Reacties voor: Amerikaanse Apple Store vermeldt simlockvrije iPhone 5 op website

De Amerikaanse Apple Store vermeldt nu ook de simlockvrije versie van de iPhone 5 GSM. De simlockvrije iPhone 5 is vanaf 650 dollar te koop, iets goedkoper dan de Nederlandse Apple Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Er staat in het artikel vermeld dat de cdma al langer kan worden aangeschaft en dan deze ook werkt. Heeft de gsm versie echter nog voordelen boven de cdma versie? Ik ga waarschijnlijk binnenkort een iPhone in de USA aanschaffen.

  2. Ik heb op de 12 sept in Amerika de iPhone 5 van AT&T gekocht (GSM versie). Deze is gewoon simlockvrij! De enige lock die er op zit is een lock op het Amerikaanse netwerk. Dat betekent dat mijn IMEI-nr in Amerika alleen werkt op het AT&T-netwerk. Hier in Europa kaartje erin en klaar…

  3. Let wel even op de salestax die hier nog overheen gaat. Dit kan zo maar 8-10% zijn, waardoor je in feite op het NL bedrag ex BTW komt.

    Als je dus op rondreis gaat door de US, loont het om vooraf even te kijken waar het tarief het laagste is (wikipedia). En zelfs als je naar Washington gaat, kun je beter even in de metro stappen naar Pentagon Mall (aan de overkant van de rivier) om te profiteren van het lagere tarief in Virginia (5%).

  4. Januari naar Las Vegas, Los Angeles en San Francisco .. eventje informeren welke versie en waar de iPhone 5 – 64Gb aan te kopen die zeker zal werken in Europa ….

  5. Het komt er dus op neer dat je beter een cdma versie van de iPhone 5 moet kopen, als ik jullie stuk goed begrijp! Aangezien deze iPhone 5 op meer verschillende 4G netwerken en op alle GSM-netwerken in Europa werken! Mijn vraag is welke van de twee cdma versies moet je dan aanschaffen?

  6. @Jean-Paul Horn: ik heb het artikel gelezen, maar kan niks vinden mbt het nadeel wat de iphone cdma versie had tov gsm versie. Namelijk dat je niet tegelijk kon bellen en mobiel internetten. Dat was toen het geval bij de iPhone 4. In hoeverre is dit ook van toepassing op de iPhone 5 cdma versie?

  7. Uhmmm, en hoe zit het dan met de garantie? Er zijn nl allerlei verhalen van geen garantie indien iPhone (4S en 5) uit Amerika hier ter reparatie worden aangeboden bij Apple NL. Ik weet dat het geen probleem is met een iPad 2. Zelf ervaren nl. Maar hoe zit dat nu met de iPhone?

  8. Nog een mooie tip. Oregon heeft geen salestax.
    Dus daar betaal je gewoon de geadverteerde prijzen. Mocht je daar toch in de buurt zitten, is het het overwegen waard.

  9. Dit stond al langer Apple Store, via precies dezelfde methode.

  10. @Flieps: Ja, maar in Nederland gaat er dus nog 21% over 553,- Euro.

  11. maar je kunt ze niet bestellen via de site… als je erop klikt komt die keuze weer tevoorscjhijn met de US providers

  12. @WhatEva: Eva, dat is ook zo het geval bij de CDMA versie ja. Ik denk dat het het beste is te wachten op een simlock vrije A1429 GSM versie. Al die andere LTE banden bij de cdma versie zijn mooi maar gebruik je toch niet in europa, daarnaast hoor ik veel problemen mbt smsen op de cdma iPhones én je kan niet tegelijk bellen en data gebruiken. Reden genoeg om te wachten op de A1429 GSM versie lijkt me!!

  13. Origineel geplaatst door asd
    @WhatEva: Eva, dat is ook zo het geval bij de CDMA versie ja. Ik denk dat het het beste is te wachten op een simlock vrije A1429 GSM versie. Al die andere LTE banden bij de cdma versie zijn mooi maar gebruik je toch niet in europa, daarnaast hoor ik veel problemen mbt smsen op de cdma iPhones én je kan niet tegelijk bellen en data gebruiken. Reden genoeg om te wachten op de A1429 GSM versie lijkt me!!

    Dus wat jij zegt is dat als je op dit moment een iphone 5 simlock weet te kopen bij AT&T, deze ook gewoon zou moeten werken in NL…? Ik las juist dat je de AT&T versie (dus de GSM versie) NIET moest hebben…?

  14. @Mtijn: Nee, zeker niet! De AT&T versie is namelijk A1428 en ik bedoel de A1429 GSM versie (dus ook niet de A1429 CDMA versie).

  15. Origineel geplaatst door asd
    @Mtijn: Nee, zeker niet! De AT&T versie is namelijk A1428 en ik bedoel de A1429 GSM versie (dus ook niet de A1429 CDMA versie).

    Er was toch juist sprake dat de A1429 GSM en A1429 CDMA eigenlijk niet uit maakte welke je kocht? Aangezien ook alle frequenties van de GSM in de CDMA zitten?

  16. @Mtijn: lees mijn 1e bericht een paar posts hierboven…

  17. @Flieps: Daarom heb ik in het artikel beide prijzen zonder salestax resp. BTW genoemd, zodat het ‘eerlijker’ vergelijken is.

    @TyasTG: Lees even het linkje in het artikel over de CDMA-versie. Zoals ik in het artikel ook aangaf, ondersteunt de CDMA-versie veel meer LTE-frequenties (niet alleen Amerikaanse). Dus kan later van pas komen, als de operators 4G-abo’s gaan aanbieden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.