Reacties voor: Apple’s Shazam werkt mee aan games die je tv-kijkgedrag afluisteren

Diverse iOS-apps gebruiken de Alphonso-meeluistersoftware om te achterhalen naar welke tv-series en films die je kijkt. Apple's Shazam werkt eraan mee door de verzamelde fragmenten te analyseren en te herkennen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Zo maken die apps weer misbruik. Links of rechts proberen ze er allemaal achter te komen wat we de hele dag allemaal doen.

    Jantje of pietje luistert toch wel mee, via de schoorsteen of brievenbus, het blijft een grijs gebied als we het in de waslijst met voorwaarde moeten gaan lezen.

    Ik vraag toch ook niet aan de makelaar van mn bure of ik hele dag bij hun mag binnenkijken? Ja maar het is toch een raam waarbij ik binnen kan kijken?
    Amehoela

  2. Daarom staat bij elke app bij mij ook op achtergrond draaien uit, microfoon heeft whatsapp zelfs geen toegang tot(We hebben gewoon belminuten werkt prima).
    En games hebben sowieso al geen toegang tot mijn microfoon, sowieso nooit een game nodig gehad op de ipad die dit ook echt nodig had.

  3. @Dennis: thx voor de privacy reminder, ook ik heb hem ff door gelopen, eens in de zoveel tijd even doen want we installeren ongemerkt toch wel wat apps die we toch toegang geven waar we geen gebruik van maken.

  4. Ik sluit mijn apps altijd af, dus meeluisteren op de achtergrond zit er niet in. Vind dit overige wel een dingetje en hoop dat Apple hier snel iets aan doet.

  5. @Dennis: hier precies hetzelfde 👍🏼

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.