Reacties voor: Analist: ‘Apple haalt Nokia in 2011 in met smartphones’

Nokia gaat de strijd verliezen, zo denken de analisten van Generator Research. Nokia's marktaandeel voor smartphones gaat de komende jaren hard omlaag. Apple haalt Nokia in 2011 in.

Reacties: 31 reacties

  1. Ik vind het geloofwaardige cijfers.

  2. Dit noem ik nou een volstrekt nutteloze “analyse” als….dan….als….als….mits…..

  3. Maar als de iPhone geen updates meer krijgt de komende jaren en Nokia opeens met een 100% iPhone concurrent op de martkt komt die de helft voordeliger is maar alles 10 keer beter en sneller doet gaat Nokia juist meer afstand nemen van de iPhone.
    Dat er mensen betaald worden om een hele dag van deze onzin uit te kramen is werkelijk onbegrijpelijk!!!

  4. Nokia verkoopt in de regel alles simlock vrij. Apple daarentegen niet. Dat gecombineerd met de snelle leveringen van Apple: kansloze voorspelling 😉

  5. Dus als ik het goed samenvat: áls Apple genoeg telefoons kan maken en Nokia geen enkel goedlopend toestel uitbrengt, dan gaat Apple winnen.

    Dus: als Volkswagen geen enkel nieuw model uitbrengt in de eerstkomende 10 jaar, dan zal Saab meer auto’s verkopen (als ze ze kunnen maken). Wat een ‘conclusie’, zeg 🙁

  6. Iphone is toch gewoon een superapparaatje met een goed en degelijk OS. Ik sta hier niet van te kijken.

  7. Analisten zijn mensen die altijd achter liggen met nieuws waarvan wij dat zelf allang wisten/ingeschat hebben hoe het zou kunnen lopen.

  8. Als bmw nou stopt met het uitbrengen van spannende modellen dan wordt mercedes vast groter.

    ja dat snap ik ook nog wel.

    nokia heeft zich in de jaren toch best wel bewezen. Apple doet het nu super maar moet met de volgende iPhone toch wel met iets baanbrekends komen.

  9. Problem with this report is apple will not get such a huge market mainly as nokia and htc bring out more versions of phones per year than apple does , with symbian its made by different companies as is windows mobile , the only way for apple to gain is to drop these network only deals and offer simlock free versions on all networks , in holland its only t-mobile , and if you dont like the network your screwed or you have to buy from another country , as is the case now , but i see very soon apple in court the same way microsoft has been as it also uses anti competition , as you are dictated to use safari even if you dont want it , simular to ie on windows , windows mobile offers opera as well as pockrt ie which gives you the choice , apple dont want you to have the choice , thats why we have to jailbreak to get the functions we really want.the iphone is a great phone and could be greater if apple let us do what we want to do , if they dont i cant see the iphone being so popular by 2011

  10. Iphone is modieus en is op dit moment een flinke hype in voornamelijk de consumentenmarkt. Kijk naar de provider in Nederland, T-Mobile, die amper mee mag doen in de zakelijke markt. De smartphonemarkt dankt echter zijn meeste klanten uit de bedrijfswereld en die gaan liever voor bijv. ‘n Nokia E71 of Blackberry. Daar spelen duurzaamheid, batterijduur, eenvoud en connectivity een grotere rol. Ook flexibiliteit in het kiezen van een netwerk (vrij van simlock) kan van invloed zijn. Daarbij komt dat er veel minder marge op de Iphone zit en er voor bedrijven minder af te dingen valt wanneer ze ze in grote partijen inkopen. Allemaal dingen die de Iphone tegen zit om de businessmarkt te bestormen.

    Als consumentenphone scoort Iphone ontzettend goed maar ik verwacht dat wanneer de wow-factor eraf is, dan zal de populariteit ook wat getemperd zal worden. Apple is namelijk niet zo rap in het implementeren van nieuwe technologieën. Ik ben absoluut niet geen tegenstander maar ik denk dat dit soort “analyses” van Generator Research kant noch wal raken. Iphone is een prachtig ding voor consumenten maar is mijn inziens nog niet klaar voor de bedrijvenswereld.

  11. Origineel geplaatst door maastrix
    Apple is namelijk niet zo rap in het implementeren van nieuwe technologieën

    De camera en 3G-chip misschien niet. Maar het multitouchscreen en het OS is voor mij toch egt superieur.

  12. Eerst geloven dan zien. Nokia heeft al lange samsung en SE dieper in de kelder kunnen duwen en dat gaan ze gerust met Apple ook doen.

    Mijn schatting voor 2011 (en ik sla deze op)

    1. Nokia 45%
    2. Apple 15%
    3. Samsung 11%
    4. LG 8%
    5. SE 5%
    6. Overige 16%

    Dit is gebasseerd op het feit dat Apple hun producten stagneren na een tijd, niet genoeg evolueren, slechte kwaliteit en te véél mankementen hebben tov andere producenten.

    Apple is heel goed, maar hun verkoop is elke maand verminderd tov de maand een jaar voordien.

    Terwijl met Nokia het aantal in de 100000’n toeneemt maand op maand.

    Als Apple wilt Nokia overnemen moeten ze aan hun OS sleutelen voor een échte smartphone, want wat de electronista niet meldt, is dat de iPhone géén smartphone is maar een multimedia device à la N95.

    N95 nog altijd één van de succesvolste smartphones ooit, met om en bij de 90 miljoen verkochte exemplaren.

  13. @Maikel22: Ik denk dat dit ook nog wel eens hun zwak punt kan worden. Ze hebben één OS, één beeldschermformaat en één resolutie voor alle telefoons. Dit maakt ‘t lastiger hier in de toekomst vanaf te wijken. De userbase is zeer loyaal en verwacht en vereist dan ook van Apple dat ze hun blijven ondersteunen. Wat als ze ‘n nieuwe versie uitbrengen en al je aangeschafte apps niet meer werken?

  14. Wuhahahahahahahahahahahahaha! 😛

    Ik kan alleen maar lachen om dit. Serieus.

    Als deze analyse waar wordt en Apple nog beter en nog meer dope shit gaat uitbrengen, blijf ik een zeer tevreden klant van hun. 😉

  15. MacOs is veel beter dan Windows; altijd geweest, en toch heeft Mac Windows nog niet ingehaald. Er zullen altijd mensen zijn die niet willen betalen voor kwaliteit. Of anders gezegd: liever geld kwijt zijn aan troep.

  16. Apple is gewoon the shit
    de eerste telefoon die ze uitbrengen geeft alle fabricanten het nakijken. Elke fabricant probeert nu een touchscreen a la iphone te maken maar ze komen nog niet in de buurt. Ik denk toch wel dat als de iphone nog verder evolueert de hele smartpone concurrentie het kan schudden. Ik heb telefoons gezien met meer snufjes maar geen enkele komt in de buurt van mijn iphone 3g. Ik sta dan ook zeker niet verbaasd te kijken van deze analyse

  17. Als consumentenphone scoort Iphone ontzettend goed maar ik verwacht dat wanneer de wow-factor eraf is, dan zal de populariteit ook wat getemperd zal worden. Apple is namelijk niet zo rap in het implementeren van nieuwe technologieën. Ik ben absoluut niet geen tegenstander maar ik denk dat dit soort “analyses” van Generator Research kant noch wal raken. Iphone is een prachtig ding voor consumenten maar is mijn inziens nog niet klaar voor de bedrijvenswereld.

    Alhoewel ik me realiseer dat Apple qua beheer & exploiitatie achterloopt op de crackberry denk ik toch dat er sprake is van een kentering.

    Zat gisteren met een ‘IT topper’ van KPN te babbelen en die was jaloers op mijn Iphone. Zo ook een andere deelnemer aan het gesprek die werkt voor een grote Telco. Beiden verplicht aan een saaie corporate phone, beiden wel een Imac of Macbook thuis, wisten mij te vertellen hoezeer Shazam werkt (gebruik ik vaak overigens). Of Genius (gebruik ik ook vaak). Kwijlden bij het idee van augmented realiity en Appstore. Waren jaloers over het businessmodel van Apple.

    Wat ik bedoel te zeggen is dat de Iphone als TOTAALproduct momenteel geen serieuze concurrentie kent. Zelfs als is de hardware op punten achterhaald.

    Als Apple dat enorme succes weet te handhaven dan zal de markt inderdaad exploderen voor hen.

    Natuurlijk heb je altijd Iphone-haters (ja echt, kijk maar eens op andere fora) en betweters.

  18. Er zijn dus echt mensen die hier hun geld mee verdienen…… Wow!!!

    Wat een bullshit!

  19. Een Nokia kan je laten vallen en tegen je muur gooien. Een iPhone niet. Iig niet vaker dan 1 keer. Ik heb jarenlang Nokia’s gehad. Ik zocht iets met een opener systeem. En dat is de iPhone geworden. Maar… De iPhone is niet perfect. Soms valt hij uit zonder waarschuwingen, hang je hem aan de lader, heeft hij nog 28%. Loopt hij uit het niets vast. En als je veel jailbreak apps hebt is het helemaal een ramp. 10 sec wachten om je WiFi aan te zetten! Geen enkele telefoon is perfect.

    Ben benieuwd naar de reacties hierop.

  20. Een Iphone is juist géén open systeem. Dan moet je door de ballotage en censuur van Apple. Een smartphone heeft een merkonafhankelijk OS wat dus op diverse merken smartphones kandraaien. Ik denk niet dat Apple dat ooit gaat toestaan.
    De Iphone is inderdaad een echt consumentenaparaat wat vast zal lopen op zijn eigen design.
    De userinterface is geweldig maar voor zakelijk gebruik is het nop. Geen echte multitasking, en de emailfuncties zijn niet goed genoeg.
    Ook is een Nokia inderdaad veel betrouwbaarder, die gaat niet snel stuk.
    De Iphone is gewoon een sexy apparaat. Ik denk echter wel dat Apple snel moet gaan evolueren want anders denk ik dat ze juist weg gaan zakken in de verkopen.

  21. Ben zelf ook een zeer tevreden iPhone gebruiker, maar zoals al eerder gesteld, de iPhone is een zeer gesloten product met alleen datgene wat apple toestaat in het gebruik. Los van het feit dat het een geweldige telefoon is met een prachtige interface, is de iPhone op het gebied van multitasking en zakelijk gebruik nog verre van perfect. iPhone is een trendsetter geweest, maar met een 3 mp camera (waar telefoons uit dezelfde periode al 8mp hebben met betere lenzen) en een veel te strak beleid mbt apps die ze toestaan en het feit dat iets simpels als een verwisselbare accu niet aanwezig en dat het een jaar duurt voordat ze bijvoorbeeld navigatie toestaan en streaming ook al een hekel punt was, denk ik dat het beleid van apple absoluut moet veranderen om de marktleider te gaan worden. Daarbij verliest Nokia niet alleen marktaandeel aan apple maar ook aan samsung en HTC (waarbij de HTC Magic toch heel dicht in de buurt komt van de iPhone), simpelweg niet omdat iphone zoveel beter is, maar omdat Nokia de laatste tijd achter de feiten aan loopt en niet meer zo innovatief zijn als dat ze waren.

  22. Haha dikke bullshit. Moet en dit dat…
    Laat Apple eerst met verschillende toestellen komen (en dan niet steeds een opvolger van 1 model). Meerdere operators wil ook nog wel eens helpen dan aleen T-mobile. Apple zal ook de kwaliteit vd hardware moeten verbeteren (prijs/kwaliteit verhouding is nou niet echt top). Beetje een natte vinger onderzoek dus.

  23. Alles heeft zn voor en tegens maar moet zeggen dat de Iphone de standard heeft gezet . Als je ziet dat de HTC hero ook een capacitive screen krijgt en dat die funcionaliteit waarschijnlijk ook in wm 6.5 of 7 wordt ingebouwd dat zegt al genoeg . Nokia maakt stevige phones ja en ze zijn sterk in het lage segment van no nonsens gsm maar de wow factor is ook belangrijk .
    Heb vele WM en Nokia toestellen gehad of mogen uitproberen maar geen een is zo vingervriendelijk als de iphone ook zijn de apps een stuk goedkoper dan bij WM en nokia . Maar beter zo laat ze maar onderling vechten om de beste te zijn dat levert ons alleen maar sexy toestellen op …. toch

  24. Niet dat ik nu zo’n geitenwollensokken-type ben, maar wie zegt dat Apple marktleider wil worden?
    Volgens mij is Apple prima tevreden met de positie die ze nu inneemt in de markt.
    De computers van Apple zijn al jaren een begrip in een bepaald segment. De iPhone is inmiddels ook een begrip.
    Waarom is dan (bijna) iedereen ervan overtuigd dat Apple de mobiele markt wil domineren? (lelijk woord trouwens ook).

    Vraag dat maar eens aan Steve..

  25. Iphone-haters zijn net zo kortzichtig als mensen die zeggen dat de Iphone perfect is. Je kunt er persoonlijk wel heel blij mee zijn maar dat wil niet zeggen dat het dat ook voor iemand anders is. En als je denkt dat ‘n bepaald apparaat niks voor jou is, hou dan je mond en koop wat anders. Het valt me op dat vergelijkingen tussen apparaten veelal verdwalen in subjectief en emotioneel geblaat in plaats van objectief te zijn. Maar dat terzijde.

    @Anders: Goed opgemerkt.

    @bimmer: Werknemers mogen wensen wat ze willen. Er zijn redenen genoeg voor de werkgever om geen Iphone te leveren, zoals ik hierboven al uitgelegd heb. Ik moet ook werken op ‘n Dell laptop met WinXP en IE6 ook al ga ik heel hard met m’n voetjes trappelen.. Als telefoon mocht ik kiezen tussen ‘n Nokia en ‘n Nokia.

  26. Nou als ik de trend bekijk van de afgelopen drie jaar kan ik nou niet zeggen dat Nokia iets spectaculairs op de markt heeft weten te zetten. En naar mijn mening Apple wel. De 1G iPhone de 2G iPhone en nu de 3G iPhone. Dus mijn vraag luidt: gaat dit nu de komende twee jaar veranderen? Ik denk van niet. Ik denk, aangezien de trend van de afgelopen 3 jaar, dat Nokia idd met niks spannends op de markt komt. En dat Apple volgend jaar weer een nieuwe telefoon introduceerd en mogelijk later een tablet. Apple heeft nog een hele markt te converteren van iPod gebruikers naar iPhone gebruikers.

  27. Problem for nokia is quality , they have lost it the n seris is the top range from them but a piece of rubbish as its too plastic , my n96 has been more in the repairs than used , apple make quality products , but are going the nokia way abit with cheap skating ( the battery heat up for example ) i hope the next iphone has the big wow we all want , most people thought we would have a iphone hd this time , sadly not , just a slightly faster phone with tweaks that jailbreakers have had for over a year , by 2011 there will be more competition for apple which will be a good thing as it will push apple to produce a really hot phone by then

  28. Origineel geplaatst door Thumper-uk
    Problem for nokia is quality , they have lost it the n seris is the top range from them but a piece of rubbish as its too plastic , my n96 has been more in the repairs than used , apple make quality products , but are going the nokia way abit with cheap skating ( the battery heat up for example ) i hope the next iphone has the big wow we all want , most people thought we would have a iphone hd this time , sadly not , just a slightly faster phone with tweaks that jailbreakers have had for over a year , by 2011 there will be more competition for apple which will be a good thing as it will push apple to produce a really hot phone by then

    Wij praten hier gewoon Nederlands hoor 😉 Als ie nu goed had opgelet dan had ie in iedere fatsoenlijke N97 review kunnen lezen dat dit flink verbeterd is. De N96 was slechts ‘n telefoontje tussendoor. De N97 zou de waardige opvolger van N95 moeten zijn. De Iphone is trouwens ook niet echt geschikt voor oorlogsgebieden 🙂 Ik denk dat het Apple’s ambitie niet is om de gehele smartphone-markt te overheersen. Dan hadden ze wel meerdere vormen en maten telefoons gehad. Ik vraag me af hoe makkelijk ze ‘n nieuw formaat/verhouding/resolutie scherm kunnen implementeren en wat dit betekent voor de bestaande apps en websites. Nu is het interessant om een iphone website of app te maken omdat het op iedere iphone draait en het er goed op uitziet. Variatie hierin laat die pilaren rammelen.

  29. Ich bin darbei!

  30. technologie gaat rap vooruit en nokia zit vast en zeker niet stil. en net zoals vroegere hypes waait deze van de iphone ook wel weer over.als binnekort iedereen met een iphone rondloopt zal het leuke er snel af zijn en worden andere toestellen weer intresant voor die die niet met de meute wil meelopen.
    ik ga naar de winkel en ik koop me een nokia en heb het toestel in me handen.
    ik ga naar de winkel en ik heb geen toestel in me handen sorry meneer we hebben 3 toestellen geleverd gekregen deze week en er zijn nog 100 wachtende voor u komt u over 3 weken maar is terug.
    Mijn zin in een appeltje is dan over hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.