Belkin houder voor AirTag aan cameratas

Reacties voor: Apple gaat stalking met AirTag moeilijker maken in iOS 15.4

Apple heeft wijzigingen aangekondigd voor het Zoek mijn-netwerk. Daarmee wil het bedrijf inspelen op groeiende bezorgdheid over ongewenste tracking en stalking.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. iPhones die door niet Apple is gerepareerd heeft beperkingen qua software, waarom kunnen ze de AirTag gewoon geen signaal meer laten uitzenden als deze gemodificeerd is?

  2. Lekker dan, Dat maakt het voor mij echt een totaal nutteloos product.
    Niet dat ik iemand stalken natuurlijk maar voor anti-diefstal is dit dus totaal niet bruikbaar.
    Nu wordt de dief dus netjes gewaarschuwd dat er een tracker in je fiets/tas/auto of whatever zit.

    Nou weet ik dat de AirTag is bedacht als een hulp voor als je zelf dingen kwijtraakt of vergeet, maar de meeste mensen willen natuurlijk een GPS Tracker voor anti-diefstal of bewaking van hun eigendommen.

    Hier slaat Apple de plank goed mis zeg 😐

  3. Het zou ook handig zijn dat er bij de airtag de optie “ delen met gezin” mogelijk is. Mijn partner krijgt voordurend een melding op de iphone zodra zij gebruik maakt van de auto. Er zit namelijk een airtag aan de autosleutel die gekoppeld is aan mijn account

  4. Ik zat erover na te denken om AirTags te gebruiken als GPS track systeem voor mijn motor. Op deze manier kunnen dieven ook wel makkelijker achter de AirTag komen (ik weet dat het hier niet voor bedoeld is maar het is goed te gebruiken).

  5. Slaat Apple niet een beetje door met die maatregelen ?
    Het enige wat je over de Airtag leest gaat over stalken of wat je vooral NIET kunt doen met dat ding.
    Dit probleem heb ik over de Tile nooit gehoord in de jaren dat die bestaan.

  6. Maar een tile wordt toch ook niet door elke willekeurig iPhone getrackt zoals de AirTag? Dat is nogal een verschil

  7. Origineel geplaatst door Harry
    Slaat Apple niet een beetje door met die maatregelen ?

    Het enige wat je over de Airtag leest gaat over stalken of wat je vooral NIET kunt doen met dat ding.

    Dit probleem heb ik over de Tile nooit gehoord in de jaren dat die bestaan.

    Inderdaad, het moedigt totaal niet aan om nog een airtag te gaan kopen.
    Om voor zulke bedragen er 2 te kopen die ik eigenlijk alleen nog kan gebruiken voor een sleutelbos, is een beetje een dure “grap” gewoon goed op je spullen letten.

    Juist waar hij handig voor is (en wat appel self dan juist weer niet wil) maken ze steeds lastiger.

    Als diefstal tag in een fiets of ik de koffer op vakantie lijken mij betere opties om ze voor te kunnen gebruiken.

  8. Voor de doelgroep die goed op een spullen letten en alles op een vaste plek hebben liggen maakt een AirTag een kansloos product. Maar er zullen altijd van die chaoten op deze wereld rondlopen waar een AirTag een welkome toevoeging zal zijn, ongeacht de aangekondigde update.

  9. Gewoon zo aanpassen dat je 2x per jaar de kans hebt om sluipmodus te activeren op je tagg. Zo kun je de tagg ingeval van diefstal alsnog gebruiken om ongemerkt de dader op te sporen.

  10. Ik had twee AirTag’s voor mij nutteloos. Als ik mijn portemonnee vergeet krijg ik pas na 3 kilometer een melding. “portemonnee vergeten” beetje laat en nutteloze melding na 3 kilometer.
    Die portemonnee is na 3 kilometer waarschijnlijk allang gestolen.

    Ik heb ze daarom maar weer snel doorverkocht.

  11. Origineel geplaatst door Lemco
    Voor de doelgroep die goed op een spullen letten en alles op een vaste plek hebben liggen maakt een AirTag een kansloos product. Maar er zullen altijd van die chaoten op deze wereld rondlopen waar een AirTag een welkome toevoeging zal zijn, ongeacht de aangekondigde update.

    In mijn jeugd had je daarvoor van die sleutelhanger dat als je ging fluiten hij ging piepen.
    Een stuk goedkoper om in huis je sleutels te vinden toch?

    Vind als het echt alleen voor een paar sleutels is een duur ontworpen stukje techniek.
    Er blijven steeds minder toepassingen over zo dicht dat ze het aan het timmeren zijn.

    Ik denk dat als dit zo door gaat er geen 2e generatie van zal komen ook.

  12. @Phantom: In huis zal de AirTag ook allen een geluidje afspelen als je je gevonden voorwerp zoekt. Maar de kracht komt pas echt om de hoek kijken als je buiten Bluetooth bereik bent, en de AirTag in de verloren modus is zet. Dan kun je hem lokaliseren. Maar wie zegt dat het om sleutels gaat, je kunt de AirTag ook om andere objecten plaatsen, zoals de halsband van je huisdier.

    En dan nog als het geen succes was geweest waarom heeft Apple überhaupt een object tracker op de markt gebracht. Van Tile is geen enkel spoor meer, en dat was wel een van de bekendste. Wereldwijd gezien werpt het wel zijn vruchten af.

  13. Is het dan nog steeds mogelijk om hem aan de halsband van mijn hond te bevestigen?

  14. @Lars: Waarom niet. Maar een om de hals van je huisdier is een voorbeeld. Je kunt zoveel dingen bedenken waar je een AirTag aan kunt bevestigen. Het is ook een kwestie van logisch nadenken. Een AirTag is het spin in het web op gebied van object trackers, Apple devies Apple Watch, iPhone, iPads. Macs, en Android devices waar een NFC in zit werken samen tot een netwerk om je object te lokaliseren.

  15. Gebruik de Airtag vooral om mijn Auto te lokaliseren ( dieven) en als ik op vakantie ga, in de koffer verstoppen, om te zien waar mijn koffer is indien deze niet aankomt.
    Daarnaast natuurlijk aan mijn sleutelbos.
    Ik koop dus zeker geen nieuwe meer als Apple dit beleid doorzet, ik heb er dan steeds minder aan.
    Jammer dat de Airtag voor stalken gebruikt wordt, maar dat had Apple ook wel kunnen bedenken.

  16. Met zo’n duidelijke melding lijkt de AirTag ongeschikt te worden om gestolen spullen op te sporen. De dief zoekt ‘m op en gooit hem weg en jij vindt later alleen nog je AirTag in plaats van je tas was hij in zat bijvoorbeeld. Een (te?) sterke bescherming van de privacy werkt hier de functionaliteit flink tegen.

    Mijn zoon had eergisteren wel veel baat bij de AirTag. Hij heeft ‘m aan zijn sleutelbos. Was uit eten gegaan met vrienden in Amsterdam en had (toevallig!) zijn sleutelbos in z’n tas gedaan, waarin ook zijn laptop en allerlei andere dure spullen zaten.

    Na het etentje gingen ze nog wat drinken ergens anders en kreeg hij de melding van de AirTag. Direct terug naar het Chinese restaurant. Hij had zijn tas weer terug.

  17. Het zou fijn zijn als ik airtags met mijn gezinsleden kan delen. Ik heb bijvoorbeeld een airtag in de auto liggen om zo mijn auto te kunnen vinden op drukke parkeerplaatsen. Als mijn vrouw nu met de auto wegrijd gaat de anti stalk functie op de airtag af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.