Reacties voor: ‘Aluminium achterkant van iPhone 5 veroorzaakt schaarste’

De productie van de iPhone 5 is vertraagd door de aluminium achterkant. Verscherpte kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat er niet voldoende krasvrije achterkanten kunnen worden gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Hoe ben ik er zeker van of ik over 3 of 4 weken een onbeschadigde iPhone 5 krijg van T-Mobile?

  2. Er staat gewoon op de nl store 3-4 weken?

  3. Ik heb een witte iPhone 5 en ik vind het krassen wel meevallen. Ik ben zuinig op mijn iPhone, en zit in een mooi lederen hoesje. Dus nooit bij mijn sleutels ofzo. En ja, naar verloop van tijd krijg je toch kleine gebruikerskrasjes, maar dat is met alle telefoons. Ik vind het maar een gezeur allemaal..

  4. Ik ben bij KPN geweest. Ze zeiden dat binnen 2 dagen na bestelling je telefoon er is. Dus dat dat vind ik wel meevallen.

  5. Ik krijg hem vandaag binnen!!! Woehoee

  6. Foxconn is fabricagepartner voor veel Apple-producten. De staking zou te maken hebben met het feit dat de kwaliteitscontrole voor de iPhone 5 is opgevoerd, nadat enkele gebruikers klaagden over krasjes en deukjes. De nieuwe kwaliteitsstandaarden houden in dat een deukje in het aluminium niet meer dan 0,02 mm diep mag zijn. Ook mogen krasjes in het aluminium op de achterkant en de metalen schermrand rondom de iPhone niet meer voorkomen. Voor gebruikers zijn de nieuwe regels goed nieuws: de kans dat er nog beschadigde iPhones uit de verpakking komen wordt kleiner. Maar het personeel dat de iPhones moet produceren is er niet blij mee.

    Dit was vorige week toch ook al duidelijk?

  7. Origineel geplaatst door Niels
    Hoe ben ik er zeker van of ik over 3 of 4 weken een onbeschadigde iPhone 5 krijg van T-Mobile?

    Dat kan je met geen zekerheid zeggen! Lekker afwachten :p

  8. Schaarste wordt over het algemeen gevolgd door een prijsstijging….

    Dus Apple en zijn producenten beginnen foutjes te maken onder de druk van massaproductie…. Ik zou gewoon om de 2 jaar een nieuwe iPhone uitbrengen. Research is dan net iets langer en dan hadden ze mooi dit soort ‘productieproblemen’ kunnen tackelen.

    Hier zal een eventuele update van de MacPro wel onder gaan lijden!

  9. Ik heb de 21e per internet besteld en 1 week later bericht dat mijn witte 32GB binnen was 🙂 allemaal via T-Mobile.

  10. Na ander halve week wachten had ik mijn iPhone 5 via T-Mobile. Onbeschadigd!! Dus geen paniek.

  11. in de Nederlandse Apple Store is de iPhone 5 helemaal niet meer te reserveren

    Hij is vandaag gewoon weer te reserveren hoor!

  12. Wat een geluk heb ik, de iPhone 5 zwart 32 GB heb ik sinds 28 sept!! Zonder krasjes of deukjes en het werkt prima!! Erg tevreden er mee 😉 .

  13. Er wordt gesproken over een lancering in India op 26 oktober, een land met meer dan 1 miljard inwoners.

    Euhm….ruim 300 miljoen mensen leven daar onder de armoedegrens. Ik denk dat het gemiddelde smartphonegebruik daar even iets lager ligt.

  14. Hmmm, ik vrees dat er niets anders opzit dan wachten. Het zou wel mooi zijn als Apple duidelijkheid zou kunnen geven over de al geplaatste bestellingen (of die ook worden beinvloed).

  15. Gisterochtend om 9 uur Apple Store Amsterdam binnengelopen. En uur later met iPhone 5, 32GB wit naar huis. Verlenging T-Mobile. Ze hadden ze allemaal behalve 32GB zwart. Elke dag komen er kleine hoeveelheden binnen zeiden ze me. Bij de T-Mobile stores moest ik voor 5 weken op een wachtlijst.

  16. Ik kan dit zeker beamen! Ik was gister bij de Apple Store in Amsterdam om m’n iPhone 5 op te halen en heb 3 nieuwe verpakkingen opengemaakt en pas bij de 3e nieuwe iPhone zat geen beschadiging/krasjes etc.

    Ben benieuwd hoe dit met online orders gaat i.v.m. retourneren

  17. Voor een mooie korting nem ik er wel ééntje met een krasje…

  18. Heb mijn iphone 5 anderhalve week geleden van t-mobile geleverd gekregen zonder enige beschadiging. En anderhalve week gebruik ik hem zonder case, enkel met screenprotector aan de voorkant maar hij ziet er nog steeds puntgaaf uit! 🙂

  19. @Bassie: Vreemd.
    Als je dan (ondanks de abobinabele kwaliteit) toch een krasbaar toestel accepteert, dan maakt het toch niet uit of die er al opzitten ?

  20. Origineel geplaatst door Koert
    @Bassie Vreemd. Als je dan (ondanks de abobinabele kwaliteit) toch een krasbaar toestel accepteert, dan maakt het toch niet uit of die er al opzitten ?

    Dus als jij een plasma-tv zou kopen voor 700,- maakte het je niet uit of er over het scherm dooie pixels zitten bij het uitpakken?

    Wat een onzin..

  21. @Bassie: Welke kleur iPhone heb je opgehaald bij de Apple Store?

  22. @Koert: Ik kijk liever aan tegen beschadigingen die ik zelf heb gemaakt dan dat een of ander productiefoutje het gedaan heeft 😉

  23. @Koert: @Mit: ……..abominabel
    Als ik wist dat er een kans bestaat dan mijn nieuwe lcd- /plasma-tv ter waarde van €700, nieuw uit doos kans heeft op dode pixels…. dan zou ik hem niet eens kopen!

    Sommige mensen blijken aan dit “normale” consumentengedrag geen gehoor te geven en kopen toch een iPhone5 TERWIJL ze weten dat de kans dus groot is op krassen…., inruilen en niet zeuren!

    Het is gewoon een productiefoutje en de grote vraag is natuurlijk gaat Apple nu alle iPhones met krasje innemen? Dus ook die iPhone met krasjes die niet in de productie zijn onstaan….

  24. Mij benieuwen… ik hoop per post een degelijk toestel te krijgen en verwacht van die 900,- euro geen toestel met een kras erop. Kijk, als ik hem er zelf op maak dan is het mijn eigen schuld, maar vanuit de verpakking moet die gewoon netjes zijn en zonder beschadigingen.

    En krijg ik hem met, stuur ik hem gewoon weer terug!
    Gelijk geef ik Jelle met de vraag, heeft dit invloed op onze bestelde iPhone?

  25. @marc: voor “niet zeuren!” had idd “inruilen en” moeten staan!

  26. Het enige nadeel vind ik dat de achterkant van mat-aluminium is gemaakt en dat vlekt wel meer dan het glas op de achterkant van de iPhone 4. Normaal kun je heel makkelijk vegen e.d. eraf halen maar omdat de achterkant niet echt glad is is het veel moeilijker om hem echt goed schoon te krijgen. Heeft iemand dit ook?

  27. Ik heb sinds vorige week de 5 en heb er direct een switcheasy Nude case omheen gedaan. Zo houd ik hem krasvrij en levert ie over 3 jaar nog iets op.

  28. Apple Store Amsterdam heeft ze gewoon. Gister een opgehaald met verlenging T-Mobile. Alleen 32GB zwart hadden ze die dag niet.

  29. zou zonde zijn als je hem al direct met kras krijgt…

    OFFTOPIC: is soortgelijke achterkant ook te bestellen voor een 4S…??? Ik moet de mijn vervangen en wil van het glas af…

  30. Blijkbaar komen ze in Nederland vlotter binnen dan in België. Sinds 28 sept op de wachtlijst en nog steeds niets

  31. Vandaag eindelijk te horen gekregen dat mijn 64GB zwart ook eindelijk geleverd gaat worden deze week. Wachten kan zo ontzettend lang duren 🙂

  32. Zojuist de iPhone 5 geleverd gekregen, dus vanavond kan ik beginnen.

  33. Origineel geplaatst door frank
    Ik heb sinds vorige week de 5 en heb er direct een switcheasy Nude case omheen gedaan. Zo houd ik hem krasvrij en levert ie over 3 jaar nog iets op.

    Is dit nu een sleeve/case of alleen folie?

  34. Even googlen, staan er honderden op. Van pokemon-achterkantjes tot 3D. En een gehele aluminium achterkanten staan er ook op, zijn zelfs te halen in een winkeltje in Utrecht met gratis erop zetten.

  35. Origineel geplaatst door frank
    Ik heb sinds vorige week de 5 en heb er direct een switcheasy Nude case omheen gedaan. Zo houd ik hem krasvrij en levert ie over 3 jaar nog iets op.

    Geen problemen hiermee? Ik lees dat deze niet geheel zou sluiten en de volumeknop de case indrukt?

  36. Nog langer wachten…..

  37. “Drie weken nadat de iPhone 5 in de verkoop ging, is het moeilijk om er eentje te vinden”

    Al een geluk dat het in de eerste 3 weken niet moeilijk was er een te krijgen #Sarcasm

    ik heb hem bij Mobistar besteld: Blijkbaar is 32GB in het zwart het minst geleverde model en krijgen mobistar klanten voorrang… in de tussentijd lekker bij Apple zelf besteld…..

  38. Is de achterkant van de iPod touch 5g hetzelfde materiaal als de iPhone 5?

  39. heb reeds 2 jaar een iphone 4 en nog steeds geen enkel krasje dankzij screenprotector en flipcase, heb nu een iphone 5 besteld en zal daar even goed zorg voor dragen maar dan moet apple ook zorgen voor een goed product dat niet krast als je er naar kijkt

  40. Een van mijn poezen (Android fan girl) heeft al twee keer mijn iPhone 5 van de tafel af geschopt op een laminaat vloer en kan nog geen krasje bekennen. Goed spul.

  41. Ik zou me I5 deze week krijgen maar kreeg van t-mobile dat ze het niet kunnen halen om te leveren ze hopen week 41 of 42 voldoende te hebben om hem dan te leveren….vind allemaal weer beetje teleurstellend…de laatste iphone die ik koop??

  42. Apple sucks, te belachelijk voor woorden dit bedrijf!!! Heb mijn bestelling geannuleerd. Succes iedereen met dit staaltje prutswerk. Apple kan de druk niet aan met hun slappe excuses. Als ik een product op de markt breng waar zoveel vraag na is en ik kom met een nieuw model. Dan zorgde ik voor genoeg aantallen. En zorgde ik er voor dat het goed was. En als ik faalde, dan hield ik mijn trouwe klanten wel op de hoogte van informatie. Finaal boycotten dat bedrijf. En nee, ik zeur niet omdat ik hem nog niet heb. Ik ben blij dat ik hem nog niet heb.

  43. Origineel geplaatst door Benny blanko
    Apple sucks, te belachelijk voor woorden dit bedrijf!!! Heb mijn bestelling geannuleerd. Succes iedereen met dit staaltje prutswerk. Apple kan de druk niet aan met hun slappe excuses. Als ik een product op de markt breng waar zoveel vraag na is en ik kom met een nieuw model. Dan zorgde ik voor genoeg aantallen. En zorgde ik er voor dat het goed was. En als ik faalde, dan hield ik mijn trouwe klanten wel op de hoogte van informatie. Finaal boycotten dat bedrijf. En nee, ik zeur niet omdat ik hem nog niet heb. Ik ben blij dat ik hem nog niet heb.

    Slaat idd nergens op, ik vind dat ook echt vrij apart. Alleen dit is pure marketing, zorgen dat er weinig toestellen zijn zodat er vraag naar komt(hype). Mensen willen het kopen ondanks de belachelijke prijs.

  44. Juist bodygards besteld en dan nog een hoes erboven want iphone 5 krast blijkbaar ook als hij in een hoes zit, tis ver gekomen pfff

  45. @Wowt: Met abonnement lukt het wel. Maar mensen die een losse iPhone 5 willen, hebben wat meer moeite eentje te krijgen.

  46. @Egon: Het lijkt me wat voorbarig om dat te beweren. Het kan natuurlijk ook zijn dat de onderdelen domweg moeilijker te produceren zijn en dat erg geen verband is met ‘onder druk’ werken. Bij het design houdt Apple (net als IKEA) er natuuurlijk al rekening mee dat het in massa geproduceerd moet worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.