Reacties voor: ‘Dit wordt de prijs van de AirTag’

Het is nog altijd de vraag wanneer Apple de AirTag gaat uitbrengen en hoeveel de tracker gaat kosten. Bronnen vanuit de retail geven nu een indicatie wat de prijs van de AirTag gaat worden.
Lees het complete artikel → ‘Dit wordt de prijs van de AirTag’
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Veel te hoge prijs… geloof ik niet.

  2. Dan koop ik wel een Tile.

  3. Origineel geplaatst door Maurits
    Dan koop ik wel een Tile.

    Hoe nauwkeurig zij die dan? Ook tot op de meter?

  4. Veel te goedkoop. Toch geen plastic meuk?

  5. Die tile en air tag zijn toch allemaal obv Bluetooth?
    Wat heb je er dan überhaupt aan eigenlijk. Bereik is toch maar 30 meter? Of kan ik er ook mijn fiets mee terug vinden wanneer ik een airtag onder het zadel verstop? 😏

    • @Richard: Zoals in onze AirTag-uitleg staat, maakt het apparaatje zeer waarschijnlijk gebruik van het Zoek mijn-netwerk. Dus als deze buiten het bereik van je iPhone komt, gebruikt hij (anoniem) het signaal van andere iPhones en Apple-apparaten in de buurt om de locatie via hen aan jou door te geven. Zo werkt dat nu ook al met Zoek mijn iPhone.

  6. Laat maar komen! Ik bestel er gelijk een stuk of wat.

  7. Origineel geplaatst door Steven
    Hoe nauwkeurig zij die dan? Ook tot op de meter?

    Zeker!

  8. Origineel geplaatst door Steven
    Hoe nauwkeurig zij die dan? Ook tot op de meter?

    Nee, het is geen gps gebaseerde techniek maar signaal gebaseerd. Toestel meer het Bluetooth signaal van de airtag. Je zult zelf naar het punt van het sterkste signaal moeten zoeken. Zal wel iets van een “wijzer” in de Interface komen. Als geen Apple apparaat wat meedoet aan het airtag gebeuren (neem aan, hoop voor Apple dat dit opt in is) in de buurt van de airtag is, ga je hem nooit vinden. In de buurt is meters van het ding vandaan. Veel meer dan 10 – 50 meter zal het niet worden.

    Apple voegt klaarblijkelijk in tegenstelling tot de concurrentie een mesh systeem toe aan airtag. Dus als een airtag in de buurt van een andere airtag is, de airtags elkaar qua signaal kunnen zien, hoeft een Apple apparaat maar binnen bereik van 1 van de 2 airtags te zijn maar ziet er dan 2. Het vinden zal dan weer neerkomen op uitpijlen op signaal = zoekend rondlopen.

    De airtag vervangt dus zeker geen gps tracker en ik ben benieuwd wat de mesh functie met de batterijduur gaat doen. Iig voegt Apple met mesh iets toe dat de rest niet heeft.

    … maar laat deze vapore ware eerst maar eens op de markt komen.

  9. Origineel geplaatst door Nick
    Veel te hoge prijs… geloof ik niet.

    Perfecte prijs

  10. 39 dollar dus laten we zeggen 60 euro hier in Europa. Ik ben bereid om €100 te betalen voor een 3 pack. Anders is de belangstelling snel over

  11. 60 euro mij niet gezien. Snap totaal het nut niet van dat ding

  12. Goed voor mensen die altijd van alles kwijt zijn.

  13. Dat het duurder zal zijn dan tile was direct duidelijk, Apple is altijd duurder. Vaak zul je ook nog een accessoire nodig hebben , wat bij tile niet zo is simpel gat doet de truc daar, wordt het nog duurder. Net als de watch bandjes van Apple lekker prijzig, maar Ali zal er ook in springen.

  14. Ik geef maximaal €10 en anders is het niks voor mij

  15. @Sander: Inderdaad sowieso veel te duur, en snap er ook hele nut niet van.
    Waar doe je zoiets om je sleutel bos of je rugzak ofzo, is dat zo moeilijk om ergens te houden en te onthouden waar zoiets ligt ?.

  16. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Dit is niet geheel correct. Zoek mijn iPhone gebruikt in eerste instantie de gps ontvanger en internetverbinding van het te zoeken apparaat. Dit is vele malen preciezer dan zoeken naar een signaalsterkte. Als een apparaat geen eigen gps of internetverbinding heeft (AirPods) werkt het via Bluetooth/apparaten in de buurt. De airtag heeft geen gps ontvanger en al helemaal geen eigen internetverbinding. Het werkt puur via Bluetooth LE en is qua bereik en nauwkeurigheid dus beperkt en afhankelijk van een apparaat binnen bereik.

  17. @Jaap Couro: Vergeet de U1 chip niet welke in de iPhone zit sinds de iPhone X (?) deze wordt nu alleen dacht ik alleen nog gebruikt voor AirDrop. Maar deze kan al vrij precies de locatie bepalen.

  18. @Jaap Couro: waarom hoop je voor Apple opt-in?

  19. Origineel geplaatst door Maurits
    @Jaap Couro: waarom hoop je voor Apple opt-in?

    Omdat ik het belangrijk vind zelf de keuze te hebben over het al dan niet continu doorgeven van allerlei trackers incl mijn eigen positie aan Apple. Juist apple houdt tracking namelijk zoveel mogelijk op het eigen toestel, niet in de Apple cloud. Dus graag opt in om mee te doen aan airtag- helemaal als je er zelf geen hebt.

  20. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Hetzelfde zoals het bij Samsung werkt?

  21. Dus je koopt van die dure dingen om wat dan te zoeken? Je koffiemok, bankstel, tv of je laminaatvloer die je kwijt bent. Snap het nut niet echt. Maar misschien dat iemand hier dat me haarfijn uit kan leggen…

  22. @Jaap Couro: Bluetooth uitzetten, ik denk dat je dan niet mee kan doen. Maar ja als je een watch bezit kan dat niet

  23. @Nick Seamore: Of, ik zeg maar iets, je sleutels, je portefeuille,…

  24. @Jaap Couro: Dus dan hoop je het voor jezelf.
    Los daarvan, je geeft de positie van een airtag door, niet die van jezelf (al valt dat mogelijk wel te herleiden, maar misschien dat Apple daar wat op heeft bedacht).

  25. @Nick Seamore: Wat dacht je van mensen met geheugenproblemen door NAH (Niet aangeboren Hersenletsel)? Ikzelf ben na mijn hersentumor regelmatig in paniek omdat ik sleutels etc. Niet kan vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.