Reacties voor: Amerikaanse tiener overreden en overleden na iPad-diefstal

Een Amerikaanse tiener is overreden door een auto en overleed later in het ziekenhuis, na een poging om zijn iPad te stelen. Het is opnieuw een geval van extreeem geweld om Apple-producten te stelen.

Reacties: 14 reacties

  1. Wat een triest verhaal.
    Als apple nu eens de mogelijkheid bood om gestolen apparaten te disablen zodat ze niet bruikbaar zijn voor itunes. Dus geen apps en vervolgens de locatie zichtbaar maken voor de officiële eigenaar als het apparaat weer op internet komt. Dan wordt de markt voor gestolen spul een stuk kleiner.

  2. Origineel geplaatst door iFeun: Wat een triest verhaal.
    Als apple nu eens de mogelijkheid bood om gestolen apparaten te disablen zodat ze niet bruikbaar zijn voor itunes. Dus geen apps en vervolgens de locatie zichtbaar maken voor de officiële eigenaar als het apparaat weer op internet komt. Dan wordt de markt voor gestolen spul een stuk kleiner.

    Ik denk niet dat er dan niets meer wordt gestolen. In het begin zal het wel minder interessant zijn om te stelen. Maar uiteindelijk zal er toch weer een mogelijkheid zijn om die ‘blokkade’ weg te halen en toch weer te gebruiken. Dat weet Apple ook en daarom zullen en willen ze zulke drastische maatregelen niet nemen.

  3. Zeer triest.

  4. Ja gewoon beter traceerbaar maken op basis van serienummer. Altijd locatie doorgeven.

    Find my iphone is alleen maar nuttig als ze toestel aan hebben staan. Mijn iPad zonder sim is uit auto (kofferbak) gestolen. Komt nooit op een wifi netwerk waar ik ook op zat dus is nooit meer online voor find my iPhone. Als ze nou op mac of serial zouden kunnen traceren dan zou ik de hufters te pakken kunnen krijgen!

  5. Een mensenleven voor een stuk overgewaarddeerd plastic met glas? dat waarschijnlijk over een jaar niets meer waard is omdat er dan een nieuwer model op de markt is.
    Find my Iphone? Find my common sense! Zou een beter idee zijn.
    Mensen zijn trieste wezens, ondanks alle hoogwaardige technologie zijn we het niveau van de holbewoners nog niet ontstegen

  6. Was het ook nog het meest trieste nieuws geweest als het een Android toestel was geweest. Het hele gebeuren blijft triest maar vroeg het me af.

  7. Het meest trieste nieuws vandaag is helaas niet dit. Zie NOS.nl of nu.nl. De broertjes.

  8. @cozmo:

    Helaas begint het er wel naar uit te zien.

  9. Ook in San Francisco gaat het in zo’n beetje de helft van alle overvallen om smartphones. Het begint echt een plaag te worden, waarbij het klaarblijkelijke redelijk gemakkelijk is gestolen toestellen door te verkopen. Zowel in NY als SF willen de lokale politici dat Apple, Samsung etc. meer doen om apparaten te traceren en/of te bricken om zo verkoop waardeloos te maken.

    http://www.nbcbayarea.com/news/local/SF-DA-Unhappy-With-Cell-Phone-Companies-Response-to-Device-Thefts-207608161.html

  10. Origineel geplaatst door iFeun
    Wat een triest verhaal. Als apple nu eens de mogelijkheid bood om gestolen apparaten te disablen zodat ze niet bruikbaar zijn voor itunes. Dus geen apps en vervolgens de locatie zichtbaar maken voor de officiële eigenaar als het apparaat weer op internet komt. Dan wordt de markt voor gestolen spul een stuk kleiner.

    Wat een onzin. Mensen worden beroofd en neergestoken voor 20 euro!

  11. @@iFeun: helemaal met je eens. bij mij thuis ingebroken en alle apple spullen weg. natuurlijk vind je ze niet terug met find my mac/iphone/shit etc…..
    als je de bon hebt, kan apple toch makkelijk dat ding disablen? dat zou nou pas een unique selling point zijn.

  12. En nu moet Apple dus beter beveiligen…. Wat een onzin toch weer!!! Het is niet de fout van Apple… Een bende zielige gasten moet zonodig andermans spul jatten… In dit geval iets van Apple… Er wordt elke dag gejat en gemoord en dan is dit ineens nieuws??? Rotte maatschappij en roddelblog met leedvermaak…

  13. @John: Dan was het net zo triest geweest, maar had het niet op iPadclub gestaan.

  14. @Mo: Het probleem verschuift dan weer naar iets anders. Als fietsen stelen niet meer genoeg oplevert gaan ze scooters stelen. En als iPhones niet meer lucratief zijn (omdat er een blokkering op zit) gaan ze Samsungs stelen. OK, dan zijn wij als als Apple-kopers van het probleem af, maar het leed blijft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.