Reacties voor: Amsterdam en omgeving nu in 3D in Apple Kaarten

Ook Haarlem, Zandvoort, Abcoude en nog veel meer
De satellietbeelden in Apple Kaarten van Amsterdam, Haarlem, Zaandam en meer zijn nu in 3D te bekijken, zo ontdekt iCulture na een lezerstip. Dit maakt Amsterdam en omgeving de vierde regio die in 3D te bekijken is.
Lees het complete artikel → Amsterdam en omgeving nu in 3D in Apple Kaarten
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Utrecht en omg is al een tijdje (misschien al jaren) in 3D te zien, of is dit anders dan hoe dit in Amsterdam werkt, ik zie geen verschil namelijk 🤷‍♂️

  2. Vet! Ben ook benieuwd hoelang we zouden moeten wachten op de vernieuwde kaarten. Zie steeds vaker apple autos rijden😇

  3. Beter laat dan nooit. Groot gebied ook wel in kaart gebracht. Wel top om te zien dat Apple veel tijd en moeite in Kaarten stopt en vol investeert. Verschil tussen 3D en de satelliet is enorm.

    Gebied rondom Amsterdam dat in kaart is gebracht loopt globaal van (deel) Zaandijk (net niet Zaanse Schans; gemiste kans) ri Oostzaan; Amsterdam, (deel) Diemen, Amsterdam Zuid-Oost, Schiphol, Abcoude, Loosdrechtse plassen, Bilthoven, Haarlemmermeer, Noordwijkerhout, Zandvoort (inclusief F1 circuit) Bloemendaal, Velsen (exclusief IJmuiden, Velsen-Noord), deel Assendelft, en dan terug tot Zaandijk. Enorm gebied dus waarbij het lijkt dat een deel van de kaart van Utrecht nu samenkomt met dat van Amsterdam (grofweg boven Vinkeveen)

  4. Nou die beelden zijn niet van dit voorjaar, die zijn minstens een jaar oud, zo niet ouder. A’dam CS plein is nog een grote bouwput van de Noord-Zuid lijn in de 3D weergave. Dus ik kan wel stellen dat sommige 3D beelden behoorlijk oud zijn, zelfs vergeleken met de gewone Apple Maps satelliet weergave en helemaal als je vergelijkt met de beelden in Google Maps. Ik vind dit een behoorlijk flater voor Apple.

  5. Leuk! Ons eigen dorpje staat niet op het lijstje maar is ook 3D geworden.

  6. Amsterdam, tof, alleen jammer dat ze dan niet heel Amsterdam hebben meegenomen. Amsterdam IJburg is weer plat. Erg jammer.

  7. @Schuilnaam: Dat staat ook in het artikel. Regio Utrecht, Rotterdam en Eindhoven hadden het al. Nu dus ook in Amsterdam.

    @David Wouters: Ik weet niet of je het afgelopen half jaar bij Amsterdam Centraal geweest bent, maar zoals het er nu in de 3D-beelden in Apple Kaarten uit ziet, is precies hoe het het afgelopen half jaar was. De tramhaltes bij de voorkant van Amsterdam CS zijn pas sinds een week na een grondige vernieuwing weer in gebruik. Dat heeft niets met de Noord-Zuidlijn te maken.

  8. Amersfoort en omgeving is ook toegevoegd, zat eerst niet bij Utrecht en omgeving toentertijd. De beelden zijn wel lekker recent.

  9. En Amersfoort nu ook! (inclusief, Leusden, Soest, Baarn en Bunschoten-Spakenburg)

  10. (Red.) Artikel aangevuld met nieuwe 3D-beelden van Amersfoort en omgeving.

  11. De beelden in Amsterdam zijn gemaakt tijdens de lockdown. Er loopt bijna niemand op straat, trams rijden niet, bijna geen verkeer, enz. Ik heb sinds maart een nieuwe auto en die staat erop. 😉

  12. Nu de regio Haaglanden nog en we hadden na 10 jaar eindelijk de randstad in 3D. Ben benieuwd hoe lang we moeten gaan wachten op fietsroutes in Nederland, 2030?

  13. Origineel geplaatst door David Wouters
    Nou die beelden zijn niet van dit voorjaar, die zijn minstens een jaar oud, zo niet ouder. A’dam CS plein is nog een grote bouwput van de Noord-Zuid lijn in de 3D weergave. Dus ik kan wel stellen dat sommige 3D beelden behoorlijk oud zijn, zelfs vergeleken met de gewone Apple Maps satelliet weergave en helemaal als je vergelijkt met de beelden in Google Maps. Ik vind dit een behoorlijk flater voor Apple.

    Klopt niet. Kijk maar naar Schiphol. Enorm aantal vliegtuigen aan de grond genageld. Duidelijk genomen tijdens de lockdown. Beelden zijn dus helemaal niet zo oud.

  14. @iPhoneX: Zag dat idd ook. Maar tijdens de lockdown reden er echt nog wel wat auto’s (werk in Amsterdam); ik denk dat ze misschien de auto’s eruit gerenderd hebben?

  15. @David Wouters: Zelfde zagen we inderdaad ook voor Eindhoven. Beelden zijn daar minimaal 4 tot 5 jaar oud. Kijken in 2D heeft dan haast meer zin. Die beelden zijn ‘slechts’ 2 tot 3 jaar oud.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.