Reacties voor: Officieel: Apple annuleert AirPower, bleek te complex

Product kon niet aan hoge eisen voldoen
Anderhalf jaar na de aankondiging van de AirPower is er nog steeds geen spoor van de draadloze oplader te bekennen. Apple blijkt nu de oplaadmat officieel te hebben gecanceld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Het zou toch wel geniaal zijn als het een 1 april grap is van apple ! Haha

  2. Blaffende honden… beten ze maar eens door😏

    Apple wordt een onbetrouwbaar bedrijf.

  3. Hopen dat ze een vroege 1 april grap maken, zou leuk zijn als ze de AirPower maandag toch uitbrengen. Is toch gek dat ze overal afbeeldingen hebben van de AirPower, ook op producten die net pas zijn uitgekomen (AirPods 2).

  4. Apple heeft het officieel aangekodigd:

    “After much effort, we’ve concluded AirPower will not achieve our high standards and we have cancelled the project.”

  5. Airpower is gewoon een “Steve Jobje” er is keihard aan gewerkt maar het is gewoon niet goed genoeg, en the big chief heeft gewoon gezegt : Not good enough!Pijnlijk maar waar na al die bombarie op het event.Ik ben nog elke dag super blij met mijn Wireless Charger van Nomad wat een top ding!

  6. Zeeeerr jammer!

  7. Toch raar dat dan de Airpower logo op de net uitgebrachte AirPods (2) staan…

  8. Waarom brengen ze niet gewoon het matje uit met 2 of 3 coils? ik heb een iPhone, watch, en airpods 2 maar zoek wel een mooie alles in 1 lader… die is er dus niet!

  9. Tim Cook had deze moeten aankondigen. En niet na de launch van de draadloose oplaaddoos maar er voor.

  10. Hoeveel mensen zullen hun net geleverde AirPods 2 nu retour gaan sturen? Had ze in reservering staan wachtend op de AirPower.

  11. Wel vreemd dat ze dan de AirPods 2 uitbrengen met een AirPower plaatje op de achterkant, beetje valse hoop.

  12. Wat een blamage. Had dan een houder met 3 area’s en een paar spoelen daarvoor gemaakt

  13. “After much effort, we’ve concluded AirPower will not achieve our high standards and we have cancelled the project.”

    Origineel geplaatst door Milan
    Apple heeft het officieel aangekodigd:

    Apple heeft helemaal niks officieel aangekondigd!

    Er is een “email” gestuurd naar Techcrunch, die niemand kan inzien. Lijkt me sterk dat Apple dit nieuws op deze manier wereldkundig maakt. Je zou dan op z’n minst een statement op de website van Apple verwachten.

  14. Ik begrijp sowieso de ‘hype’ niet helemaal. Enige verschil met andere draadloze laders is dat je meerdere apparaten op random plekken op de mat kan leggen? Hoevaak komt het voor dat je toevallig even zowel je AirPods als je iPhone wilt laden? Soms kan het inderdaad handig zijn, maar toch niet meer dan dat? Ik zie liever een draadloze lader die onzichtbaar weggewerkt is in bureau/nachtkastje of wat dan ook. Liever dan zo’n lelijk matje met draad eraan.

  15. @MacDon: onbetrouwbaar zou zijn : uitbrengen. Zoals de Note 7. Dat was pas onbetrouwbaar

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. @Pieter: niet op mijn doosje of in de boekjes

  18. Als je wireless case hebt gekocht bij Apple kan je ze nog terug brengen.

  19. Zou de nieuwe ipod touch dan ook gecanceld zijn? Want die had ik vorige week ook verwacht, maar zat ook nog niet bij de nieuwe producten.

  20. Als dit echt zo is siert het Apple. het lukt niet dus brengen we het niet uit. (1 april zou overigens ook nog kunnen)

  21. Als het waar is, dan vind ik het een regelrechte afgang.

  22. Origineel geplaatst door MacDon
    Blaffende honden… beten ze maar eens door😏
    Apple wordt een onbetrouwbaar bedrijf.

    Dus omdat ze iets terugtrekken wat nog niet is uitgebracht en blijkbaar niet werkt zoals Apple wil zijn ze onbetrouwbaar?
    Ze zijn er gewoon achter gekomen dat hedendaagse tech nog niet ver genoeg ontwikkeld is om dit te realiseren en willen geen bagger product op de markt gooien.

  23. Als ze niet zeker waren van de airpower, dan hadden ze volgens mij de afbeelding niet op de doos van de airpods 2 gezet.
    Ofwel zijn die doosjes al maanden geleden gemaakt.

  24. Had al een vermoeden dat Apple de AirPower niet meer zou uitbrengen. Het is al verjaard, en er zijn al genoeg alternatieven op de markt. Draadloos opladen is al een aantal jaren op de markt, sinds de Samsung Galaxy S6. Vandaag de dag is er wireless charging. Nog even en ook de oplaad matjes zullen overbodig zijn.

  25. Mensen die nu de airpods 2 gaan retour sturen ivm de draadloze lader vraag ik me ook af of ze hun iphone 8 en hoger gaan terug sturen.
    Belachelijke reden voor retour zijn genoeg alternatieve voor draadloos laden!

  26. @Eddy: wat heeft die nou hiermee te maken 😂

  27. Volgende Keynote kondigen ze een zelfrijdende auto aan die zichzelf kan inklappen tot formaat iPhone met een batterij die 3 jaar meegaat…

    Elon Musk is om minder monddood gemaakt vanwege beïnvloeding van de aandelenmarkt

  28. 😂whahaha! Dat ze nog durven de AirPower op hun nieuwe airpod 2 doosjes neer te zetten. Klinkt als kwakzalverij.

  29. Zolang dat Apple geen officieel press release op hun press pagina zet ben ik van mening dat Techcrunch met ons de spot drijft.

  30. Ik zou het wel ten eerste kunnen waarderen als ze de interface(die van de opladende apparaten, met daarbij de batterijpercentages, zichtbaar op iPhone toegangsscherm) zouden gaan implementeren in de toekomstige iOS

  31. Ik vermoed dat de airpower komende maandag gewoon geleased gaat worden.
    En dan was deze joke weer een goede reclamestunt van apple, want is over de ganse wereld in het nieuws gekomen.

  32. Origineel geplaatst door Jacob
    Waarom brengen ze niet gewoon het matje uit met 2 of 3 coils? ik heb een iPhone, watch, en airpods 2 maar zoek wel een mooie alles in 1 lader… die is er dus niet!

    Waarschijnlijk ken jij de Nomad Base Station Apple Watch nog niet…
    Gisteren gekocht..

  33. Origineel geplaatst door MacDon
    Blaffende honden… beten ze maar eens door😏
    Apple wordt een onbetrouwbaar bedrijf.

    Origineel geplaatst door Mark
    Dus omdat ze iets terugtrekken wat nog niet is uitgebracht en blijkbaar niet werkt zoals Apple wil zijn ze onbetrouwbaar?

    Ze zijn er gewoon achter gekomen dat hedendaagse tech nog niet ver genoeg ontwikkeld is om dit te realiseren en willen geen bagger product op de markt gooien.

    De eerste reactie is volkopen te begrijpen. Kondig wan toch niet vanaf de ivoren toren aan dat er een draadloze oplaadmat beschikbaar komt. Ik de toekomst hebben we geen zekerheid meer met wat apple meent en niet. Ps: airpods 2 en nieuwe apple watch worden bij deze gelijk gecanelled. En ik zat niet de enigste zijn! 🙂

  34. @Mark: Helemaal mee eens

  35. @Mark: nou heb gister de film “ Steve jobs” gekeken, de drie uitspringende dingen waren dat hij de boel dicht timmeren wilde, dat hij veel bluf poker speelde en dat hij niet de meest aardige persoon op deze planeet was……
    Die Macintosh kon nog geen hallo zeggen maar met kunst en vliegwerk lukte het en die nexx had nog totaal geen OS maar werd wel met poeh ha ge lanceert ( geen Apple product maar wel Jobs)

  36. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @moLLie: Het is bij Apple redelijk gebruikelijk dat ze via geselecteerde websites (Techcrunch, Recode, WSJ) nieuws wereldkundig maken zonder daarover een bijgaand statement op de site over te publiceren.

    Maar meestal wel tegelijk naar meerdere websites toch? Het is niet te geloven gezien de afbeeldingen die nog op het marketingmateriaal voor de airpods 2 staan.

  37. @Nb: maar waarom annuleer je de bestelling 🤔? Beiden zijn nog steeds zonder AirPower op te laden. Genoeg goede alternatieven!

  38. Ik twijfel nu tussen de HelloNomad en de Slicecharge Pro.

  39. @Nb:

    Dan ben je droeftoeter zeg. Alsof de kern van de AirPods en Apple watch is dat je ze met een airpower op kan laden.

  40. Waarom maakt Apple via een andere website per e-mail bekend dat de AirPower geannuleerd wordt? Waarom gebeurt dit niet via de website van Apple zelf? Waarom moet een nieuwswebsite vermelden dat Apple excuses maakt en dit nergens op de Apple website staat? Dit kan haast niet anders dan een 1 april grap zijn en anders is gaat het erg snel bergafwaarts met Apple.

  41. @Pedro: die afbeelding stond niet op mijn doosje met AirPods 2 heb ze sinds 27/3 en bevallen prima.

  42. @Daan: producten laten zien op de verpakkingen hoe ze opgeladen kunnen worden middels hun eigen product, lees reclame voor het eigen product. Deze vervolgens annuleren is gewoon misleiding. Niets meer niets meer minder.

  43. Ik ben een nog maar recente liefhebber van Apple producten. Ondanks ik ze nog maar een goed jaar gebruik heb ik het bedrijf altijd gevolgd.
    Ooit waren ze heel innovatief. Dat hoofdstuk is echt wel voorbij. Nu vind ik dat ze enkel nog maar perfectioneren wat een ander doet. Wat ze vandaag op de markt brengen zou met niet zoveel poespas moeten voorgesteld worden; bestaat 9,9/10 al jaren. Meestal is het wel betrouwbaarder/beter dan wat de concurrentie raprap op de markt gezwierd heeft problemen inclusief.

  44. Origineel geplaatst door Arend
    Waarom maakt Apple via een andere website per e-mail bekend dat de AirPower geannuleerd wordt? Waarom gebeurt dit niet via de website van Apple zelf? Waarom moet een nieuwswebsite vermelden dat Apple excuses maakt en dit nergens op de Apple website staat? Dit kan haast niet anders dan een 1 april grap zijn en anders is gaat het erg snel bergafwaarts met Apple.

    Een beursgenoteerd bedrijf zal nooit dergelijke grappen maken. Dat levert ze namelijk een hele hoop ellende op. Airpower is niet, accepteer dat.

  45. @Pieter: Ik heb de Airpods 2 gekocht vandaag. maar op de achterkant staat geen afbeelding van de airpower

  46. Hoe je het ook went of keert, dit is een enorm gezichtsverlies voor Apple. Zeker met de onlangs aangekondigde AirPods 2 en plaatjes waarbij je de AirPods nog ziet opladen op de AirPort mat. Dat het bedrijf met de een van de hoogste R&D budgetten van de wereld dit niet voor elkaar krijgt geeft te denken. Dat ze opgeven ook. Had dan een minder ingewikkeld model uitgebracht… ook dat ze iets aankondigen wat kennelijk niet werkt is redelijk bijzonder. Ook niet erg Apple. Het blijft toch vreemd omdat het nou niet bepaald de allermoeilijkste techniek is. Misschien te ambitieus en te slecht doordacht. Dit kost zeker een paar engineers hun kop.

  47. Jammer om te lezen dat nog veel mensen refereren aan de tijd van Steve Jobs en er voor het oog bijna van smullen dat Apple gefaald heeft.

    Ja, ze hebben gefaald. Nee, ze hebben geen inferieur product op de markt gebracht, met als hoofdoorzaak: veiligheid.

    Siert in mijn ogen het bedrijf behoorlijk.

    We verlangen steeds meer, maar wanneer zijn we eens tevreden..?

    Apple komt vast wel weer met iets moois, zo niet, misschien dat er dan andere merken zijn waar je je beter bij thuis voelt.

  48. Origineel geplaatst door Attila
    @Pieter: Ik heb de Airpods 2 gekocht vandaag. maar op de achterkant staat geen afbeelding van de airpower

    Er zijn 2 types airpods 2 te koop, degene met draadloos oplaadcase en die met gewone oplaadcase zoals bij de airpods 1.
    Degene met de draadloos oplaadcase hebben de afbeelding van de airpower op de achterkant van de doos, de andere niet.

  49. @Marc: Zoals ik het overal lees is het enkel op de verpakking van de wireless case zonder de oortjes. Die met oortjes heeft de vermelding dat hij compatibel is met airpower

  50. Origineel geplaatst door Attila
    @Pieter: Ik heb de Airpods 2 gekocht vandaag. maar op de achterkant staat geen afbeelding van de airpower

    Origineel geplaatst door Marc

    Er zijn 2 types airpods 2 te koop, degene met draadloos oplaadcase en die met gewone oplaadcase zoals bij de airpods 1.

    Degene met de draadloos oplaadcase hebben de afbeelding van de airpower op de achterkant van de doos, de andere niet.

    Zijn de zelfde AirPods, alleen de cases zijn anders.

  51. @Marc: nee hoor ik heb de versie met oplaadcace serie 2 en daar staat geen afbeelding op.

  52. @Pedro:

    Misleiding? In welk opzicht dan? Hebben ze je een ander product verkocht dan ze hadden belooft? Nee. Je AirPods doen nog hetzelfde en kunnen nog steeds draadloos opgeladen worden. Wees blij dat ze geen half af product uitbrengen, maar het dan gewoon niet doen. Misleiding impliceert opzet, wat is het exacte voordeel voor Apple dan om te liegen over de airpower?

  53. Origineel geplaatst door Daan
    @Pedro:

    Misleiding? In welk opzicht dan? Hebben ze je een ander product verkocht dan ze hadden belooft? Nee. Je AirPods doen nog hetzelfde en kunnen nog steeds draadloos opgeladen worden. Wees blij dat ze geen half af product uitbrengen, maar het dan gewoon niet doen. Misleiding impliceert opzet, wat is het exacte voordeel voor Apple dan om te liegen over de airpower?

    Als je een product nog niet uit is op je nieuwe verpakking zet zoals bij de AirPods 2. Daarbij nota bene zegt dat je de AirPods met de airpower kunt opladen. Vervolgens een week nadat de AirPods uit zijn gekomen, het product annuleert is dat echt misleiding. Weet niet hoe je het anders wilt noemen, wellicht bekijk je het via een roze bril maar ik kan hier echt boos om worden. We zijn klanten, ook al ziet Apple ons als lopende geldbronnen.

  54. Een apparaat bedenken dat de hele telefoonindustrie verandert was mogelijk en is ook gerealiseerd. Een matje om het apparaat op te laden is dan weer te moeilijk. Dat vind ik wel enigszins opmerkelijk…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.