Reacties voor: Analist: ‘geen A5X-processor in de volgende iPhone’

Analist Linley Gwennap stelt dat de volgende iPhone niet de A5X-processor zal gebruiken, omdat deze speciaal voor de iPad 3 is ontworpen. De iPhone ondersteunt al retina en heeft geen A5X nodig.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Ik denk het ook, want de A5X is in feite hetzelfde als de A5, ondersteunt nu alleen die superhoge resolutie. In de volgende iPhone zal wrs een nieuwe quad-core liggen, of dat zou toch zo moeten want de concurrentie zit niet stil. Zowel HTC als Samung gaan hun high end quad core smartphone(s) op de markt brengen de volgende maanden.

  2. Heel misschien stapt Apple af van nummering van toekomstige iphones. Dus de volgende iphone zou gewoon als de nieuwe iphone geïntroduceerd kunnen worden.

  3. Ik heb zo het idee dat deze analist niet weet waar hij over praat, maar het zou zomaar eens kunnen dat hij gelijk krijgt. Maar waar baseert hij op de A5X niet zuinig genoeg zou zijn??

    Verder leuk dat de concurrentie met high end quad core smartphones op de markt komt, maar waarom zou Apple daar gehoor aan moeten geven? Apple weet prima zelf wat er nodig is om het besturingssysteem efficiënt te laten draaien. Daar hebben ze met de vorige iPhone’s niet ondergedaan aan de concurrentie. Ik hoop verder dat Apple ook zo zijn eigen weg voortzet, en niet zoals de concurrentie grotere schermen etc. gaat gebruiken.

    Ik verwacht inderdaad dat ze van nummering afstappen en dat het zowel geen iPhone 5 als iPhone 6 zal gaan heten. Je ziet het al bij de nieuwe iPad en alle andere producten van Apple.

  4. Nee maar een A6 😀

  5. Ik ben gestopt met het kopen van iPhones. Ik concentreer mij nu op de iPod Touch generaties. Die zijn in weze hetzelfde als iPhone(met miniem verschil). En als gsm, gebruik ik gewoon eentje van 40 euro of zo.

  6. Origineel geplaatst door L23
    Ik heb zo het idee dat deze analist niet weet waar hij over praat, maar het zou zomaar eens kunnen dat hij gelijk krijgt. Maar waar baseert hij op de A5X niet zuinig genoeg zou zijn??

    Zomaar een idee: de nieuwe iPad is niet dunner geworden dan de iPad2, maar juist iets dikker. Waarschijnlijk om ruimte te maken voor een zwaardere accu (de iPad is ook een tikkeltje zwaarder geworden). Toch geeft Apple voor de nieuwe iPad dezelfde gebruiksduur op van 10 uur. Dus wordt er in het apparaat meer stroom verstookt.

    Ik vermoed dat er in de volgende iPhone inderdaad een andere processor zal zitten dan de A5 of A5X. Maar dan niet met meer grafische kernen, maar minder stroomverbruik en misschien iets meer processorkracht (hoewel de A5 niets tekort komt in de iPhone 4S).

  7. Ik ben een tevreden iphone 4 gebruiker. Maar ik denk dat mijn volgende smartphone een HTC one x wordt. Ik ben van mening dat de concurrenten langzaam maar zeker een goed inhaalslag maken tegen over apple.

  8. Idereen zegt wat , en uiteindelijk klopt er niks van

  9. The new iphone.

  10. Origineel geplaatst door Alfred
    Zomaar een idee: de nieuwe iPad is niet dunner geworden dan de iPad2, maar juist iets dikker. Waarschijnlijk om ruimte te maken voor een zwaardere accu (de iPad is ook een tikkeltje zwaarder geworden).

    Zomaar een idee, haha dat had die analist ook en die behaalt met deze onzin het nieuws. De nieuwe iPad is inderdaad dikker. Het is mogelijk dat het de nieuwe iPad inderdaad een zwaardere accu heeft, maar het zou ook heel goed mogelijk kunnen zijn dat het scherm net iets dikker is. Mocht er een zwaardere accu in zitten dan hoeft dit niet vanwege de A5X chip te zijn, dit kan ook te maken hebben met het Retina display en/of 4G. Mijn punt is dat het nieuws van deze analist nogal uit de duim is gezogen.

  11. Origineel geplaatst door L23
    Ik heb zo het idee dat deze analist niet weet waar hij over praat, maar het zou zomaar eens kunnen dat hij gelijk krijgt. Maar waar baseert hij op de A5X niet zuinig genoeg zou zijn??

    De analist baseert zich op het feit dat de batterij van de nieuwe iPad bijna verdubbeld is in capaciteit en deze nog steeds maar 10u meegaat. Het scherm zal er zeker mee te maken hebben, maar de processor ook. Het is bijna niet mogelijk om de batterij in de iPhone te vergroten, dus moeten ze naar een zuinigere processor. De concurrenten komen tegen het eind van het jaar ook met SoC’s die gebaseerd zijn op een ARM A15 processor (ipv de A9 nu). Apple zal waarschijnlijk volgen. De A15 is 40% sneller dan de A9 op dezelfde kloksnelheid. Hij is ook een stuk zuiniger.
    Ik denk dus dat deze analist gelijk heeft.

  12. @nick: Ga ik ook doen!
    Waar kun je zo’n A5 chip mee vergelijken dan.
    Lekker vaag toch om er een huischip in te doen, kan vanalles wezen!

  13. Die nummers zeggen toch eigenlijk niks. Het is net welke specs Apple opsteld die ze voor hun chip willen hebben. En of het dan een A5X of een A6 is maakt niet uit. Die namen bepalen ze ook gewoon zelf. Natuurlijk zijn er voor de A5X onderdelen van de A5 chip gebruikt, maar dat gebeurt bij elke nieuwe chip.

  14. @dmr: Huh…. een iPhone omruilen voor een HTC?!?

  15. @dmr: Totdat je dat ding daadwerkelijk in gebruik hebt. Dan verlang je hard terug.

    Been there, done that, didn’t like it.

    Ontopic: Ik ben dat hipster analysten gezeik een beetje zat. Ze denken allemaal wat te weten maar geen van allen heeft inhoudelijk iets bij te brengen. Allemaal koffie dik kijken bij ‘t eerste bakkie in de ochtend. Dan dromen ze nog half.

  16. @nick: Tether jij je mobiel internet naar je ipod touch dan?

  17. @Errornl: Ik gebruik toch enkel Wifi

  18. De iPad 3 New is nog niet verschenen of the speculeren over the next big thing is al weer begonnen…

  19. @Steven: Hoe specialer de verandering, hoe langer het schok-effect, hoe later ze beginnen met denken aan de volgende.. Maar Apple heeft de afgelopen 2 jaar geen sterk en blijvend schok-effect achtergelaten.

  20. Denk dat dit inderdaad het geval zal zijn.. Waarom zou Apple een nieuwe processor in een telefoon plaatsen als dat ding wat nu in de 4S zit nog begrenst is?

  21. @Pim Brussee: Of de volgende iphone krijgt een metamorfose en niet weer zo iets als 4S

  22. Dit zei Apple al tijdens de keynote dat de A5X speciaal was voor de retina van de iPad .

  23. @nick: Jij bent slim en ook mijn idee: je kunt de iPhones niet blijven bijbenen. Sinds ik ook een iPad heb is de interesse voor de iPhone toch gezakt. Ik zie me ook zomaar een keer een goedkoop mobieltje nemen. En blijf me concentreren op ipad of ipod.

  24. @Alfred: De dikte komt waarschijnlijk door het feit dat het retina scherm dikker is.. De a5x zal ongetwijfeld zuiniger zijn dan de standaard a5

  25. Origineel geplaatst door Jasper
    De a5x zal ongetwijfeld zuiniger zijn dan de standaard a5

    eh nee

  26. Het maakt me niet echt uit welke processor er in zit (de programma’s werken prima) als die batterij maar een langere levensduur krijgt.

  27. Ik vind het maar een vreemd verhaal.
    De iPad 2 kreeg t.o.v. de iPad 1 een A5, dual-core CPU met een GPU die 9x sneller is dan die van de iPad 1 (=A4). Overigens heb ik tot nu toe nog maar weinig apps/games gezien die goed gebruik maken van de A5 dual-core CPU en 9x snellere GPU (ken er wel een paar).

    Nu zit er in de nieuwe iPad een A5X CPU, met een GPU die dan nog 4x sneller is dan de A5 GPU (= 4×9= 36x sneller dan de iPad 1/iPhone 4 GPU).
    Ik weet zeker dat de A5 uit de iPad 2 ook prima een Retina display zou kunnen aansturen van dat formaat, dit kon de oudere A4 uit de iPhone 4 namelijk ook al!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.