Reacties voor: Al 350.000 studieboeken uit iBookstore gedownload in 3 dagen

Er zijn al 350.000 studieboeken gedownload via de iBookstore van Apple. Ook is iBooks Author al 90.000 keer gedownload. Dat zegt een onderzoeksbureau op basis van tracking.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. De presentatie van vorige week heeft weinig aandacht gekregen in de pers, maar volgens mij heeft Apple hier weer een nieuwe hit. Ongelofelijk hoe mooi die lesboeken zijn en wat er allemaal mee kan. En verbluffend hoe makkelijk iedereen die boeken kan maken met iBooks Author. Zo gaan ze goud geld verdienen aan die lesboeken én natuurlijk krankzinnig veel iPads verkopen. Slim.

  2. Vandaag heb ik gelijk dat Life on Earth boek op de beamer gegooid en laten zien aan mijn leerlingen en collega’s. Ze waren erg enthousiast! 🙂
    Komend schooljaar krijgen bij mij op school in ieder geval alle docenten een tablet o.i.d. De leerlingen volgen een jaar later. Het lijkt me erg gaaf om ermee les te geven. Wel jammer dat je voor iBooks Author perse een Mac nodig hebt. Ik had bij de presentatie gelijk allemaal ideeën, maar alleen toegang tot Windows.

  3. Hopelijk worden uitgevers nu wakker geschut en komen ze met producten die passen bij de toekomst.

  4. @Mathijs:
    Als die tablets allemaal iPads zijn is het misschien een idee om vanuit de onderwijsinstelling een iMac te kopen. Nieuw kan dat als onderwijsinstelling vanaf 1080 euro en tweedehands vast nog wel een stuk goedkoper (let er dan wel op dat er Lion op moet staan / op gezet moet worden).

    Als student werk ik zelf met alleen maar Apple en dat gaat prima. Wordbestanden kunnen gewoon geschreven en gelezen worden.

    Ontopic: ik hoop dat Kluwer hier ook aan gaat meewerken. Als rechtenstudent zijn bijna al mijn studieboeken door deze uitgever uitgegeven. Helaas zijn hun activiteiten betreft digitale studieboeken vooralsnog zeer beperkt.

  5. Ligt het aan mij? Ik kan, naast Life on Earth, geen een interactief boek vinden… Er wordt ook gesproken over ander soort boeken dan studieboeken. Hebben jullie leuke voorbeelden?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.