Reacties voor: Analist: ‘Apple gaat 40% van de smartphonemarkt veroveren’

Uit onderzoek van Generator Research blijkt dat Apple wel eens Nokia van de nummer 1-positie in smartphones zou kunnen verslaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Heb jaren lang alleen maar smartphone´s gebruikt van het merk Nokia. In mijn ogen waren het de beste toestellen, met de meest gebruikersvriendelijke interface.
    Maar toen ik in 2006 de eerste geluiden opving over de iPhone, wist ik al dat ik de iPhone MOEST hebben.
    En sinds mijn eerste iPhone (1gen,2G), en nu inmiddels mijn tweede (2gen,3G), weet ik gewoon dat ik niet meer terug zal gaan naar Nokia, maar altijd Apple zal blijven gebruiken.
    Want qua logica, interface en gebruikersgemak is Apple gewoon de absolute TOP!!!!!

  2. Het begint me echt te jeuken.. Aandelen Apple.. in vier jaar tijd je geld verdubbelen? Zolang Steve nog in leven blijft natuurlijk :’) maargoed dat scheen niks ernstigs te zijn.

  3. Rare jongens, die analisten

  4. Niet alleen in de titel maar ook in de tekst zelf veel fouten, lijkt wel Google vertaald 😉

  5. Lijkt er op dat ze bij iphoneclub gewoon lukraak wat posten en er vervolgens niet meer naar om kijken. Anders hadden ze het al lang aangepast.

  6. Dus Andrew Sheehy, onderzoeker bij Generator Research is (tegen een riant salaris?) specialist in het intrappen van open deuren? Ik weet niet wat die (financiele) analisten allemaal gestudeerd hebben maar ze zijn er bijna allemaal een meester in om (achteraf) met spectaculaire aankondigingen te komen.

    Naar mijn mening blijkt elke keer weer dat ze verdomde weinig of totaal geen verstand (en dus inschattingsvermogen) hebben van de werkelijke onderliggende waarde; namelijk de techniek, anders hadden ze al een jaar eerder met dit soort mededelingen kunnen komen.

    Mijn advies: vertrouw je eigen intuitie en boerenverstand, daar kom je denk ik stukken verder mee.

  7. Het lijkt mij toch echt:

    “Apple kan 40% smartphone markt veroveren”

    of

    “Apple krijgt tot 40% smartphone markt in handen”

    Tuesday blues laten we het maar op houden?

  8. @CasaMan
    Haha top reactie! Maar sinds de iphone bestond had ik er ookal 1 ookal koste hij wel een hoop geld. Toen mijn 1st gen kapot ging was de 3g bijna uit en heb daarom heb ik ff geapaart en heb gelijk een nieuwe gekocht, apple is echt met iets totaal nieuws gekomen, het touchscreen is als het ware opnieuw uitgevonden, ik doe er echt alles mee!

  9. Ik geloof nooit dat Apple ervoor kiest om veel verschillende modellen op de markt te brengen! Denk hooguit 3, je ziet dat ook niet terug in hun Computer en iPod lijn.

  10. Gonny, lees voortaan een artikel nog even door voor je het plaatst, wat een vreemde zinnen allemaal (begint al met de titel)!

  11. Meerdere modellen is ook niet echt nodig. De iPhone kan overal worden ingezet. De basis is vrij goed, en met de appstore is die naar eigen smaak in te richten. Of spelletjes, of meer dingen voor gps (om te loggen bijv.) of juist weer zakelijke apps (weet niet wat, want dit heb ik niet nodig 😛 )

    Het enige waar verschil in kan zitten is het formaat. Net als met de iphone nano, net een maatje kleiner. De ene wil een kleine telefoon en boeit het grote scherm niets, de ander wil juist wel groot.

  12. Apple zal nooit Nokia kunnen veroveren, omdat Nokia veel sterker staat in technologie en ook vrijwel partner is met iedereen, en die gaan zich heus niet achter Apple scharrelen.

    Een iPhone is een goede touch-screen ipod phone, maar voor de rest stelt het niet veel voor. Willen ze nokia verslaan, dan moeten ze maar is beginnen met lagere meer functies en minder restricties.

    77 miljoen iphones is niet veel, nokia verkoopt zoveel phones gedurende 1-2 kwartalen.

  13. Je hebt het over telefoons, natuurlijk verkoopt nokia meer telefoons. Het gaat hier echter om de smartphone markt!
    40% zou best te halen zijn, zeker als ze meer modellen gaan maken. Overigens is de iphone ook de enige telefoon die daadwerkelijk “smart” is. Ik heb verschillende nokia’s en blackberry’s gehad en die heb ik met veel genoegen naar de prullenbak in geknikkerd. Deze kunnen ze beter dumb-phones noemen met zo’n interface. Je moet bijna hogere wiskunde studeren om een applicatie te installeren met al die vage certificaten overal.

    Navigatie zou wel fijn zijn…. maar goed een ipod heeft ook nog steeds geen radio (eigenlijk belachelijk). maar toch wil iedereen zo’n ding omdat het gewoon doet wat het moet doen. Dat zou met de iphone best ook wel eens zo kunnen lopen.

  14. Er zijn anders nog wel wat dingetjes aan de Iphone die alles behalve Smart zijn… 🙂

  15. Origineel geplaatst door meef
    Er zijn anders nog wel wat dingetjes aan de Iphone die alles behalve Smart zijn… 🙂

    @meef

    Dat zal ik niet ontkennen, maar de interface en de programmatuur en features die wel zijn ingebouwd zijn wel goed geïmplementeerd. Dat er het e.e.a. ontbreekt dat klopt wel. Maar blijkbaar (zie iPod) hoeft dat niet te betekenen dat het bedrijf flopt.

    Ik denk net als met apple laptops (waar veel minder software voor is) dat het vooral gaat om de basis. Misschien een denkfout die bedrijven als Microsoft en Nokia e.d. maken. Constant nieuwe features…..brakke basis. Mensen blijven dat echt niet pikken.

  16. @Chingon – Yup, toen ik wakker werd en naar de website keek kon ik van schaamte ook wel weer terug in bed kruipen. Het is weer eens de dodelijke combinatie van slaapdronken hoofd, vermoeiende reisdag en andere tijdzone. Ik moest en zou vlak voor het slapengaan (toen het in Nederland alweer 9:00 uur dreigde te worden) nog iets schrijven…

    Als je dan van een verhaal met wazige analistentaal over “verticale markten” nog iets leesbaars probeert te maken komt daar iets raars uit. Twee verschillende titels verzinnen en ze beide proberen te combineren was ook een slecht idee.

  17. Origineel geplaatst door M1ch3l
    Het begint me echt te jeuken.. Aandelen Apple.. in vier jaar tijd je geld verdubbelen? Zolang Steve nog in leven blijft natuurlijk :’) maargoed dat scheen niks ernstigs te zijn.

    Reken daar maar niet op, ondanks dat Apple het goed doet is de koers zo wisselvallig als maar kan..

  18. nog 1 klein dinggetje: er staat nokia’ en volgens mij moet er nog een s achter

    PS kunnen jullie de quotes van de iphone-versie please overzetten naar de normale versie? Die van de iphone-versie zijn veel mooier _O_

  19. Origineel geplaatst door GV
    Microsoft zal nooit IBM kunnen veroveren, omdat IBM veel sterker staat in technologie en ook vrijwel partner is met iedereen, en die gaan zich heus niet achter Microsoft scharrelen.

    Je weet nooit 😛

  20. Hoe staat het trouwens met de ontvangstkwaliteit van T-mobile?
    Daar hoor je tegenwoordig niemand meer over klagen.

  21. Het netwerk is aan het verbeteren. Ze voegen nogsteeds orange netwerk zendmasten toe aan het T-mobile netwerk.

    En je kan niet blijven klagen op dat.
    Op den duur word het oud.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.