Reacties voor: Amerikaanse pers enthousiast over iPhone 4S

Steeds meer technologiesites publiceren hun visie op de iPhone 4S. Er wordt overwegend positief gereageerd, met slechts een enkeling die zich afvraagt of de stap tussen de iPhone 4 en iPhone 4S groot genoeg is.
Lees het complete artikel → Amerikaanse pers enthousiast over iPhone 4S
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 62 reacties

  1. Hier de volledige reviews en een aantal hands-on Siri tests.

  2. Iphone 4s ik zie alleen kleine verandering het is niet zoon erge verschil met de 4. Gewoon wachten op 5, en siri is niet zo erg interesant als je bijv zit te fietsen of in een drukke plek werkt. 🙂

  3. Jammer dat Siri in Nederland niet optimaal werkt, ik zie mijzelf niet zo gauw hardop een Engelse vraag stellen. Stap van iPhone 4 naar de 4s is voor mij te klein.

  4. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je je 4S bij ons volledig Engels ingesteld moet hebben om Siri te kunnen gebruiken, daar je ‘m in het Engels (Duits of Frans) moet aansturen

  5. we willen gevallen 4 s en zien!! hij is al uit immers, scherven, huilende apple fanboys, in het water laten vallen, expres stuk gegooid op de stoep e.d. kom op waar blijven ze

  6. Die Siri, is dit louter een software die draait of is hiervoor ook speciale hardware voor ingewerkt. Indien niet, waarom wordt dit dan niet opengesteld voor de iPhone 4 ?
    Misschien met een JB ?

  7. Vooral deze zin “Het concept achter de iPhone 4S is ontzettend moeilijk om te verkopen aan klanten die net een iPhone 4 hebben gekocht.” spreek me aan!
    Ben benieuwd heb nu namelijk ook een iPhone 4, kijken of de 4S echt zoveel beter werkt 😀

  8. Siri zal vast wel beschikbaar komen voor de iPhone 4 dmv een jailbreak.

  9. @TheIphone: Als je je iPhone in je vrije tijd gebruikt ben ik het gedeeltelijk met je eens. Maar zakelijk is het een enorme vooruitgang, je kan mails en smsjes dicteren, berekening vragen stellen, agenda items aanmaken en veranderen. Enige issue in NL is dat alles in het Engels moet, dus je krijgt Engelse mails, texts, agenda items, etc

  10. ik snap ook niet waarom Siri niet te verkrijgen is voor de iPhone 4 hoor :s, is toch puur softwarematig?
    Vind ik maar triestig van Apple, om hun paradepaardje van een jaar terug nu al deels in de kou te laten staan.

  11. Siri is echt fantastisch. Het is eigenlijk een A.I. op je telefoon. Helaas is het (nu nog) niets voor de nuchtere Hollander. Ach… als het over 2~3 jaar de norm dan juichen wij het toe! Hulde!

  12. @TheIphone: Earphones maybe? Eens kijken naar het promotiefilmke van Apple waar de Jogger aan Siri opdrachten geeft 😉

  13. Als ik een iphone 4s cadeau krijg wil ik ook best een enthousiast artikel schrijven

  14. @Richard: En compleet niet werken omdat het net de hardware van de 4S vereist. Je hebt 1GHZ nodig om Siri te doen werken. Hebben ze al geprobeerd met JB maar werkt (logischerwijze) langst geen kanten. Forget about it my friend.

  15. Ik vind het prima dat Apple er voor kiest om bepaalde features niet voor ‘oudere’ modellen beschikbaar te stellen. Wil je alle nieuwe functies, dan moet je een nieuw toestel aanschaffen.

    Blijkbaar vergt deze software veel van je geheugen en wil Apple vookomen dat iPhone 4 gebruikers massaal klagen dat hun telefoon langzamer is geworden. De iPhone 4s ziet er welliswaar hetzelfde uit als de iPhone 4, maar het is echt een verbeterde versie.

    Denk maar even terug aan iOS 4 op de iPhone 3G.

  16. Ik vraag me nog steeds af of Siri ook gaat werken op mijn iPad 2 met dezelfde Dual Core A5 processor..
    Ik zie de vraag op vele plekken voorbij komen, en al lijkt het antwoord simpel, ja natuurlijk vanwege de A5 heb ik nog niet een echt antwoord gevonden.

    Iemand daar al een idee over?

  17. ik vind het niet de moeite om te switchen van 4 naar 4s camera is toch alleen goed als de omstandigheden dat zijn de 4s zal echt niet ineens prachtige nachtfoto,s maken daarvoor koop je ook een echte camera op een telefoon zit ie voornamelijk om je belevingen te delen!!
    Dat ie sneller is ik vraag me af als je ze naast elkaar zet het verschil echt aanzienlijk is of net een beetje waar je niet voor warm loopt en siri tsja die nederlandse ondersteuning zie ik niet komen dus aanfluiting en ja er zullen mensen zijn voor wie het prachtig is maar moesten de andere 99% van de kopers daarom zolang op deze update wachten??
    Als mijn 4 onverwacht kapot mocht gaan gejat of weet ik veel wat koop ik de nieuwe versie natuurlijk maar anders wacht ik wel op een compleet nieuwe!!

  18. @Thomas: Een aantal reviewers zeggen: Als je een iPhone 4 hebt, is de overweging eigenlijk alleen of je snellere foon, betere camera en siri wil hebben. Voor 3GS, of first-time-buyers raden ze hem direct aan.

    Overigens denk ik dat Siri (met name door de anti-apple garde) nog wel wat kritiek gaat krijgen. Maar kijkend naar de mogelijkheden die hiermee geopend worden gaat dit wel the next big thing in telefoonland worden wat mij betreft.

    Als de API’s hiervoor beschikbaar gesteld worden aan app-developers en 3rd parties om te integreren dan zijn zijn de mogelijkheden eindeloos. Van: “Staat er file op de weg naar Amsterdam” tot “Wat is m’n banksaldo?” en “Wat is de stand bij Zweden – Nederland” etc.

  19. Ik vind de iphones elkaar mooi opvolgen. Je kunt ervoor kiezen om elk jaar / model te upgraden, maar gelukkig is daar geen enkele noodzaak toe. Je kunt aldus de kritieken prima 2 jaar met een model doen, want de onderlinge verschillen zijn relatief klein. Zo kun je als 3Gs gebruiker nu 2 jaar later opteren voor de 4S. Ik heb mijn 4 net een jaar, na 2 jaar met een 3G gedaan te hebben. En volgend jaar ben ik weer aan de beurt 😉

  20. Toch erg dat er hier apple fans zijn die er dus geen bal van kennen hé. SIRI WERKT ENKEL OP DE 4S OMDAT HET DE HARDWARE NODIG HEEFT OM TE KUNNEN FUNCTIONEREN -> 1 GHZ. Man! Doe some lookup before you post!

  21. Wat heb je nu aan Siri als je er geen Nederlands mee kunt spreken. Ja, het zou zakelijk handig zijn geweest @cozmo, maar dat is het nu niet dus onhandig.

    Ik vraag me dan ook af waarom ik nu van 4 naar 4S zou moeten gaan. Mijn partner wil mijn oude telefoon erg graag hebben maar ik denk toch maar een jaartje te wachten en hem volgend jaar LOS te kopen (want mijn abo is nu wel zo goed dat ik hier niet meer van los moet en zeker niet moet gaan verlengen).

    Prima toestel die 4, nooit problemen mee gehad dus voor mij nog even een jaartje iPhone 4 🙂

  22. Origineel geplaatst door Rob
    Ik vraag me nog steeds af of Siri ook gaat werken op mijn iPad 2 met dezelfde Dual Core A5 processor..Ik zie de vraag op vele plekken voorbij komen, en al lijkt het antwoord simpel, ja natuurlijk vanwege de A5 heb ik nog niet een echt antwoord gevonden.Iemand daar al een idee over?

    Volgens de laatste iPad user guide (iOS 5) komt er geen Siri op de iPad 2 (zie iBook store). Siri staat wel vermeld in de User guide van de iPhone 4S

  23. @Juan: Ik neem aan dat Siri ook draaien kan op de iPhone 4 maar zonder die dualcore kun je waarschijnlijk strijken met je verhitte aaifoontje terwijl je wacht op het verwerken van je stem en het zoeken naar een antwoord. De nieuwe iPhone is met dat x2 rekenkracht en x7 graphics in één jaar een flinke stap voorwaarts. Vooral als je bedenkt dat zo’n stap voor het iphone tijdperk een jaar of vijf duurde voor allerhande electronica.

  24. Wat is er nou met de ontvangst gebeurt? Daar hoor ik helemaal niets meer over… is het verbeterd? Is de death-grip ook al weg of krijgen we weer een toestel dat ontzettend slecht is met switchen tussen 3g en gsm (2g) netwerk.

  25. In ALLE reviews krijgt SIRI de meeste aandacht. Door Apple wordt het ook als “killer feature” van de nieuwe 4S gebracht. Mij bekruipt het gevoel dat aanstaande 4S kopers zich onvoldoende realiseren dat SIRI NIET IN HET NEDERLANDS werkt en dat voorlopig ook nog niet zal doen. Het is zelfs nog onbekend of Apple SIRI wel in het NL zal gaan vertalen.

    een paar details: in de SIRI commercials van Apple zie je dat ze een werkelijk bloedsnelle dataverbinding hebben (zonder dataverbinding geen SIRI) Hoe zal dat in de praktijk hier in NL gaan werken waar de 3G dekking lang niet overal goed is.

  26. Op dumpert.nl staat een mooie demo over siri hoe het werkt in de praktijk

  27. Dit gaan ze straks ook doen bij de iphone 5, die krijgt als die uitkomt natuurlijk ook een feature die weer niet op de iphone 4s te gebruiken is.

  28. Origineel geplaatst door Carel
    .een paar details: in de SIRI commercials van Apple zie je dat ze een werkelijk bloedsnelle dataverbinding hebben (zonder dataverbinding geen SIRI) Hoe zal dat in de praktijk hier in NL gaan werken waar de 3G dekking lang niet overal goed is.

    Volgens mij werkt Siri alleen via Wifi

  29. @Glo: Weet jij wel hoe het werkt dan? Wat jij aan Siri vraagt wordt namelijk geüpload naar een server. Hier is dus in de telefoon geen zware hardware voor nodig. Op deze manier houd Apple de techniek in huis waardoor het minder makkelijk door concurrenten te kopiëren zal zijn. In theorie zal het dus ook werken op oudere iPhones. Ik denk dat het hierdoor ook niet zal werken met oudere Jailbreak devices. Apple wil het als verkoop argument voor de 4S dus krijgen de oudere modellen het niet. Dan moet je als gebruiker met een ouder model niet gaan zeuren want je hebt je telefoon niet gekocht met het argument dat je Siri kunt gebruiken. Ik ben het verder volledig met Peter eens. Mijn 3GS wordt nu vervangen door een 4S en daarna sla ik weer een jaartje over.

  30. @Gio: De IPhone 4s is ondergeklokt op 800 MHZ(dual core). Dus geen 1 GHZ. Siri zou kunnen werken op een iphone 4 (ondergeklokt 800 MHZ single core),alleen zou hij niet zo snel zijn als op een iphone4s. Ik geloof wel dat er een JB komt voor siri. Sterker nog, die is volgens mij al in een beta fase….
    Google maar even naar onze bekende vrienden van de JB

  31. @cozmo: Kijk het promotie filmpje eerst even op de site en dan weet je het antwoord 🙂

  32. @cozmo: Dat kan niet, je ziet de persoon joggen in het openbaar en in de auto Siri gebruiken dus het kan nooit met alleen Wifi zijn, 3G of Edge zal zeker een minimum vereiste zijn.

  33. Natuurlijk gaat SIRI er in het Nederlands komen, over een tijdje weten we niet beter!

  34. Jammer dat Siri altijd een internetverbinding nodig heeft. Het lijkt mij ook handig als ik gewoon wat in de agenda wil zetten ofzo. Dat het (vooralsnog) alleen in het Engels (en Duits en Frans) is vind ik niet erg, ik spreek prima Engels. Nederlanders in het algemeen spreken relatief goed Engels. Siri in het Nederlands zou natuurlijk makkelijker zijn, maar we hoeven gelukkig geen Swahili te praten tegen de iPhone.

  35. Wat zou Apple dit gekost hebben?

  36. @Rob: Ik zou er juist niet vanuit gaan. ik verwacht dat Siri het verkoopargument voor de ipad 3 zal worden omdat ze qua uiterlijk geen spectaculaire wijzigingen zullen doorvoeren. Ik ben van mening dat het het testen van Siri op de iPad 3 ook de reden is dat er nu al sporen van de iPad 3 zijn terug te vinden in iOS 5.

    Daarnaast is gisteren ook iCloud.com uit de beta gestapt en nu dus officieel toegankelijk voor de “normale”gebruikers. de site is in mijn ogen ineens wat sneller geworden en oog wat snappier.

    @Alper: Over de “deathgrip” is tijdens de keynote natuurlijk met geen woord gerept, maar Apple heeft dit wel degelijk aangepakt. De antenne is zo ingedeeld dat de onder en bovenkant van het toestel een gsm antenne bevatten. De iPhone 4S is zo “slim”dat hij de antenne gebruikt dat op dat moment het sterkte signaal geeft. dus ingeval van de deathgrip zal de iPhone 4S automatisch switchen naar de antenne aan de bovenkant van het toestel waardoor je gsm bereik niet wegvalt tijdens de deathgrip!

  37. Het zal ze rond de 200 miljoen gekost hebben om siri te kopen en nog eens de helft om hem te implementeren in de iphone. Een ruwe gok natuurlijk.

  38. Tja, ik hoop wel dat Nederlands snel zal worden ondersteund, want hoewel commando’s geven in het engels iedereen wel zal lukken, voor het dicteren van een smsje of een andere tekst moet je dat toch wel in het Nederlands kunnen doen, want dat is pas de echte ‘killer feature’.

  39. Iphone 4 heeft er de chip niet voor, als Apple dat zegt, zeg ik, ok maar dus wel voor de iPad 2!

  40. @dirkjan82: Erg leuk maar vertalen betekend ook dat je namen/straten etc in het engels moet uitspreken.
    “Plan a meeting with ” is simpel maar doe er eens een naam achter zoals: ” Jan Kees van Heggelen ”
    dan moet je het uitspreken als
    ” Yankee’s fan heggle’n”
    snapt u?

  41. Origineel geplaatst door Basjuh1987
    @cozmo: Kijk het promotie filmpje eerst even op de site en dan weet je het antwoord

    Doh! Klopt, ik was de hardloper ff vergeten!

  42. @zzmak: Laten we het aan Siri vragen.. 😉

  43. Origineel geplaatst door cozmo
    Volgens mij werkt Siri alleen via Wifi

    Nee hoor, ook met 3G. Kijk maar naar de commercial van Apple…de loper die onderweg zijn SMS laat voorlezen.

  44. Voor de mensen die denken dat Siri alleen kan werken op 4s heb ik slecht nieuws…..
    Voordat SIRI werd opgekocht door Apple werkte het al op de iPhone4 als app en als jullie denken iPhone 4 komt rekenkracht te kort lees even de keynote van de launch van de iPhone 4s, het rekenen gebeurt op de servers van Apple als je SIRI gebruik.
    Dus …. geen reden om te twijfelen dat SIRI gaat werken op iPhone 4…
    Wou even dit vermelden…

  45. @Densoft: Juist het is 800mhz en de Ipad2 is effectief 1GHz. Echter zei ik dat het op een Iphone 4 met JB niet zal lukken, omdat ze het reeds geprobeerd hebben. Moet het dus niet Googlen want vandaar haal ik dus deze informatie 😉

  46. @Gio: Dat is niet waar de Iphone 4s heeft ook maar een 800mhz geklokte processor. Het verschil zit hem waarschijnlijk in het feit dat Siri multi threaded is en dus niet/minder goed op de Iphone 4 werkt, naar die maar 1 core heeft.

  47. @dirkjan82: Volgens mij bieden ze Siri niet zonder internet verbinding aan omdat ze willen dat mensen ook gebruik maken van Icloud. Als je je afspraak verlegt op je Iphone met Siri, dan zal deze dan ook aangepast worden op je Mac en Ipad. Mocht dit niet zo zijn (zonder internet dus) dan heb je geen laterale synchronisatie. Is een bedenking hé.

  48. Origineel geplaatst door Gio
    Toch erg dat er hier apple fans zijn die er dus geen bal van kennen hé. SIRI WERKT ENKEL OP DE 4S OMDAT HET DE HARDWARE NODIG HEEFT OM TE KUNNEN FUNCTIONEREN -> 1 GHZ. Man! Doe some lookup before you post!

    dusdat!

    ik heb mijn 4s al besteld hoor.. ondanks dat ik de 4 nu heb. maar je zal zien zodra t merendeel de 4s heeft wil de rest hem ook. trust me!

  49. Als ze die slimme technologie van Siri nou eens zouden benutten om de oliedomme tekstverbetering wat te verbeteren, zodat misgetikte letters met grotere nauwkeurigheid worden gecorrigeerd.

    Dat zou toch wat zijn.

  50. “Het concept achter de iPhone 4S is ontzettend moeilijk om te verkopen aan klanten die net een iPhone 4 hebben gekocht.”

    Deze zin alleen al zegt genoeg over wat de nieuwe iphone heeft te bieden tegenover het non-‘S’ model.

  51. Ik heb nog geen Iphone, dus ik ga zeker voor de 4S. Als ik nu nog een 4 zou kopen zou ik zeker het idee hebben dat ik toch (uiterlijk natuurlijk niet) met een verouderde telefoon rondloop…

  52. Ik blijf voorlopig trouw aan mijn “oude” iPhone 4, voor een klein beetje meer een groot bedrag uit geven zie ik niet zitten. Plus dat ik tevreden ben natuurlijk en ik wacht op de 5

  53. De doelgroep is ook niet iPhone 4-gebruikers maar iPhone 3(G) en andere smartphones De meeste mensen hebben een tweejarig contract. De iPhone 5 heeft straks de iPhone 4-gebruikers weer als doelgroep naast Blackberry en Android, etc.

  54. @Gio: Doe zelf eens eerst wat onderzoek voordat je zo zeker van je zaak op ipc gaat blèren. Een verplichte 1Mhz -> haalt de 4S ook niet. Ik denk dat Siri prima op de 4 zou kunnen draaien. Of het met een JB te unlocken is, is een tweede vraag. Mensen speculeren dat als Apple iets niet toevoegd, het technisch niet haalbaar is. Wie verzint dat? De 3GS ondersteunt ook geen wifi hotspot functie, reken maar dat hij het aan kan.

    Ze moeten toch íets hebben om mensen te overtuigen?

    @Jaap777: Spot on.

  55. Is er al ergens een indicatie te lezen hoeveel data SIRI verstookt? met die uitgeknepen datacontracten hier zou dat zomaar een rol van betekenis kunnen spelen.

  56. Kan je op een 4 niet Siri activeren met een jailbreak? Netals je op de 3G de functie background kon activeren?

    Of is Siri hardware bepalend?

  57. Het valt me op hoe weinig men aandacht heeft voor de echte verbeteringen in de iPhone 4S. Ik denk dat veel mensen teleurgesteld zijn puur alleen omdat de iPhone 4S hetzelfde eruit ziet als de 4 en niet een iPhone 5 heet. Had exact hetzelfde toestel een iPhone 5 geheten dan waren er vast meer mensen enthousiast.
    En iedereen verwacht van een iPhone dat trucs kan, die een Samsung Omnia kan: fanfare en circuspaarden bij het uitpakken.

  58. Haha als je schud dan leest hij de tekst voor “de iPhone 4 Seconden”

  59. SIRI alleen al is voor mij genoeg!!!!
    Ik wil het, ik willet, ikwillet!

    Sinds ik een spraakgestuurde TomTom heb weiger ik te typen. Praten gaat veel sneller.

  60. @Vincent hahaha iPhone 4Seconden!!1

  61. Innovatie zal in Nederland niet snel van de grond komen met zoveel azijnpissende consumenten als hiervoor aanwezig. Zonde.

  62. Innovatie zal in Nederland niet snel van de grond komen met zoveel azijnp* consumenten als hiervoor aanwezig. Zonde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.