Reacties voor: Amazon werkt hard aan nieuwe Kindle

Amazon is druk bezig met het werven van medewerkers voor de Kindle. Het gaat om diverse functies, die meestal laat in de productie nodig zijn.
Lees het complete artikel → Amazon werkt hard aan nieuwe Kindle

Reacties: 8 reacties

  1. Lijkt er dus op dat Amazon van de one-task-only status van de Kindle af wil, alhoewel ik me afvraag of iemand straks een Kindle gaat kopen ‘omdat je er ook games op kunt spelen’.

  2. @Leon_V:
    Ja de kracht van de Kindle vind ik dat het puur en alleen een ebook reader is. Als ze dus nu dit gaan doen, willen ze gaan concurreren met apple met een apparaat dat ‘alles’ kan. Aangezien apple ten eerste een hoop ‘vaste’ klanten heeft en omdat het zo’n goed uitgewerkt product is kopen veel mensen een iPad. De Kindle moet dan wel een stuk beter zijn als de iPad om zo klanten te trekken.
    De vaste klanten van kindle zitten niet direct te wachten op een apparaat wat alles kan van kindle als deze slechter is als de ipad. Deze vaste klanten zullen dit apparaat niet zo snel kopen als dat dit gebeurd(e) bij apple’s vaste klanten en de ipad.

  3. Goed nieuws! Van concurrentie worden we uiteindelijk allemaal beter!

  4. Als de nieuwe Kindle gebruik zal maken van een soort E-ink met kleuren, dan vind ik dit een zeer groot voordeel.
    Om uren achter elkaar te lezen, zoals je een boek zou lezen, verkies ik toch e-ink boven een iPad scherm.

  5. Het grote nadeel van de iPad vind ik het LED scherm. Het is slecht leesbaar in zonlicht en het spiegelende oppervlak maakt dat het lezen nog onaangenamer. Een kleuren e-ink scherm zou een goede oplossing zijn. Als je nu ook nog eens de backlight aan zou kunnen zetten zodat je ook kunt lezen in slecht verlichte ruimtes, zou het helemaal fantastisch zijn.

  6. Origineel geplaatst door Ferry
    Het grote nadeel van de iPad vind ik het LED scherm. Het is slecht leesbaar in zonlicht en het spiegelende oppervlak maakt dat het lezen nog onaangenamer. Een kleuren e-ink scherm zou een goede oplossing zijn. Als je nu ook nog eens de backlight aan zou kunnen zetten zodat je ook kunt lezen in slecht verlichte ruimtes, zou het helemaal fantastisch zijn.

    Met backlight bedoel je natuurlijk gewoon een LCD scherm…

    Effectief maakt het, op het moment dat de refreshrate, openingshoek en resolutie van een LCD hoog genoeg zijn, niets uit of je een e-ink of LCD scherm hebt. (Hoogstens voor energieverbruik…)
    Er moet licht van het scherm naar je ogen en of dat nu van reflectie of uit het scherm zelf komt, maakt niet uit.
    Buiten lezen in de volle zon is ook met een papieren boek niet fijn, je wordt verblind door het papier…

    Groot voordeel van een LCD is de hoge verversingssnelheid en het hogere contrast.
    De iPad is ongeveer 1:1000 en zal 60 Hz doen, de gebruikelijke e-ink schermen 1:7 en 0.7 Hz…
    De hogere refreshrate is niet alleen interessant voor bijvoorbeeld een fimpje in een boek (Denk naslagwerk, niet zo zeer roman), maar ook voor de GUI.

  7. Grappig dat er in het stukje staat ‘dat er alleen nog aan de software hoeft te worden gewerkt’.
    Het is juist de software die interessant (en dus moeilijk) is.
    Kijk naar de iPhone en iPad: De hardware is niet speciaal, wat dan ook door allerlei lui geroepen wordt, maar het is juist de integratie van hardware en software die het hoge gebruiksgemak van Apple producten veroorzaakt!

  8. Je hebt gelijk hoor dat er licht van het scherm naar je ogen moet, maar het licht van een LCD scherm moet over het daglicht heen schijnen wil het goed zichtbaar zijn. Dat kost veel energie. E-ink technologie maakt gebruikt van reflecterend licht, net zoals een boek dat doet. Voordeel is dat het weinig energie kost, nadeel is dat je niet stiekem onder de dekens kunt lezen. Je hebt dan toch weer een zaklantaarn nodig. Pixel-Qi maakt schermen waarvan de backlight naar keuze aan of uitgezet kan worden. Met backligh aan gedraagt het zich als een LCD-scherm, met backlight uit als een e-inkscherm. Voeg een matte folie toe op het scherm en je hebt naar mijn idee de ideale iPad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.