Roomba-stofzuiger

Reacties voor: Overname Roomba-stofzuigers door Amazon afgeblazen, iRobot ontslaat personeel

Gevolgen voor HomeKit?
Amazon wil iRobot overnemen, de maker van de Roomba-robotstofzuigers. Na de overname van Ring is het de volgende grote overname op het gebied van smart home. Wat zijn de gevolgen voor HomeKit-gebruikers en welke impact heeft het op andere merken robotstofzuigers?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Dan vrees ik er voor dat we ooit een volledige HomeKit integration gaan zien.
    Ik gebruik Siri amper dus ik snap niet dat ze dit wel doen maar geen HomeKit integration.

    Reageer op Geraaar

  2. @Geraaar: HomeKit kent toch geen stofzuigers? (Of grasmaaiers)

    Reageer op Jasper

  3. @Jasper: Nog niet of misschien nooit niet. Maar Amazon zal niet snel HomeKit ondersteuning voor Roomba’s aan gaan bieden

    Reageer op Flupke

  4. Daarom: schakel over op home assistant. Geen afhankelijkheid van cloud grillen en grollen maar locale services!

    Reageer op PeliileP

  5. Heel vervelend nieuws. Ik vertrouw Amazon voor geen cm helaas en merk dat ik net als bij Ring deze toch ga vervangen voor iets anders. Jammer dat ze Roomba nu willen overnemen en dat Siri en HomeKit nu op een zeer laag pitje gaat staan.

    De stofzuiger werkt perfect maar dit is toch wel een hekel punt zeker omdat er ook een camera op zit die alles kan zien.

    Reageer op F1WilliamsJeff

  6. Dit is erg jammer. Software begon op de roomba en braava te verbeteren en Siri opdrachten net toegevoegd, hoopte ik dat de integratie met het Apple eco systeem beter zou worden. Ben geen fan van Amazon voor tig redenen, en voornaamste is dat je helemaal geen privacy meer hebt. Dan maar kijken voor een andere merk..

    Reageer op Mark

  7. (Red.) De overname is nog steeds niet rond en de EU kan mogelijk gaan dwarsliggen. We hebben het artikel daarom bijgewerkt met de nieuwste informatie.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  8. (Red.) De overname is afgeblazen, we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.