Reacties voor: Amerikaanse iTunes Store wordt verboden terrein voor buitenlanders

Volgens de nieuwe gebruiksvoorwaarden van iTunes 8 mag je geen buitenlandse accounts van de iTunes Store meer gebruiken. Als je op vakantie bent moet je een account aanmaken in het gastland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 67 reacties

  1. Jesus, Apple is watching you, maar geen genius activeren dusssss

  2. Moeten ze dan eens een keer ervoor zorgen dat je films, tv series en videoclips ook in de NL store kan kopen. Na al die jaren kan dat nog STEEDS NIET!!!

  3. Als dit waar is, maakt Apple zich belachelijk.
    @ Morris een goede reden om ze te downloaden 🙂

  4. Op dit moment kan ik nog zonder probleem uit de US iTunes store downloaden.
    Ik vraag me ook af hoe ze dit kunnen hard maken.

  5. Op dit moment kan ik nog zonder probleem uit de US iTunes store downloaden.
    Ik vraag me ook af hoe ze dit kunnen hard maken.

    Door je te verplichten een Amerikaanse Creditcard te hebben denk ik. Dus geen gekloot meer met Gift Cards.

    Ik zou hier stevig van balen aangezien ik ontzettend veel Amerikaanse Series kijk, waar ik gewoon netjes voor betaal. Wat kan hun het nou schelen dat ik in Nederland woon? Ik Apple begint een beetje vervelend aan het worden.

  6. De technische controle hierop is vrij simpel, op basis van IP kun je behoorlijk betrouwbaar bepalen uit welk land iemand komt.

    Anyway. Ik heb op de US store tegoed staan en heb daar een boel aankopen. Ik zou het nogal lullig vinden als ik dat kwijt ga raken. Ook vind ik de US Store sowieso bruikbaarder aangezien de reviews en ratings daar veel beter zijn ingevuld omdat de US store way meer gebruikers kent dan de NL store.

    Ik hoop maar dat het bij dit regeltje in de voorwaarden blijft en dat er verder niets veranderd.

  7. Ik wordt zo langzamerhand een beetje gek van ‘mijn’ Apple.

  8. Apple zal het niet veel schelen wie waar wat koopt. Het zijn juist de film en muziek maatschappijen die zo moeilijk doen. Google maar op Steve Jobs en DRM in iTunes. Hier geeft hij de visie van Apple (liefst DRM-free) aan.

    Erg jammer dat we idd nog geen films kunnen downloaden via iTunes, toch ook een reden voor de aankoop van mijn iFöhn 🙁

  9. Lol hoop het toch echt niet! Heb nog voor 45 $ aan itunes giftcards hier liggen.. Maar die mag ik dan toch gebruiken? aangezien ik toen in amerika was toen ik ze kocht… Gewoon alles erop zetten als je daar bent.. Kunnen ze je niks maken!

  10. Het is niet Apple die die regeltjes bedenkt. Het zijn nog steeds de platenbazen die bepalen wat wel en niet mag. Hun zakken moeten gevuld worden. En zolang er geen films etc. in de iTunes NL verschijnen of series blijf ik lekker met torrents downloaden.

  11. @ MeneerDuck
    Ooit van Anonymous referrers gehoord?
    Ik denk dat ze toch naar de content moeten kijken, als je 500 nummers van Jan Smit hebt staan wordt het moeilijk vol te houden dat je native Amerikaan bent.
    Alleen lastig op vakantie…dat gaat dus niet werken.

  12. Hoop niet dat ze op IP gaan filteren. Heb een US CC, dus hoop dat dat voldoende is

  13. Ben het eens met de bovenstaande post waarin iemand aangeeft dat dit soort acties mensen de illegaliteit injaagt…ik ga er ook maar eens over denken nu…of is denken eraan al reden voor een berisping? 😉

  14. @Bacillus: Ze gaan noway op content controleren. Die methode is verre van betrouwbaar. Het kan prima dat ik naar de US ben geëmigreerd en nog steeds graag van Jantje Smit houdt, ik zou niet de eerste zijn. Wat anonymous referrers ermee heeft te maken snap ik trouwens niet, kun je dat uitleggen?

    Ip IP filteren is gewoon erg simpel en behoorlijk betrouwbaar. Als je dit wilt omzeilen zul je met proxys moeten werken, tenzij je een eigen US private server hebt liggen is dat praktisch niet te doen (openbare annonieme proxys zijn traaaaaag).

  15. Einde redeem codes haha 😉

  16. frostwire doet niet zo moeilijk uit welk land je komt

  17. Ik moest inderdaad andere voorwaarden accepteren voordat ik dingen aan kon schaffen in iTunes. Maarja, wie leest dat nu. Maar goed om via deze weg te lezen dat dat er dus in veranderd is.

  18. Flauw, wij mogen niks aanschaffen in de Amerikaanse iTunes Store maar zij mogen dan bv wel in de Britse.. iedereen gelijk voor de wet dan maar ^^

  19. Idd een eng verhaal dat ze toch de boel flink in de gaten houden, anders zouden ze dit niet aanpakken. Minpuntje van Apple -1

  20. Het is inderdaad niet Apple die de regeltjes bedenkt. Apple wil het liefst dat de hele wereld de amerikaanse store leegkoopt. Het zijn de maatschappijen. Beetje vermoeiend…..
    Nou, ik kan nog steeds serietjes e.d. kopen en GiftCards redeemen. Zie wel waar het schip strand….

  21. Dan gaan we toch weer illegaal downloaden als ik bepaalde muziek hier niet kan kopen.

  22. Apple zal je niet snel achter je broek aanzitten hoor. Ze verdienen zelf goed aan deze “grijze” verkoop. Het is alleen een regeltje om het bedrijf tegen eventuele claims van de muziek en film-industrie in te dekken. Als het echt niet mocht, zouden ze het simpelweg onmogelijk maken. 🙂

  23. ach alsof dat een groot gemis is…

    alles uit de store kan je ook op andere manieren aan komen.
    en nog in betere kwaliteit ook.

    en dan bedoel ik niet eens de illegale manieren die ook betere kwaliteit bieden

  24. 4saus vertel eens…

  25. Dan update ik toch niet naar versie 8, of is dat te simpel bedacht? Ben ook blond… 😉

    Nee, zal mooi worden. Heb al zoveel goeie series en video’s op m’n iPhone staan nu. Uh, die wil ik wel graag houden meneer appel…

  26. Tja zat er natuurlijk dik aan te komen met al die fake US accounts en gift cards.

    Hoop wel dat ze ook voor Europe met een goede oplossing komen, anders heb ik me apple TV echt voor niets helaas…

  27. @utregcity: dat is te simpel; gisteravond al toen ik een paar apps wilde updaten moest ik de nieuwe voorwaarden accepteren…. (nog onder 7.7 dus)

  28. Bangmakerij! Althans, niet helemaal, maar er zijn meer bedrijven die in het verleden hebben aangekondigd nep-accounten aan te pakken. Microsoft op Xbox Live en Sony op de PlayStation 3 bijvoorbeeld.

    Het is echter vooral een signaal naar zorgelijke rechteninstanties toe. Naar de consument toe zal het vooral een waarschuwing zijn, maar als puntje bij paaltje komt schieten ze de nep-accounts niet af: ze verdienen er immers geld mee.

  29. OMG dit is echt…. opwat slaagt dit nou weer :s.. dus… dit komt in alle landen? of enkel in de vs?

  30. @Mark
    Ga er maar wel van uit. IP filteren is namelijk een eitje. Dat kun je automatisch instellen. Weiger alle IP adressen buiten de range van dit en dat… Klaar.

  31. Jongens, als we met z’n allen $1 per maand betalen kunnen we wel een dedicated server in Amerika huren en die inrichten als proxy. What do you think?

  32. Hopelijk pikken ze mijn 40 dollar niet …

    @Ron: ik heb net een Apple TV van 16 GB aangeschaft en nu komen ze met dit. Als ze mijn content pikken, dan mogen ze hun rommel terughebben, wat heb je anders aan je Apple TV? Niets toch?

    En wanneer komen de Movie (Rentals) en TV programma’s en beltonen dan in België te koop?

    Shame on you, Apple … 🙂

  33. Ojee…

    Ik hoop dat dit niet waar is, ik maak volop gebruik van de US store vanwege mn Apple TV en iPhone 3G.

  34. dat klinkt heel goed die dedicated server.

    hoe gaat dat dan in zijn werk?

  35. Ik hoop dat ze het snel voor mekaar krijgen binnen de eu met de video en tv rechten.

    apple heeft flink de wind tegen met de release van video.
    elk land heeft andere wensen en eisen met wat wel en niet en vooral wanneer beschikbaar mag komen via itunes store.

    Apple heeft vooral een probleem met landen waarin de omroepen zelf ook een on demand TV en film systeem op willen zetten. Apple heeft hun toestemming nodig en als ze toestemmen zijn ze ook gelijk meteen apple’s concurrent.

    Dan heb je nog de problemen met (tv series) die in US al lang uitgezonden zijn en hier nog uitgezonden moeten worden. Wij lopen seizoenen achter op andere landen.

    Een van mijn oplossingen is dus ook gewoon de seizoenDVDbox uit het buitenland hier heen te laten komen gewoon met de post. lekker oldscool. Dat wat je op DVD binnen krijgt heb je dan alsnog eerder dan het hier op TV komt.

    ook zijn er voldoende sites die alles 1 op 1 streamen vanuit amerika. voor de mensen die er echt bovenop zitten.

  36. Als apple wil voorkomen dat mensen in het buitenland een abonnement afsluiten voor de VS, moeten ze in het buitenland de prijzen evenredig maken en houden!
    Wij betallen € 0,99 voor een nummer, Amerikanen $0,99.
    Wij betalen dus feitelijk $1,45 per nummer, reken uit wat voor extra winst apple boekt met ‘niet Amerikanen’.

    Ik vind het persoonlijk belachelijk dat deze astronomische prijsverschillen bestaan. Laat ze hier eens wat aan doen voor ze dit soort dreigementen uiten!

  37. @iPhoneclub (Jonathan):

    Laten we dat gaan doen !

  38. Daar gaat een lucratieve handel. Ik heb vrij ongeinteresseerd op de nieuwe voorwaarden gedrukt. Maar goed, de oude aankopen zijn nog gedaan onder oude voorwaarden, die kunnen ze dus niet zomaar uitschakelen.

    De prijs maakt me niet eens zoveel uit trouwens. De helft van het prijsverschil komt in handen van de verkopers van de Gift Cards. De content is echter waar ik het voor doe. The Office in HD… ik wil een Season Pass eind september 😀

  39. zoals ik al zei,…. iFuEUcked!!

  40. Rechten voor film en muziek zijn een heel complex gegeven.
    Ze worden bijna altijd onderhandeld per regio met een bepaalde prijs per regio.
    Apple is hiervan afhankelijk zolas elke andere distributeur en rekent de kosten door aan de eindgebruiker.
    Omwille van distributie kosten, import taksen, plaatselijke belastingen zoals BTW en dergelijke meer bestaan er prijsverschillen. Zelfs in de USA wordt er nog een tax betaald die verschillend is per staat.
    Koersverschillen tussen de verschillende valuta schommelen dagelijks en een winkel kan niet dagelijks prijzen aanpassen. Het verantwoord natuurlijk niet altijd de marges, maar er moet rekening gehouden worden met de lokale taksen.
    Het is algemeen bekend dat veel producten geen uniforme prijzen hebben. Ook binnen Europa kunnen er grote verschillen bestaan die meer dan 40% kunnen bedragen.

  41. Heel goed, pak je klanten maar hard aan.

  42. wat ik begreep werken de programma bazen en rechthebbende de boel behoorlijk tegen om hier ook series en films online aan te bieden.
    ze weten donders goed dat niemand meer gaat kijken naar al die rtl’s met de vele reclame, tv hoeren en belspelletjes.

    voor mij is dit weer een mooi excuus om volop te gaan downloaden, dank u Apple 🙂

  43. Oh men, wat triest weer van Apple…. Typisch Amerikaans… Denken de wereldmacht te hebben.. Exclusief hoeven ze niet meer te doen hoor, want dat zijn ze echt niet meer. Maar gelukkig heb ik nog wel het recht om te kiezen.. Apple… BYEBYE!

  44. hoe is hier apple schuldige???

    ik kan mij goed voorstellen dan de programma bazen en rechthebbende die de boel voor apple tegen werken eerst willen dat apple een waterdicht systeem heeft zodat men niet uit het buitenland seizoenen kan downloaden die hier nog op TV moeten komen.

    blijkbaar zijn er eerst nog een aantal stappen die genomen moeten worden voor apple de deals sluiten kan. Ik kan me god voorstellen als ik zon programma baasof recht hebbende ben dat ik niet zomaar alle show door mijn neus geboord wil krijgen door een online dienst die content on de mand levert in beter kwaliteit dan waarop het nederlandse bestel uitzend

  45. Tuurlijk… En Apple volgt zwijgzaam de orders op.. Ze maken het er zelf naar dat mensen met eigen theorieen komen. ZE KOMEN ZELF NOOIT MET NIEUWS! Ze zeggen nooit waarom ze iets doen…

  46. Ik heb genius geactiveerd en ik kan nog steeds met mijn amerikaanse account op de Itunes store browsen. 🙂 stom als dat niet meer mogelijk gaat worden.

  47. Volgens mij is het puur een fiscale kwestie. De taxen van de goederen moeten afgerekend worden met de lokale overheid van de koper. Ik denk dat Apple op zijn vingers is getikt. Zelf zou het ze een worst zijn, en de platenbobo’s nog minder. Hoe en waar je koopt – als je maar betaald. Maar de fiscus ziet “goederen” de grens oversteken zonder dat zij er bijvoorbeeld BTW over vangen.

  48. @4saus: We moeten een server huren, vaak is dat rond de $50 tot $100 per maand. Die server wordt dan door een Amerikaans bedrijf beheerd (opgehangen in een rack, hardwareproblemen, etc.), en ik krijg dan SSH-toegang. Dan kan ik software op de server installeren zodat de server als proxy functioneert. Dan moet jij in je PC even wat gegevens invullen, en dan browse je via het (Amerikaanse) IP-adres van die server.

  49. Umm ik snap het helemaal niet.
    Maar hoe kom ik op een US iTunes dan?
    En zijn daar veel meer gratis en betaalde spellen?

    Waarom is dat hier niet?
    Want op Xbox live is het precies hetzelfde, in US heel veel kunnen downloaden TV series enzo, en hier niks.
    Waarom doen ze dat?

  50. @nib: Maar zou men serieus willen dokken? Zo ja, dan kan ik dit project wel opzetten en organiseren e.d.

  51. op het moment dat je uitspraken/beloftes doet als bedrijf kan je daar aan gehouden worden. Plus je geeft een kijkje in je product toekomst.

    Geef je te veel prijs dan blijf je de concurrentie onmogelijk voor. Als ze niet weten wat je uit spookt kunnen ze ook geen killer product op de markt brengen. Door de concurrent een stap voor te blijven op innovatie en integratie van Apple productlijnen is Apple waar het nu staat.

    Dat ze daar geheimzinnig voor moeten blijven naar de buitenwereld hoort er eenmaal bij.
    Als alles rond is dan komt er ook video content naar NL voor die tijd is het gebruikmaken van de alternatieven. Concurrerende diensten zijn lang zover als Apple

  52. @iPhoneclub (Jonathan):
    Als jij 1 dollar per maand schetst … dan ben ik wel geinteresseerd

  53. @Matijs: Het is afhankelijk van de hoeveelheid mensen die meedoen.

  54. Oh, oh, oh, wat zullen ze bij Apple weer slapeloze nachten hebben omdat die paar onbenullige Nederlandertjes dwars denken te kunnen liggen. “Servertje in VS huren … etc.” zal overigen niet werken.

  55. @iPhoneclub (Jonathan):
    UIteraard …

    @Rob, dank je voor je positieve en bovenal nuttige bijdrage

  56. Als het echt zo ver komt dat we uit de US store worden gekickt, dan sta ik zeker open voor alternatieve manieren om er weer binnen te sluipen. Zou anders zo zonde zijn voor mn Apple TV en iPhone 3G 🙁

  57. @iPhoneclub (Jonathan): als andere mensen het zouden willen wil ik ook wel 🙂

  58. Ik heb vandaag nog een gift-card ge-redeemed en alles werkt nog prima.

    Als ze gaan ip-filteren is het zeker nu nog niet het geval

  59. En hoe verander je anders je land?
    Want ik heb alsnog geen zin om me creditcard gegevens in te vullen want ik gebruik hem toch alleen voor gratis applicatie’s

  60. @MeneerDuck:

    De technische controle hierop is vrij simpel, op basis van IP kun je behoorlijk betrouwbaar bepalen uit welk land iemand komt.

    Daar zijn ook mooie progjes voor zoals TOR die verandert je ip (door via andere servers op internet aanvragen te doen)….

  61. @Martin: naar de home pagina in itunes en helemaal naar beneden scrollen en dan kan je je land kiezen

  62. Hmm, en hoe kun je eenvoudig een selectie maken in je muziek die je hebt aangekocht via je amerikaanse account en welke via Belgische? En die dan voor alle zekerheid exporteren naar mp3 ?

  63. Apple wordt steeds meer een neurotische controlfreak. Begint echt een beetje enge vormen aan te nemen. En het is echt niet zo dat Apple helemaal zijn handen in onschuld wast hoor. Als Apple het er echt niet mee eens was geweest (want nu lijken de platenbazen alleen de boze boeman voor de altijd blinde Apple fanboys) hadden ze gezegd “dan zoek je toch een andere distributeur”. ITunes is zó enorm machtig nu (Steve liet het gister zelf zien tijdens de presentatie) dat ze echt wel invloed hebben op de platenmaatachappijen.

  64. Hmm, dit zou balen zijn. Ik doe al mijn aankopen met een Amerikaans account en Gift card. Ik heb zitten kijken naar http://www.pickaproxy.com/ maar krijg dat niet 1-2-3 werkend.
    Wellicht een idee voor een extra artikel ooit?
    Of je moet een adres in Amerika kennen. Koop ook wel eens spullen in Duitsland via http://www.huifkar.de/ (Nederlander in Duitsland) en dat is ook een prima manier.
    Wie gaat er in Amerika wonen?

  65. waarom verkopen ze eigenlijk ipods van de derde generatie als je er toch geen films kunt mee bekijken hier in de benelux veel reclame maken voor iets waar je niets kunt mee doen (op legale wijze) is echt belachelijk… bij deze al de gene die een ipod willen aanschaffen, denk maar 2keer na want het is een kat in een zak dat je koopt.
    Na mijn zoveelste telefonische contact met apple heb ik het echt wel gehad. Iedere keer krijg je te horen dat binnenkort de films wel via de benelux zullen te koop worden aangebonden. Tis nu al 2jaar geleden en nog niets
    fuck off apple je bent het niet waard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.