Reacties voor: Amazon verkoopt meer ebooks dan hardcover-boeken

Amazon heeft bekendgemaakt dat er meer ebooks dan hardcover-boeken worden verkocht. De groei is enorm en de boeken worden niet alleen op de Kindle, maar ook op de iPad veel gelezen.
Lees het complete artikel → Amazon verkoopt meer ebooks dan hardcover-boeken

Reacties: 9 reacties

  1. En er worden duizend keer meer pocket boeken dan hardcovers verkocht?
    Ik bedoel: waarom zo’n kromme vergelijking?
    Wat is de verhouding tussen papieren en elektronische boeken?

  2. @Onno ter Wisscha:

    Beste Onno, er staat toch “tegenover elke 180 verkochte ebooks staan slechts 100 hardcover-boeken”

  3. Het grote voordeel is natuurlijk dat je zo’n ebook binnen enkele seconden binnen hebt.

    Nadeel is dat je sneller impulsaankopen doet. Dat kan bij gewone boeken natuurlijk ook, hoewel de levertijd toch een drempeltje opwerpt, maar dan kun je de bestelling nog annuleren.

  4. @Onno ter Wisscha:

    Oei, sorry, ik snapte je ergernis niet helemaal en toen ik hem doorhad, kon ik niet meer editen. Ik denk dat hardcover een typefoutje is en dat ze hardcopy bedoelen.

  5. En ik zit hier in Zweden op mijn iPad de millenium trilogie (Stieg Larsson) in Kindle applicatie te lezen:-). Vreemde jongens (en meisjes) die Zweden!

    Ps boeken lezen op de iPad bevalt mij prima.

  6. Als het bericht klopt, en de vergelijking daadwerkelijk om ebooks en hardcovers gaat dan is het natuurlijk een kromme vergelijking. Ik heb geen cijfers, maar hardcovers zijn natuurlijk maar een klein onderdeel van alle fysieke boeken die verkocht worden. Ik koop veel boeken bij Amazon, maar ruim de helft is niet hardcover.

    Toch is het getal opvallend hoog. De boeken die ik koop zijn niet zo aantrekkelijk in ebook formaat. De prijzen zijn vaak hoger dan een softcover, en anders scheelt het weinig. En een boek in de kast staat mooier, en een boek in de hand leest ‘lekkerder’. Maar dat is mijn mening natuurlijk.

    Maar lezen op een iPad is zeker geen pijniging.

  7. In nerderland zijn er in hetr eerste kwartaal 100.000 e-books verkoscht. Er zijn, in het eerste kwartaal 23.000 E Readers verkoacht.
    Daar tegen over staat dat er 1.450.000 gedrukte boeken zijn verkocht in dit zelfde eerste kwartaal.
    Bij Bol.com zijn er 3.284 e-book titels te koop en 350.000 gedrukte titels. Oke dit is nederland, maar Amazone probeerd alleen maar meer e-readers te verkopen volgens mij.

    bron:Informatie Professional

  8. Gisteren probeerde ik een ebook te kopen bij Amazon, but bad luck: dat (non fictie) boek was als ebook niet te koop voor een niet-Amerikaan. Boek is al maanden uit en de papieren versie is gewoon overal te koop. Weet iemand wat voor schizofrene gedachte daar nu weer achter zit?

  9. Origineel geplaatst door Ger
    Gisteren probeerde ik een ebook te kopen bij Amazon, but bad luck: dat (non fictie) boek was als ebook niet te koop voor een niet-Amerikaan. Boek is al maanden uit en de papieren versie is gewoon overal te koop. Weet iemand wat voor schizofrene gedachte daar nu weer achter zit?

    Een “gewone” amerikaanse kronkel ;-))

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.