Reacties voor: AirPort firmware-update lost Wi-Fi-problemen iOS-apparaten op

Een update voor de AirPort Base Station lost Wi-Fi-problemen op met iOS-apparaten die proberen te verbinden via 802.11n.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Ah mooi kan ik eindelijk update. Vorige update terug gezet omdat ipv6 niet meer werkte.

  2. En ik maar denken dat ik de enige was met dit probleem. De workaround om WiFi even aan en uit te zetten op het iOS apparaat begon ook te vervelen 😉

  3. Origineel geplaatst door Martin
    Ah mooi kan ik eindelijk update. Vorige update terug gezet omdat ipv6 niet meer werkte.

    En waar wordt de ipv6 precies voor gebruikt??

  4. Ik keek nieuwsgierig naar dit bericht te gretig hopende dat het iets zou kunnen verbeteren aan de brakke draadloze communicatie tussen iPhone, iPad en MacMini met iTunes. Wat een hopeloze excersitie is dat geweest om het spul 100% verbindingen te laten maken. Het enige waar ik nog ‘schuld’ aan denk te kunnen hebben zover ik zie is dat ik een non Apple router gebruik en deze ook nog es niet IPv6 doet. Kan iemand zeggen of hij/zij in dezelfde situatie de boel wel lekker heeft draaien voordat ik weer met een zak geld naar Apple winkel mag om dan te arren moede hun dure router te kopen?

  5. @gerry: Je moet om het even welke goede router gebruiken die mDNS (aka Bonjour) en UDP volledig ondersteunt. Dat is alles.

  6. Ik hoop dat dit ook een verbetering is voor de haperingen die soms optreden tijdens het afspelen via airplay vanaf imac (remote) of rechtstreeks vanaf ios apparaten naar mijn muziekinstallaties op airport express

  7. @gerry: Kijk anders op Marktplaats. Airport Extreme wordt daar veel aangeboden voor redelijke prijzen. Vanaf de 3rd gen. zijn dat superrouters.

  8. Eindelijk!!!

  9. @Timosha: @Flieps: Dank voor jullie meedenken.
    Wat ik nu heb is een aardige maar bescheiden Zyxel zonder mDNS of IGMP settings in de interface. Op Zyxel site levert alleen ‘router’ + ‘multicast’ in de zoek wat relevante hits op voor volgens mij hun geavanceerdere modellen. Dus de mijne schrijf ik maar af voor lekker te kunnen Bonjouren. Nog een wonder dat het hier toch geregeld wel werkt. 😉

    Marktplaats maar es op voor een Extreme 3e generatie of hoger.

  10. @gerry: Ik heb nog een 2e generatie Time Capsule in de aanbieding voor je, die ik op marktplaats heb staan. Heeft altijd prima gewerkt en nooit gefaald, maar hij moest het veld ruimen wegens aanschaf van de nieuwe “toren” Time Capsule i.c.m. de nieuwe MacBook Air.

  11. Goed om te horen! 3x raden wat deze jongen als eerste gaat doen als hij thuiskomt!

  12. Mijn iphone5 wifi is ook niet altijd al te best. Heb ik dat alleen?

  13. @boxerip – nee heb ik ook last van. Zeg maar gerust bar slecht. Waar ik met mijn iphone 4 en iPad gewoon WiFi heb, heb ik met mijn iphone 5 niets…. Daarbij heb ik met m’n ipad problemen als ik op m’n 2,4ghz zit dat ik opnieuw moet connecten als ik hem op sleep zet… Daar mag Apple ook wel wat aan doen!

  14. @gerry: als je problemen hebt met audio streamen, kan dat liggen aan de instelling “extend a wireless network”. als je daarvan maakt “join a wireless network” dan gaat het een stuk beter.
    Helaas versterk je dan alleen niet meer je signaal.
    Keuzes…

  15. Geld geloof ik niet voor de Airport Extreme. Mijne zit op 7.7.1 en er is geen update

  16. Origineel geplaatst door Stefan
    Geld geloof ik niet voor de Airport Extreme. Mijne zit op 7.7.1 en er is geen update

    Die update is er alleen voor de Time Capsule/Airport Extreme 802.11n. Dat staat ook duidelijk in het artikel.

    De firmware 7.7.1 is er alleen voor de 802.11ac apparaten.

  17. Wanneer komt hij beschikbaar voor de nieuwe TC?

  18. ik dacht dat ik de enige was met dit issue 🙂 vanavond gelijk ge-update en ja het lijkt dat het probleem verholpen is. (maar dat weet je natuurlijk pas zeker na een weekje gebruik)

  19. Origineel geplaatst door Ruud Greven
    En ik maar denken dat ik de enige was met dit probleem. De workaround om WiFi even aan en uit te zetten op het iOS apparaat begon ook te vervelen

    Je haalt de woorden uit mijn mond.

  20. Ik hoor graag of het bij jullie opgelost is na deze update.

    Ik heb er ook erg veel last van. Ik hoop dat het na deze update over is! Bij mij was de work around altijd: switchen van netwerk (wifi uit- en aanzetten hielp niet altijd). Ik hoop van harte dat het voorbij is nu!

  21. Ik heb een airport extreme 2nd generation en hij geeft aan dat er een update is. Maar wil deze niet installeren. Hij geeft als fout, de verbinding van de update service. Iemand nog dit probleem? Met mijn airport express geen enkel probleem

  22. @garenor: @Kurt gielen: Dan moet je gewoon een paar keer proberen dan doet hij het gewoon bij mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.