komt op de markt met een tablet en plots brengt iedereen er eentje uit. Dit zegt al genoeg. Ik geloof er niks van dat een andere tablet het beter zal doen dan de ipad. Misschien dat er ooit meer android tablets verkocht zullen worden, maar dan alle verschillende merken door elkaar, maar dit gaat zeker nog jaren duren. Mensen zijn de ipad belange nog niet beu

    Te kort door de bocht. E-reader is er ook niet voor niets, meer boeken veel minder ruimte nodig in de boekenkast, doch e-reader heeft in de regel geen kleuren dus voor boeken met plaatjes (stripboeken) is een tablet een leuke uitbreiding, en als je eenmaal een tablet maakt is het natuurlijk plezierig dat daar meer mogelijk mee is, en dan kom je uit op de ipad en soortgenoten.

  17. Ik had een windows pc en een laptop. Heb nu een iphone een ipad en een nieuwe imac en ben er super blij mee werkt allemaal als een zonnetje beter dan dat bagger windows want dat word alleen maar trager en trager. Ik ben dus een zeer tevreden apple gebruiker en wil geen windows meer thuis jammer genoeg hebben ze op mijn werk nog steeds windows en is dit in vergelijking met apple besturings systemen bagger traag. Ben dus blij dat ik geen windows meer heb.

  18. @Herman:

    Probeer eens wat apps te verwijderen op je ipad voordat je een backup maakt. Sommige apps kunnen wat problemen geven met een backup of update. Deze kun je later eventueel weer installeren.

  19. Origineel geplaatst door Andre
    @Herman:Probeer eens wat apps te verwijderen op je ipad voordat je een backup maakt. Sommige apps kunnen wat problemen geven met een backup of update. Deze kun je later eventueel weer installeren.

    Als je apps hebt verwijdert kun je ook je ipad even rebooten voor de zekerheid. Misschien helpt het.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.