Reacties voor: Apple brengt software-updates uit voor AirPort Express, Extreme en Time Capsule

Apple heeft twee kleine software-updates uitgebracht voor de verschillende AirPort-apparaten. Het gaat om de AirPort Express, AirPort Extreme en Time Capsule. In de nieuwe versies worden drie kleine problemen opgelost.

Reacties: 23 reacties

  1. en is de performance verbeterd van een ingeschakeld gastnetwerk.

    Het gastnetwerk heeft bij mij nog nooit gefunctioneerd, dus ik ben benieuwd wat ze met deze “performance verbetering” bedoelen.

  2. Daar zat ik echt niet op te wachten, wel op een nieuw model Time Capsule.

  3. Jammer, Apple Music support op een Airport Express had wel mooi geweest.

  4. Ze hadden wel even mogen zeggen dat er een update uitkwam.
    Sinds gisteravond lag plots het hele netwerk plat.
    AE en TC eerste opnieuw starten voordat de firmware 7.7.3 kon worden geïnstalleerd…
    Nu alles weer ok!

  5. en is de performance verbeterd van een ingeschakeld gastnetwerk.

    Origineel geplaatst door devlaam
    Het gastnetwerk heeft bij mij nog nooit gefunctioneerd, dus ik ben benieuwd wat ze met deze “performance verbetering” bedoelen.

    Exact. Het zou heel handig zijn, maar mijn Fritzbox (XS4ALL) verhindert inderdaad dat ik een gastnetwerk kan opzetten. Ik zou heel graag willen dat ik alle functies op mijn Fritzbox uit kon zetten en mijn TC als router kon gebruiken.

  6. Ik heb 1 Extreme en 3 Expresses en ik zou graag mijn netwerk uit willen breiden door 1 Express aan een andere Express te koppelen….maar dat lukt niet.
    Ik kan alleen maar een Express aan de Extreme hangen en dan houdt het op.
    Zo kom ik niet achter in de tuin…..helaas.

  7. Origineel geplaatst door Radar
    Ik heb 1 Extreme en 3 Expresses en ik zou graag mijn netwerk uit willen breiden door 1 Express aan een andere Express te koppelen….maar dat lukt niet.

    Ik kan alleen maar een Express aan de Extreme hangen en dan houdt het op.

    Zo kom ik niet achter in de tuin…..helaas.

    Bij mij werkt dit wel gewoon, heb deze regulier ingesteld als uitbreiding (er was op dat moment even alleen een netwerk van een express in de lucht en geen probleem)
    (Nu was die express wel bekabeld in mijn netwerk aangesloten, maar dat zou niet uit mogen maken toch?)

  8. @Fgeer: Wat kan het huidige model niet wat je wel zou willen dan

  9. @deelaam: Waarschijnlijk staat je Airport geconfigureerd in Bridge modus, zet de airport en DHCP en NAT modus en je gastnetwerk werkt wel:)

  10. @Flieps: Ligt dat echt aan de Fritzbox?
    Ik vond het al irritant dat Back to my Mac niet goed kan werken door de Fritzbox omdat ik niet alles uit kan zetten, als dit daar ook mee te maken heeft snap ik ineens waarom ik dit al zeker drie jaar niet werkend krijg…

  11. @Flieps: @devlaam: Dat heeft niets met je AE of TC te maken. Een gastnetwerk kan niet worden aangezet als ze in bridge mode staan. Is een beperking van beide apparaten. Je kan wel de AE of TC als router configureren en dan een gastnetwerk aanzetten. Zorg dan dat alle apparaten in je netwerk (zowel bekabeld als draadloos) een ip adres krijgen van je AE of TC, en je probleem is opgelost.

    Merk overigens geen performance verschil met nieuwe firmware. Nog steeds probleem dat printer via WPS vaak niet meer verbinden kan en opnieuw moet worden toegevoegd. Hoop dat ze dat nog eens oplossen.

  12. Kan het gast-netwerk nu ook gebruikt worden in combinatie met het MAC-filter? Waarbij ik bedoel dat je de MAC-adressen van de gast-devices juist NIET in de lijst hoeft te zetten….

    Voorheen kon je het MAC-filter alleen aan of uitzetten voor de beide netwerken (gast – eigen)

  13. @Radar: je kan ze toch draadloos koppelen. sluit hem eerst direct aan je mac en configureer hem als uitbreiding op je bestaande draadloze netwerk. loskoppelen en klaar is kees

  14. Mij lukt het ook niet om op AE en TC (beide in brugmodus) een gastnetwerk werkend te krijgen.
    DHCP en NAT aanzetten op 1 van deze mag niet omdat er dan direct een conflict optreedt wegens ‘dubbel gebruik van NAT’.
    Het zou zo leuk zijn als de vriendjes van de kinderen veilig op onze WiFi losgelaten kunnen worden 😉
    Hebben jullie nog tips?

  15. Wat kan je met een Time capsule doen dat je niet met een standaard repeater en Nas kan doen? Is het nog de moeite om een TC te kopen?

  16. @Flieps: Dat kan vaak. Je kunt custom firmware op veel routers installeren die allerlei opties mogelijk maken. Google maar eens op dd-wrt.

  17. Ik was verrast! Dat dat oude ding (oude Express) nog een update kreeg. Ik kreeg automatisch een melding op mijn iMac.

    Ik heb al sinds ik ‘m heb af en aan problemen met het stotteren van de muziek streaming. Hoop daar ooit eens vanaf te komen voorgoed. Wie weet helpt deze bugfix.

  18. Leuk, maar ik krijg telkens een foutmelding.

  19. @Bart: @Sjoerd: Het ligt inderdaad aan de bridge mode. Maar dat is geen excuus. Dat je bij een Wifi router van drie tientjes een beetje moet klooien is logisch, maar van deze loeidure premium apple router mag je verwachten dat als een combinatie van instellingen niet is toegestaan, dat deze dan ook niet kan worden geactiveerd. Het heeft wel even geduurd voor ik daar achter was. Daarnaast, waarom zou het eigenlijk niet kunnen werken? De Airport hoeft alleen maar een ander wifi netwerk te publiceren zodat ik geen wachtwoorden hoef te delen, laat de dhcp afhandeling maar aan de onderliggende laag over.

  20. Als je een router hebt die dhcp server is en ook een wireless AP dan kan je met een of meerdere Airport Expresses dat wireless extenden door de AE in bridge mode te zetten (dwz DHCP op “Off (Bridge Mode)”) en precies dezelfde wireless settings als die van de router te configuren.
    Voor de Wireless guest van je Airport Express zou dat ook moeten kunnen mits je router VLANs ondersteund op Wireless Guest. Dit komt omdat de Airport Express zijn Wireless Guest standaard op VLAN 1003 zet (niet te configureren), en als je er een switch tussen hebt hangen moet de switch ook VLANs ondersteunen (of in ieder geval geen VLANs strippen).

    Heb dit zelf niet aan de praat gekregen omdat de routers die ik tot nu toe heb gehad geen VLANs op Wireless Guest ondersteunen.

    Had tot voor kort een Fritzbox als main router met dhcp en wireless AP. Daarmee lukte het wel om je Wireless met een of meerdere Airport Express het Wireless te extenden, maar Wireless guest lukt niet omdat de Fritzbox geen VLAN ondersteund.
    Heb nu een synology rt1900AC, krijg wel het extenden van Wireless aan de praat met de AEs. Maar helaas ook geen Wireless Guest omdat de RT1900AC ook geen VLAN op Wireless Guest ondersteund.

    Allebei de AEs zijn hardwired via een UTP kabel en een switch. Ze staan in “create a wireless network” , dan met dezelfde settings voor: Security, Network SSID, Password als die van de router. Op de AE staat DHCP (router mode) op “Off (Bridge Mode)”.
    Daarnaast heb ik voor de 2.4 en 5GHz dezelfde SSID (zowel op de router als op de twee AEs). Hierdoor roamt mn telefoon bijvoorbeeld over zowel de drie APs als over de twee banden heen.
    De Airport Expresses onderling pakken ook elkaars Timed Access en Access Control Settings over. Dit heb ik aanstaan, deny all tenzij een MAC address is ingevoerd.

    @Arjan: Dit lukt alleen als je een router hebt die VLAN support op de Wireles Guest.

    Een Airport Extreme en Airport Express zetten hun Wireless guest namellijk op VLAN 1003. Vandaar dat je wel je wireless guest tussen een Airport Express en een Airport Extreme kunt extenden, of tussen twee Airport Expresses enzovoort.

    Heb dit zelf ook geprobeerd, met precies dezelfde reden (vriendjes van mn kinderen wil ik op het guest network). Zoek maar eens op VLAN 1003 en airport express of extreme op het Internet.

    De Fritzboxen ondersteund geen VLAN op Wireless Guest (volgens mij helemaal geen VLAN support). Dus lukt niet.
    De Synology RT1900AC die ik nu heb ondersteund helaas ook geen VLAN op Wireless Guest.

  21. Mijn extreme en mijn twee expresses hebben firmwareversie 7.6.4 maar als ik laat zoeken naar updates geven ze alle drie aan dat er geen update beschikbaar is.
    Mijn extreme is van de 4e generatie, één express is van de 1e generatie en de andere express is van de 2e generatie.
    Kan het zijn dat de firmware update alleen voor 5e generatie extremes is?

  22. Had een tijd geleden last dat de Wifi op m’n MacBook Air 2011 telkens haperde. In plaats van keurig het XS4ALL-internet te pakken switchte hij iedere paar seconden naar “Wi-Fi: Looking for Networks…” en dat was gigantisch irritant want normaal internetten is er dan niet meer bij. Heeft me flink wat avonden gekost om allerlei sites af te struinen, de boel resetten, nieuwe netwerken aan te maken etc. en ergens is dat gelukt, weet alleen niet meer hoe.
    Tot ik deze update op m’n Airport Express heb geïnstalleerd: zit nu WEER met de gebakken peren!
    Mocht iemand de gouden tip hebben, kan ik bijv. weer de software-update terugdraaien oid, graag!

  23. Ik had ook een hele tijd veel problemen; meerdere apparaten slecht verbonden (langzaam of helemaal geen online toegang, wél vol WiFi).
    Was na veel gedoe opgelost (alle apparaten uiteindelijk een eigen reservering gegeven).
    Nu, na de update, weer precies hetzelfde probleem. Reserveringen staan er nog gewoon. Iemand een oplossing?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.