Reacties voor: Analist: ‘Brutomarge van iPhone bijna 60 procent’

De iPhone heeft volgens analist Toni Sacconaghi een brutomarge van 57,8 procent. De iPhone is daarmee winstgevender dan andere smartphones en is volgend jaar goed voor 45 tot 50 procent van Apple's omzet.

Reacties: 16 reacties

  1. zakken vullers!!!

    En geeft ze eens ongelijk. want blijkbaar komen ze er mee weg. Als het waar is tenminste

  2. Vraag en aanbod, ze maken een goed product en kunnen het vragen. Groot gelijk.

    Nu komen er waarschijnlijk een hoop mensen die zeggen dat de telefoon te duur is, dan gewoon niet kopen, verkoopcijfers zijn prima en bewijzen het tegendeel.

  3. Zolang ze top producten blijven maken betaal ik wel een paar tientjes meer. Moet er niet aan denken om over te moeten stappen op een N95 ofzo

  4. Ik betaal ook graag wat meer voor kwaliteit. Vergeet ook niet dat dit alleen de winst is van de materialen van de iPhone, de materialen zijn zo zorgvuldig mogelijk uitgekozen, om de telefoon voor de consument zo goedkoop mogelijk te maken, maar ook om zoveel mogelijk winst te maken. Daarbij liggen de ontwikkelkosten van de iPhone waarschijnlijk veel hoger dan de rest, wat ook te merken is in het eindproduct 🙂

  5. @ Marcoooo
    Waarom zou je over moeten stappen naar een mobiel van een aantal jaren oud? Nokia heeft al opvolgers voor de N95 uitgebracht.

    Ik kan me niet voorstellen dat de iPhone verder in prijs gaat stijgen. Als WM7 waarmaakt wat beloofd wordt krijgt Apple er weer een concurrent bij. Neem daarnaast Android wat telkens verbeterd wordt en Apple snijdt zichzelf in de vingers bij een prijsverhoging.

  6. Producten van Apple zijn doorgaans duurder dat van de concurrentie. Daar staat tegenover dat ze bedrijfszekerder zijn, gebruikersvriendelijk en een prachtig design hebben. De concurrentie doet er alles aan om of mee te liften door look-à-likes te maken. Je ziet dat nu ook met de iPad, er is inmiddels een Nederlands bedrijf die komt met een nPad. Met het argument dat de iPad niet geschikt zou zijn voor zakelijk gebruik.
    Datzelfde werd ook gezegt over de iPhone. Voor ons bedrijf blijkt de iPhone juist de uitkomst, en we weten nu al dat de iPad van meer dat toegevoegde waarde zal zijn voor ons bedrijf.

  7. Origineel geplaatst door Kees
    @ Marcoooo
    Ik kan me niet voorstellen dat de iPhone verder in prijs gaat stijgen. …. en Apple snijdt zichzelf in de vingers bij een prijsverhoging.

    Voor lange lange tijd heeft Apple géén prijsverhogingen gedaan, alleen maar ‘betere’ produkten gemaakt met een nog weer lagere verkoop prijs

  8. Hahaha

    jullie lijden aan het stockholm syndroom

  9. Origineel geplaatst door sjourd
    Hahahajullie lijden aan het stockholm syndroom

    😛

  10. Niets nieuws onder de zon. Wat iedereen al wist: Apple producten zijn duur maar de consument betaald er kennelijk graag voor.

    Als je dit lukt als fabrikant dan kan ik maar één conclusie trekken: dan doe je het perfect als fabrikant en kijkt de hele industrie met grote jaloezie naar je.

    En inderdaad, het is misschien een beetje overdreven dat stockholm syndroom maar ik herken er wel veel in als je sommige reacties over de iPhone en iPad naleest. Kritiek mag je niet hebben op de producten van Apple want dan begrijp je het niet.

  11. Ik vind het weldegelijk gewoon diefstal. Ja ik heb het er voor over dankzij het concept van een twee-jarig abonnement, maar mijn beeld van Apple als bedrijf heeft weer een verdere deuk op gelopen. Als er een vergelijkbaar product komt van een ander bedrijf ben ik weg. Voor dit bedrijf voel ik geen enkele sympathie meer.

  12. Oké, ik vind juist van niet.
    Apple kan het maken om er zoveel voor te vragen. Als mensen het niet wilde aanschaffen. Deden de het niet.
    Ze hebben iets over voor een degelijk product.
    .

    Origineel geplaatst door Hardloper
    Ik vind het weldegelijk gewoon diefstal. Ja ik heb het er voor over dankzij het concept van een twee-jarig abonnement, maar mijn beeld van Apple als bedrijf heeft weer een verdere deuk op gelopen. Als er een vergelijkbaar product komt van een ander bedrijf ben ik weg. Voor dit bedrijf voel ik geen enkele sympathie meer.

  13. iPhone rules! Al verschillende mobieltjes gehad, maar niets kan tippen aan een iPhone! Ok, het is duur… Maar je krijgt veel in de plaats terug.

  14. Het is jammer dat ik de verkoopprijs niet mocht bepalen; ik had hem meteen met een factor 4 duurder gemaakt. Ik heb de prijs van de iPhone altijd al veel te laag gevonden. Ik ben wel benieuwd wat Apple inmiddels verdiend heeft aan iTunes en App Store downloads.

  15. Iphone 3GS is het beste wat me is overkomen in mijn mobiele carriere. Ik had eerder NOOIT van Apple iets willen hebben, maar Iphoneclub heeft me overhaald. En pats, moet niets meer van Nokia, HTC or what-so-ever. In mijn beleving overtreft niemand Apple nog en daar ben ik bereid voor te betalen. Strax als de 4G uitkomt, MOET ik hem meteen hebben. En geloof me, ik zal ‘vechten’ om in de eerste lichting te mogen zijn. Veel winst voor Apple of niet, deert me niet. Ik wil hem en klaar.

  16. Origineel geplaatst door sjourd
    Hahahajullie lijden aan het stockholm syndroom

    Of jij ziet niet in hoe goed de iPhone is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.