Reacties voor: Amazon kiest voor goedkoop in nieuwe iPad-versus-Kindle-commercial

Amazon benadrukt de lage prijs van de Kindle in een nieuwe reclamespot. Voor de prijs van één iPad kun je drie Kindles kopen, zegt een vrouw in zwarte bikini.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. “dat ze voor de prijs van een iPad ($499) zichzelf kan voorzien van een Kindle Fire ($199) en dan ook nog geld overhoudt om haar twee kinderen te voorzien van een Kindle ($79)”

    Omgekeerd: de kinderen hebben een Fire en zij heeft een ‘normale’ Kindle.

  2. Ik durf een Kindle van 79 dollar best mee te nemen naar het strand, maar mijn iPad heb ik daar liever niet.

    En als iemand op je strand je goedkope Kindle jat, of als er zand/water bij komt, kun je nog altijd lezen en film kijken op je Kindle Fire die niet mee ging naar het strand.

    Kortom, ik ben best vatbaar voor de argumenten in deze commercial. Hoewel een iPad natuurlijk wel de èchte tablet is.

  3. Ik heb een iPad en een kindle (maar niet de fire). Voordat mij betreft vullen ze elkaar aan. Zoals Peter al zegt, een kindle durf je wat sneller mee te nemen naar buiten. En bovendien, een iPad leent zich ook niet goed voor het lezen buiten. Een kindle daarentegen leest heel goed buiten.

  4. Nooit de moeite genomen om iets anders te bekijken of beoordelen, maar kun je met een kindle dan ook ff internetten op t strand of n filmpje kijken?

  5. Dit geeft alleen maar aan hoe jaloers al die bedrijven zijn op het succes van de iPad!
    Ze snappen niet dat ze ondanks het ophemelen van eigen producten tov de iPad ze juist reklame maken voor de iPad. Mensen zijn geneigd te denken dat ze voor een 2e keuze kiezen en daardoor alsnog meer uitgeven om een iPad te kopen. Naar mijn mening altijd nog de beste koop die je op tablet gebied kan doen. En ik verwacht niet dat dit voorlopig zal veranderen tenzij je graag voor de gek gehouden wilt worden met opgeleukte homescreens en of live tiles die de focus afhouden van dat gene dat er toe doet.
    Mja das persoonlijk.

  6. Welke iPad, welke kindle(fire)? Ik was geconcentreerd op die mooie vrouw,,

  7. Dat zijn inderdaad de 3 argumenten waarmee ze het van de iPad winnen, dus goed dat ze daar op focussen. Alleen als je puur Fire vs iPad vergelijkt merk je al snel dat ze andere doelgroepen bedienen… Dus ik geloof Tim dat er niet al teveel potentiële klanten gepikt worden. Echter vanwege de andere doelgroep, neemt de markt toe en wordt het aandeel daarin van Apple wel kleiner…

  8. Net terug van 4 maanden reizen, samen met een iPad en een Kindle. Op de stranden in Centraal Amerika heerlijk kunnen lezen, en de batterij van de Kindle heb ik in deze periode slechts 1 keer hoeven op te laden, en ik heb er tig boeken op gelezen!! Dat doet de iPad echt niet na.. De Kindle haalde ik bovendien veel makkelijker tevoorschijn in een bus, en als ie gestolen zou worden.. ach voor 79 pond (heb hem in Londen gekocht) vergaat de wereld gelukkig niet.

  9. De iPad is al een waardeloos apparaat in het daglicht. Laat staan in het zonlicht. Zodra er een tablet komt met dezelfde mogelijkheden als de iPad en bruikbaar in het dag- en zonlicht stap ik zo over.

    Note voor Apple! Mijn volgende iPad wordt er één die ik in het zonlicht kan gebruiken.

  10. Ik heb gewoon een e-reader naast mijn iPad.
    e-readers zijn uitermate geschikt voor het lezen van boeken. De batterij gaat 100 uur mee voordat je hem weer moet opladen. In de zon is een e-reader zelfs beter leesbaar. Bovendien kun je gewoon epub bestanden heel eenvoudig kopieren en plakken zonder dat je daarvoor verantwoording aan Apple verschuldigd bent of via allerlei omwegen (lees: Stanza) de bestanden pas op je iPad kunt krijgen. Ik zie mezelf niet urenlang boeken lezen op een iPad want een iPad leest aanmerkelijk onrustiger dan een e-reader. Een iPad internet en gamen, een e-reader voor lezen.

  11. Dus je hebt verschillende Kindles nodig om hetzelfde te doen als bij een iPad… niet echt een goed verkoopsargument als je het mij vraagt… ook al is het uiteindelijk goedkoper. Je moet ook zien naar het aanbod van Apps (wat nogal vlug vergeten wordt), en daarmee wint de iPad zonder problemen. Ik durf te wedden dat zo’n Kindle veel vlugger vergeten wordt dan een iPad, gewoon omdat het niet alle mogelijkheden heeft van een iPad.

  12. Ze zijn allemaal goed op hun eigen manier.
    Doe mij alle drie maar.

  13. @Alex:

    O ja, en die mooie dame 😉

  14. Origineel geplaatst door Tommy Dus je hebt verschillende Kindles nodig om hetzelfde te doen als bij een iPad

    Nee hoor, de Kindle Fire is een tablet waarop je kunt lezen, film kijken, spelletjes kunt doen en muziek kunt luisteren. Je hebt dus niet persé 3 Kindles nodig. Maar je kunt er wel 3 kopen voor de prijs van 1 iPad.

  15. Origineel geplaatst door Peter
    Origineel geplaatst door Tommy Dus je hebt verschillende Kindles nodig om hetzelfde te doen als bij een iPadNee hoor, de Kindle Fire is een tablet waarop je kunt lezen, film kijken, spelletjes kunt doen en muziek kunt luisteren. Je hebt dus niet persé 3 Kindles nodig. Maar je kunt er wel 3 kopen voor de prijs van 1 iPad.

    En kan je die hier dan kopen? Ik heb hem nog nergens gezien hoor…

  16. @Tommy: volgens mij heeft de Kindle Fire net zo’n glanzend scherm als de iPad. (vandaar dat die kinderen onder een zonnescherm zaten denk ik)

    Desalniettemin voor $79 is het inderdaad wel te overwegen om een Kindle er bij te nemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.