Reacties voor: Amazon lanceert de Kindle DX

Amazon heeft in New York zojuist de Kindle DX gelanceerd, een extra grote ebookreader waarmee je studieboeken en kranten kunt lezen.
Lees het complete artikel → Amazon lanceert de Kindle DX

Reacties: 16 reacties

  1. Ik vraag me heel erg af of over 20 jaar iedereen digitaal leest. Ik zou het persoonlijk wel doen, lekker pragmatisch. Spannend!

  2. Dat zwart-wit schermpje behouden ze simpelweg omdat het zo’n speciaal scherm is wat geen pijn doet aan de ogen als je er te lang naar staart.

    Ik vind het wel een pracht apparaat. Wel vervelend voor iedereen die onlangs een Kindle 2 heeft gekocht.

  3. kan iemand me even uitleggen waarom je dit zou kopen, en bv geen budget laptopje van bv 400 euro?

  4. Ben heel benieuwd naar de ervaringen van de studenten aan het eind van het studiejaar. Hier zal ongetwijfeld een mooi onderzoeksrapport van komen.

  5. Origineel geplaatst door michke
    kan iemand me even uitleggen waarom je dit zou kopen, en bv geen budget laptopje van bv 400 euro?

    Denk aan bedrijven die nu nog alle e-mails uitprinten om onderweg te lezen. Dit apparaat heeft genoeg potentieel om deze oude manier van werken echt naar het verleden te sturen.

    Hoevaak mensen op mijn werk printjes maken van e-mail lezen en weg gooien, gewoon zonde van de natuur en het verbruik hiervan….

    Ik vraag ook vaak of ze nog alle e-mails ook nog per post naar hun klanten sturen.

  6. Origineel geplaatst door designer
    Ik vraag me heel erg af of over 20 jaar iedereen digitaal leest. Ik zou het persoonlijk wel doen, lekker pragmatisch. Spannend!

    Inderdaad, opeens komt digitaal papier (uit films en reclames enzo) wel heel dichtbij! Ik zag er laatst 1 in de mediamarkt, en het heeft echt niks weg van een normaal scherm, het is net alsof je naar papier kijkt! Kleuren kan wel handig zijn voor foto’s enzo, als dit echt gebruikt wil worden als een manier om kranten te lezen.

  7. ik vind het prijs wel absurd voor deze hardware hoor, nog maar 1 jaartje en brengen chinezen met hetzelfde hardware voor 50 euro op de markt

  8. Origineel geplaatst door michke
    kan iemand me even uitleggen waarom je dit zou kopen, en bv geen budget laptopje van bv 400 euro?

    Omdat dit een totaal andere markt is?
    Laptop heeft een naar scherm om naar te kijken en is na 4 uur wel weer leeg, met een kindle kan je wekenlang boeken lezen zonder een keer van accu te wisselen…

    het wordt niet voor niets elektronisch papier genoemd en geen laptop.

  9. Ik zou hem alleen al aanschaffen om alle Apple Developer documentatie (=in PDF) te lezen.. Heb nu klappers vol 🙁

  10. @iComment: Die oude manier van werken is helaas nog te veel norm. Wat jij constateert zie ik ook bij collega’s op mijn werk, ondanks experimenten met e-book readers met e-ink technologie. Toch nog even dat papieren printje willen hebben. Daarentegen zijn naslagwerken/textbooks in de vorm van e-books al wel gangbaar. Maar dan om via een gewoon computer scherm even iets te lezen/op te zoeken.

  11. Om even terug te komen op dat “papieren printje” ik begrijp heel goed waarom mensen een print maken van een belangrijke email.. Omdat de systemen waar wij nu mee werken vooral Windows… nog wel eens willen crashen en dat de hele pc omzeep is..
    Als jij op die pc al jou belangrijke (niet gebackupte) papieren hebt staan, ben jij blij dat je alles nog op papier hebt…

    En om dat niet gebackupte even te onderbouwen backuppen gebeurt vaak pas aan het einde van de dag, dus als jij s’ochtends belangrijke email krijgt en s’middags stopt jou pc er mee ben je de sjaak…

  12. Origineel geplaatst door franzz
    Om even terug te komen op dat “papieren printje” ik begrijp heel goed waarom mensen een print maken van een belangrijke email.. Omdat de systemen waar wij nu mee werken vooral Windows… nog wel eens willen crashen en dat de hele pc omzeep is..
    Als jij op die pc al jou belangrijke (niet gebackupte) papieren hebt staan, ben jij blij dat je alles nog op papier hebt… En om dat niet gebackupte even te onderbouwen backuppen gebeurt vaak pas aan het einde van de dag, dus als jij s’ochtends belangrijke email krijgt en s’middags stopt jou pc er mee ben je de sjaak…

    Servers, RAID?

  13. Op een laptop zie je weinig als je er mee in de zon zit;
    met dit scherm kan je op het strand in fel zonlicht je text lezen.

  14. GAAF $360 om in de de zon te kunnen lezen! Dat moet wel een groei-markt zijn hehe

  15. Origineel geplaatst door franzz
    Om even terug te komen op dat “papieren printje” ik begrijp heel goed waarom mensen een print maken van een belangrijke email.. Omdat de systemen waar wij nu mee werken vooral Windows… nog wel eens willen crashen en dat de hele pc omzeep is..Als jij op die pc al jou belangrijke (niet gebackupte) papieren hebt staan, ben jij blij dat je alles nog op papier hebt… En om dat niet gebackupte even te onderbouwen backuppen gebeurt vaak pas aan het einde van de dag, dus als jij s’ochtends belangrijke email krijgt en s’middags stopt jou pc er mee ben je de sjaak…

    Ja hier wil ook wel even op reageren. Als bij ons een pc kapot is sturen we desktop support langs om de pc weer in te spoelen. Documenten worden op home directories/teamschijven/projectschijven op geslagen. NIEMAND slaat zijn documenten lokaal op, hebben ze dat wel gedaan is het eigen schuld dikke bult…

    Ontopic, heeft Philips ook niet een of ander Elektronische Inkt applicatie. Lijkt op papier en is ook op te rollen enzo?

  16. @Marco Brouwer: Liquavista (spin-out van Philips) is hiermee bezig, als hun product er komt kan er ook video-content bijkomen & full-colour.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.