Reacties voor: Analist verwacht 71% terugval in Apple Watch-verkoopcijfers

Apple zou in het derde kwartaal 1,1 miljoen stuks van de Apple Watch hebben verkocht en is daarmee de meest succesvolle fabrikant van smartwatches. Maar het betekent wel een terugval van 71% ten opzichte van vorig jaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Ik kan het me wel voorstellen, dat juist de goedkopere wearables het goed doen. Ze kunnen nog niet zo heel veel, zijn beperkt in gebruiksgemak en voegen in het algemeen nog niet erg veel toe aan de smartphone. Er zijn genoeg mensen die deze gadgets wel eens uit willen proberen. En dan neem je niet direct de duurste.

  2. 70% minder dan een verkoop die al zó slecht was dat Apple de cijfers zelfs niet bekend wilde maken, is natuurlijk dramatisch. Nodig zijn écht belangrijke uitbreiding van functies om van de Watch een trekker te maken. Een fitnesstracker is natuurlijk helemaal geen smart watch, maar een fitnesstracker die sportactiviteiten simpelweg bijhoudt. En ook even de tijd laat zien.
    Ik ben benieuwd hoe het verder gaat…!

  3. Ik vind de prijs van een Apple Watch nog steeds erg dubbel. Langs de ene kant heb ik een horloge van 250 euro dat ik gebruik om de tijd in de gaten te houden en als accessoire, langs de andere kant gaat daat horloge in normale omstandigheden ook minstens een jaar mee.

    Puur op functies kan je met een Apple Watch natuurlijk veel meer, maar na een aantal jaar zal je ook weer een nieuw horloge mogen kopen. Dan is het toch weer een hoog bedrag voor zoiets vergankelijk.

    Voor de release van de eerste Apple Watch hoopte ik stiekem op een prijs van 250 euro, hetzelfde prijspunt als Motorola en Samsung, en dan had ik er wellicht wel één gekocht. Nu is het gewoon te duur.

  4. Wordt het nu verwacht of is het bevestigd? Want de eerst alinea icm de titel is wat verwarrend…

  5. Omdat ik binnenkort een Android mobiel krijg van mijn werk, ben ik mij al een tijd aan het oriënteren voor een andere smartwatch. En dat valt nogal tegen. Vaak wel goedkoper, maar de Apple Watch is qua mogelijkheden toch wel een top product, vergeleken bij de rest.

  6. Zet er een mooi gebogen groot scherm op en het verkoopt. Nu is het nutteloos door het te kleine scherm.

  7. Dat krijg je als je, in de ogen van de meeste verstandige mensen, een volstrekt overbodig en veel te duur product maakt.

  8. Kan me deze ontwikkeling wel voorstellen. De fitness-wearables zijn (in ieder geval in mijn omgeving) heel populair. Ook de duurdere. Men ziet hier de Apple Watch als een duur ding voor nerds. Ik zie zelf de toegevoegde waarde ook niet zo naast mijn 6s Plus die ik toch altijd op zak heb…

  9. Het valt me in de discussie over de AppleWatch altijd op dat mensen nogal vreemde veronderstellingen maken.
    1. Waarom zou je elk jaar een nieuwe Smartwatch willen kopen? Koop er één en wees tevreden met wat dat ding kan. Apple zal het lang genoeg blijven ondersteunen met updates en ook daarna zal die horloge het nog steeds prima blijven doen.
    2. Als ik mensen hoor zeggen dat het een nutteloos en duur product is, dan zijn het altijd mensen die nog nooit een Smartwatch hebben gehad, en al helemaal geen AppleWatch. Vanaf het moment dat je ‘m een week hebt gedragen, snap je dat het een heel sterk product is. Het werkt gewoon perfect. Herinneringen zetten met Siri, sms’en met je stem, wandel-gps die je de weg wijst in een onbekende stad met tikjes op je arm, remote voor je AppleTV, ontgrendelen van je Mac, checken welke film speelt in welke zaal en op welk uur, openbaar vervoer met Citymapper, e-mail, findmyfriends en muziek draaien vanaf je pols, het gaat allemaal zo goed als foutloos. En dan heb ik het nog niet eens gehad over gezondheid en workouts.

  10. Origineel geplaatst door Mondo
    Vanaf het moment dat je ‘m een week hebt gedragen, snap je dat het een heel sterk product is. Het werkt gewoon perfect.

    Vanaf dat ik hem een week had gedragen wist ik niet hoe snel ik er vanaf moest. Het is het gewoon net niet. En geloof me, ik heb alles van Apple, maar van de watch werd ik serieus niet warm of koud van.

    Eerst mijn bedrijf die een pincode vereist op mijn exchange mail. En die wordt feilloos overgenomen door de watch. Dus niks klok kijken, maar elke keer je pincode invoeren.

    Dan het opladen. Kan je wel zeggen dat dat met de telefoon ook moet, maar een telefoon draag ik niet als juweel. Ik draag normaal Breitling en elke morgen als ik moest kiezen tussen mijn Breitlings of de Apple watch…. Keuze was snel gemaakt. De Apple watch begon stof te happen.

    En dan de nerd gehalte. Het lag er te dicht bovenop. Ik liep gewoon niet prettig rond ermee. Daarbij heb ik ook tattoo sleeves dus echt lekker werken deed hij ook niet (had hem al vanaf het begin dus toen was daar nog niks over bekend).

    Hart checken was ook niet consequent (kan aan tattoo liggen) dus heb hem weer snel van de hand gedaan. Apple maakt op zeker topspul maar hiermee zijn ze wel de fout in gegaan. Het is typisch een hebbending want echt functioneel vind ik hem niet echt. Je had altijd je telefoon nodig.

  11. @Mondo: Hahahaha wie stuurt er nog überhaupt een sms
    Remote app lekker handig ook in je horloge terwijl afstandsbediening voor je neus ligt.
    Dus ene kant afstandsbediening andere een pilsje.
    Tevens moet je bij de meeste dingen je iPhone alsnog gebruiken.

    En denk je nu echt dat  alle watches onbeperkt blijft updaten!
    Dat gaat net zoals de iPhone en iPads een bepaalt jaartal gaat het mee en dan jammer dan.

    Het altijd maar opladen is ook al zon pluspunt pff.

  12. @Jeroen: met jouw reactie bewijst @mondo zijn gelijk!

  13. @Jeroen: Jeroen, wat is er lastig aan om s’nachts je horloge op te laden? Als jij je horloge s’nachts niet op je nachtkastje legt.

    Zoals hier al eerder door iemand gesteld is…typische reacties van mensen die nog nooit een smartwatch hebben gedragen. Ze weten het toch beter..

  14. @Jeroen: jij hebt er geen en dat is aan alles te merken. Heb veel andere horloges en duurdere maar heb sinds ik m heb eigenlijk alleen de apple watch nog om, mis t best erg als ik m niet om heb… Ja sta er zelf ook van te kijken. En de batterij? Dat is wel t minste probleem, slaap toch altijd thuis lekker tegen m’n vrouw aan, en leg m toch altijd op t nacht kastje dus….

  15. Ik heb er eentje en zou niet meer zonder kunnen!
    Heb lang getwijfeld!
    Veel centjes!
    Maar een gewone horloge kost ook al veel!
    En met den deze kan ik alles in de gaten houden!
    Zonder voelt mijn pols zeer naakt 😉

  16. De cijfers wijzen uit dat er gewoon geen grote behoefte is aan een Apple-watch. Dat zijn de feiten. Verder wens ik iedereen veel geluk die er wel een heeft.

  17. En wat te denken van de concurrentie: de Samsung Gear S3
    Een prachtig rond horloge met veel standaard mogelijkheden.
    Er is nu een beta app voor de Iphone te dowloaden en werkt hier prima op een Iphone.
    Kan bellen en gebeld worden, haal alle berichten binnen, zeer uitgebreide fitness trackers etc. etc.

  18. Origineel geplaatst door Mondo
    Het valt me in de discussie over de AppleWatch altijd op dat mensen nogal vreemde veronderstellingen maken.

    2. Als ik mensen hoor zeggen dat het een nutteloos en duur product is, dan zijn het altijd mensen die nog nooit een Smartwatch hebben gehad, en al helemaal geen AppleWatch. Vanaf het moment dat je ‘m een week hebt gedragen, snap je dat het een heel sterk product is. Het werkt gewoon perfect. Herinneringen zetten met Siri, sms’en met je stem, wandel-gps die je de weg wijst in een onbekende stad met tikjes op je arm, remote voor je AppleTV, ontgrendelen van je Mac, checken welke film speelt in welke zaal en op welk uur, openbaar vervoer met Citymapper, e-mail, findmyfriends en muziek draaien vanaf je pols, het gaat allemaal zo goed als foutloos. En dan heb ik het nog niet eens gehad over gezondheid en workouts.

    Welke bioscoop app gebruik jij?

  19. @Digilike: Cinemapp (enkel voor België).

  20. Origineel geplaatst door Marc
    Zet er een mooi gebogen groot scherm op en het verkoopt. Nu is het nutteloos door het te kleine scherm.

    Jij zou bij Apple moeten werken -.-

  21. Laten we gewoon reeel zijn, het is een geflopt product. Tuurlijk zullen de mensen die er 1 hebben er blij mee zijn maar dat wil nog niet zeggen dat het een goed product is. Het biedt niets anders dan de functies op je iPhone die je sowieso altijd in de buurt moet hebben wil dat ding iets doen. Commercieel gezien een grote FLOP met grote hoofdletters…

  22. Als je 40% van het marktaandeel een flop noemt (met hoofdletters nog wel😉) dan ga je korter door de bocht dan Max Verstappen.

  23. @Mondo: 40% van het marktaandeel zegt in dit geval niet zoveel. Wereldwijd worden er te weinig smartwatches verkocht en 40% van weinig is nog altijd minder dan weinig. De Apple Watch is een leuke gimmick en iedereen op dit forum die er een heeft zegt altijd dat ze er heel tevreden mee zijn, anderen geven aan de toegevoegde waarde er niet van te zien. Ik behoor tot de twijfelaars en met mij velen, denk ik. Apple Watch is aan de prijs en voor dit bedrag krijg je eigenlijk niet zo veel. Een notificatiecenter aan je pols en een goede fitnesstracker. Apple Pay zou een key feature kunnen zijn, maar helaas niet voor ons. Het is niet de revolutie zoals de iPhone of de iPad. Ik kan me dus voorstellen dat Apple na een paar jaar de stekker eruit trekt, tenzij zij essentiële functies gaan toevoegen, waarvan 40% van de consumenten denk:”hoe heb ik zonder gekund”. Het concept wordt ook voor Apple te duur om door te ontwikkelen voor een beperkt aantal afnemers.

    Dit neemt dus nog steeds niet weg dat er veel gebruikers zijn die er echt heel blij mee zijn.

  24. De apple watch is veel te duur voor de fubctionaliteit die hij toevoegd…

    Zelf gebruik ik hem als een hele dure fitbit

  25. Heb de Apple Watch 6 maanden gehad en vond het een grote flop. Elke dag opladen is toch een schande bij zo’n duur product. Toegevoegde waarde is nihil te noemen alleen voor fitness misschien. Maar ga maar eens lang wandelen met een fitness app, de batterij is zo op. Snel verkocht en voor de duidelijkheid ik ben een groot Apple/gadget fan

  26. Origineel geplaatst door Mondo
    @Digilike: Cinemapp (enkel voor België).

    Jammer dat het niet ook voor in NL is 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.