Reacties voor: Amazon en Walmart stappen ook over op $1,29 per nummer

Na iTunes zijn ook Amazon en Walmart overgestapt op hogere prijzen voor populaire muzieknummers. Ze kosten $1,29 bij Amazon en $1,24 bij Walmart.

Reacties: 16 reacties

  1. je bent toch gek als je je iPhone volgooid
    met muziek uit de iStore,
    Kost je een kapitaal met deze prijsverhoging.

  2. jha, of je download gewoon iets van 645GB aan muziek en wacht vanzelf tot de politie aan je deur komt?

  3. Voor losse nummers is het ideaal, je hoeft niet lang te zoeken op Russische sites naar goede kwaliteits rips. ITunes biedt gewoon alles in 256 aac drm vrij formaat aan.

    Albums zijn nog wel goedkoop, nog steeds 10 euro voor een volledig album. Al zeg ik erbij, dat de winkel vaak goedkooper is, check de acties bij FRS en Bol maar eens, daar betaal je als je een beetje oplet gemiddeld 8 euro voor een cd.

  4. @Henkz:

    Ik ben erg tevreden over het gebruik van iTunes.
    Het geeft me de mogelijkheid de nummers te kopen welke ik echt wil hebben, in plaats van een CD waar slechts 4 van de 18 nummers de moeite waard zijn.

    De artiest mag best betaald worden voor een goed muziek stuk. Geeft me persoonlijk een goed gevoel en illegaal downloaden is niet langer nodig.

    Ik heb niets illegaals meer in mijn iTunes bibliotheek staan.

    Als je muziek waardeert, waardeer dan ook de artiest!

  5. @ lennart Downloaden van muziek (i.t.t. software) is in Nederland legaal, zolang je zelf maar niet uploadt.

    Als je dus alleen muziek downloadt zal je ongestoord van je nachtrust kunnen genieten zonder te hoeven vrezen voor oom agent.

  6. @ Cens.

    Dat wij een kromme wetgeving in Nederland hebben wil nog niet zeggen dan het goed is. Het downloaden van films , muziek en games blijft in mijn ogen ordinaire diefstal.

  7. @Cens:

    Dat is inmiddels niet meer waar. Het bezitten van illegaal gedownloade content is weldegelijk strafbaar

  8. @ Mdg

    Nou voor zover ik heb begrepen is er in 2008 een uitspraak geweest van het Haagse Hof dat het kopieeren uit illegale bron zelf ook illegaal is.
    Probleem is dat dit een zin is uit een rechterlijke uitspraak die eigenlijk verband had met vergoedingen voor artiesten wanneer er een lege cd wordt gekocht.

    De rechtzaak ging niet over het downloaden van muziek en voor zover ik weet is de uitspraak ook nog niet in Nederlandse wetgeving geimplementeerd.

    @ ronwiel

    Ik zeg ook niet dat ik het ermee eens ben, maar ik stel alleen hoe het volgens mij in elkaar steekt. Een kleine kanttekening is wel dat als jij je i-phone van 16 gig vol met legaal gekochte mp3’tjes steekt je duizenden euro’s kwijt bent. Daarbij is het allemaal niet zo zwart-wit volgens bijvoorbeeld dit onderzoek http://www.depers.nl/economie/278277/Illegaal-downloaden-goed-voor-economie.html

  9. geef mij maar een cd toch net iets mooier! En de rest haal ik ergens anders wel, 1,24$ p nummer echt niet dan maar een cd

  10. Jullie worden toch ook betaald voor het werk dat jullie leveren? Artiesten moeten dus ook betaald worden, dat doe je door hun geproduceerde materiaal (cd, film, etc) te kopen. ‘t Is niet omdat het makkelijker kan dan bv een Mac uit de winkel te lopen dat je het gaat doen…
    Ik heb geen enkel illegaal mp3tje op mn 8 gig iPhone staan, het kost mij wat, so what, artiesten verdienen ook een beloning!

  11. Ikzelf zit in de muziekindustrie en moet met spijt in het hart melden dat ik deze verhoging niet met veel enthousiasme onthaal en dit na de bemerkingen van enkele van de fans van onze artiesten. 99 cent is nog betaalbaar voor de jeugd. 30 cent opslag betekent 3 nummers ipv 4, dat is dus een deftige toeslag. En als enige excuus dat de muziek nu DRM-vrij en van betere kwaliteit is. Ik hou van Apple en hun producten maar soms zuigt hun beleid echt. Maar ja we zullen ermee moeten leren leven.

  12. Sorry hoor maar ik heb nu ruim 2500 nummers en dat is dus (los, met oude prijzen) €2.475. Dat kan ik beter ergens anders aan besteden.. Niet waar?

    Ik heb natuurlijk ook wel legale muziek, het is leuker om echt een CD-tje te hebben.. Maar voor losse nummers..

    En volgens mij is het bezitten inderdaad niet strafbaar hoor.. Een jurist hier op IPC misschien…?

  13. Origineel geplaatst door Génicus
    Jullie worden toch ook betaald voor het werk dat jullie leveren? Artiesten moeten dus ook betaald worden, dat doe je door hun geproduceerde materiaal (cd, film, etc) te kopen. ‘t Is niet omdat het makkelijker kan dan bv een Mac uit de winkel te lopen dat je het gaat doen…
    Ik heb geen enkel illegaal mp3tje op mn 8 gig iPhone staan, het kost mij wat, so what, artiesten verdienen ook een beloning!

    Concerten zijn de poenpakkers voor artiesten..
    CD, DVD, … zijn quasi enkel publiciteit.. natuurlijk verdienen ze er iets aan, maar niet het grote geld..

    Ik heb totaal geen slecht gevoel als ik muziek download,
    ik voel me eerder een Robinhood, steel van de rijken & geef aan de armen 🙂

  14. Ik donwload alles gratis. Als ik iets echt goed vind betaal ik er wel voor. Je wilt niet weten hoeveel artiesten ondertussen iets aan mij verdiend hebben omdat ik de “gratis” muziek zeer ok vond 🙂 . Ow en de grens om toch te kopen omdat ik het goed vind ligt nu weer wat hoger, moeten ze dus nog beter zijn/worden 😛 .

  15. O het wijzigen van mijn vreemd getypte comment gaat even niet zo goed op me phone..sorry van dubbelpost.. Ps kan nu niet zien wat ik precies typ dus sorry voor de spelfouten hahaha

  16. Uhm naja oke typen is moeilijk haha.. Downloaden van muziek niet. Ik heb ontdekt dat het kopen in de itunes store echt handig werkt, vooral dat ik het via me iphone kon! Kopen op afstand, zonder computer! Dus als ik echt iets tof vind denk ik er wel meer gebruik van te gaan maken haha.. Maar downloaden zal blijven gebeuren bij vele en toch, hele albums koop ik nog steeds graag in de winkel voor een hoesje…
    Ikzelf vind het niet zo erg 99 of 129 cent, als ik het tof vind luister ik het helemaal plat!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.