Reacties voor: Alle iPhone-generaties onderworpen aan snelheidstest

Alle vier de iPhones zijn in een test naast elkaar gelegd om te vergelijken hoe snel ze bepaalde applicaties openen. De resultaten zijn niet heel schokkend, aangezien elke nieuwere generatie weer iets sneller is. Toch is het leuk om alle iPhones zo naast elkaar te zien presteren.
Robin van t Slot -

Reacties: 77 reacties

  1. Veel leuker: alle generaties van de iPhone op de originele firmware van de release laten en dan de snelheid van de meegeleverde applicaties testen. Ben benieuwd of er dan nog steeds zo’n verschil is.

  2. tja leuk om te zien…
    nuttig mwahhh

  3. Verschil tussen de 3GS en 4 is best minimaal…toch even over nadenken of ik de 4 nu wel wil hebben.

  4. Met mijn 3GS zit ik nog goed. 🙂

  5. Toch jammer dat er niet zo veel verschil zit in de iphone 4 en de 3gs en dat terwijl (heb ik het goed?) het ram geheugen is verbeterd, alsmede de processor snelheid.

  6. Zo nu pas Zie je hoe mooi het display van de iPhone 4 is !

  7. Eigenlijk hadden ze de 3G ook moeten testen met iOS 4 software. Dan was het verschil waarschijnlijk nog groter geweest, gezien de negatieve ervaringen mensen hebben met de performance, sinds ze iOS 4 erop hebbben.

  8. Ik snap totaal niet waarom iedereen met een 3G zo klaagt over iOS4? Mijn iPhone 3G is het afgelopen jaar nooit zo snel geweest als nu.

  9. @Jonathan Hogervorst:

    Juist, en dan ook nog de release van de apps geoptimaliseerd voor de specifieke firmware…

    Maar goed, hoop zo snel mogelijk van m’n 2G af te zijn,
    dat zal een grote sprong zijn, de iPhone 4

  10. @Superswiegie: Hmm.. processor snelheid weten we (nog?) niet zeker. De 3Gs is 600MHz Cortex. De iPhone 4 heeft een (betere) A4-chip. Op deze kan misschien ook op 600Mhz zitten hoor.

  11. Origineel geplaatst door Jonathan Hogervorst
    Veel leuker: alle generaties van de iPhone op de originele firmware van de release laten en dan de snelheid van de meegeleverde applicaties testen. Ben benieuwd of er dan nog steeds zo’n verschil is.

    Eerste wat ik dacht ook, want een iPhone 3G met orginele firmware is vast en zeker snellere, om die reden ben ik ook terug gegaan naar 3.x.x

  12. Dit is zo mooi om te zien! De iphone 4 is gewoon vele malen sneller dan de rest. En het ziet er ook nog is mooier en strakker uit. Top!

  13. Origineel geplaatst door Superswiegie
    Toch jammer dat er niet zo veel verschil zit in de iphone 4 en de 3gs en dat terwijl (heb ik het goed?) het ram geheugen is verbeterd, alsmede de processor snelheid.

    Ja ik dacht dat het geheugen zelfs was verdubbeld maar bar weinig verschil te zien. Ben ook nog zeer tevreden met mijn iPhone 3gs die ik nog niet zo lang heb. Ik wacht nog iets minder dan 2 jaartjes tot mijn abonnement is afgelopen en haal dan wel de iPhone 5s ofzo xD. Dan zal het wat meer de moeite waard zijn waarschijnlijk.

    Ben wel onder de indruk van het verschil tussen de iPhone 3g en 3gs, dus ben nogmaals zeer tevreden met mijn 3gs ;).

  14. Origineel geplaatst door Ralph
    Met mijn 3GS zit ik nog goed.

    idd,mijn nieuwe 3gs doet het prima!

  15. Hierin zie je wel goed dat het scherm veel beter is, vooral dan de weergave van het zwart is duidelijk verbeterd!

  16. Flauw. Inteferentie tussen de telefoons en de wifi ontvangers worden niet meegenomen. Applicaties te traag opgestart door verschillen in aanraaksnelheid. Idd ook afhankelijk van software versie van IOS en de geteste applicaties.
    Ik had wel willen zien welke telefoon na een reboot het snelste opgestart zou zijn.

    De Safari boot sequentie was leuk. Da’s nu retetraag op mijn 3G en T-NObile laat ons nog 10 weken wachten op de levering van de 4. IOS 4.01 is overigens wel snappy’er op de 3G dan 4. Maar ow ow buggy. Gisteren drie keer de telefoon opnieuw moeten opstarten om de Iphoneclub Iphone 4 review op dat kreng te kunnen lezen. Vandaag gelukkig nog even met de Iphone 4 mogen spelen van een collega. Dat verzacht het wachten wat 🙂

  17. Er zit maar heel weinig verschil tussen de 3gs en de iphone 4, geen enkele reden om een nieuwe te nemen.

  18. Waarschijnlijk is deze test met fris opgestarte iphones gedaan (anders is het sowieso krom). Het verschil in performance tussen de 3Gs en 4 zal hoogstwaarschijnlijk een stuk groter worden tijdens dagelijk gebruik en multitasking. Lijkt me aardig als iemand dat eens test in een stabiele testomgeving. Aan de andere kant; voor mij zijn alleen al de verbeterde camera en display meer dan reden genoeg om de 3gs te laten liggen.

  19. Ik wil het filmpje al eigenlijk niet zien,

    4G WTF?

    … 😀 Ah ok, het commentaar is bevredigend 😛

  20. Mijn 3G doet het op iOS 4 inclusief multitasking en achtergrondafbeelding ongeveer net zo goed als altijd, wat overigens behoorlijk traag is maar er valt nog mee te leven tot mn iPhone 4 wordt bezorgd.

    Origineel geplaatst door Jo…
    Hierin zie je wel goed dat het scherm veel beter is, vooral dan de weergave van het zwart is duidelijk verbeterd!

    Hoe kun je dat hierin nou zien, voor hetzelfde geld staat de helderheid van de ene iPhone veel hoger ingesteld dan de andere en enig verschil in resolutie is op een filmpje van dergelijke kwaliteit al helemaal niet te zien. Dat laat overigens niet weg dat het nieuwe scherm wel degelijk veel beter is.

    Verder vind ik de test nogal krom, op die eerste generatie iPhone staan zo’n 9 schermpjes gevuld met apps en er wordt niks verteld over het eventueel net opnieuw hebben opgestart van het toestel oid…

  21. Geweldig om te zien, ook zie nu pas echt hoe goed het scherm van de iPhone4 is!

    Origineel geplaatst door Frankdj
    Ik snap totaal niet waarom iedereen met een 3G zo klaagt over iOS4? Mijn iPhone 3G is het afgelopen jaar nooit zo snel geweest als nu.

    Raar hoor, want mijn 3G is sinds iOS4 een stuk trager als voorheen hoor. maar 4.1 lost alles op, zeggen ze..

  22. ik heb het vermoeden dat ze de met iOS 4.0 de oudere generaties iPhone (3G) bewust een stuk trager hebben gemaakt, zodat men sneller naar een nieuwere versie overstapt. Met mijn 3G valt bijna niet meer te werken…..

  23. De iPhone 4 heeft 4x zoveel pixels als de andere iPhones. Dat zal niet snelheidsverhogend werken, denk ik. De iPhone 3 G heeft een processorsnelheid van 412 MHz en 128 MB RAM, de iPhone 3 GS heeft 256 MB RAM en de 4 G heeft 512 MB RAM, dus de gebruikerstest verwondert me niet.

  24. Met mijn toekomstige overstap van 3G naar Iphone 4 zit ik voorlopig weer op rozen dunkt me zo. 🙂

  25. Origineel geplaatst door Arjan
    Waarschijnlijk is deze test met fris opgestarte iphones gedaan (anders is het sowieso krom). Het verschil in performance tussen de 3Gs en 4 zal hoogstwaarschijnlijk een stuk groter worden tijdens dagelijk gebruik en multitasking. Lijkt me aardig als iemand dat eens test in een stabiele testomgeving. Aan de andere kant; voor mij zijn alleen al de verbeterde camera en display meer dan reden genoeg om de 3gs te laten liggen.

    Het zijn geen vers opgestarte iPhones; kijk maar naar de hoeveelheid pagina’s ze hebben. De 1G en 4G hebben meer pagina’s en waarschijnlijk dus meer applicaties als de andere, dus de test is niet 100% te noemen zo.

  26. Het lijkt wel of de 3Gs en de 4 niet zo veel veschillen kwa snelheid!!

  27. Ook is er een groot verschil in grootte van de weergegeven plaatjes. De 3G laat de foto van de derde proef duidelijk groter zien dan de 4G, is dat altijd zo?

  28. @Pim Jong:

    Alsof je in real life altijd werkt met een net opnieuw opgestarte telefoon….. niet dus.

  29. @seeker hoe ben je teruggegaan naar ios 3.xx ik kom alleen maar op internet tegen dat dat een drama is.. Ik wil namelijk liever vandaag dan morgen terug! IOS 4 op een 3G is absoluut niet aan te raden

  30. Beetje jammer dat ze dit niet met ‘verse’ telefoons gedaan hebben. Op de 2G staan namelijk veel meer apps dan op de 3G, lijkt mij dat dit wel iets van invloed is op de snelheid?

  31. Dit is eigenlijk voor mij een van de belangrijkste dingen waar ik naar uitkijk met mijn overstap van de 3G naar Iphone 4. Ik merk dat ik ongeduldig begin te worden als ik nu met mijn 3G werk, zeker nu ik de snelheid van de iPad gewend ben.

  32. Origineel geplaatst door robbert
    ik heb het vermoeden dat ze de met iOS 4.0 de oudere generaties iPhone (3G) bewust een stuk trager hebben gemaakt, zodat men sneller naar een nieuwere versie overstapt. Met mijn 3G valt bijna niet meer te werken…..

    Ik weet dat wel zeker en kijk eens hoeveel mensen erin trappen en toch die iPhone 4 gaan halen.

  33. Het scherm is wel heel mooi van de iPhone 4, duidelijk!

  34. @sasf: klopt, maar dan kun je echter geen objectief vergelijk maken tussen 2 apparaten. Tenzij je exact dezelfde handelingen uitvoert in een gecontroleerde omgeving. Vandaar dat ik aangeef dat de prestatie verschillen tussen de 3gs en 4 weleens groter kunnen zijn dan bovenstaande video laat zien, omdat het geheugen een grote rol kan spelen tijdens dagelijks gebruik.

    @seeker: “en toch die iphone 4 gaan halen” ?! huh?
    sorry hoor, maar dat was ik ook wel van plan als de 3g hetzelfde zou presteren als met 3.x. En die antenne toestand kan ik al helemaal niet wakker van liggen. De samsung galaxy heeft een veel grotere terugval en daar hoor je niemand over. Tis gewoon een mooi en fijn toestel, waar ik reeds flink wat apps voor heb gekocht en Android heeft nog wel even nodig voor het op hetzelfde nivo zit. Over 2 jaar misschien een andere, maar voor nu is er nog geen gelijkwaardig (laat staan beter) alternatief (appstore aanbod/itunes/betrouwbaarheid/gebruiksgemak) dan de iphone.

  35. Mooi filmpje(y)
    De 3gs is mijn eerste iphone en heb nog even getwijfeld tussen 3g en 3gs ivm de prijs, maar ben blij dat ik toch voor de 3gs ben gegaan..en damn wat is de 2g sloom vergeleken met de nieuwe versie:D
    Het verschil tussen de 3gs en 4 vind ik nog niet echt helemaal de upgrade waard..maar wss koop ik er over een paar maanden toch wel een..of er moet rond het einde van dit jaar iets bekend worden gemaakt over een iphone 4 2g, al zie ik dat niet gebeuren

  36. Origineel geplaatst door Cengiz
    @Superswiegie: Hmm.. processor snelheid weten we (nog?) niet zeker. De 3Gs is 600MHz Cortex. De iPhone 4 heeft een (betere) A4-chip. Op deze kan misschien ook op 600Mhz zitten hoor.

    1ghz in iPhone 4

  37. Als je je bedenkt dat de iPhone 4 grafisch gezien veel meer (vier keer zoveel) werk heeft te verrichten als de andere modellen dankzij het retina display, moet dit toch betekenen dat de processor echt flink sneller is dan die van de 3GS.

    En heet de iPhone 2G niet gewoon iPhone?

  38. Origineel geplaatst door Gijsbert
    @Jonathan Hogervorst:Juist, en dan ook nog de release van de apps geoptimaliseerd voor de specifieke firmware…Maar goed, hoop zo snel mogelijk van m’n 2G af te zijn, dat zal een grote sprong zijn, de iPhone 4

    Ja, hier nog een! M’n 2G, die ik tweedehands heb gekocht (met slechte accu, lelijk gekraste achterkant en foutjes in het display maar toch nog steeds vele malen beter dan alle andere telefoons die ik heb gehad) begint nu toch wel erg traag te worden. Wanneer ik dan naar de 3Gs-sen kijk die mijn collega’s de laatste tijd hebben gekocht, loopt mij het water alweer in de mond. Laat staan de iPhone 4.

    Het valt me wel wat tegen dat het snelheidsverschil tussen de 3Gs en de 4 zo klein is. Apple heeft de iPad processor vast niet op 1GHz geklokt voor de iPhone 4, anders was het verschil met de 600MHz van de 3Gs veel groter geweest. Hopelijk werkt de hack om het onderklokken uit te schakelen nog steeds.

  39. Verschil tussen 3 en 3G is het grootst. Ik ga toch echt voor de iPhone 5/4s.

  40. Voor de duidelijkheid de 2G en 3G lopen NIET op IOS 4

  41. Origineel geplaatst door Frankdj
    Ik snap totaal niet waarom iedereen met een 3G zo klaagt over iOS4? Mijn iPhone 3G is het afgelopen jaar nooit zo snel geweest als nu.

    En die van mij nog nooit zo langzaam, het punt dichterbij waarop ik m’n iPhone hardhandig op de grond gooi:)

  42. ik heb ook geen probleem met mn 3g en ios4, zelfs met jailbreak en een aantal mobile stubstrate programmaatjes. Tenminste, ik dacht altijd dat die je phone wat langzamer maakten.
    integendeel, hij is sneller dan voorheen.

  43. De test is zowieso niet perfect. je ziet soms duidelijk dat ze niet precies op tijd het knopje indrukken. Het gaat om het idee.. Is wel aardig onderzoek.

  44. Mij viel vooral het maar kleine verschil tussen de 2G en 3G op… Zit voorlopig wel goed zo met mijn 3GS. Alleen nog een jailbreakje voor de SBSettings en GPS-muis.

  45. Wat ik vreemd vind is het snelheids verschil tussen de 3G en de 2G (1e gen. respectievelijk)
    De eerste 2 modellen hebben immers dezelfde hardware?

  46. mijn 3G werkt nu ook goed op ios4

  47. Origineel geplaatst door Robertiolio
    Dit is zo mooi om te zien! De iphone 4 is gewoon vele malen sneller dan de rest. En het ziet er ook nog is mooier en strakker uit. Top!

    Pardon..?!
    Dan de rest?
    iPhone 4 en 3GS liggen bij de meeste dingen slechts een seconde of minder van elkaar af…
    En dat noem je vele malen sneller..?
    Tussen de 3G en de 4 is het vooral bij plants dat er veel seconden verschil tussen zit, maar nog niet eens 1 maal het dubbele… Laat staan VELE malen…

  48. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Hans Gans — Maar wel ondergeklokt! (i.v.m. batterijduur)

    is het ook mogelijk om die dan terug te overklokken?

  49. Origineel geplaatst door Jonathan Hogervorst
    Veel leuker: alle generaties van de iPhone op de originele firmware van de release laten en dan de snelheid van de meegeleverde applicaties testen. Ben benieuwd of er dan nog steeds zo’n verschil is.

    mijn iPhone 2G had firmware 1.0.2 toen ik hem kreeg. kon dus geen apps draaien toen. maar toen had ik geen last van wachttijden, wss omdat ik zo onder de indruk was in vergelijking met mn vorige mobiel, een SE k750i was dat.
    Maar idd, binnen 3 jaar zal de iPhone 4 alweer traag lijken als het iOS steeds meer en meer gaat eisen van de hardware.

  50. De iPhone 4 voelt echt sneller dan de 3GS in het echt, op veel fronten is het ding echt sneller dan dit filmpje doet vermoeden.
    Nog los van het nieuwe display, wat prachtig is in het echt, ik kan niet wachten tot mijn 4 er is!

  51. Het hoort eigenlijk niet in dit topic (maar hier zijn in elk geval wel mensen actief), maar ik vroeg me af of de iP4 een goede trilfunctie heeft. Ik heb mn telefoon vaak op stil staan, dus het zou mooi zijn als iemand dit weet.

    [hoop dat ik niet ge-edit word :P]

  52. @miel:
    Ja, als je weet wat je moet aanpassen wel. Alleen je batterijduur zal achteruit gaan, zoals Jean-Paul al zei en hij kan ook stukken warmer worden, dus je weet niet of dit wel goed gaat als je gelang tijd zware dingen aan het doen bent. (iMovie of tetheren)

    Ik vind het verschil tussen de 4 en 3Gs zwaar tegenvallen. Ik hoop dat na wat langer gebruikt de iPhone 4 het makkelijk wint. Die 2 sec steeds, gaat ook nergens over.

  53. Wat is snelheid, mijn laptop van 3 jaar oud is trager met email en internet dan mijn 3G. De 3GS van mijn vrouw is inderdaad wat sneller, maar niet zo veel sneller dat ik het gevoel heb geen tijd meer over te hebben met m’n 3G.
    Ik ben in elk geval nog niet verrast door een regenbui omdat mijn buienradar trager werkt dan op een 3GS.

  54. @Pete..iPhone 4 is niet supersneller dan de 3GS hoor..
    snelheid tussen de 3gs en 4 is verwaarloosbaar..als ik nu een 3gs had gehad had ik misschien de 4 overgeslagen, maar ik zit al 2 jaar met de 3G, en daarin zie je wel heel duidelijk een verschil.
    Zoals Gonny ook al zegt in haar 2e review…mensen met een 3GS zouden nog eens kunnen nadenken om over te stappen (ieder voor zich bepalen uiteraard), maar het grootste verschil zit hem toch echt in een 3G en een iPhone 4!

  55. Leuk gemaakt, kom maar op met imovie voor de 3gs, dat moet ie goed kunnen trekken. Weinig snelheidsverschil tussen 3gs en iphone 4. Wel een erg mooi scherm dat van de iphone 4, nu zie je duidelijk het verschil!

  56. Origineel geplaatst door Dyorcy: Zo nu pas Zie je hoe mooi het display van de iPhone 4 is !</

    Inderdaad, dat viel mij ook al op (op mijn 3gs).

  57. Het schijfgeheugen van de iphone 4 staat ook wel zo goed als vol in vergelijking met de andere iphone’s (iphone 4: 4.6g beschikbaar van de 29.1g / iphone 3GS: 29.0g beschikbaar van de 29.3g)
    Zal de snelheid mss ook nog wel wat beïnvloeden…

  58. Origineel geplaatst door Tuur
    @seeker hoe ben je teruggegaan naar ios 3.xx ik kom alleen maar op internet tegen dat dat een drama is.. Ik wil namelijk liever vandaag dan morgen terug! IOS 4 op een 3G is absoluut niet aan te raden

    Zulke vragen horen eigenlijk thuis op iPhoneclub forum en daar kom ik niet. Maar je moet het betreffende firmware bestand downloaden en dan herstellen en met een programma dat recboot heet haal je hem uit de eindeloze herstel cylus.

    Ik vindt de iPhone 3G trouwens nog een top toestel ondanks dat hij nu wel al 2 jaar oud is.

  59. Origineel geplaatst door Wesley:

    Raar hoor, want mijn 3G is sinds iOS4 een stuk trager als voorheen hoor. maar 4.1 lost alles op, zeggen ze..

    Ik heb gister mijn iPhone 3g teruggezet, van ios4.0.1 naar 3.1.3. Het was eigenlijk de bedoeling om hem terug te zetten naar 3.1.2, maar om de één of andere reden, is het deze geworden. Desalniettemin een verademing in snelheid. Mijn toetsenbord loopt nu ook niet meer achter. En het unlocken uit de stand-by verloopt nu ook soepel. Al mis ik wel m’n mapjes! Iemand tips?

  60. ….overweegt om zijn 3G toch maar te houden.

  61. verslavend muziekje zeg ^^ ik kan niet wachten op de ipPhone 4 ookal ga ik morge op kamp voor 10 dage …

  62. Merk ook zonder test wel hoe supersloom mijn 3G is gelukkig is me abbo afgelopen en na de zomer maar ff de 4G halen;)

  63. Op het einde sluiten ze de iPhone af.
    Beetje jammer dat ze niet lieten zien hoelang erover gedaan wordt om de telefoons op te starten……

  64. Origineel geplaatst door Maurice
    Merk ook zonder test wel hoe supersloom mijn 3G is gelukkig is me abbo afgelopen en na de zomer maar ff de 4G halen;)

    wat ik niet snap is dat als je zo verneukt bent door apple je toch weer bij hun gaat kopen

  65. @Dyorcy:

    Dat viel mij ook op, en zeker met google maps!

  66. Mijn 3g is na ios4 trager dan ooit. Hoop dat ze het tzt oplossen met een update. Niet normaal meet. Mocht ik upgraden dan een 3gs

  67. @obuma: vwb het missen van mappen in OS3.x:
    Binnen iTunes kun je meer dan 11 pagina’s met apps aanmaken. Als je deze dan synct met je iPhone dan zie je daarop slechts de eerste 11 pagina’s, maar de apps zijn wel degelijk aanwezig! Je kunt een app dan ook gewoon vinden en opstarten via de zoekoptie van het eerste scherm.
    Misschien verzacht dit een beetje het ontbreken van de mappen nu je die gewend was?

  68. Opvallend hoe ongeduldig mensen tegenwoordig zijn bewerkt…

  69. Dan zit ik ook nog goed met m’n 3GS,de IPhone 4 heeft is wel iets mooier en maar een tikkeltje sneller, maar tegen de 3GS verliest hy wel met de home-knop

  70. Ik heb gister lopen spelen met de iPhone 4 bij een Apple store in de us. Ben echt verrast door het mooie beeldscherm. Dat heeft mij toch overtuigt hem te halen.

  71. Voor de mensen met snelheidsproblemen met een 3G onder iOS4, wat een heel groot verschil maakt is dat je geen browservensters onder safari open moet laten staan. Alles afsluiten.

    Het probleem met de 3G is dat hij eigenlijk wat te weinig geheugen heeft voor iOS4. Het is vergelijkbaar met de overstap van Windows XP naar Vista op een niet al te moderne PC, hij is vaak dan zodra je wat meerdere applicaties opstart niet meer vooruit te branden.

    Nub heb je op de 3G geen multitasking, maar Safari laat wel de hele handel in het geheugen staan zodat het beschikbaar is als je de App weer opent. Leuke feature, maar op de 3G onder iOS4 kost het simpelweg teveel geheugen waardoor het apparaat te traag wordt.

  72. Origineel geplaatst door Frankdj
    Ik snap totaal niet waarom iedereen met een 3G zo klaagt over iOS4? Mijn iPhone 3G is het afgelopen jaar nooit zo snel geweest als nu.

    Daar is ook niets aan te snappen. Ben blij dat die van jou nog rap is. Die van mij is zo snel als “dikke str…….”

  73. de #g icm iOS4 is bij mij een regelrechte ramp. Echt zeer zeer zeeeeer langzaam geworden. 5 van de 10 telefoontjes die ik wil doen lukken niet eens omdat hij te langzaam is om te bellen en dan crashed hij. Met OS 3 nooit 1 probleem gehad. Way the go Apple!

  74. Echt schandalig dat ze de test nooit met LG Cookie,Samsung Star en iPhone 4 hebben gedaan, naar mijn mening 2 telefoons die de iPhone 4 meer concurrentie te bieden hebben dan een iPhone 3g en 3gs…

  75. Mij viel het vooral op dat, naast de prestaties, het scherm van de iPhone 4 veel meer contrastrijk is.

  76. ben ik mee eens met upgrade van mijn 3g naar os 4 stinkt.
    het is traag. reageert soms helemaal niet.

    ben aan toe aan een nieuwe.

    dan kom je wat mensen tegen die geen iphone hebben en zeggen wat heb je een cool telefoontje.

    de kenners onder ons weten beter!!:-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.