Reacties voor: AirPrint voor iPad: Apple’s draadloze printfunctie gedemonstreerd

Printen vanaf je iPad is straks mogelijk met AirPlay van Apple. Een filmpje maakt duidelijk hoe het werkt. Je hebt een netwerkverbonden printer nodig en momenteel de beta van iOS 4.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Kan niet wachten 😀
    Super handig.

  2. Niet dat ik een Windowsgebruiker ben, maar op Windows gaat dus dus niet werken?

  3. Ik snap het niet..

  4. Is er wel of geen desktop server meer nodig?

  5. Neem aan dat’t werkt met elke gedeelde (netwerk) printer? Moet de computer waar de printer op aangesloten is wel aan staan natuurlijk.. en ik neem aan dat dat OS onafhankelijk is, dus ook op Windows en anderen zal werken… Naja.. ‘k hoop het iig!

  6. Of je printer direct in het netwerk hangen en niet aan een pc…. Dan werkt t altijd lijkt mij…

  7. Je kan alleen printen met een printer die wifi in zich heeft.

    Wil je op oudere printers, zonder dat ze wifi hebben, dan heb je wel een desktop nodig, op hetzelfde netwerk.

  8. Volgens mij is het ook voldoende als je printer met een LAN kabel aan je Wifi router zit en dus als netwerkprinter is te vinden.

    Origineel geplaatst door Pieter Jan
    Je kan alleen printen met een printer die wifi in zich heeft.Wil je op oudere printers, zonder dat ze wifi hebben, dan heb je wel een desktop nodig, op hetzelfde netwerk.

  9. Of je hangt een printer aan je airport express of time capsule? Dat kan toch wel? Of moet iedereen een nieuwe printer kopen, lijkt me sterk.

  10. Er moet een netwerkprinter beschikbaar zijn. Da’s dus óf zo’n moderne printer die zélf WiFi heeft, óf een gewone printer die via het WiFi netwerk beschikbaar is, óf een printer die aan een Mac danwel PC (met WiFi) hangt die printerdeling heeft ingeschakeld… Toch?

  11. het is weer lekker duidelijk 😉

    Brother printer aan Airport Express. Werkt top vanaf Macbook… hopelijk vanaf november ook vanaf iPad/iPhone.

  12. het is dus beter om het in woorden uit te leggen ipv een filmpje, er is nog teveel onduidelijk.

  13. Wat een onzin, het grote voordeel van mijn ipad is juist, dat ik niks meer hoef af te drukken. Ik durf al gerust te stellen, dat ik 1 maand print vrij ben.

    Ipv van naar de printer te sturen, printen naar pdf, en die pdf in ibooks zwieren op een of andere manier.

  14. netwerk printer, is een printer die gedeeld is op je mac. Of dat nu een printer is met een netwerk kaart, of eentje met usb maakt niks uit. De ipad connecteert gewoon met de desbetreffende mac, en stuurt de info daar naar de cups filter door, en die doet de rest met het document naar de desbetreffende printer door te sturen.

    Maar ik blijf het onzin vinden, printen als je over een ipad beschikt 🙂

  15. Volgens mij kan dat nu al met HP iPrint Photo 3.0 of mis ik iets?

  16. Geselecteerde printers (voorzien van Apple’s Airprint logo – zoals de bovenstaande HP Photosmart ePrinters printers) kunnen zonder tussenkomst van andere pc’s/servers printen vanaf de iPad. (Mits op hetzelfde wifi netwerk aangemeld, dit kan ook behulp van een instant connect modus, dus zonder wachtwoorden etc).

    Voor mensen met een ander type printer EN een pc, is er een andere uitkomst; door de printer te delen kan 4.2 ook printen naar deze gedeelde printer (mits zowel de PC, als de ipad ophetzelfde wifi netwerk zitten). Tijdens de beta fase kan dat alleen nog zolang er OSX 10.5.6 op de PC/mac staat. Zodra 4.2 beschikbaar komt voor iedereen, zal er ook een optie zijn om naar Windows shared printers te printen.

  17. Origineel geplaatst door stardust
    netwerk printer, is een printer die gedeeld is op je mac. Of dat nu een printer is met een netwerk kaart, of eentje met usb maakt niks uit. De ipad connecteert gewoon met de desbetreffende mac, en stuurt de info daar naar de cups filter door, en die doet de rest met het document naar de desbetreffende printer door te sturen.Maar ik blijf het onzin vinden, printen als je over een ipad beschikt

    Toch maar even in tuinkaboutertaal een uitleg… indien je nu met een laptop een printer kunt zien dan kan je die met de ipad ook zien en dus printen. Het maakt dus geen bal uit of je printer aan een mac een server of weet ik veel wat hangt. Er is maar 1 ding van belang en dat is dat de printer onderdeel uitmaakt van je LAn. Een printer aan je pc of mac die niet aan staat doet het dus niet.

  18. Ik kan me wel vinden in de stelling van @stardust dat het onzin is. Mocht je toch bijvoorbeeld wat geïmporteerde foto’s van je camera willen printen, dan lijkt get me ook wel zinnig dat je nog wat extra print opties krijgt, zoals printformaat of printrichting. Wellicht kan je dit bij de basisinstellingen in orde brengen, want ik zag in het filmpje dat double sided printing uit stond. Ik ben benieuwd.

  19. Origineel geplaatst door T
    Er is maar 1 ding van belang en dat is dat de printer onderdeel uitmaakt van je LAn.

    Dat klopt niet. Er zijn twee mogelijkheden. 1) Als je een printer heb die AirPrint ondersteund dan kan je die direct op je netwerk aansluiten en vanaf je iPad/iPhone printen. 2) Als je een printer hebt die geen AirPrint ondersteund dan moet die printer aan een mac aangesloten zijn die minimaal versie 10.6.5 heeft (dat is nu nog een beta).

    iPad/iPhone heeft geen printer driver en kan dus niet naar een willekeurige printer die op je netwerk aangesloten is printen.

  20. Uh … Wat een verwarring hier …

    ePrint is een methode van HP, alleen beschibaar met een HP printer uit de B110 serie (in Europa en Azië).

    Misschien moeten jullie hier eens een keertje apart aandacht aan besteden als firmware 4.2 beschikbaar is voor de Apple producten!

  21. @ Sander en Vince

    Ik neem aan dat aansluiting op een Airport Express/Extreme of Time Capsule ook mogelijk is. In dat geval zou je dus vanaf je iPad/iPhone draadloos kunnen printen met alle printers (die compatible zijn met de genoemde routers).

  22. Mac OS X 10.6.5 is toch nog niet uitgekomen? Volgens mij is de meeste recente versie op dit moment 10.6.4… Of komt die update binnenkort?

  23. Als je 4.2 beta op je iPad kan zetten kan je ook 10.6.5 beta op je mac zetten, ze horen bij elkaar. Heb een Xerox Phaser 6130N kleurenlaser, aangesloten via USB op een Airport Express. Werkt perfect. Alleen Printerdeling aanvinken op de Mac en klaar is kees.

  24. http://h30495.www3.hp.com/about/eprint#a1-3
    ( voor wie niet wachten kan op een artikel over ePrint van HP op http://www.ipadclub.nl )

  25. Ik print al langer vanaf mijn iPad, iPhone en Macbookpro draadloos via Wifi naar mijn HP printer welke met een USB kabeltje is aangesloten op de Time Capsule. Werkt prima.

  26. @gijsmans: Dat werkt dan neem ik aan alleen als die mac waarop je de printer gedeeld hebt ook aan staat?

  27. @Sander:

    Klopt, maar standby mode (sluimer) is voldoende

    Dit is overigens wat je nodig hebt op de Mac om het te laten werken :

    Mac OS X Snow Leopard
    This is a pre-release version of Mac OS X Snow Leopard to support testing of printing from your iOS app.

    Posted: September 15, 2010
    Build: 10H542

  28. Origineel geplaatst door knipoog
    Uh … Wat een verwarring hier …ePrint is een methode van HP, alleen beschibaar met een HP printer uit de B110 serie (in Europa en Azië).Misschien moeten jullie hier eens een keertje apart aandacht aan besteden als firmware 4.2 beschikbaar is voor de Apple producten!

    http://h30495.www3.hp.com/about/eprint#a1-3
    Ter info.

  29. Nee Macbook hoeft niet aan te staan. Gebruik op iPhone en iPad de app. Print Magic. Maar er zijn meerdere apps voor.
    Benodigde printfiles/drivers worden op de Time Capsul gezet.

  30. Wat een gedoe allemaal. Wat ik niet snap is dat je met Print magic HD al lang draadloos kan printen naar iedere printer in je netwerk of de printer nu wifi is of utp dat maakt niets uit. Dus waarom zoveel ophef over airprint?

  31. @Gonny:
    Je hebt per ongeluk meegewerkt aan deze verwarring:
    AirPrint in 4.2, HP ePrint printers, WiFi, WLAN: alles loopt hier door elkaar nu.

    ePrint is iets heel anders dan de meeste mensen hier nu veronderstellen.
    Op http://h30495.www3.hp.com/about/eprint vind je alle informatie.

    Dat staat dus helemaal los van al de andere zaken en oplossingen die hier genoemd worden rondom printen met een iPad via allerlei kanalen.
    ePrint is “cloudcomputing” via HP printers serie B110 en B210.

    Als je oma in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld een HP ePrinter heeft, kan je vanuit Amsterdam direct een foto op haar printer afdrukken.
    (mits zij jou toestemming heeft gegeven om op haar printer te printen)

    Zie de link.

  32. Zojuist getest en werkt allemaal prima, netjes weer van Apple !! 😀

  33. Kan het niet gewoon met camera kit?

  34. Ik heb firmware 4.2 beta 1 draaien op de iPad. En ik kan mijn netwerkprinter helemaal niet vinden. Ik heb een HP Laserjet 5. Mijn iPhone met de app eprint ziet hem wel en ik kan printen met de iPhone. Maar op de iPad gaat het via de functie van Airprint dus niet lukken. Ik vind het een misser van Apple als ze dit geen functie maken die gewoon naar alle printers kan printen.

  35. Ik heb thuis een officejet 7200 staan.
    Deze heeft zelf geen wifi maar zit wel via een kabel op de router ingeprikt. Dus hij zit wel gewoon op internet aangesloten. Ik kan gewoon draadloos printen via de laptop, dan lijkt mij dat dat ook met de ipad moet kunnen of niet?

  36. @LightPhoenix:

    En @ wouter,

    Voor jullie beiden geldt dat je een Mac met OS X 10.6.5 nodig hebt en dat je de printerdeling aan moet zetten (zie mijn bericht eerder) en daarna lukt het wel.

    Succes

  37. @Peter:

    Peter, dit is toch belachelijk. Dus ik moet een extra Mac kopen waar ik mijn netwerkprinter aan koppel en als ik wil printen moeten beide aan staan?!?!?! Wat is dan het voordeel? Overigens heb ik iPhone en iPad en (nog) geen Macs.
    M.a.w. je kan beter de app ePrint aanschaffen, die doet dat allemaal wel op WIFI.

  38. @Wouter: Het voordeel is dat je vanuit elke App (die dat ondersteunt) kan printen. Een ander voordeel is dat je geen printerdrivers op je iPad hoef te installeren als je een nieuwe printer koopt. In de toekomst zullen hopelijk meer printers AirPrint ondersteunen zodat er geen mac aan hoeft te staan.

  39. Heb het geprobeerd met printer (Canon MX710) aan Airport express, maar geen printer gevonden… Gold ook voor LAN, tevens als ik hem deelde via m’n macbook werd hij niet gevonden, maar dat zou wel komen omdat ik nog geen OS 10.6.5 er op had staan…

  40. Wat een kwalitatief uitermate teleurstellende site is dat die hp.nl site!!!! Ben een eeuwigheid op zoek naar een mogelijkheid om hun printers te vergelijken,…die ik dus al helemaal niet heb gevonden….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.