Reacties voor: Hoe makkelijk kan Apple alternatieve app stores mogelijk maken?

De experts zijn het oneens
Een getuige in de rechtszaak tussen Apple en Epic Games zegt dat de hard- en software behoorlijk aangepast moet worden om alternatieve App Stores mogelijk te maken. Maar volgens anderen is het heel makkelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Als men een Apple product koopt weet men ook dat men in het Apple ecosysteem terecht komt. Dit werkt voor vele mensen (waaronder mijzelf) erg fijn en de gedachte dat derde partijen niet zoveel kunnen vind ik erg prettig. Misschien een schijnveiligheid maar ik heb liever mijn “niet te customizen” iPhone dan een Android device waar ik het “lettertype van het menu kan aanpassen”. Voor mij hoeft de Apple Store ook niet naar Samsung en hoef ik ook geen Google Playstore op mijn iPhone.

    Hetzelfde als dat ik geen Mercedes COMAND in mijn BMW wil… Met andere woorden; EPIC (en anderen) proberen volgens mij vooral “mee te teren” op het succes en de cult die Apple gecreëerd hebben.

  2. Ze moeten niet zeuren, de App Store blijft de App Store dus de iPhone blijft gewoon de iPhone zoals Apple dat wil

  3. Als dit zou gebeuren is het de einde van de beveiliging van iOS en vrees ik ook de einde van de kwaliteid van de iPhone. Als je troep wil, koop een android!!

  4. Je wil echt geen alternatieve appstores, kijk naar de puinhoop bij google

  5. Origineel geplaatst door Garth
    Als dit zou gebeuren is het de einde van de beveiliging van iOS en vrees ik ook de einde van de kwaliteid van de iPhone. Als je troep wil, koop een android!!

    Precies.

  6. Juist. Ook mijn gedachten.
    Wil je uit eco-systeem van Apple, koop gerust een Android. Ik vertrouw de externe app store niet direct. Wie weet hoe de kwaadwillenden daar mee aan de haal kunnen gaan.

  7. Prima als er een alternatieve app store komt. Als ik er maar niets hoef te kopen en gewoon binnen het Apple ecosysteem kan blijven. Laat anderen maar troep op hun telefoon zetten. Net als in de begindagen met ‘jailbreak’. Maar dan ook niet achteraf komen zeuren als iets niet meer werkt.

    Laat vervolgens al die kleine ontwikkelaars hun apps in die alternatieve store gooien. De top apps maken op een gegeven moment toch wel de overstap naar een degelijk onderhouden en veilig platform. Daar kunnen ze serieus geld verdienen. Die alternatieve app store wordt een verzamelplaats van bagger apps, mallware ed.

  8. Zou de rechter ook naar de wensen/belangen van (ons) Apple gebruikers luisteren en in overweging nemen? Apple moet zijn klanten, vind ik, bedienen zoals (wij) Apple klanten door Apple bediend willen worden en niet hoe andere bedrijven of derden dat wensen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.