Reacties voor: AirPrint: hoe werkt het en voor welke printers?

AirPrint is gelanceerd door Apple, maar is momenteel nog erg beperkt: het werkt alleen op bepaalde HP-printers, al kun je met AirPrint Hacktivator wel om deze beperking heen.
Lees het complete artikel → AirPrint: hoe werkt het en voor welke printers?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Dit werkt dus neem ik aan niet met de camera kit als je geen wifi printer hebt?…

  2. Beetje jammer dat het niet voor iedere printer aangesloten op je netwerk is had het wel makkelijk gevonden moet het nu eerst mailen en dan printen

  3. als je een willekeurige gedeelde printer in je netwerk wil laten printen vanuit bv je iPad gebruik dan de info van deze link.. Werkt prima

    http://www.appletips.nl/airprint-activeren-in-mac-os-x-10-6-5/

  4. @Gonny:

    AirPrint moet toch ook wel werken als je een printer aangesloten hebt op een AirPort Express/Extreme of Time Capsule? Heeft Jobs daar nooit iets over gezegd?

  5. Jammer dit van Apple! Eigenlijk is deze toevoeging hierdoor volledig waardeloos! Als je niet toevallig een van de 11 printers hebt, is dit volledig nutteloos.. Had liever de toevoeging via netwerkprinters gezien! Gemiste kans Apple

  6. Origineel geplaatst door Pilatus Passus
    @Gonny:AirPrint moet toch ook wel werken als je een printer aangesloten hebt op een AirPort Express/Extreme of Time Capsule? Heeft Jobs daar nooit iets over gezegd?

    Precies!

    Dat zit ik me ook net af te vragen!

    Ik ga het vanavond eens proberen..

  7. Origineel geplaatst door Palinuro
    PrintCentral voor iPhone

    Werkt niet, je Airport heeft immers geen printerdrivers aan boord. Als je via je Mac print gebruik je de drivers man de de Mac.

    Robert

  8. Top bericht. Zat echt te balen dat ik Airprint niet kon gebruiken op mijn Ipad. Heb een HP Photosmart 2710 draadloos. Welke tuurlijk niet in de lijst staat maar gelukkig werkt het uitstekend met AirPrint Hacktivator!

  9. @Palinuro:

    Top man, zou je dan vanavond (of morgen) onder dit topic kunnen posten of het gelukt is?

  10. Dit werkt bij mij ook prima, maar de mac moet niet in sluimerstand staan, want dan werkt het printen vanaf de ipad niet. Je moet dus de mac qua energie altijd aan hebben.
    Jammer.

  11. Ik heb Printopia maar geïnstalleerd. Gaat prima!

  12. Ik heb deze handleiding gebruikt en mijn oude HP deskjet 970 werkt prima met Airprint en gedeeld onder Windows. Dus volgens mij hoef je niet perse 1 van de 11 printers te hebben.

  13. Met de Mac app FingerPrint of Printopia werkt AirPrint naar iedere printer in je netwerk prima:
    ~ http://fredscapes.nl/2010/11/21/je-hebt-ios-4-2-1-en-nu-wil-je-printen/

  14. Voorheen werkte mijn b902 photosmart nog wel, nu ineens niet meer. Waar zijn we mee bezig Hp? Ze beelden hem wel overal af zelfs in de toepassing!

  15. Ik heb gisteren even de manier geprobeerd van de Airprint Hacktivator. Het werkt wel, maar het enige nadeel is dat je iMac aan moet staan voordat je kan printen, maar ach, als dat het enige is vind ik het prima werken! Het vervelende is dat je altijd maar speciale printers moet hebben wil het optimaal werken. Aan de ene kant wel slim, maar aan de andere kant belachelijk. Ik ben blij dat het werkt in ieder geval. Trouwens even terug komen op de reactie over de Airport Express. Ik vroeg het laatst of dat zou werken via de nieuwe software update van de iPad en ze vertelde mij in de Apple Store van wel, maar blijkbaar dus niet omdat er in de Airport Express geen printerdrivers zitten?

  16. Dit artikeltje http://www.infoomatic.com/nl/reenable-ios-42-network-airprint-windows.html werkt prima voor mij op iOS 4.2.1. Printen vanaf de iPad via Windows XP computer. Binnen 2 minuten geïnstalleerd. Draait op Eee Box servertje, shared netwerk printer geïnstalleerd, en de printer wordt direct zichtbaar op de iPad. Wel iTunes installeren, Bonjour service van Apple is namelijk nodig begrijp ik.

  17. nou he vervelend! heb ik net een super goede CANON printer gekocht en kan ik deze leuke feature niet gebruiken 🙁

    balen mja zal apple wel een of andre vage reden voor hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Reacties voor: AirPrint: hoe werkt het en voor welke printers?

AirPrint is gelanceerd door Apple, maar is momenteel nog erg beperkt: het werkt alleen op bepaalde HP-printers, al kun je met AirPrint Hacktivator wel om deze beperking heen.
Lees het complete artikel → AirPrint: hoe werkt het en voor welke printers?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Ik heb bij deze te koop:

    2x 3gs
    1x iphone 4

    of

    Dell 3115CN met dubbele bak en duplexer…

    wat een gezeik met dat printen…

  2. Pfff.. Lekker HP minded daar bij Apple….

    Apple beleid gaat me steeds meer tegen staan.
    Al die geintjes van ze….

    Volgend jaar geen nieuwe iPhone dus..

  3. Epson print werkt alleen met afbeeldingen, hoe stom, maar goed. Dat is dus geen alternatief voor airprint. Ik ben een beetje teleurgesteld in 4.2 eerlijk gezegd. Apple lijkt zijn focus kwijt te zijn… lijkt het wel.

  4. Niet snel tevreden die iPhone gebruikers hier..tjonge jonge

  5. Is er al een tooltje à la Airprint Hacktivator verschenen voor Windows?

  6. Toevallig 2 weken terug een HP photosmart (B110C) gekocht.
    Vanavond eens effe uitvogelen of die het gaat doen…. 😀

  7. Een mooi begin, dit heeft zeker toekomst.
    En het gaat weer wat rustiger worden op het netwerk en de diverse forums zie ik wel, ook een voordeel.

  8. Geen spoor van Canon… spijtig 🙁

  9. Ik hen een hele fijne Canon printer,
    En bedankt he, 🙁
    reden voor mij om ook niet te updaten, ga niet als een zombie achter steve aanlopen.

  10. Inderdaad, een hoop teleurgestelde Apple-fans hier. Geen enkele pc kan zonder drivers of een apart programma printen, maar de iPhone moet dat blijkbaar wel zomaar kunnen.

    Kleine toevoeging aan het artikel, printen via andere printers met hacktivator lukt alleen als je mac ook aanstaat. Heel veel voegt het wat dat betreft nog niet toe. Ik hoop dat de Airport-software binnenkort geupdate wordt.

  11. Hoe werkt dit met printers die aan een airport express hangen? Moet je dan ook een Mac aan hebben staan?

  12. Het kan wel maar dan zal je een kleine aanpassing moeten doen op je iMac. Een willekeurige printer gebruiken vanaf je iPad of iPhone. Ga naar onderstaande link en daarna werkt het prima

    http://www.appletips.nl/airprint-activeren-in-mac-os-x-10-6-5/

  13. Airprint via Canon, iPhone4 en Hacktivated werkt. Snap trouwens niet waarom dat via deze omzeg moet.

  14. Ik heb een Dell 1815cn MFP. Deze heb ik gedeeld vanaf een iMac. Kan gewoon printen vanaf mijn iPhone 4 naar deze printer.

  15. Bedankt Gonny! Dankzij dit artikel ben ik erachter gekomen dat mijn printer ook geschikt was, terwijl eerder was vermeld van niet. Ik moest alleen de printer even updaten om hem te laten werken met AirPrint. Super!

    (Photosmart Wireless e-All-in-One (B110))

  16. wel weer typisch dat er weer een hack moet komen om het ea. werkend te krijgen. hoezo word de airport express niet standaard ondersteunt. na de hacktivator werkt het allemaal prima. mijn canon i4700 print via de airport. maar dat de airport niet standaard in het lijstje staat snap ik dus niet. apple nazis begint steeds meer op de microsoft te lijken.

  17. Ik mis op het lijstje: printopia van ecamm

  18. Ik heb HP all in one 7200 helaas werkt die niet :'(
    Kan ik niet via de computer faken zodat mn iphone denkt dat het een ander model is?

  19. Mensen hebben nooit kunnen printen vanaf hun telefoon, maar beginnen nu ineens wel te miepen! Waar was dat ding ook alweer voor? Juist! 😉

  20. waarom kan ik niet printen op een canon mp640*

    maakt apple me weer blij met printen en het werkt niet

    dus IOS 4.0 FAIL en IOS 4.2 FAIL op airprint(HPprint), sms tone op 3g/s. find my iphone alleen op iphone4.
    net als vorige week GROOT news voor itunes ……… maar het ging om itunes music. had ook kunnen staan GROOT news voor apple. lekker RUIM nemen.

  21. Origineel geplaatst door Jan
    Is er al een tooltje à la Airprint Hacktivator verschenen voor Windows?

    Kleine aanpassing in windows en je ziet ook andere printers op je netwerk:

    werkte bij prima!

  22. http://netputing.com/airprinthacktivator/

    Werkt! Met Samsung ML-2010 laserprinter…

  23. Met 3e gen iPod bedoeld Apple zeker de 32 modellen

  24. Werkt die Hactivator ook op Mac OSX 10.5.8 (Leopard)?

  25. Via programma AirPrint Hacktivator werkt het bij mij 🙂

    Model:
    HP Photosmart Plus B209a

    Blijkbaar heb ik een HP-model die dit niet ondersteund (zonder AirPrint Hacktivator te gebruiken). Printer maand geleden aangekocht

  26. Misschien dat er bij een volgende update meer printers ondersteund worden. Het delen van printers in netwerken is normaal al een ellende laat staan vanaf je iPhone. Ti’s al knap dat het werkt met het vermelde lijstje hier van printers.

    Ik vind het eerder jammer dat zon programmatie als hacktivator alleen op de Mac werkt en niet op windows.

  27. @ice:
    Ik heb ook een Canon640. Ik baal ervan dat ik nog steeds geen foto’s kan uitprinten. Canon heeft een app easy print uitgebracht maar deze vind mijn 640 helemaal niet.

  28. Hoe zit het eigenlijk met de Airport Express? Iemand vertelde mij dat hij het idee had dat als je een printer op de USB-poort aansluit, dat het zou kunnen werken, maar ik neem aan dat dat niet het geval is. Kan de Airport Express alleen worden gebruikt om muziek te streamen?

  29. AirPrint Hackivator werkt prima:
    OSX 10.6.5
    Canon iP4500.
    Prima update, niets om over te klagen!

  30. Ik heb een Photosmart B110 die via m’n Airport Express verbonden is met m’n netwerk. Vanaf mijn iMac kan ik prima printen, maar m’n iPad en iPhone kunnen de printer niet vinden… Niet dat het heel erg boeit want waarom zou je vanaf je iPhone of iPad willen printen. Het fijne vind ik juist dat je niet meer hoeft te printen omdat je alles gewoon digitaal kunt meenemen!

  31. Geestig dat iedereen ineens gaat zeiken om zijn/haar Canon of Epson printer. Is jullie hardware ineens niets meer waard omdat AirPrint (nog) niet ondersteund wordt? Hij print toch nog steeds de Word documentjes van de kids, de recepten van vriendinlief en andere ongein, of…?

  32. Ik mis wederom de linux oplossing in dit stukje. Via een linux server kun je vrijwel elke printer Airprint geschikt maken. Zie:
    http://www.sharedknowhow.com/2010/11/share-printer-with-airprint-under-linuxubuntu-10-04/

  33. Eerder al op het forum geplaatst, maar heeft blijkbaar niemand gezien:
    AirPrint werkt ook met Windows shared printers!
    Kwam een thread tegen op macrumors om AirPrint met gedeelde printers via Windows te gebruiken:
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1047779

    Getest en het werkt! (getest met een LaserJet Pro en virtuele printer PDFCreator)
    Instructies volgen, printer delen en printen maar!

    Wat ik wel vaag vind is dat deze oplossing (voor zover ik heb kunnnen nagaan) niet op de Apple site vermeld staat terwijl de software die je moet installeren wel door Apple is gesigneerd

  34. @Jean-Paul Horn:
    Je hebt helemaal gelijk. Had beter moeten lezen. Maar als je van de oude stempel bent is het fijner om te zien wat je veranderd. Hoe dan ook je komt op het zelfde uit. Sus6

  35. Canon heeft ook een app om te kunnen printen met je iphone. Werkt met meerdere Canon modellen.
    De naam van de app is Canon Easy-PhotoPrint App.
    Als je het googled vind je wel meer info

  36. Ik heb een hele oude HP deskjet aan mijn Time Machine hangen en kan nu zonder probleem vanaf mij Iphone 4 printen…
    Klasse ;=)

  37. De lijst die hierboven staat over hp printers is onjuist
    Het werkt op elke hp printer met wifi!
    Zojuist op 5 printers getest die niet in de lijst staan en werkt op allemaal o.à hp deskjet 3050 j610 de goedkoopste wifi printer van HP

  38. Zojuist getest hier in winkel
    Hp deskjet 3000
    Deskjet 3050 all in one
    Photosmart all in one
    Hp officejet 4500
    Hp officejet pro

    Werkt hier gewoon op elke wifi printer van hp !
    Heb nu al 15 wifi printers getest in de winkel

  39. AirPrint Hacktivator werkt super, bedankt voor de tip!

  40. Origineel geplaatst door Zwelbast
    Origineel geplaatst door JanIs er al een tooltje à la Airprint Hacktivator verschenen voor Windows?Kleine aanpassing in windows en je ziet ook andere printers op je netwerk:werkte bij prima!werkte bij prima!

    ik begrijp dit toch niet helemaal, dat zal wel aan mij liggen maar ik heb toch een paar vraagjes
    hoe unzip je dat bestand?
    hoe maak je de folder C:\Program Files (x86)\AirPrint\
    en wat moet ik dan juist ingeven in de command.exe?

    dank bij voorbaat

  41. Wordt door Apple groots aangekondigd. Maar stelt dus weer eens niets voor. Bagger.

  42. @Arneiphone3g: Dat zijn toch behoorlijke standaard computervaardigheden (-:
    maar ik las in the dezelde post ook dat het programma airprint installer in de link hetzelfde zou doen: hoef je alleen maar te installeren schijnt! zelf niet geprobeerd. Maar zou dat als ik jou was eerst proberen.

  43. bij mij lukt t gewoon hoor! heb een Epson (Stylus Photo RX620) die via Airport Express aan het netwerk is gehangen. Draadloos printen ging dus al, mss heebben meer mensen dit zo geïnstalleerd? Nu, weliswaar sinds ik zojuist AirPrintHackvitator heb geactiveerd, werkt het als een zonnetje! Althans via mijn iPhone4, iPad straks nog even proberen….
    Succes allemaal

  44. een beetje te pro-hp, ik heb zelf samsung.
    nu die airprinthacktivator en het werkt perfect

  45. @jp en Gonny

    Ik mis ePrint in de lijst! Echt een super app!
    Werk met mijn epson sx600fw en (bijna) alles is te configureren! Voeg die even toe aan de lijst, ik heb diverse geprobeerd ma ePrint wint! Geschikt voor iPhone en iPad, dus maar 1x kopen!

  46. mijn dank is groot voor deze tip. draadloos printen werkt perfect op mn canon mp560.

    nu nog findmyiphone werkend krijgen en alle updates van 4.2 worden weer benut!

  47. en wéér geen ondersteuning voor 2g ipod touch die tot de zomer nog verkocht werd. apple wordt gewoon steeds slechter met beloftes en tegen vallers. ze willen geld zien maar dat zal van mij niet gauw meer gebeuren zeg. ze hadden vorig jaar veel beter meoten zeggen dat 8gb 2g was en 32/64 gb 3g was. er stond alleen maar dat de 3g iets sneller zou zijn maar het zelfde kon (okt 09).

  48. @Koenie:

    Canon heeft ook een gratis app die naar een WiFi printer kan printen en volgens mijn werkt het ook als je hem via USB aansluit en hem via je computer share-t.

    De app kan alleen fotoi’s printen maar met een kleine workaround print je natuurlij alles. Je maakt gewoon een screenshot en die ‘foto’ kun je printen.
    Screenshot maak je door je home knop ingerukt te houden en dan kort op de aan/uit knop te drukken. Je hoort een foto geluid en daarna kun je de screenshot op je fotorol vinden. Of printen met de Canon app.

    Link naar app: http://itunes.apple.com/nl/app/canon-easy-photoprint/id331269951?mt=8

  49. De lijst klopt niet, er mist nog een printer de HP Photosmart draadloos

    http://store.apple.com/nl/browse/home/campaigns/printer_promo?mco=MjAwNzUyMDI

    Groet

  50. Hoe vaak komt het nu voor dat je vanaf je iPhone wilt printen? Zal wel aan mij liggen maar in die 2 jaar dat ik een iPhone hebt, heb ik die behoeft nog nooit gehad. Wat mij betreft dan ook een nutteloze toepassing van een TELEFOON

  51. Aan iedereen die het maar gek vindt om ooit van een iPhone te printen: helemaal gelijk. Heb ik ook nog nooit gedaan. Maar vergeet niet dat iOS ook voor iPad is bedoeld. Voor mij is de iPad een lui op de bank computer en printen is dan echt wel gewenst. Bijvoorbeeld als ik net iets gekocht heb dan print ik graag de bevestiging even uit. Of mijn kinderen die een kleurplaat willen printen. Of een tomtom-loze vriend die een google mapje wil omdat hij onderweg nog ergens langs wil. Ik noem er maar een paar. Ik zie de lijst met printers graag groeien. Komt ook nog wel. Dus als je printer er niet bij staat, gewoon ff afwachten.

  52. Is er al een tooltje à la Airprint Hacktivator verschenen voor Windows?

  53. man ! ik zocht me zot om dit te vinden !! dat hack programma werkt super !

  54. @nanomeister

    Ben je serieus met de verkoop van je iPhone4?
    dan heb ik belangstelling

  55. @Harry:
    Jup: http://elpamsoft.com/Downloads.aspx
    AirPrint Installer voor Windows. Read the instructions carefully!!

  56. Euh nee dat was eigenlijk een beetje sarcastisch bedoelt. Heb dat ding net voor 809 euro gekocht 🙂

  57. Volgens mij werkt het met elke printer via bonjour …… alleen als de printer helemaal los in je netwerk zit kan het met de ondersteunde printers …

  58. Het werkt bij mij ook op mijn 3g….
    Echter mijn HP colour laserjet 1515n niet ondersteund.. verwijderd, opnieuw toegevoegd en printerdelen aangezet… Mac OS 10.6.5 met airprint hacktivator

  59. gisteren de hack geïnstalleerd op m’n MBP.
    gevolg : de systeemvoorkeuren voor “afdrukken en faxen” waren verdwenen en de systeemvoorkeuren “delen” werden gewijzigd naar “sharing” en waren bovendien leeg (gewoon een grijs vlak, geen tekst, geen vakken, niks, alleen de titelbalk ‘sharing’)

    opnieuw OS geïnstalleerd en ze waren terug.

    configuratie
    MBP 2.52BG 13″
    Time Machine 1TB
    gedeelde HP photosmart 8200 printer aangesloten op de TM

    straks even opnieuw proberen…. Misschien beter eerst m’n printer verwijderen en na de hack opnieuw installeren?

    Ik heb ook de HP iPrint maar daar kan ik enkel *.pdf en afbeeldingen (foto’s) printen. Ik neem aan dat via Airprint ook *.doc bestanden kan printen?

  60. OMG wat een ongelofelijk gehampel voor die ene keer dat je met je iPhone wil printen.
    En hoe moeilijk kan het zijn, een .pdf maken, scalen en naar een printer sturen.
    Zelfs Microsoft kan dit (sinds 1986) 

  61. Vanaf je iPhone printen is al lange tijd mogelijk en naar welke printer je maar wilt zolang deze maar een ip-adres heeft of via een netwerk of computer gedeeld hebt. Google bijvb op printershare en je krijgt voldoende mogelijkheden.
    Gebruik het zelf al een geruime tijd. werkt super.

  62. Origineel geplaatst door Jan
    Is er al een tooltje à la Airprint Hacktivator verschenen voor Windows?

    ja hoor, Airprint voor windows, werkt uitstekend via mijn Iphone op mijn ouwe Canon 🙂

  63. Ik heb een printer aan mij netwerk hangen met utp5, niks usb. Mijn pc komt aan printen niet te pas. Ik kan al die tooltjes dus vergeten. Ik zou zo graag uit mijn dropbox willen printen, kan dat. Safari meldtvdat er geen printersvzijn gevonden op mijn iPad. Heeft iemand suggesties?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.