Amerikaanse universiteit geeft studenten keuze: MacBook of iPad

Als je van plan bent om bij de George Fox University in Oregon te studeren heb je voortaan keuze: een nieuwe MacBook of een iPad. De universiteit loopt voorop met het inschakelen van de iPad voor onderwijsdoeleinden, maar beseft wel dat ze nog tegen problemen en vragen kunnen aanlopen. Greg Smith, CIO van de universiteit: […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad of macbookAls je van plan bent om bij de George Fox University in Oregon te studeren heb je voortaan keuze: een nieuwe MacBook of een iPad. De universiteit loopt voorop met het inschakelen van de iPad voor onderwijsdoeleinden, maar beseft wel dat ze nog tegen problemen en vragen kunnen aanlopen. Greg Smith, CIO van de universiteit: “These are the kinds of questions we really won’t know the answer to until we get started.” Het aanbod van de iPad is vooral bedoeld voor studenten die al een eigen laptop hebben, of studenten die denken dat ze met een iPad beter af zijn dan met een volledige laptop.

Helemaal ideaal zou het zijn als alle studieboeken dan ook op de iPad mee te nemen zijn. Die toekomstdroom is niet zo ver weg, want uitgeverij Macmillan heeft deze week een nieuw formaat voor digitale studieboeken geïntroduceerd, die ze ook op de iPad willen introduceren. DynamicBooks houdt in, dat je de boeken niet alleen kunt bekijken, maar ook bewerken. Docenten kunnen aantekeningen en aanwijzingen toevoegen en je kunt zelfs mediabestanden toevoegen, bijvoorbeeld een filmpje van het college. Ook kunnen de studenten het studiematieraal in elke gewenste volgorde zetten. Er komen vanaf augustus 100 titels beschikbaar in het DynamicBooks-formaat. Een psychologieboek kost $49 terwijl het papieren boek $134 kost. Hieronder is een voorbeeld te zien:
dynamicbooks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2010, 12:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen educatief, ipad, onderwijs, patenten, studenten, universiteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.