Reacties voor: Amazon vergelijkt Kindle met iPad: beter leesbaar in zonlicht

Amazon heeft een reclamespotje voor de Kindle gemaakt, waarin ze een vergelijking maken met de iPad. Die is in direct zonlicht nauwelijks leesbaar. De Kindle echter wel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Er zit geen homebutton op die iPad.

  2. @Mick

    … en mevrouw of mejuffrouw heeft een zonnebril op. Zo kan ik het ook!

  3. Inderdaad, homebutton ontbreekt en hij heeft z’n helderheid wel op minimaal staan heb ik t idee…

  4. Dit is inderdaad het enige nadeel van de iPad

  5. @Guido:

    Vergeet hetgene dat je er een vlieg niet mee kan doodslaan niet..

  6. @Guido: ik kan wel meer nadelen vinden hoor. 😉

  7. Lijkt ook niet op een iPad. Apparaat is geheel zwart (in tegenstelling tot het “metaal” van de iPad) en het alom tegenwoordige Apple-logo is ook nergens te zien.

  8. @Ruben.cc:

    Het mag er dan niet op staan maar het is in ieder geval duidelijk wie er bedoelt word

  9. Je moet geen Apple’s met peren vergelijken.

  10. Apple’s en Peren vergelijken is juist wat je wel moet doen als je je aan het oriënteren bent voor een tablet computer.

    de iPad is geweldig maar het hangt sterk af van waarvoor je het wil gebruiken. Als het hoofdzakelijk binnenshuis is dan is er geen vijltje aan de lucht

    gaat het hoofdzakelijk om boeken lezen en ook nog eens buiten dan moet je wel degelijk gaan afwegen wat je fijner vind.

  11. Ze mogen de iPad herkenbare dingen er volgensmij niet op zetten, omdat ze anders gezooi met Apple krijgen heb ik zon idee. Wegens zwartmaken ofzo. Verder vind ik het idd een beetje een oneerlijke vergelijking, die iPad ziet er niet uit alsof het helderheids balkje op 100% staat..

  12. komop jongens niet zo slecht tegen je verlies…

    de iPad is nu eenmaal niet goed leesbaar buiten in vol dag licht

  13. Origineel geplaatst door Richard
    @Guido:Vergeet hetgene dat je er een vlieg niet mee kan doodslaan niet..

    😛

  14. Ik gebruik mijn ipad zo’n beetje voor alles BEHALVE boeken lezen :). Maar wat moet je sowieso met een kindle? Neem dan gewoon lekker een boek mee naar het zwembad!

  15. De meeste mensen in Nederland zullen hier niet zoveel last van hebben. Zo vaak schijnt de zon hier niet en we gaan ook niet elke maand met vakantie naar zonnige oorden.
    Als je boeken leest, dan zal je dat vaak binnenshuis doen of in het openbaar vervoer. De Kindle is absoluut een beter apparaat om boeken te lezen wegens de betere leesbaarheid van de e-ink scherm.

  16. als je goed kijkt zit hij niet eens in ibooks
    maar als je hem op full bright zet kun je hem toch best wel lezen buiten?

  17. Niet alles wat je op t.v. ziet is waar

  18. Ik ga sowieso niet met iets van waarde langs het zwembad zitten. Of het nou een ‘goedkope’ Kindle is of een dure iPad of zelfs m’n dure zonnebril.

  19. De Kindle heeft nog een ander voordeel wat zij zelf niet eens bespreken; het formaat van 6″ is met één hand vast te houden en hij weegt bijna driemaal (!) lichter dan een iPad.

  20. Origineel geplaatst door kasuja
    Apple’s en Peren vergelijken is juist wat je wel moet doen als je je aan het oriënteren bent voor een tablet computer.de iPad is geweldig maar het hangt sterk af van waarvoor je het wil gebruiken. Als het hoofdzakelijk binnenshuis is dan is er geen vijltje aan de luchtgaat het hoofdzakelijk om boeken lezen en ook nog eens buiten dan moet je wel degelijk gaan afwegen wat je fijner vind.

    Ja echter is een Kindle niet echt een Tablet te noemen..

    Trouwens ik zie dit meer zoals bij de iPod iPhone het geval is. Met een iPhone kun je ook MP3’s afspelen maar de MP3-markt blijft toch nog wel aanzienlijk. Ik denk dat dit ook gewoon zal gebeuren bij de Tablet eReader markt..

  21. Origineel geplaatst door Denni
    Ja echter is een Kindle niet echt een Tablet te noemen..

    Hoe definieer jij een tablet computer?

    – Als ie meer dan 1 truckje kan? (Namelijke lezen)
    – Of als het de formfactor heeft van een tablet..

    Ik denk dat de kindle net zo goed een tablet computer is.
    Een die met een heel ander doel in het achterhoofd is ontwikkeld. En juist dat maakt de kindle en de iPad moeilijk vergelijkbaar.

    De ontw erpers hebben bij het ontwerpen van deze apparaten heel goed gedacht waarvoor gaat het gebruikt worden en daarna zijn ze pas gaan ontwerpen.

    Functionaliteit boven design.
    De iPad moet het juist van zijn veelzeidigheid hebben waar de kindle het puur van de lees ervaring hoeft te hebben.
    Ze zijn bij de kindle en barns en Noble of Sony e readers later pas gaan kijken naar beter navigatie mogelijkheden door de menu’s en aankoop mogelijkheden van boeken. Dat heeft de vorm doen verranderen.

    De iPad is een ander verhaal. Dat apparaat heeft alleen zijn aanraak scherm en moet het hebben van de programmeurs. Die bepalen wat je er mee kan. Apple heeft hetvplatform er achter goed georganiseerd met de iOS SDK en de iTunes, iBooks en AppStore.

    De achterliggende structuur zit hiermee wel goed.
    De kracht van de iPad valt en staat met de kwaliteit van het scherm en hoe de applicatie er gebruik van maakt.

    Daarbij kom je gewoon niet om het slecht leesbaar bij fle zonlicht probleem heen. Geen ramp toch.
    Dan ga je in de schaduw of binnen zitten. Dan doet de iPad alles beter dan een e reader. Ben je je boekje zat dan zet je wat anders op.

  22. Wat ik nu ga zeggen is vanuit een marketing perspectief EN NIET VANUIT EEN PERPECTIEF VAN EEN ZOGENAAMDE APPLE FANBOY!

    Dus..

    Is de Kindle goedkoper dan de iPad? Ja.
    Kun je er beter mee lezen in zon licht? Waarschijnlijk wel ja.

    Dus…

    Ze kunnen een vrij makkelijke reclame maken, zoals deze. Echter… Waarom doen ze dat lachje op het einde? Meestal laten ze dan de ”emotie” zien waarmee het bedrijven hun producten willen verkopen.

    En nu vraag ik me af: Waarom zou iemand een product kopen – die ten eerste niet veel kan als je het vergelijkt met de concurrent(iPad) en ten tweede juist in het donker minder kan dan de concurrent(iPad) – die kinderachtig de concurrent ”uitlacht’ terwijl ze weten dat die weer uitgedaagt word om beter te presteren om een beter product te maken die waarschijnlijk weer sneller op de markt komt dan hunzelf?

    Het is niet aan mij om die vraag te beantwoorden. Wat ik wel weet dat er een antwoord komt op deze vraag, zoals we altijd kunnen verwacht. En weer, en weer, en weer. en dat geeft mij meer zekerheid dat die concurrent(Apple) altijd blijft door ontwikkelen. Dat kun je niet zeggen van Amezon.

    But that’s just me. 🙂

  23. En zet nu twee mensen voor een tent zonder lamp. Het wordt schemerig en de een gaat maar naar bed: “hoe kan jij toch blijven lezen in de schemer?” “dit is een iPad, daarmee kan je ook in het donker lezen”

  24. Ze hebben helemaal gelijk, de iPad is slecht geschikt om boeken mee te lezen. Daarom heb ik ze maar allebei. Voor de prijs kun je het niet laten. E-ink blijft onverslaanbaar, zeker in de zon en ik heb er een lampje op voor de avond 🙂

  25. Ik snap niet dat zoveel mensen een ipad niet geschikt vinden om boeken op te lezen! De schermhelderheid kan van heel hoog naar heel laag. Buiten heb ik geen enkel probleem, en ik gebruik mijn ipad zo’n 10 uur per dag om te internettenk rss feeds en boeken te lezen, en ik heb nog nooit last van mijn ogen gekregen.

  26. Toen ik mijn iPad kreeg vroeg ik me af of ik mijn Iliad op Marktplaats moest zetten. Nee dus. De iPad is beroerd om lang van te lezen, zelfs in gunstig licht. Iedere e-ink reader wint het met gemak van de iPad. Maar inderdaad… alleen als het om (langdurig) lezen gaat. In boeken bladeren, dingen opzoeken etc. gaat allemaal beter op de iPad. Kortom, ze hebben allebei hun nut.

  27. Al heb je een ipad gekocht om boeken te kopen, heb je nog pech want er staat 0,0 in de iBook Store (nl versie) alleen van die gratis troep.. beetje jammer weer dus ik KAN er niet eens een boek mee lezen.

  28. Ik heb een screen pretector op mn iPad aangebracht die een anti-reflecterende werking heeft (SwitchEasy Pure AntiReflect). Hiermee is hij buiten prima te gebruiken zonder dat je helderheid op max hoef te zetten.

  29. Jij moet verder dan je neus zoeken@Stefan:

  30. De ipad is niet slecht om boeken te lezen. Jij hebt gewoon veel te veel geld om te besteden voor een onnozel e-reader waar je alleen boeken mee kan lezen. Je kan geen zoete apple vergelijken met een rotte peer waar 1 worm in woont. De e-reader is een reader en geen multitouch uitgewerkt tablet. Je kan er pdfjes, boeken mee lezene tc. Maar voor de rest: niks noppes nada. De e-reader is misschien beter met boeken, maar een ipad is beter met games, words, excel, internet e-mail. dat zijn dingen die de e-reader nooit zal kunnen. oh wacht…ik mag de e-reder daarop natuurlijk niet afkeuren omdat het daar niet voor bedoeld is right? Een vergelijking met een auto en een fiets dus.@Rik:

  31. @Krishna:
    Tja een erg lang onsamenhangend verhaal van jou. Voor maar een probleem. IK kan in de zon op mijn iPad GEEN boeken lezen.

    Het kan niet, het lukt me niet, ik kan het niet zien, ik kan het niet lezen, ik zie geen woorden. De iPad is dus slecht om boeken mee te lezen in de zon. En kan dus hiervoor niet gebruikt worden op een vakantie.

  32. Het is wel degelijk een iPad. Zet de film maar eens stop op 0:29 minuten en zoom in. Meneer is op het Internet aan het surfen met Safari, je ziet de Aan/uit knop rechtsboven zitten en aan de zijkant zie je de contouren van de lock- en de volumeknoppen. De Home-button is nettjes weg geretoucheerd………

  33. Begrijp ik dan goed dat Amazon eigenlijk vindt dat ik beter geen boeken bij hen kan kopen voor de kindle app op m’n iPad?

    Ik heb het al eens eerder gezegd: puur lezen zal beter gaan op een e-reader in de zon. Maar geïllustreerde boeken, interactieve pdf’s met filmpjes e.d., tijdschriften… dat kan de huidige Kindle niet.

    AmaZon? Ik zeg schaduw!

  34. @Richard:

    Jawel hoor…kan wel….

  35. @biker
    De kindle is inderdaad lichter dan de ipad, maar het fijne van e-lezen dat je geen boek vast hoeft te houden! Waarom zou je je ipad of kindle de hele tijd vasthouden tijdens het lezen? Ik laat m lekker tegen 1 of 2 bovenbenen aan rusten.

  36. Mark: Klopt, Apple is nog niet begonnen met het maken van afspraken met Nederlandse uitgevers. En het lijkt erop dat daar binnenkort geen verandering in komt.

    Maar je kunt ook out-of-the-standaard-iBooks-box gaan denken en boeken van Bol.com en eBooks.nl op je iPad gaan lezen. Die hebben aanbod genoeg!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.