Reacties voor: Amerikanen stappen in januari 2012 over naar micro-usb

De Amerikanen stappen over op micro-usb.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Komen er dan ook adapters voor oudere apparatuur?

  2. Zou het leveren van een ipodconnecter->micro usb adapter niet voldoende zijn?

  3. Dit betekent echter niet dat er een micro-USB poort op de iPhone moet komen. Een verloopstekkertje van 30-pin dock naar micro-USB is al voldoende volgens de Europese regels.

  4. En daar zit je dan, met je dure auto met iPhone Dock-Connector. :’)

  5. Nee denk niet dat apple de micro usb gaat gebruiken ze zullen wel een verloopje gaan verkopen ( dat mag namdelijk ook)

  6. Denk dat er gewoon een 30-pin naar female bijgeleverd zal worden. Female? Ja.. Tuurlijk. Want officieel moet je telefoons op kunnen laden met een male micro-usb.

  7. In 2013 komt er en nano usb

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    En daar zit je dan, met je dure auto met iPhone Dock-Connector. :’)

    Dan zit je heel lekker. En dan? Dan kun je nog steeds alle nieuwe iPhones aansluiten, aangezien de dock connector niet zal verdwijnen. Als je het voorstel doorgelezen had, wist je dat ipv random te reageren.

  9. Liet de VN dat weten? Spannend.

  10. Er veranderd helemaal niks voor de iPhone
    (die gebruikt eigenlijk helemaal geen lader).
    Er komt alleen een extra connector bij.

    De EU, de VN ????? “zelfs Apple”, het artikel hangt van onzin aan elkaar.

  11. Als Apple daadwerkelijk de poort gaat veranderen naar micro USB kun je al je accessoires wel weggooien. Een verloopje lijkt me praktischer.

  12. Origineel geplaatst door Rickth64: Liet de VN dat weten? Spannend.

    Ja het is me wat. Libië, nu weer opladers, ze hebben het maar druk!

  13. als de VN erachter staat, staat nederland dat ook! (doe kabinet na… zucht)

    ontopic: ik vind eigenlijk dat alle telefoons dock-connectors zouden moeten gebruiken… usb stekkertjes zijn lelijk

  14. Heb nu al micro USB op mijn Apple tv dus laat maar komen!!

  15. Dit past niet bij het design van Apple!
    Dus nee, Apple zou dit nooit doen!

    (Gelukkig maar)
    Een voorloopje, die ik overigens nooit ga gebruiken, zou goed genoeg zijn.

    En dan nog een Micro USB in het Design van Apple (Mooi wit met strakke uitstraling)

  16. @GamerGames: design van apple…?
    sinds waneer beslis jij wat hun design is?

    ik denk dat ze het wel gewoon gaan gebruiken het is immers meer dan handig… en daar gaat apple voor toch?
    zoiso: ze verzinnen wel iets waardoor het wat design uitstraalt

  17. Origineel geplaatst door NielsNee denk niet dat apple de micro usb gaat gebruiken ze zullen wel een verloopje gaan verkopen ( dat mag namdelijk ook)

    Geheel volgens Apple traditie $29. 🙂

  18. @Jeroen: Dit betekent echter niet dat er een micro-USB poort op de iPhone moet komen. Een verloopstekkertje van 30-pin dock naar micro-USB is al voldoende volgens de Europese regels

  19. @Michel: nee een phone moet op te laden zijn met micro USB dus zal wel gratis zijn bij nieuwe iPods iphones en goedkoop bij oude iPods iPhones

  20. Origineel geplaatst door patrick
    @GamerGames: design van apple…? sinds waneer beslis jij wat hun design is?ik denk dat ze het wel gewoon gaan gebruiken het is immers meer dan handig… en daar gaat apple voor toch? zoiso: ze verzinnen wel iets waardoor het wat design uitstraalt

    Ik zie zelf ook liever dat alles geintegreerd wordt, maar ik ben bang dat ze het niet gebruiken vanwege het feit dat Apple altijd al apart/anders is geweest.

    Verloopkabeltje lijkt meer voor de hand liggend, daar kunnen ze veel meer winst mee pakken en dat is waar een bedrijf voor gaat.
    Nu kost een dock-connector naar usb op de Apple webite 19,- euro. Micro-usb naar usb kabels heb je al vanaf 4,95 euro (of slechts een dollar of 2 op dealextreme). Als micro usb in de iPhone komt dan koopt iedereen natuurlijk een goedkope kabeltje voor een paar euro’s.

    Origineel geplaatst door Yarince
    @Michel: nee een phone moet op te laden zijn met micro USB dus zal wel gratis zijn bij nieuwe iPods iphones en goedkoop bij oude iPods iPhones

    Dat een telefoon moet op te kunnen laden zijn met een micro-usb kabel wilt nog niet zeggen dat Apple verplicht is een kabel bij te leveren. Ze leveren immers al de nodige spullen om de iPhone/iPod/iPad op te kunnen laden. Als het een verloopkabeltje wordt zal deze gewoon los verkrijgbaar worden.

    Al met al, ik ben blij als Apple de mogelijkheid zal geven om het apparaat via micro-usb op te laden, maar zelf blijf ik bij de dock-connector. Micro-usb is mij iets te klein en vind ik veels te veel gepriegel om het kabeltje in de telefoon te doen. Maar ach, als andere mensen er maar baat bij hebben.

  21. Zal ik voor de 20e keer even melden dat een verloopje voldoende is? Lezen jullie de comments wel voor je zelf een comment post?!

    Maarja.. ‘k zie Apple niet zo snel de 30 pins dock-connector opgeven. Een micro usb erbij lijkt me ook niet erg waarschijnlijk, dus een verloopje die -denk ik- vrijwel alle Apple gebruikers direct achter in een la kieperen, zal het meest voor de hand liggen….

  22. Was het niet de bedoeling van het idee om het aantal laders te verminderen, die uiteindelijk bij het afval / verwerkt moeten worden? Als dit zo is moet je dan aangeven of je wel of geen lader wilt bij je telefoon en bij een iPhone wel of geen lader of verloopstuk wilt?

  23. Nog even toevoeging op mijn eigen post hierboven.
    @thedude:

    Ik zie veel liever dat ze de Thunderbolt interface gaan doorvoeren in de iPhone, iPad en iPod. Deze biedt een overdrachtsnelheid van 10 gigabits/s en levert daarnaast 10 Watt aan stroom. Ter vergelijking: USB 2.0 levert ‘slechts’ 2.5 Watt aan stroom en een (theoretische) maximum overdrachtsnelheid van 60 megabytes/s (480megabits).

    De apparaten kunnen bij lang nog niet met die 10 gigabits/s lezen en schrijven, maar je bent in ieder geval toekomstgericht, USB 2.0 zal uiteindelijk te traag worden. USB 3.0 ben ik niet zo zeker van, die is nog steeds in opmars. Thunderbolt belooft veel meer, maar USB heeft veel meer naamsbekendheid: iedereen kent de term USB wel.

  24. Maar heeft 30-pin ook geen voordeel over micro-usb? (sneller?) Ik vind nl. dat mijn ipod touch bestanden veel sneller van mn pc af haalt dan mn telefoon… (ik weet van het verloopstukje, maar wie gaat dat gebruiken?)

    Overigens bied de 30-pin connector ook het voordeel dat hij breed en stabiel is. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor docks. Die micro usb stekkertjes zijn smal… dat breekt dus standaard 10x zo snel af… en je telefoon staat veel minder stabiel.

  25. USB? Is dat niet die bijna verouderde standaard? 😉 (hebben ze eindelijk een oplossing, haalt de technologische vooruitgang ‘m weer in)

  26. VN, Europa, Apple? OMG!
    Nou ja, kan mij het ‘bommen’, zolang de Nederlandse F-zestiens maar op te laden zijn!

    Wel zo milleu vriendelijk.

  27. Origineel geplaatst door Eric
    Er veranderd helemaal niks voor de iPhone (die gebruikt eigenlijk helemaal geen lader). Er komt alleen een extra connector bij.

    Vermoed ‘t ook.

    Origineel geplaatst door Eric
    De EU, de VN ????? “zelfs Apple”, het artikel hangt van onzin aan elkaar.

    Nou ja, ff doorklikken op de linken:
    “…De International Telecommunications Union (onderdeel van de VN) heeft zich namelijk ook achter micro-usb geschaard…”

    Origineel geplaatst door @rno
    Was het niet de bedoeling van het idee om het aantal laders te verminderen, die uiteindelijk bij het afval / verwerkt moeten worden? Als dit zo is moet je dan aangeven of je wel of geen lader wilt bij je telefoon en bij een iPhone wel of geen lader of verloopstuk wilt?

    Da’s een interessante vraag, zeker in combinatie met al die (straks oude?) opladers/dockingstations voor iPhones.

  28. Micro-USB is wel kleiner dan een dock-connector, dus in de toekomst gaan ze het misschien wel gebruiken zodat ze ‘m weer wat dunner kunnen maken 🙂

  29. Bij mij zit aan de andere kant van mijn 30 pins aansluiting gewoon een USB connector. Wat is het verschil dan?

  30. Micro-usb verstuurt geen geluid.
    Genoeg reden om geen micro usb te hebben.
    Iphone ipod enz. Zijn gemaakt voor makkelijk muziek te luisteren .

  31. Als Apple verloop stuk gebruikt dan zijn ze toch niet echt universeel want alsnog moet je die verloop stuk kopen en bij je hebben en daar gaat hele gebeuren over, zodat je geen extra dingen hoef kopen om je mobiel opladen.

  32. Fijn weer een verloopstekkertje rijker. Dit is niets voor Apple.. Irriteer me nu al regelmatig aan dvi-rgb hdmi-dvi en noem maar op verloopjes..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.