Reacties voor: Amazon wil Kindle-boeken op mobiele telefoons aanbieden

Amazon heeft plannen om boeken die je op de Kindle kunt lezen, ook beschikbaar te maken op diverse mobiele telefoons. Is de iPhone erbij?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Dit zou het gebruik van e-books een enorme boost geven!
    Er zijn mensen die lezers van e-books als een soort Chriet Titulaer bestempelen.
    En inderdaad zijn de meeste apparaten om e-books te lezen onooglijke, logge apparaten, die je niet echt gadgets kunt noemen (Kindle, iLead).
    Maar wie eenmaal zijn iPhone als e-book reader heeft gebruikt, zal merken dat boeken lezen vanaf een schermpje toch echt geen toekomstmuziek hoeft te zijn.
    Lees voorals eens deze lange, maar leuke, column op Ars Technica, waarin de schrijver boeken vergelijkt met paarden en e-books met auto’s. Onder het mom van “we hebben nog steeds paarden, maar wie gaat er nu elke dag op het paard naar z’n werk?”

  2. Dit zou het gebruik van ebooks inderdaad wel eens een (beslissend?) zetje kunnen geven.
    Alleen voor Nederland zal het nog weinig uitmaken, het aanbod Nederlandstalige boeken is simpelweg te klein daarvoor. Ik zelf lees Engels bijna net zo makkelijk als Nederlands, maar een heel boek in het Engels is vaak toch wel lastig merk ik, dus dat zal voor het grote publiek die wellicht minder vaak in het Engels leest een nog veel groeter probleem zijn.
    En die vergelijking met paarden en auto’s gaat volgens mij niet helemaal op. Een PDA/smartphone zou je ook kunnen vergelijken met een auto en een kladblok/Post-It/papieren agenda met een paard, maar toch is het laatste voor de meeste mensen écht makkelijker. Hoe graag ik mijn Palm PDA’s vroeger en nu m’n iPhone ook gebruik(te), even snel een pen en papier pakken is vaak toch echt veel sneller en absoluut foolproof.
    Pas als dát verandert zal het grote publiek over gaan op smartphones. Met boeken/ebooks zal dat denk ik niet anders zijn.

  3. Origineel geplaatst door Linda
    Lees voorals eens deze lange, maar leuke, column op Ars Technica, waarin de schrijver boeken vergelijkt met paarden en e-books met auto’s. Onder het mom van “we hebben nog steeds paarden, maar wie gaat er nu elke dag op het paard naar z’n werk?”

    Zonder de collumn gelezen te hebben, die vergelijking gaat mank. Jezelf vervoeren is een noodzaak (of noodzakelijk kwaad) een boek lezen heeft niets met noodzaak te maken, dat is een hobby.
    Toch vind ik dat een dergelijke app zeker snel mag komen

  4. Voor mij hoort boeken lezen ook bij mijn werk. Dus wel degelijk noodzakelijk (kwaad). Al zijn dat andere boeken dan ik in m’n vrije tijd lees. Zou ik een euro hebben gekregen voor elk boek, dat ik voor m’n werk heb moeten lezen …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.