Analist: ‘Black Friday-kortingen tot wel 15%’

Wat kunnen we aanstaande vrijdag op Apple’s Black Friday verwachten? Volgens investeringsfirma Kaufman Bros. geeft Apple hogere kortingen dan ooit. Analist Shaw Wu, die al jarenlang zijn mening over Apple verkondigd en sinds kort in dienst is van Kaufman Bros, zal Apple dit jaar agressiever dan ooit uit de hoek komen en heeft het in […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple store regent street londonWat kunnen we aanstaande vrijdag op Apple’s Black Friday verwachten? Volgens investeringsfirma Kaufman Bros. geeft Apple hogere kortingen dan ooit. Analist Shaw Wu, die al jarenlang zijn mening over Apple verkondigd en sinds kort in dienst is van Kaufman Bros, zal Apple dit jaar agressiever dan ooit uit de hoek komen en heeft het in de boekhouding al rekening gehouden met lagere prijzen. Wu baseert zich op research in de toeleverings- en distributieketen. “Historisch over de afgelopen jaren heeft Apple kortingen tussen 5 en 10% aangeboden”, schrijft Wu in een researchnotitie aan klanten. “Wij denken dat er dit jaar kortingen tot wel 15% op Macs, iPods en accessoires zijn. Het is voor ons nog niet duidelijk of de iPhone ook zal worden afgeprijsd.”

Uit de aanbiedingen van geautoriseerde Apple-resellers zoals Amazon en Best Buy valt ook alvast iets af te leiden. Maar Wu zegt dat Apple geen prijsconcessies met distributeurs en resellers heeft gedaan, zodat zij zelf een lagere marge voor lief nemen. Wu denkt dat ze die extra korting willen verlenen omdat mensen door Apple-producten de winkel in gelokt worden, in de hoop dat ze ook accessoires met een hogere marge kopen zoals kabels, cases en speakers.

En Apple? Vermoedelijk tussen de 50 en 90 euro korting op MacBooks en de iMac en tussen de 10 en 30 euro bij iPods.

Via: AppleInsider en Macnotes
Afbeelding: CC Flickr, jonrawlinson

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2008, 1:39
Categorie Apple
Onderwerpen apple, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.