Reacties voor: Apple stopt officieel met AirPort-routers

Apple is officieel gestopt met de AirPort-routers. In een verklaring geeft het bedrijf aan dat de huidige voorraad nog verkocht wordt. Daarna is het afgelopen.
Lees het complete artikel → Apple stopt officieel met AirPort-routers

Reacties: 36 reacties

  1. Nee!! Het waren voor mij de beste en meest stabiele routers…

  2. Doodzonde. Waren altijd de beste, meest betrouwbare en verreweg de mooiste routers die voor consumenten verkrijgbaar zijn.
    Ook is een Time Capsule eigenlijk nog onvervangbaar. Externe HDD’s zijn gedoe, en ik zie ook nog niet gauw iCloud-reservekopieën voor de hele inhoud van al mijn macs.
    Dingen als dit ondersteunen mijn angst dat Apple eigenlijk geen computerbedrijf meer is, maar een telefoontjesmaker met wat hobby’s.

  3. Nee 😓😓😓 wat jammer

  4. Is Tim cook niet stiekem een korfballer werkende voor Microsoft of is hij gewoon heel hard op zijn achterhoofd gevallen. Nu dit weer maar goed ik heb er 3 en koop er nog twee bij via marktplaats en dan heb ik reserve en massieve dekking met 1SSID 😐

  5. Is ook helemaal niet nodig dat Apple deze nog zelf ontwikkeld want er zijn genoeg goede alternatieven. Laat ze die aandacht maar richten op de producten die er echt toe doen.

  6. Het was toch al langer bekend dat  zich in de toekomst meer en meer op service zou gaan richten omdat er daar meer geld te rapen zal vallen.
    Dus maandelijks betalen voor je back-up.
    Vond en vind ze ook nog altijd de beste routers.

  7. Damn…

  8. Origineel geplaatst door Rutger
    Is ook helemaal niet nodig dat Apple deze nog zelf ontwikkeld want er zijn genoeg goede alternatieven. Laat ze die aandacht maar richten op de producten die er echt toe doen.

    en dat doen ze de laatste jaren nu net ook niet echt goed!

  9. Ik heb het altijd waardeloze apparaten gevonden. Traag, weinig opties, en slecht bereik.

    Wat was ik blij toen ik overging naar spul van Ubiquiti …

  10. Spijtig. Ik heb al veel nut gehad van mijn timecapsule ivm backups.
    Voor mij het belangrijkste een volledige backup van de mac.

  11. Dit vind ik wel een miskleun. Beste router die ik ken.

  12. Ik heb een AirPort Express maar vind het maar een onding. Onwijs traag in configuratie en nodeloos ingewikkeld om goed in een brugmodus te krijgen. Er zijn echt veel betere, snellere en simpelere routers op de markt. Bijvoorbeeld die van Synology, Fritz of Google.

  13. Synology nas is prima alternatief voor time capsule. Werkt naadloos samen.

  14. @gui: Wanneer je een Synology nas koopt, kan je deze ook inrichten als TimeMachine station. De nas kan je ook weer laten backuppen op andere NAS’sen (vast geen NL 😉 ) of ergens bij Amazon (AWS)

    Zo heb je dubbele backups: Meer info

  15. Goede keuze. Team was opgeheven, al tijden geen ontwikkeling meer in. De concurrentie heeft Apple op dit gebied al lang ingehaald. Mooie mesh routers etc. Voor backups / time capsule is een synology NAS voldoende (biedt daarnaast nog legio extra opties).

    Als Apple consequent is gooien ze nog meer van dit soort end of life producten overboord (mac mini is een goede kandidaat).

    IT bedrijf Apple maakt een transitie door richting main stream consumer markt. Hippe koptelefoons, trendy phones binnen een net eco systeem. De vroegere pro apparaten zijn niet meer zo relevant.

  16. Jammer, maar wel te begrijpen. Er zijn gewoon heel veel goede alternatieven, waarom zou je nog airports blijven maken als de alternatieven net zo goed zijn en niks extra’s meer bieden

  17. Met de nieuwste mesh alternatieven is het ook wel sterk aan het verouderen.
    De reageerders hier zouden eens wat verder mogen kijken dan de Apple-neus lang is. Don’t hate the truth

  18. Ik lees veel reacties met de strekking dat dit de beste routers zouden zijn. Really? Zeker nog nooit een Nighthawk in gebruik genomen😉

  19. Stel, maar dan ook stel, ik koop bv een mesh-set, past daar een a.p.express nog tussen ?

    Heb namelijk daar voor buiten onder de veranda speakers aan hangen !

  20. Oké maar wat zijn dan de fatsoenlijke alternatieven die zowel time machine ondersteunen als makkelijk in netwerk te installeren zijn?
    Ik moet drie verdiepingen en een tuin als dekking hebben!

    Iemand met verstand hiervan wat tips?

  21. @Tja: Ik moet je zeggen dat die airpot express echt niet ver komt hoor. Heb hem zelf maar baal vaak in de tuin en heb een klein kantoor.

  22. Mesh systeem!?! Dat is de Apple AirPort Express al jaren!!!! Ik heb er drie met dezelfde Ssid en dus heel mijn huis dekkend met een Apple mesh netwerk. Een nieuwe toevoegen is stroom erop AirPort Express utility starten koppelen alsin uitbreiden en klaar! Alle 2,4 zet ik uit en heb goede dekking minder netwerknamen en zelden WiFi problemen. Wel internet maar dat zijn de T3/4 errors in ziggo netwerk waarbij servicedesk medewerkers vragen of ik via kabel is WiFi internet en dan zeggen dat het daaraan ligt. Not!!! Ik kijk op alle apparaten strak streamend films enz over WiFi dus Apple doe eens iets goeds sinds de dood van Steve en denk na!! Ipv MS missers te maken

  23. bedankt voor de tip, nog snel een airport express gaan halen. voor de belgen, in carrefour is ie 20eur goedkoper dan in de apple store

  24. Origineel geplaatst door Jeroen
    Mesh systeem!?! Dat is de Apple AirPort Express al jaren!!!! Ik heb er drie met dezelfde Ssid en dus heel mijn huis dekkend met een Apple mesh netwerk. Een nieuwe toevoegen is stroom erop AirPort Express utility starten koppelen alsin uitbreiden en klaar! Alle 2,4 zet ik uit en heb goede dekking minder netwerknamen en zelden WiFi problemen. Wel internet maar dat zijn de T3/4 errors in ziggo netwerk waarbij servicedesk medewerkers vragen of ik via kabel is WiFi internet en dan zeggen dat het daaraan ligt. Not!!! Ik kijk op alle apparaten strak streamend films enz over WiFi dus Apple doe eens iets goeds sinds de dood van Steve en denk na!! Ipv MS missers te maken

    …. er is echt een verschil tussen mesh en handovers.

  25. Op dit moment speel ik heel veel apples losless bestanden af via iTunes naar mijn AirPort express aangesloten op de versterker. Mocht de AirPort express kapot gaan, wat zijn dan de alternatieven? En nee, ik wil geen HomePod en Apple Music.

  26. zeer spijtig en een domme beslissing. mooi product

  27. Mesh is leuk, maar geef mij maar een Roaming Network.
    Dan heb je tenminste overal volle snelheid, omdat de AP’s hun signaal via kabel binnen krijgen.

    Balen dat Apple stopt, misschien toch nog maar gauw een extra AP kopen nu het nog kan…

  28. @Jeroen: In de variant van Apple halveert de snelheid bij iedere stap. In een echt mesh netwerk heb je hier geen last van.

  29. Heel jammer, er bestaat – voor zover ik weet – (nog) geen alternatief voor AirPort Express met AirPlay om audio te streamen naar bestaande audio installaties, vanaf iOS of Mac.

    Voor pure router functies bestaan wel genoeg alternatieven, maar voor AirPlay iet.

    Chromecast Audio is te beperkt, kan niet omgaan met Apple Music.

    Heeft iemand een advies?

  30. Als je nog een oude Mac, bijvoorbeeld mac mini, hebt staan kun je die als time capsule gebruiken. De backup functionaliteit zit tegenwoordig standaard in MacOS. Gewoon een map selecteren en in de opties aangeven dat hij als backup schijf gebruikt mag worden.

  31. @Hans de Wolf: Ik zou eerder zeggen dat Apple music te beperkt is. Vrijwel alles kan streamen naar Chromecast. Behalve Apple music.

    Je zou nog Musiccast van Yamaha kunnen proberen. Die werkt oa met Airplay.

  32. Ik hoor hier zaken als: beste, meest stabiele enz. Ooit es unifi producten uitgeprobeerd? Wereld van verschil qua dekking en snelheid.

  33. Hallo allemaal, we hebben net een overzicht geplaatst van alternatieven die je hebt voor de AirPort Express, voor wat betreft het aansluiten van je speakers en stereo, mede gebaseerd op jullie feedback bij dit artikel.

    AirPort Express alternatieven om je speakers draadloos te maken

    We hebben hierin zoveel mogelijk alternatieven proberen te noemen, maar we beseffen ook dat als we er 100 hadden opgesomd, dat het erg onoverzichtelijk was geworden. Er zijn vast nog tientallen niet-genoemde apparaatjes, apps en trucs, maar we hopen dat we hiermee mensen op weg helpen om in verschillende richtingen te gaan zoeken naar een oplossing. Vind je dat we jouw oplossing toch echt moeten noemen, gebruik dan de suggestielink onder dat artikel en we beloven ernaar te kijken.

    Gisteren plaatsten we ook een gids met tips voor het kiezen van de beste Wi-Fi-router, waarop ook al veel goede feedback is ingestuurd. Bedankt daarvoor!

  34. @Joep: vreemd ik heb er heel wat staan bij mijn klanten, die functioneren fantastisch.

  35. @Hans de Wolf: Ik heb deze aangeschaft, zelfde principe als chromecast, MAAR wel met AirPlay! Ik speel Apple music via mijn stereo met dit dingetje!

  36. Slechte zaak, de service bij Apple is ver te zoeken! Alleen $$$ tekens voor de ogen!
    Je kunt ook eens wat extra’s voor de klanten doen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.