Reacties voor: Alternatieve dekkingskaart van T-Mobile: makkelijker in gebruik, moeilijker af te lezen

T-Mobile heeft naast de Coverage Tool ook een alternatieve dekkingskaart op basis van Google Maps. Die is makkelijker te navigeren, maar geeft minder duidelijke info.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Volgens die kaart moet ik dus gewoon 3g hier hebben. En dat heb ik niet. Ook niet als ik op mijn dak ga staan 😛

  2. Ja nee lekker is deze kaart, waar ik zit is alles mooi roze. Maar 3G bereik of überhaupt kunnen bellen lukt niet… Dit is volgens mij hoe t-mobile het graag zou willen, lukt het ze alleen niet. Echt snel wat aan doen die gasten van t-mobile dit is niet te harden!!

  3. Op deze mooie dag wordt het helemaal roze voor mijn ogen. ……….

  4. Legenda:
    Roze: goede dekking binnenshuis
    Roze: goede dekking buitenshuis

    Praktisch gezien is dit een enorm verschil, wat betreft kleur heeft T-Mobile dit haast hetzelfde gemaakt. Een geval van dingen mooier maken dan ze zijn?

  5. Lijkt me duidelijk dat die kaart voor geen meter(KM) klopt.
    regio tilburg met de trein een drama volgens de kaart geen probleem.

  6. Klopt geen hout van! Het traject Den Haag – Rotterdam met de trein is een drama qua dekking 3G en het wegvallen van gesprekken.

  7. Dit zijn gewoon leugens! Ik zou overal waar ik kom (woon, werk) 3G moeten hebben. En dat is niet het geval!

  8. Lol na het in zoomen iets opgeschoven, zal wel de real time dekkingsgraad zijn lmao 😉

  9. Nou ik ook maar dan: volgens deze kaart moet ik bij mijn vriendin thuis 3G hebben. Ik heb echter niet eens GSM(!). Ik kan daar dus niet bellen en het ligt niet in de rimboe ofzo. Echt belachelijk.

  10. @Roy:

    Voor mij precies zo 🙂 Klein gedeelte (achterhoek) is niet dekkend. Kan ik me voorstellen en heb ik me ook bij neergelegd.

  11. Volgens mij is het roze plaatsen waar je geen dekking hebt. Dan klopt het wel idd.

  12. Hee, Sevenum! 🙂

    Toch vreemd om te zien op die screenshots. Iedereen hier in de buurt met T-Mobile heeft nog niet eens normaal GPRS, laat staan 3G.

  13. Kaart zoals veel reacties al zeggen klopt geen meter.
    In Nijmegen moet volop 3G dekking zijn volgens de kaart. Gek genoeg is er alleen 3G dekking midden in het centrum, ga je er een beetje uit dan kun je het vergeten.

  14. overal waar ik kom staat inderdaad netjes 3G en goed ontvangst. maar pagina’s laden vaak niet, smsjes komen vaak niet binnen of dagen later aan. zit ik met mijn telefoon te spelen, krijg ik ineens bericht dat ik 3 gemiste oproepen heb, terwijl mijn telefoon niet is overgegaan. heb een vodafone kaartje getest en dat werkte zonder problemen.

  15. Volgens T-Mobile zou ik ook bereik moeten hebben want ik woon in de buurt van een zendmast.
    Ik moet alleen wel een paar honderd meter de woonwijk in lopen. Niet geloofwaardig. Grappig om te zien hoeveel reacties er binnen komen als het onderwerp T-Mobile is. Het werkt bij veel mensen als een rode lap bij een stier. T-Mobile is een beetje laat met het proberen te verbeteren van haar reputatie zo vlak voor het uitkomen van de nieuwe iPhone. Ik zal me vandaag verder inhouden. 😉

  16. Het is vaker gezegd, maar de ontvangstproblemen liggen echt niet alleen aan het netwerk. Ik heb een tijdje gebruik moeten maken van m’n back-up telefoon (een nokia 6680) ivm m’n kapotte iPhone (3G). Met deze telefoon had ik op veel meer plaatsen 3G dan met m’n iPhone (met dezelfde sim-kaart uiteraard). Bijvoorbeeld op m’n werkplek heb ik met de iPhone 3 streepje en GPRS, terwijl ik met de 6680 ongeveer net zo veel ontvangst had, maar wel 3G. Maar goed, ondertussen weet je dat en neem je het voor lief, het draait niet alleen om het internet, voor mij iig.

    Oh even on-topic, die kaart van T-Mobile klopt niets van, iig niet in combinatie met mijn iPhone. Ik kan zo een paar plekken aanwijzen waar ik echt géén 3G heb.

  17. wow T-Mobile heeft dus toch een fantastisch netwerk. Nu baal ik wel dat ik m’n contract heb laten beëindigen bij deze toppers.

  18. Leuk en aardig maar hier klopt dus niks van. Ik zou in Zwijndrecht perfecte dekking moeten hebben echter is het om te huilen hier. Heb onlangs gebeld en kreeg de belofte dat er een speciaalteam naar ging kijken en ik binnen 15 dagen terug gebeld zou worden. Of dat gaat gebeuren moet ik nog maar zien…

  19. Klopt niks van die kaart ja, ik werk in sevenum en daar heb ik bijna nooit bereik, ook geen gprs

  20. Leest iedereen ook de disclaimer die er bij hoort en de service ?? Netzo belangrijk voordat men gaat klagen dat de kaart niet klopt.
    Klopt inderdaad niet als de kaart niet up-to-date wordt gehouden..
    ow en dit is een indicatie qua DEKKING en niet qua CAPACITEIT en daar zit dus een heel groot verschil in.

  21. Iemand zijn roze bril op? Het is overal rozelol

  22. ik neem aan dat deze kaart niet tot stand is gekomen op basis van metingen, maar op basis van berekeningen die gebaseerd zijn op de plaatsing van masten en de (theoretische) bereiken die ze hebben. Ofwel: een rekenkundige tekentafel exercitie. De werkelijkheid is – zoals ook hierboven meermalen gesteld – veel slechter, bedroevend zelfs. Ik twijfel heel sterk om mijn abo te verlengen bij t-mobile, terwijl ik dat tot enkele weken gelden niet dacht. De laatste weken is het bereik dramatisch gewoon. Zelfs op Utrecht centraal station al niet eens meer 3G. Nou ja…

  23. @Douwe: Of WIL je misschien niet bereikbaar zijn als je bij je vriendin bent? Ik zou dan ook geen zin hebben om de telefoon aan te nemen… 😉

  24. Klopt geen reet niks van! Heel Enkhuizen heeft geen 3G.

  25. Het zou mooi zijn een achtergrond progseltje te hebben die de ontvangst doormeld. Daarvan een gewogen gemiddelde en je hebt een door telefoons geraporteerde ontvangst…. Ik snap niet dat dat niet bestaat.

  26. Kaart heb je niets aan. Staat volledige dekking op Rotterdam CS. Dekking is er wel maar ze kunnen de traffic niet aan. Dan heb je nog niets. Prutsers.

    Waar blijft trouwens dat artikel over hoe je geld terug kan krijgen van T-mobile voor niet geleverde diensten?

  27. @Bertje: je krijgt je geld niet terug als je gewoon in al die maanden hebt kunnen bellen sms’en etc. Geld terug op langzame verbinding is wat ik al eerder zei een capaciteits probleem. Pas als jij daadwerkelijk hebt kunnen aantonen dat je nooit niet hebt gebeld ( koud kunstje ze bekijken je facturen ) dan is MISSCHIEN nog een klein kansje dat je geld terug krijgt.

  28. Origineel geplaatst door Peter
    Het is vaker gezegd, maar de ontvangstproblemen liggen echt niet alleen aan het netwerk. Ik heb een tijdje gebruik moeten maken van m’n back-up telefoon (een nokia 6680) ivm m’n kapotte iPhone (3G). Met deze telefoon had ik op veel meer plaatsen 3G dan met m’n iPhone (met dezelfde sim-kaart uiteraard). Bijvoorbeeld op m’n werkplek heb ik met de iPhone 3 streepje en GPRS, terwijl ik met de 6680 ongeveer net zo veel ontvangst had, maar wel 3G. Maar goed, ondertussen weet je dat en neem je het voor lief, het draait niet alleen om het internet, voor mij iig.Oh even on-topic, die kaart van T-Mobile klopt niets van, iig niet in combinatie met mijn iPhone. Ik kan zo een paar plekken aanwijzen waar ik echt géén 3G heb.

    Maar heb je de verbindingssnelheden dan ook getest? Want er is een tijdje gelden onderzocht dat wanneer de iPhone geen 3G heeft, dat ook netjes wordt aangegeven, terwijl veel andere telefoons aangeven over 3G te beschikken, maar vervolgens blijkt dat de downloadsnelheid net zo snel is als die van de iPhone zonder 3G.. De iPhone is dus gewoon eerlijk, en is het dus toch vooral een probleem van het netwerk.

  29. Deze kaart is ronduit een leugen. Er klopt geen ene fluit van. Echt NUL KOMMA NUL. NIKS NADA NOPES!!!!!!

    Wat een gedrocht van een provider is T-Mobile, nieuwe abonnee’s vertellen dat er bereik zat is, maar in praktijk zijn er heel veel plaatsen waar je niet eens kan bellen!!!

    En dekking binnenshuis is echt helemaal een leugen. Je mag blij zijn als je 1 streepje op je iPhone hebt, maar dat is zelfs een luxe.

  30. Nou mijn woonplaats is nog steeds 3G loos!! Ben ik blij dat ik mijn abo heb opgezegd. Lekker Vodafone met max dekking.

  31. Dit is die kaart die Tmobile van Hans Klok gekocht heeft.

  32. Ik weer niet wat ik anders doe dan mijn mede T-mobile genoten met een iPhone, maar die 3G van mij werkt altijd en overal. Absoluut geen klagen tot nu toe.

    Ps. Woont daar iemand dan? Tussen Sevenum en Kronenberg?
    Ik ben daar regelmatig geweest maar het zou me verbazen als daar iemand last van heeft. Hebben die koeien tegenwoordig ook 3G?

  33. @Michiel: Hoe komt het dat ik dan wel VOL bereik heb bijna 99% constant 3G verbinding heb?
    GSM bereik is overal je doet nu net of er geen netwerk bestaat.

  34. @Mambamambo: Omdat er meer plaatsen dan de randstad bestaan.
    In steden scoort T-Mobile qua bereik wel aardig(alleen is dan de cappaciteit een probleem) Maar daarbuiten is het echt een drama. Probeer maar eens een trein ritje Roermond Eindhoven. Alleen in de stations 3G en daarbuiten is het een lappedeken van wel en geen bereik.

    En zo te lezen aan de comments hiero ben je echt een uitzondering met bereik.

  35. Die kaart is net zo betrouwbaar als het netwerk…… niet. Heb enkele plekken bekeken waar ik in de afgelopen dagen ben geweest en waar ik totaal geen dekking had en die zien er op deze kaart mooi roze uit. Moet nu weer verder want moet weer het formulier invullen voor de 3e keer vandaag…..

  36. MISLEIDING heet zoiets, laten zien dat je in een gebied woont waar 3G dekking is en dan gewoon geen 3G ontvangst mogelijkheid hebben. maar over drie / vier weken is dat allemaal verholpen, sure. Valt ‘toevallig’ samen met release nieuwe iPhone, maar dat is toeval, sure . . . . .
    Mijn abo wordt niet verlengd bij t-mob en dat is 100% sure.

  37. Origineel geplaatst door Mike
    @Douwe: Of WIL je misschien niet bereikbaar zijn als je bij je vriendin bent? Ik zou dan ook geen zin hebben om de telefoon aan te nemen…

    Haha ik zal eerlijk toegeven dat het wel eens handig is. Maar als ik er een paar dagen ben, ben ik ook een paar dagen onbereikbaar. Dat kan gewoon niet.

  38. Het is duidelijk, roze betekent GEEN dekking

  39. Elke sollicitant krijgt daar op zijn 1e werkdag misschien een roze bril uitgereikt, dan heb je snel zo’n kaart..

  40. Ze kunnen beter een kaart maken waar je goed bereik hebt. Nergens dus lekker overzichtelijk.

  41. Pure misleiding dit! De weekenden/vakanties breng ik vaak door op mijn vakantieadres in Luyksgestel. Hier heb ik zelden T-Mobile bereik, 9 van de 10 keer is het Mobistar. Deze kaart laat inderdaad zien dat in het gedeelte waar ik me bevind de GPRS-dekking slecht is, dat klopt dus ook. Maar ze vermelden vervolgens ook doodleuk dat er in het centrum 3G-bereik zou zijn. Dat heb ik dus never nooit niet gehad!

  42. WOOT!! WOOT!! Hegelsom op kaartje in beeld!!

  43. Schande, deze kaart! Ook ik zou vol bereik moeten hebben op 3G. In werkelijkheid heb ik dit zelden en vallen (hierdoor) regelmatig gesprekken weg.
    Ik hoop op andere providers voor de 4G, die de dekking verbeteren ten opzichte van T-mobile.

  44. Ik heb met Hi van KPN op mijn iPhone helemaal nergens last van…..

  45. $699 voor een iPhone 3GS 32Gb. Even blackra1n downloaden en je ziet in 10 seconden je eigen Provider in het schermpje verschijnen. Zo simpel is het. Tip: geen herstelprocedure via iTunes laten uitvoeren.

  46. De grote roze wolk van t-mobile klopt zeker niet tussen Den Haag CS en Den Haag HS, daar kun je internetten wel vergeten.

  47. Fake en nep die kaart, totaal geen verband met de werkelijkheid

  48. Klopt bij mij ook geen ruk van, op mijn werk in Brielle heb ik ook echt geen 3G totdat ik op de A15 zit. Volgens deze kaart zou ik dat altijd moeten hebben.

  49. Jongens, als ik dit lees zeg ik: switchen naar Vodafone!

    Ik rij elke dag van van Zwolle naar Hilversum en heb dan alleen bij Nunspeet geen 3G. De rest heerlijk stabiel.
    (iPhone 3G uit Belgie)

    Nu maar hopen dat de volgende bij Vodafone uitkomt 😉

    T-Mobile kan het helaas niet meer handelen. Terwijl ze al een jaar roepen dat het netwerk beter wordt, doordat Orange netwerk erbij geintegreerd is… ammehoela! 😉

  50. Briljante kaart 🙂
    Heb even gecheckt waar ik vaak kom. Wanneer ik geen dekking heb, heb ik wel dekking… Snap je?

    In ieder geval valt mij op dat in de gebieden waar T-mobile aangeeft “buiten goede dekking” te hebben (en dus niet binnen), precies de gebieden zijn waar mijn 3G dekking steeds weg valt.. buiten… En dit gaat over een flink gebied: van Amsterdam naar Hengelo.

  51. Volop bereik is er vaak wel met 3g, je kan er alleen niks mee.

  52. ben sindkort verhuisd en op de kaart moet ik binnen hsdpa hebben maar heb namelijk geen verbibing met iets in zoutkamp
    heb ik met t-mobile gebeldt krijg ik 2 opties
    optie 1 4 maanden 50% korting op me abbo
    optie 2 contract beeindigen heel luek maar moet wel me iphone inleveren
    en de aps dan die ik gekocht hebt dam

  53. Nogal een belediging van T-Mobile dit, vind ik, die roze bril. In en buiten mijn week-end huisje nabij Egmond is de ontvangst bedroevend en kan ik niet alleen niet goed bellen, maar dus ook niet internetten met mijn iPhone van T-Mobile. Heb gvd internetaansluiting moeten regelen a zoveel per maand (extra). Bah.

  54. Kaart klopt helemaal niets van, veel te optimistisch.. gebeiden waar ik zelden bereik heb (lees 80% van de tijd niet), zou ik zelfs nog binnenshuis een goede dekking moeten hebben, 2G en 3G!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.