Reacties voor: Amsterdam krijgt eerste Nederlandse Apple Store

Amsterdam krijgt in 2011 de eerste officiële Apple Store. Er is een vergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam en de eerste werklui zijn al ingeschakeld.
Lees het complete artikel → Amsterdam krijgt eerste Nederlandse Apple Store
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. niiice! en volgende in Belgie…

  2. YEAH FINALLY!

  3. Eindelijk!

  4. Super!!! 😀

  5. Altijd handig toch?

  6. Ze gaan het pand huren? Niet kopen? Dus hij wordt niet even speciaal als die in Amerika (Van de buitenkant)?

  7. Super! Hoop dat de service in de Genius Bar net zo word als in Amerika. Dan is het namelijk een echte aanwinst voor Nederland.

    En een groot plein om je tentje op te zetten voor een product-launch natuurlijk.

  8. De eerste Apple store!!! Er is al een Apple store in Dordrecht!

  9. werd tijd, neem aan dat ze goedkoper worden dan de iCentre? hoop het wel in ieder geval

  10. Waar kan ik solliciteren?

  11. Wow 🙂 Vet nieuws!

  12. Dus alle andere Apple retailers in Amsterdam kunnen het dan schudden.
    Hier in Tilburg hebben we het jaren gedaan met de Inovators, dan plotseling op 100 mtr afstand komt een iCenter.
    Daar ben je dan toch niet echt blij mee als retailer.

  13. Fijn.
    Eindelijk eens een echte apple winkel die mag doen en laten wat ie wil… tenminste, als het net zo gaat als in de VS.

  14. @Gonny van der Zwaag: Klopt, moet ik ook vaak tegen vrienden zeggen… Maar, ze zijn er meestal 100% zeker van dat het Apple’s eigen winkel is. Tot dat ik hun vertel wat een reseller is (doorverkoper).

  15. Hopelijk wordt het net zo mooi als in Londen.

  16. Dat is wel goed nieuws, als is het voor mij wel een eindje reizen.

  17. Origineel geplaatst door Maarten
    Ze gaan het pand huren? Niet kopen? Dus hij wordt niet even speciaal als die in Amerika (Van de buitenkant)?

    Er zal ongetwijfeld een grote, lichtgevende appel aan de gevel komen. Maar Apple heeft wel meer winkels in al bestaande panden, en dat lossen ze eigenlijk iedere keer ontzettend mooi op. De Apple Store in het Louvre bijvoorbeeld, of die in Covent Garden in Londen. Prachtige winkels in bestaande gebouwen waarbij het mooie van het verleden prachtig gecombineerd wordt met glas en staal. Maar ruimtes in panden als bijvoorbeeld het Louvre kun je vaker niet dan wel kopen. Huren is eigenlijk niet echt opzienbarend.

    Maar een mooi teken dat Apple hier nu eindelijk officieel neerstrijkt. De service en vooral de snelheid van reparaties en vervangingen is in de officiële Apple Stores nog altijd ongeëvenaard. En het is een mooi gebouw, dus dat belooft wat!

  18. Kan ik eindelijk mijn ei kwijt.. als je nu een klacht hebt over je iphone ( bv met een bumper die je iphone helemaal beschadigd ) kan je niet bellen, tmobile zegt er niks aan te kunnen doen, en de resellers zeggen dat ik naar tmobile moet.

    fi-na-ly

  19. Tjonge wat maakt het uit van wie je je appletje koopt
    Of de doos nou van Apple komt of van een reseller
    Leg me de meerwaarde maar een uit
    In Amsterdam is al een prima icentre

  20. Eerste? Hoe noemen ze die Apple store die we in Amsterdam al jaren op de Rozengracht hebben?

  21. Zou mooi zijn als ie daar in het voorjaar komt. Dan ga ik daar voortaan al m’n Apple meuk kopen en tegen die tijd een nieuwe Macbook Pro en later dat jaar de iPhone 5. 😀

  22. @JD: Lees even het blauwe updateblokje dat ik in het artikel heb gezet. Dit is een niet uit te roeien misverstand…

  23. @Wouter:

    Hier heb ik nou ook last van, op de rand van mijn iPhone 4 zitten allemaal krassen, die veroorzaakt zijn door de bumper case van Apple. Ook scheurt bij mij aan de onderkant het rubbere randje van mijn bumper case. Zou fijn zijn als hier wat aan gedaan zou worden.

  24. Ben benieuwd wat de toegevoegde waarde is t.o.v. de al door heel Nederland gevestigde APR’s. De hardware zal er niet beter of slechter van worden in elk geval…

  25. Top. Prachtige lokatie aan het Leidseplein en prachtig, typisch Apple, pand. Bij Apple snappen ze echt wat imagebuilding is!

  26. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Edwin — Nee, dat is een Apple Premium Reseller. Die fout wordt vaak gemaakt, dat mensen denken dat elke Mac-verkoper een Apple Store is.

    Wat is nu eigenlijk het grote voordeel van een Apple Store tov een APR? Ok, de verkopers in een Apple Store zullen wsl meer kennis ter zaken hebben, al zijn er anderzijds wellicht ook APR’s met werknemers die gepassioneerd zijn door Apple en dus een grondige kennis hebben. Zijn er voor de rest dan eigenlijk nog echte voordelen?!

  27. @eMate:

    Als er een officiële Apple Store naar NL komt, kun je ervan uitgaan dat de goede service (Genius Bar, snelle reparatietijden, deskundigheid) ook meekomt. De hardware of software zal er niet beter of slechter van worden, de prijs zal ook niet veranderen. Maar ik gun Apple het rechtstreeks meer dan via een vreselijk bedrijf als iFactors.

  28. Tja.. het is gewoon weer een winkel waar je Apple-spul kunt kopen.. Maar verder maakt het toch geen ruk uit?

  29. koel voor Nederland en Amsterdam… volgende keer als ik naar NL kom maar op het todo lijstje zetten (ook al hebben we er 2 waar ik woon 😉

  30. Joepie !!

    Ben zooooo blij….. Kan wel janken

  31. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@JD: Lees even het blauwe updateblokje dat ik in het artikel heb gezet. Dit is een niet uit te roeien misverstand…

    @Gonny is het blauwe updateblokje niet via de iPhone te zien??

  32. Volgens mij is het vooral een schitterende showcase en een winkel waar het volledige assortiment verkrijgbaar is ..
    Leuk om er eens rond te kijken dus !

  33. eerst t-mobile heeft het recht op het iphone verliest dus simlockvrij iphones ( bij media markt ) en nu een echte apple store , gaat goed voor onz in nederland, met apple stores kun je direct je apple producten repareren , dus geen wacht tijd of opsturen alleen boek een asprak met het winkel

  34. @Pilatus: haha, een kwestie van de gunFactors dus .

    Ik ken overigens heel wat andere APR’s die zeer servicegericht en kundig zijn; bovendien kunnen deze door hun kennis van bijvoorbeeld integratie in bestaande infrastructuren vooral in business-omgevingen veel toegevoegde waarde bieden t.o.v. een Apple Retail Store. En het gaat mij te ver om een KEIHARD bedrijf als Apple heilig te verklaren.

    Voor de goede orde: ik ben niet werkzaam bij een APR hoor.

  35. Mensen die wel eens in een Apple Store zijn geweest, weten dat het vaak geweldige gebouwen zijn. Hele beleving.

    De toevoeging ten opzichte van de APRs is vooral dat je direct met Apple praat. Dat betekend vooral dat ze op service gebied verder voor je kunnen gaan. Zo heb ik het scherm van mijn MacBook niet onder garantie via een APR (iCentre) kunnen laten repareren, maar wel rechtstreeks via Apple.

  36. Origineel geplaatst door Martijn
    Tja.. het is gewoon weer een winkel waar je Apple-spul kunt kopen.. Maar verder maakt het toch geen ruk uit?

    Euh..ik neem aan dat je daar dan straks ook losse iPhone toestellen kunt kopen.. Dat kun je nu nog nergens officieel in Nederland.
    Al een heel groot verschil. Hoef je niet meer via Belgie of Frankrijk ofzo.

  37. ge-wel-dig !!! echt TOP! hopelijk pakken ze alles goed aan net zoals in de amerikaanse want die zijn zupahh

  38. betekend dat niet dat nederland ook een simlockvrije iphone 4 gaat krijgen?

  39. Ik ben donderdag in de officiële Apple Store in Oberhausen geweest en het is inderdaad een belevenis om daar te zijn. Je kijkt je ogen uit. Ze hebben er alles. Heb daar de Apple TV 2 gekocht en werkt heerlijk met AirPlay.

  40. @Edwin: Nope

  41. Origineel geplaatst door Blogem
    Mensen die wel eens in een Apple Store zijn geweest, weten dat het vaak geweldige gebouwen zijn. Hele beleving.De toevoeging ten opzichte van de APRs is vooral dat je direct met Apple praat. Dat betekend vooral dat ze op service gebied verder voor je kunnen gaan. Zo heb ik het scherm van mijn MacBook niet onder garantie via een APR (iCentre) kunnen laten repareren, maar wel rechtstreeks via Apple.

    Maar dit wel binnen afspraak tijden (wat dus ook een paar dagen/weken later kan zijn) waar APR’s na een telefoontje soms al veel gedaan kunnen krijgen (zeker als de manager technische dienst een goede bekende is bij Apple NL)

  42. Nice ik hoop dat ze snel eentje openen in Rotterdam!!

  43. Niks mis met APRs; als je de echte goeie weet te vinden.
    Zo Genius zijn die mensen aan de Genius bar nou ook weer niet.

  44. 3 jaar terug toen ik me macbookpro ging aanschaffen had ik de prijs via apple.nl nagekeken en daar kreeg je meer korting als student dan bij iCentre.

  45. eindelijk een apple echte store in een echte stad in ons landje. Kreeg nooit echt het “apple” gevoel in de apr’s, waar service nog uitgevonden moet worden, bracht een keer een verkeerde hoes voor een macbook pro terug dat voor een gewone macbook was, verpakking was aangebroken maar ze wilde deze wel terug nemen min 10% omdat de verpakking was aangebroken….pfff

  46. Toch klopt het niet helemaal dat er geen mensen in Nederland zijn die niet voor Apple verkopen. In de meeste mediamarkten zit nl ook een Apple shop waarbij ook mensen werken onder contract v Apple staan.

  47. Origineel geplaatst door HenkzDus alle andere Apple retailers in Amsterdam kunnen het dan schudden.
    Hier in Tilburg hebben we het jaren gedaan met de Inovators, dan plotseling op 100 mtr afstand komt een iCenter.
    Daar ben je dan toch niet echt blij mee als retailer.

    Vond en vind dat knusse van inovators juist het fijne. Icenter heeft niet elke zat-ochtend een uitleg ochtend. En al zou er een Apple store om de hoek zijn verkies ik een “kleine knusse beetje rommeltje” winkel boven een hele strakke. Hoe groter de puinhoop. Hoe meer liefde voor het product ipv alleen het uiterlijk.
    Neem nou piet kennis in Tilburg. Nieuw flashy en prachtig pand. Maar de sfeer van vroeger is compleet kwijt. En ik als klant ook.

  48. Gelukkig. Eindelijk betere service dan bij die sukkels aan de raadhuisstraat.

  49. Eindelijk!

  50. Origineel geplaatst door amsterdam: Gelukkig. Eindelijk betere service dan bij die sukkels aan de raadhuisstraat.

    Nou nou Als er een APR een goede TD en verkopers met kennis heeft is het deze op de Raadhuisstraat.

    Maar voor sommigen is uitstekend niet uitstekend niet goed genoeg.

  51. iFactors is idd een afschuwelijk bedrijf. En die bij de mariaplaats in Utrecht ook. Heb alleen maar slechte ervaringen met die resellers. Service is totaal anders dan dat je het direct bij Apple haalt. Probeer ook vaak mensen te waarschuwen. Het beeld van die resellers als Apple winkel is totaal onjuist!

  52. Origineel geplaatst door Henkz
    Dus alle andere Apple retailers in Amsterdam kunnen het dan schudden. Hier in Tilburg hebben we het jaren gedaan met de Inovators, dan plotseling op 100 mtr afstand komt een iCenter. Daar ben je dan toch niet echt blij mee als retailer.

    Inovators is een Authorize Reseller en iCenter is een Premium Reseller. Toch een groot verschil, zie je ook in inrichting van de winkel. Als ik het goed heb verkopen de authorized reseller alleen apple producten (Dixons, Media Markt enz), en de PREMIUM resellers die kunnen en mogen ook aan het aparaat komen (repareren).

  53. De volgende komt in de hofstad naast de koningin.

  54. @eMate: Eigen Apple winkels zijn altijd als eerste bevoorraad – service is beter (eerlijk gezegd sommige resellers zijn zeer goed) – en de assortiment is beter dan gemiddelde VAR

  55. Origineel geplaatst door lhy
    Origineel geplaatst door HenkzDus alle andere Apple retailers in Amsterdam kunnen het dan schudden. Hier in Tilburg hebben we het jaren gedaan met de Inovators, dan plotseling op 100 mtr afstand komt een iCenter. Daar ben je dan toch niet echt blij mee als retailer.Inovators is een Authorize Reseller en iCenter is een Premium Reseller. Toch een groot verschil, zie je ook in inrichting van de winkel. Als ik het goed heb verkopen de authorized reseller alleen apple producten (Dixons, Media Markt enz), en de PREMIUM resellers die kunnen en mogen ook aan het aparaat komen (repareren).

    Je verhaal gaat vaak wel op, maar niet in dit geval; bij The Innovators hebben ze al vanaf het begin een eigen technische dienst en een buitendienst voor bedrijven en particulieren. Ik werk er zelf dus ik weet het redelijk zeker 😉

  56. Als hij open gaat, koop ik daar mijn iPad. Klaar!

  57. Leuk een Apple Store… Ik was gisteren nog in een Apple Store. Service is echt ruk daar. Ik moest een afspraak maken bij de Genius Bar om alleen simpele vraag te stellen of het de moeite waard was om eens terug komen voor mijn scherm probleem. De gewone verkoper stuurde mij door naar de Genius Bar. Eerste keer in de Apple Store.

    Mijn scherm flikkert namelijk een zwarte balk om de haverklap en ik wilde dus vragen of dit een bekend probleem was.

  58. @JD:
    Dat is een machouse, dat is dus ook een reseller.

  59. Ben benieuwd wanneer die open gaat. Kijken wat voor debielen er weer allemaal voor de deur gaan zitten slapen. Zat net filmpjes te bekijken van openingen van andere filialen, tenenkrommend publiek eigenlijk. De winkels zijn zeer trendy ingericht dat weer wel, maar het blijft lachen als je ziet wat voor pipo’s er al staan te wachten en af te tellen alsof het oud en nieuw is..

  60. Vet man. afgelopen jaar ook rondreis VS gedaan en in apple stores geweest van new york (bekende met glazen kubus), san francisco, las vegas en los angeles.

    Die officiële stores zijn super man en zo te zien aan het pand in amsterdam word dit ook geen kleine store. Ik zie ook gelijkenis met het pand in parijs die is ongeveer dezelfde bouw.

    toppie!!!

  61. Dan krijgt Apple ook eindelijk een gezicht in Nederland. Ik heb afgelopen jaren meerdere problemen gehad en voelde mij gewoon door Apple als klant niet serieus genomen. Apple kon zich altijd achter een reseller verbergen, wat het claimen van garantie moeilijk maakte. Nu kan ik binnenkort dus Apple direct aanspreken, zonder tussenschakels.

  62. Oeps, stuurde net nieuwstip hierover in terwijl het er al staat… sorry!

    Krijgen we dan ook een genius bar?

  63. EINDELIJK! Werd hoog tijd dat Nederland een Apple stort krijgt. En gelukkig helemaal niet ver van mij. Wel vreemd dat Jobs Nederland niet opnoemde tijdens één van zijn keynotes dit jaar waarin hij bekent maakte welke landen binnen kort een Apple store krijgen.

  64. @Edwin – Nee, dat is een Apple Premium Reseller. Die fout wordt vaak gemaakt, dat mensen denken dat elke Mac-verkoper een Apple Store is.

  65. @ivo – Dat verband is wel vergezocht. Apple zou ze nu al prima via de online Apple Store kunnen verkopen. Ik zou er niet teveel conclusies uit trekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.