Reacties voor: Amazon sneller dan Apple en Google klaar met online muziekkluis?

Amazon zou volgens bronnen binnen de muziek- en filmindustrie al bijna klaar zijn met een online kluis voor muziek en mediabestanden. Ze kunnen daarbij Google en Apple verslaan.

Reacties: 10 reacties

  1. ik kijk erg uit naar deze diensten.
    ik ben alleen bang dat het in het eerste jaar (of jaren) nog niet erg goed werkt. Als het word gelanceerd gaan mensen massaal muziek erop zetten, waarschijnlijk honderden terra bytes tegelijk, maar hopen dat dat goed gaat.

    ook denk ik dat er misschien geen illegalen muziek op kan, er was laatst al een app die kon zien of je het met licentie had gekocht of niet….

  2. @YouriOrange: het is onduidelijk of je je eigen (niet gekochte iTunes) muziek in the cloud zult kunnen plaatsen. Als je een CD hebt gekocht en die in iTunes kopieert zijn het geen illegale kopijen.

    Je opmerking over die honderden terrabytes klopt overigens niet. Wat betreft de iTunes muziek is er geen technische reden waarom Apple kopijen zou maken voor elke gebruiker. Je file in de locker steken betekent gewoon dat jij ‘toegang’ krijgt tot de file van Apple. Daarom hoeft ie niet eerst geuploadet worden.

  3. Iedereen is zo blij met ‘in the cloud’ zijn van je muziekcollectie. Maar dat betekent toch ook leuke kosten als je onderweg je muziek wilt luisteren?

    Ik neem aan dat als een nummer 4MB groot is, dat het dataverkeer ook 4MB is. Even simpel gedacht kun je in de maand bij std 1GB data-abbonnement, 250 nummers luisteren. Dat is dan music only data-abbonnement. En dan praat ik niet eens over de crappy 3G netwerk in sommige gebieden.

    Het idee lijkt mij ook erg cool. Alleen enthousiasme is overbodig. Of moeten we voor onderweg de muziek uit de cloud halen en op schijf meenemen?

  4. Ja, ik ben eigelijk toch ook niet zo enthousiast over dat “in the cloud” gebeuren, als nu je 3g signaal wegvalt, dan heb je geen muziek meer, 3g verbruikt énorm veel batterij, dan kun je pak ruw geschat, maar een halve dag muziek luisteren of minder, en dan heb je nog niet eens gebeld ofzo.

    ik betaal nu 10eur voor 250mb (Proximus) dan zal ik toch niet veel liedjes kunnen streamen denk ik. ik kom nu al juist toe met af en toe te surfen en mails ophalen.
    maar dan nog, zelfs al heb je 1,5gb datalimiet, dat zal dan toch ook niet gaan, gaan ze ons dan veel meer vragen voor een unlimited abonnement, dan betaal ik al 60eur ofzo in de maand voor alleen internet (ik weet er niet zo veel van van die internet prijzen).

    en wat als je nu op vakantie gaat, of je moet elke dag naar België of Nederland voor je werk, dat gaat een duur grapje worden met die internationale roaming prijzen, dan kun je al beter wat extra centen geven voor een muziek speler met grotere capaciteit dan dat je gaat streamen.

    en als dan “binnenkort” iedereen zoiets zou doen, dan gaan de 3g netwerken dat toch niet kunnen volhouden, het gaat nu al amper, met wat sites te surfen bij sommige mensen.

    of heeft iemand een ander gedacht waarvoor het eigelijk wel nuttig is? enige voordelen die opwegen tegen de nadelen?

  5. Niet sneller, eerder.

    +

    Het wordt waarschijnlijk gewoon een opslag waar je je muziek opslaat. Zo kan je overal en op elke computer je iPod synchroniseren met je eigen muziek die dan gewoon aan je Apple ID gekoppeld staat 😉 Streamen is overbodig.

  6. @jvdp & @jengels: Daar zal Apple vast wel aan gedacht hebben. Mogelijk zit er een offline play functie in iOS 5 gebakken, net zoals in de app van Spotify. Als je daar een premium account hebt kun je je playlists opslaan op je device en dus zonder een dataverbinding naar je muziek luisteren. Dat werkt zeer goed kan ik je vertellen 🙂

  7. nou kom op google , koop amazon 😛

  8. Euhm, Spotify voldoet al aan deze omschrijving? Of mis ik iets. :p
    En dat is er al even. Gratis (met beperkingen ofc, of je moet betalen) 🙂

  9. @Mike maar dan moet je smaak wel net binnen ‘spotify’ vallen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.