Reacties voor: Opinie: Algoritmes maken Apple Music leuker… of toch niet?

Volgens Apple is hun muziekdienst beter dan de concurrentie, omdat ze de muzieklijsten op Apple Music laten samenstellen door echte mensen in plaats van algoritmes het werk te laten doen. Merk je dat als luisteraar, of is het vooral een marketingding?
Nico van den Berg - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Apple doet alsof muziekliefhebbers dom en onwetend zijn… Ik heb niemand nodig om MIJN muzieklijstjes te maken! Zeker niet Apple.. BTW er mankeert van alles aan Apple music.. laten dat eerst oplossen. Toch zou ik weer voor AM kiezen in plaats van voor Spotify, maar dat terzijde.

  2. Ik was overgestapt van Spotify naar Apple Music, maar ben juist vanwege het gemis van m’n Discover Weekly weer terug gegaan naar Spotify. De lijst die ik bij Apple voorgeschoteld kreeg was behoorlijk “mainstream” terwijl mijn lijsten bij Spotify bijna wekelijks leuke nieuwe nummers bevatten. Wel erg jammer want ik zou natuurlijk liever Apple Music gebruiken vanwege de integratie met Apple producten.

  3. Helaas zie ik bij veel diensten dat de algo’s niet doen wat ze moeten doen voor mij. Dit geeft een negatief gevoel over de dienst. Best grappig en zorgelijk is dat ze deze algo’s A.I. Noemen😱 (ai= artificial intelligence)

  4. Algoritme van Spotify was perfect. Maar die van Apple is echt ruk. En dan druk ik me nog licht uit. Erg jammer want op spotify ontdekte ik veel nieuwe muziek

  5. Apple Music, Spotify zijn allemaal voor mij outdated!
    Ik heb gekozen voor YouTube en YouTube music premium.
    Alles in een app video muziek enz! (€11,99 via site) Naast mijn goede platenspeler en echte stereo! (Zonder afluistermicrofoon!)

  6. Het maakt allemaal niet zoveel uit welke dienst je neemt. Ik stel mijn eigen lijsten samen. Ik heb Apple music omdat het frisser oogt met dat wit ipv het zwart van Spotify en omdat ik alle diensten van Apple heb. Gewoon persoonlijke voorkeur. Ik heb voorheen Spotify gehad, ook een prima dienst

  7. Het laatste lijkt me juist omgekeerd logisch. Voor de bekende en veelbeluisterde genres komt een algoritme er juist makkelijker uit dan bij de minder bekende genres.

  8. Zijn er hier toevallig Apple Miusic gebruikers die er ook van balen dat je in je muziekbibliotheek niet kunt zien of je een nummer al hebt toegevoegd aan een afspeellijst?

    Volgens mij moet je nu telkens kijken of een bepaald nummer aan een specifieke afspeellijst (door jouzelf is aangemaakt) toe te voegen?!

  9. De eerste maanden was er een enkele verrassende treffer tegenover heel veel nietszeggende en matige missers die Apple voor me koos. Steeds meer likes en like nots doorgegeven, maar ik heb de indruk dat dit vrijwel niet wordt opgepakt. Regelmatig krijg ik nummers te horen die ik eerder al had gedisliked. Inmiddels 10 maanden vrijwel dagelijks gebruiker. Mijn eigen vrij grote muziekverzameling is geheel geupload naar mijn account, Apple put daar heel vaak uit bij zijn voor mij geselecteerde muziek. Klassieke nummers van Apple zijn vaak zeer matige opnames en uitvoeringen, er is geen klik met de muziek die ik heb aangegeven graag te horen. Vele stijlen moderne muziek is weinig verrassend bij de selectie, meestal voorspelbare middle of the road selecties. Er is geen manier om aan te geven of ik tevreden ben of wat ik verbeterd zou willen hebben. Ik ga het nog even aanzien, maar als er geen verbetering komt stop ik ermee. Het enige voordeel dat ik nu zie is dat ik alle muziek die in itunes te koop is kam horen en downloaden, maar dan moet ik deze wel zelf zelf vinden.

  10. Volgens Apple Music ligt mijn voorkeur bij rap en Nederlandstalige hip-hop🤢. Nou🤔. Dacht niet Appeltje. Ben weer gillend terug gegaan naar Spotify.

  11. Origineel geplaatst door Marc
    Apple Music, Spotify zijn allemaal voor mij outdated!

    Ik heb gekozen voor YouTube en YouTube music premium.

    Alles in een app video muziek enz! (€11,99 via site) Naast mijn goede platenspeler en echte stereo! (Zonder afluistermicrofoon!)

    “(Zonder afluistermicrofoon)”

    Maar ome Google die voor de rest alles vastlegt vergeten we gemakshalve even?!?

  12. Ik ben er vanaf gestapt. Werd helemaal gek van die hip hop en r & b meuk waar bijna edere niet-eigen lijst vol mee staat. Heel Amerikaans georiënteerd. En de geluidskwaliteit is niet echt goed genoeg wanneer je over een beter dan gemiddelde audio set beschikt.

  13. Ik vind de algoritme ook erg slecht. Vaak krijg ik geen goede “Voor jouw” suggesties voorgeschoteld. Erg jammer, had beter verwacht van Apple. Zelfs met IOS 13 is het vrij slecht.

  14. Het is ook volledige onzin dat Spotify niet zelf lijsten maakt. Ja, iedereen krijgt een persoonlijke playlist als Discover Weekly o.b.v. algoritmes, maar playlists als Woordenschat worden ook gewoon door iemand in dienst van Spotify samengesteld.
    Niet vreemd dat Apple zich zo wil profileren, wel vreemd dat iedereen dat verhaal voor waar aanneemt.

  15. @MrDelissen: is opgelost in iOS13 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.