Reacties voor: Albert Heijn biedt mobiel zelfscannen met iPhone in 200 winkels aan

Albert Heijn gaat mobiel zelfscannen met iPhones en iPads in 200 winkels mogelijk maken. Je kunt terecht in alle winkels waar zelfscanners al worden gebruikt.

Reacties: 24 reacties

  1. Aangezien dan alle communicatie van mijn iPhone over dat gratis wifi netwerk loopt ben ik wel benieuwd hoe veilig dat netwerk is?

  2. Eindelijk!!! Hier zat ik echt op te wachten. Ik heb de app al bijna jaar op mijn iPhone. Vorig jaar al eens na gevraagd bij de supermarkt manager van mijn AH XL wanneer het wellicht ook in mijn winkel zou komen. Hij had toen werkelijk nog geen enkel idee dat het al mogelijk was en verklaarde me haast voor gek!

  3. Mijn appels worden gewogen bij de kassa, hoe gaat dit dan nu?

  4. Gewoon weer zelf wegen.

  5. @Arno: je kan ze ook zelf afwegen bij de fruitafdeling. Als je zelfscan doet moet je dit dus doen. (Kan zijn dan dit niet mogelijk was. Maar als zelfscan er is zal er wel een weegschaal staan)

  6. Volgende stap is met applepay afrekenen in de app? Dan ff telefoon scannen bij poortje. Dan hoef je helemaal niet meer langs een kassa. Zou fijn zijn 🙂

  7. Werkt echt goed, eens gedaan bij AHXL; klein probleem was wel dat de betaalpaal nou niet echt ideaal werkt met mijn stukken grotere iPhone 6Plus scherm, hopelijk fixen ze dat spoedig ook

  8. Wordt tijd dat AH met een eigen betaalsysteem uitkomt. AppiePay? 🙂

  9. Leuk! Vraag me wel af hoe je privacy geregeld is…. Wat is het lot van alle data die hier buitgemaakt zal gaan worden?!

  10. @Martin: Niet bij elke Appie kan je groenten en fruit zelf afwegen. Je bent dan dus genoodzaakt om via de kassa te gaan. Zelfscan kan dan dus niet.

  11. Handig! Ik gebruik Appie heel veel. Die zelfscanners eigenlijk nooit.

  12. Origineel geplaatst door San: @Martin:

    Niet bij elke Appie kan je groenten en fruit zelf afwegen. Je bent dan dus genoodzaakt om via de kassa te gaan. Zelfscan kan dan dus niet.

    Dan zal dat bij die winkels vast komen.

  13. Ik gebruik al tijden de handscanner en bevalt mij prima. Geen risico dat je je iphone laat liggen bij het pakken van een artikel, en ook kan je hem niet laten vallen. Voor de handscanner is een dok.

  14. Hmm,

    Je MOET verbonden zijn met het Wifi netwerk van de AH.
    Dat is weer een min puntje

  15. vraag is wanneer we hiervan gebruik gaan kunnen maken in België …

  16. Ik weet het niet. In het algemeen ben ik wel te porren voor dit soort noviteiten, maar hier maak ik waarschijnlijk toch een pas op de plaats. Met je iPhone 6+ in je hand door een AH lopen terwijl je tegelijkertijd een karretje duwt en stuurt, lijkt me geen goed plan. Als het dan toch moet, laat ik liever de AH-scanner vallen dan mijn dure onverzekerde iPhone. Je zult regelmatig je smartphone moeten opbergen, omdat je 2 handen nodig hebt om iets te pakken. Waar laat je die dan? Steeds weer in je broekzak of binnenzak? Of even in het mandje of karretje? Ik weet het niet.

    AH zal ongetwijfeld flink gaan inzetten op deze manier van boodschappen scannen, omdat AH er veel aan gelegen is de kosten van aanschaf en onderhoud van hun scanners aan de klant ‘over te dragen’.

    Tot slot. Ik ben benieuwd of de kassabonnen bewaard blijven in de app van AH. Misschien zelfs in de vorm van een kasboekje en sorteerbaar op artikel, zodat je weet wat je in 2015 aan kauwgom hebt uitgegeven.

  17. Er zijn twee apps om zelf te scannen met je iPhone, een speciale app voor Zelfscannen, en via het menu van de Appie-app.
    Werken beide apps ?
    Wi-Fi via AH is voor beide apps inderdaad vereist. Toch wel handig voor de Belgen die in Nederland boodschappen doen.

  18. Origineel geplaatst door Berry
    vraag is wanneer we hiervan gebruik gaan kunnen maken in België …

    Carrefour schijnt dit al in België en Frankrijk te doen.

  19. Maar kan je ook afrekenen direct vanuit de app of heb je nog altijd te maken met een extern pin apparaat?

  20. Al gebruikt in de XL hier vorige week.

    Werkt redelijk goed, je moet inderdaad wel met appie netwerk zijn verbonden, en je hebt je telefoon continue in de hand.

    Maar grootste nadeel is toch wel dat je maar met 1 telefoon tegelijk kunt inloggen/scannen. Vaak lopen wij met z’n tweeën door de winkel spullen te zoeken (adhv het lijstje in de app), om teruggekomen bij de wagen te scannen met de zelfscanner.

    Nu lukt dat niet meer, en is 1 telefoon dedicated om te scannen. Waardoor de ander staat te wachten/spullen opzij worden gelegd om later te scannen (met fouten als gevolg) etc.

    Leuk om te proberen, maar denk dat we toch gewoon weer de zelfscanner pakken.

  21. Mooi. Nu had je toch je iPhone al vaak in je hand (Appie, met boodschappenlijst, zoeken naar artikelen, scannen en toevoegen aan je lijst).

    Je boodschappen kun je inderdaad keurig terugvinden (maar nog niet echt per kassabon.)

    En voor je iPhone kun je een “BijDeHandje” krijgen.
    Dan heb je je handen vrij. Net als nu met de zelfscanner.

  22. Je moet met het WiFi netwerk van ah verbinden omdat zo je gescande lijstje op de server van de winkel wordt opgeslagen, zodat ze die makkelijk op een handscanner van hunzelf kunnen overzetten indien de telefoon uitvalt etc

  23. Gebruik de handscanner vanaf dat het bij onze XL mogelijk was, ideaal en werkt een stuk sneller dan via de kassa.

    Dit is voor mij persoonlijk voldoende, ik ga dan ook niet met mijn telefoon door de winkel lopen.

  24. Kijk de AH snapt het tenminste.
    Probleem wat ik sinds de zelfscanner heb… Ene hand zelfscanner andere hand iPhone met m’n boodschappenlijstje in de Appie app. Gegarandeerd dat 1 van de 2 weleens op de grond belandde. Dat is nu dus (hopelijk)verleden tijd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.