Reacties voor: AKO stopt met MagWorld tijdschriftenapp voor iPad

AKO MagWorld stopt eind 2014. Digitale tijdschriften zijn dan niet langer via de app aan te schaffen en de abonnementen stoppen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Tja… Ik vond het een verschrikkelijke app. Hadden ze niet gewoon moeten aansluiten bij kiosk?

  2. Volgens mij haakt Ako nu af bij de ontwikkelingen op het gebied van publicatie. Zou de gebrekkige app daarvan niet de oorzaak zijn . Ik denk dat lezen op de iPad wel degelijk toekomst heeft. Ik ben er aan gewend en wil niet anders meer maar wel op een app met een goed beeld en simpel te regelen. Ako bezint eer gij stopt!!!!!

  3. @Leander: Ja, natuurlijk. Alle tijdschriften in één kiosk.

  4. App en shop waren ook in mijn ervaring niet erg eenvoudig in gebruik 😉

    Ik heb ook een paar tijdschriften in de AKO app (was al gestopt vanwege gemis aan abonnementen). Zoals ik ook ooit digitale muziek heb gekocht bij Planet. En bepaalde boeken in een Adobe pdf waarvan ik de app ben vergeten (en niet meer bestaat).

    Ik gun iedere artiest zijn inkomsten, maar DRM betekent een koppeling aan een bepaalde app en/of platform. En als die vervolgens (zoals Planet Music en nu AKO) besluiten er mee te stoppen… Of als ik zou willen besluiten dat ik liever geen Mac (met iBooks / Kiosk) koop, heb ik dus een probleem.

    In mijn ogen heeft digitale content met DRM slechts een beperkte houdbaarheid. Max een half jaar of zo. Het zou dus lager geprijsd moeten zijn.

    Kopen doe ik dus weinig (en downloaden nauwelijks). Digitaal is voor mij te vluchtig om serieus geld aan uit te geven.

    Zinio en Kindle gebruik ik wel al langer, want ze hebben een app voor elk platform. Heb ik toch een beetje het idee van vrijheid en bestendigheid 😉

  5. Ik kende deze app helemaal niet. Maar als ik lees over de verschrikkelijke interface, heb ik die wellicht direct verwijderd na installeren.

    Ik ben het erg met Gijs eens. De industrie is -in ruim 10 jaar digitalisering- nog geen stap verder. DRM verziekt de boel en geldhonger van de mensen vieren hoog tij.
    Jammer dat (nu) illegaal downloaden nog steeds én eenvoudig is én het compleetste aanbod heeft én overal afspeelbaar is…

  6. Is er écht geen vervanging voor AKO? Dat vind ik wel jammer, ik zelf denk dat digitaal lezen wel degelijk toekomst heeft.
    Maar ik baal wel van DRM, want zometeen zijn mijn eerlijk gekochte spullen ineens verdwenen.
    DRM is dus een weg om nooit meer in te gaan. Overigens gaat het met mijn krant redelijk perfect. Die kan ik iedere ochtend goed downloaden, het komt maar zelden voor dat hij er niet is.

  7. Het is juist een verademing maar een tijdschrift online is net zo duur als de papieren magazine. Ik heb een paar keer de VI gekocht maar das toch te duur voor de digi versie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.