Reacties voor: Amazon lekt specificaties iPad 2: Thunderbolt, camera en 1,2 GHz CPU?

YourDailyApple heeft de specificaties van de iPad 2 ontdekt bij Amazon.de, zo beweren ze. De iPad 2 zou beschikken over een 1,2 GHz processor, camera, Thunderbolt en 9,7 inch scherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Thunderbolt? Dat zou we heel verrassend zijn. Gelukkig is de prijs niet verhoogd (als dit klopt), dat had Apple zomaar kunnen doen.

  2. (Red.) Aangepast.

    MAAR; mocht dit waar zijn – de 3G zit er dan blijkbaar ook als ‘standaard’ in! (voor 499 euro)

  3. Dan is die erg snel leverbaar maar thunderbolt op de iPad? Oke het is snel en leuk maar nog niets is geschikt voor thunderbolt laat staan usb3.0 nog maar op een klein aantal apparaten zit.
    En een camera? Eerst moeten alle digitale camera’s zo klein en compact mogelijk loop je straks met zo’n grote iPad foto’s te maken..
    Ik wil eerder een retina met deze 1,2 processor, weet trouwens iemand of de nieuwe iPad even lang op de accu meegaat of dat er een zwaardere accu in komt?

  4. Niemand weet wat, dit kan ook maar net zo goed fake zijn. Maar ik blijf het leuk vinden om te lezen, kan niet wachten tot morgen.

  5. Leuk die onderste foto van de rand van een MacBook Pro: al die aansluitingen op een iPad, dat zou pas verassend zijn. 🙂

  6. Slechts 1,2ghz single core zou wel een enorme domper zijn.
    De huidige iPad op 4.2.1 voelt lang niet zo snappie als op 3.2.

    Een echtra 200mhz gaat dat echt niet oplossen.

    @Maurice: Apple doet dit juist bijna nooit als het om een update van hardware gaat.

  7. Multicore?

  8. I7 zou wel leuk zijn 🙂

    Origineel geplaatst door Madison
    Multicore?

  9. @Mark:
    De processor zal ongetwijfeld een doorontwikkeling zijn op de huidige A4-processor. Ook al is deze iets sneller (200MHz) dan het huidige model, verwacht ik wel dat deze zuiniger is en dat de batterij daardoor iets langer mee zal gaan, maar verwacht niet dat er wonderbaarlijk verschil in gaat zitten.

    Thunderbolt vind ik geen verrassing, maar heeft nog weinig nut omdat niet veel computers het ondersteunen. Als het als vervanging dient van de huidige connector zal er wel een verloopstukje naar usb bij zitten. Daarnaast heeft de doorvoersnelheid 10Gb/s nog niet erg veel nut. Leuk dat het snel overgebracht kan worden maar schrijf- & leessnelheid van het opslaggeheugen blijft de bottleneck.

    Tja, de prijs… Lijkt me stug dat Wifi+3G model even duur gaat kosten als het huidige Wifi only model. Zou wel leuk zijn als ze 1 model leveren waar de 3G-chip standaard in zit.

    Al met al denk ik dat het om dummy tekst gaat. Maar we zien morgen vanavond wel wat er van klopt 🙂 Ik ga sowieso de liveblog op engadget in de gaten houden.

    -edit-
    Ik heb een tijd geleden gelezen dat Apple de simkaart wou integreren in de iPhone, maar daar waren de providers tegen. Zouden ze dit dan wel in de iPad 2 doen?

  10. Volgens mij is het gewoon weer een photoshop. Waarom zouden ze alle vernieuwde specs in de titel van het product zetten?

    En waar is dan de screenshot van de gedetailleerde product pagina?

  11. De 3G en wifi versie zijn op deze site even duur, klopt vast niet

  12. We zie het vanavond:)
    Ik heb wel de hoop op retina verloren:(

  13. hmm. 3G en Thunderbolt. Zou dit inhouden dat er ook randapparatuur vanavond wordt geïntroduceerd? We zien het wel vanavond.

  14. Dit kan niet echt zijn. De nieuwe iPad heeft sowieso een nieuwe achtergrond. En als de iPad niet een nieuwe achtergrond heeft lijkt het mij logischer dat ze de achtergrond van 4.2 gebruiken en niet die van 3.2.

  15. @Ronald: Hoelaat dan ? En op welke site kan ik m live bekijken? Iemand enig idee?

  16. Origineel geplaatst door Canero
    @Ronald: Hoelaat dan ? En op welke site kan ik m live bekijken? Iemand enig idee?

    http://www.engadget.com/2011/03/02/live-from-apples-ipad-2-event/

  17. @Canero: gek idee, maar wat zou je denken van apple.com?

  18. Origineel geplaatst door luckynl
    @Mark:
    De processor zal ongetwijfeld een doorontwikkeling zijn op de huidige A4-processor. Ook al is deze iets sneller (200MHz) dan het huidige model, verwacht ik wel dat deze zuiniger is en dat de batterij daardoor iets langer mee zal gaan, maar verwacht niet dat er wonderbaarlijk verschil in gaat zitten.Thunderbolt vind ik geen verrassing, maar heeft nog weinig nut omdat niet veel computers het ondersteunen. Als het als vervanging dient van de huidige connector zal er wel een verloopstukje naar usb bij zitten. Daarnaast heeft de doorvoersnelheid 10Gb/s nog niet erg veel nut. Leuk dat het snel overgebracht kan worden maar schrijf- & leessnelheid van het opslaggeheugen blijft de bottleneck.Tja, de prijs… Lijkt me stug dat Wifi+3G model even duur gaat kosten als het huidige Wifi only model. Zou wel leuk zijn als ze 1 model leveren waar de 3G-chip standaard in zit.Al met al denk ik dat het om dummy tekst gaat. Maar we zien morgen vanavond wel wat er van klopt Ik ga sowieso de liveblog op engadget in de gaten houden.-edit-
    Ik heb een tijd geleden gelezen dat Apple de simkaart wou integreren in de iPhone, maar daar waren de providers tegen. Zouden ze dit dan wel in de iPad 2 doen?

    Die 10gbps is echt niet alleen voor overbrengen van bestanden, dit wordt een aansluiting voor meerdere doeleinden. Audio beeld, ethernet etc

  19. Origineel geplaatst door Donstil
    Slechts 1,2ghz single core zou wel een enorme domper zijn.
    De huidige iPad op 4.2.1 voelt lang niet zo snappie als op 3.2. Een echtra 200mhz gaat dat echt niet oplossen. @Maurice: Apple doet dit juist bijna nooit als het om een update van hardware gaat.

    Bij dit soort apparaten denk ik eerder dat de voorspelde verdubbeling van het geheugen (256 naar 512) meer effect heeft dan de processor. Dus reken maar dat dit ding sneller wordt!

  20. @Martijn Apple zend al een tijd lang de persconferenties niet meer live uit.

  21. Zullen vanavond vast ook wel een live stream hebbeb, net zoals de laatste twee keynotes.

  22. Als bovenstaand screenshot echt is, dan heeft Amazon wel humor: originele iPad van 499 voor … 498!

  23. @luckynl:

    Ik kan niet zeggen dat het weinig nut heeft.
    In de toekomst zullen meer apparaten ermee uitgerust zijn.

    Een aantal punten waar je hem nu al voor kunt gebruiken:
    1. apparaten die het ondersteunen, dus bijv een nieuwe macbook pro inplaats van usb
    2. er komen verloop stekkers naar hdmi en usb3 dus je kunt de zelfde poort voor meerdere dingen gebruiken.

    Ook zullen er meer apparaten komen en als jij een macbookpro hebt a la 2011 dan is de verbinding een stukje sneller dan de 30pin dock 😛

  24. @Steven: Volgens mij waren er bij de laatste 2 keynotes ook live streams. Dus wat je zegt klopt niet helemaal.

  25. @Frank:
    En zo niet is er vast een live blog 🙂

  26. 7:00 pm dus 7 uur in de avond hier zoals voorspeld 🙂

  27. En jullie iphoneclub, gaan jullie ook livebloggen?:)

  28. @Hoi: Nee, de video was pas ná de presentatie beschikbaar.

  29. Origineel geplaatst door Ronald
    hmm. 3G en Thunderbolt. Zou dit inhouden dat er ook randapparatuur vanavond wordt geïntroduceerd? We zien het wel vanavond.

    Ik denk een nieuw soor Camera Connection Kit. Als het al zo is dat Apple gaat afwijken van het principe dat iPad een Mobile Device is, komt een verloopstekker van Thunderbold naar USB oid. In de komende maanden zullen vervolgnes de eerste thunderbold externe HD’s en printeraansluitingen verschijnen.

    Naar mijn mening gaat deze aansluiting er echter niet opkomen, en ook geen USB. Apple verwijst je daarvoor gewoon naar de MacBook Air. Ik verwacht wel dat de exclusieve deal met HP ten einde loopt en er meer printers via Airprint benaderd kunnen worden.

  30. @Steven: Toch klopt het wat Hoi zegt, ik heb de laatste keynotes ook al altijd bekeken via de apple site via een livestream.

  31. Thunderbold? Mooie technologie, maar het is wel 2011 he… ik wil draadloos i.p.v. snelheid hehe.

    Jaja ik weet dat ik waarschijnlijk de enige ben die dat vindt 😉

  32. Erm Intel wil volgens mij helemaal niet concurreren met USB, maar ernaast bestaan als toevoeging/alternatief.

    USB is ook voorlopig niet uit het dagelijkse leven te krijgen. Gezien de moeite voor Thunderbolt zou het voorlopig het niet winnen van USB.

  33. @Steven:

    Ik heb de laatste twee keynotes ook bekeken via Apple.com, dat kan alleen via Mac en iOS.

  34. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    @luckynl: Ook zullen er meer apparaten komen en als jij een macbookpro hebt a la 2011 dan is de verbinding een stukje sneller dan de 30pin dock

    Dat laatste is een probleem ;), heb het geld er niet voor over om een macbook pro 2011 te kopen. Heb al een laptop en een computer (allebij windows) en dan vind ik het overkill om een macbook pro van 1300+ euro erbij te kopen. Tenzij ik op korte termijn de jackpot win 😛

  35. Thunderbolt?

    dat is toch dezelfde port als mini display
    zou wel handig zijn als je
    je led cinema display eraan kon koppelen

  36. 17 Maart beschikbaar volgens de website.
    Ik ben zelf tot 18 Maart in vegas….
    Ben benieuwd wanneer die in de winkel licht.

  37. @ veel reacties hierboven; de laatste twee keynotes waren wel degelijk te bekijken mits je over een iDevice beschikt of OSX Snow Leopard (10.6). Ik ga er vanuit dat dat vanavond weer het geval zal zijn. Ik heb er iig al zin in 😉

  38. @Luuk van dongen:
    Echt klote dat ik harkansing moet maken op school rond 7 uur. Dammit, maar apple is belangrijker misschien skip ik die toets wel snap t toch niet xD

  39. Ik zou verwachten dat een winkel bij de nieuwe iPad ook het Springboard zou aanpakken. Waar is het icoon voor Facetime?

    Daarnaast lijkt het zoziezo al een fake daar deze iPad 2 een 3G connectie heeft voor de prijs van een oud model zonder 3G.. wordt 3G dan gratis? zou wel een leuke toevoeging zijn 🙂

    en zoals @bobbax1 al zegt lijkt die achtergrond gewoon precies dezelfde, en dus helemaal niet op de achtergrond die ze zelf gebruiken in de aankondiging (rechterbovenhoek met bubbles)

  40. zowiezo is dit nep komop een ipad met wifi + 3G voor 499? zowiezo zal dat 100 euro extra kosten en die foto van al die aansluitingen is duidelijk van macbook pro. natuurlijk zou het leuk zijn als hij wel zo word maar ik heb mn twijfels.

  41. Ik laat me wéér verrassen vanavond inmiddels geloof ik van dit soort berichten weinig 🙂

    Zou leuk zijn wanneer thunderbold naar esata zou kunnen dan gaat het synchroniseren wel eindelijk eens wat sneller of Zal dit nu eindelijk eens standaard worden…. zonder dat er een jb voor nodig is…..

  42. @wesley:
    De foto van de MacBook is alleen ter verduidelijking van de thunderbolt aansluiting. Daarnaast kan het zijn dat de site alleen de specificaties heeft en nog geen foto’s van de iPad 2. Als opvuling is dus de oude foto gebruikt, wat niet meer dan logisch is.

  43. Thunderbolt is compatible met USB, de dockconnector is ook niet meer dan een USB aansluiting… waarom niet? Misschien omdat de aansluiting een fractie dikker is dan de dockconnector…

  44. Thunderbolt is een logische en slimme zet want het lost de lange synctijden op!
    Dat het nog niet overal beschikbaar is is natuurlijk logisch, het is immers een nieuwe interface.
    Verder denk ik dat het een enorme tegenvaller gaat worden die nieuwe iPad.
    Hopelijk MobileMe nieuws.

  45. Livestream:

    Wanneer er via Apple een livestream beschikbaar is, wordt er kort voor het live gaan een link op de voorpagina (Landingpage) geplaatst van http://www.apple.com (linksonder)

  46. Echt heel erg nep. Hij heeft gewoon eerst op amazon op ‘iPad’ gezocht een screenshot gemaakt en met photoshop bewerkt, daarna het plaatje opgestuurd naar de site Your Daily Apple.

    De link is niet correct, er staat ‘-catcorr’ achter, terwijl dat bij geen enkele andere link voorkomt op Amazon met iPad’s en iPad accessoires (of andere artikelen), ook het nummer dat in de link zit ‘B05642C7481G’ is niet correct, zover zijn ze helemaal niet met de nummers, alles van de ipad en accessoires begint nog met ‘B003..’.

    En waarom is er geen screenshot en beschrijving van het product zelf, die je krijgt als je op een van de iPad’s klikt, zeker omdat dat een beetje te moelijk bleek om dat bij elkaar te liegen 🙁

    Maar hij heeft wel erg veel aandacht gekregen 🙂

  47. @Steven:

    Wel vreemd dat ik in september live de keynote voor de iPods heb gezien via Apple’s site.

  48. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    @Luuk van dongen:
    Echt klote dat ik harkansing moet maken op school rond 7 uur. Dammit, maar apple is belangrijker misschien skip ik die toets wel snap t toch niet xD

    Haha, school of Apple keynote kijken….. De keuze os snel gemaakt haha 😉

  49. @mark: @mark:

    De camera moet volgens mij niet dienen om foto’s mee te maken maar om te facetimen natuurlijk.
    Gratis videobellen dus.

  50. Ik verwacht niet dat de iPad2 Thunderbolt aanboorb heeft. Vind het geen logische stap; er wordt steeds meer in de “cloud” gezet, en na vanavond wellicht nog wel meer met MobileMe. Bovendien is de dikte van de stekker denk ik een bottleneck…

  51. Klein detail Thunderbold is niet 10 Gbps maar 10 GBps.
    Scheelt maar een factor 8 😛

  52. http://www.dgtle.com/article-29-1.html

    voor de liefhebber nog wat “misschien is dit de ipad2” pics

  53. @mark:
    De batterij blijft hetzelfde 😉

  54. bezit de nieuwe iPad2 een rechtstreekse ingang voor een SD kaartje ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.