Reacties voor: ‘Uitstel van AirPods door problemen met synchroniseren van audio’

De AirPods liggen nog steeds niet in de winkel, maar tegen welk probleem stuit Apple nou precies? Volgens bronnen zou Apple moeite hebben met het synchroniseren van het geluid van beide AirPods. Ook de microfoon en het omgevingsgeluid vormt een uitdaging.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Ziet er toch niet uit en de gewone dopjes vallen al bij het minste of geringste uit mijn oren laat staan deze lelijke dingen.

  2. Ben benieuwd of de accutijd acceptabel is. De techniek is natuurlijk wel apart, het moet natuurlijk wel betrouwbaar zijn voor deze prijs.

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. @Jeroen: Dat is jammer voor jou. Bij mij zitten ze perfect. En lelijk zijn ze ook niet.

  5. @Daan: Knap dat ze bij jou perfect zitten, terwijl ze nog niet eens in de winkels liggen!

  6. @Thijs: Hij heeft het over de gewone EarPods …. met kabel dus.

  7. Zou goed kunnen dat dat de reden is.

    Ik heb sinds afgelopen week 2 bluetooth speakers van jbl in huis. Deze hebben jbl connect, maar als ik dat actieveer dan heb ik 1 a 1,5 seconde vertraging als ik filmpjes kijk. Op dat na werkt het wel goed, maar dat wil je natuurlijk niet als je een filmpje ofzo kijkt.

    Heb ze nu zonder jbl connect allebei met mijn mac gepaired en er een samengesteld apparaat van gemaakt. Werkt ook (alleen werken de volume toetsen op mijn toetsenbord blijkbaar niet met een samengesteld apparaat) en verloopt het geluid soms, ene speaker iets harder, dan ander en heel soms een “echo” tussen links en rechts.

    Zou me niets verbazen als dat ook de problemen zijn die apple nu nog ondervind.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ziet er toch niet uit en de gewone dopjes vallen al bij het minste of geringste uit mijn oren laat staan deze lelijke dingen.

    Deze vallen niet uit.. weetje waarom? Omdat apple het dopje zo gemaakt heeft dat hij perfect in je oor pas. Stom he, dat ze bij jou dan wel uitvallen…. dat komt door het gewicht van het draadje wat ze naar beneden trekt.

  9. @Justin K: Niet ieder paar oren is identiek. Natuurlijk kan het zo zijn dat deze soms uitvallen.

  10. Dergelijke problemen zijn er dus de reden van dat de ene na de andere draadloze Bluetooth oordopjes op Kickstarter en Indiegogo niet op de markt komen. Ik heb er zelf in een €120 geïnvesteerd, anderhalf jaar geleden: nog niks gezien en gaat m waarschijnlijk ook niet meer kunnen. Hetzelfde geldt voor zeker vier anderen die ik volg.
    Kennelijk is de techniek complex en is het hoofd een te grote barrière voor de zwakke Bluetooth straling.

    Wie weet biedt het net aangekondigde Bluetooth 5 soelaas.

  11. Vraag me toch af hoe het kan dat dit pas (kort voor of zelfs) na de geplande datum van de eerste leveringen ontdekt is. Je zou toch verwachten dat voor een zo wezenlijk nieuw product al uitgebreide tests, incl. prototypes, gedaan zouden zijn vóór ze ook maar een datum bekend maken🤔

    En hebben ze bij Apple dan helemaal geen QA afdeling, wordt die pas in een te laat stadium betrokken, of hebben die óók zitten slapen?! 😖

  12. @Justin K: De EarPods passen mij ook niet. Ze vallen ook uit als ik in bed lig zonder dat er druk op het kabeltje komt en daarnaast beginnen ze na 5 minuten pijn te dien aan m’n oor. Als ik ze langer inhoud begint die pijn ook steeds ondraaglijker te worden.

    Ik denk dat je je niet realiseert dat ieders oor weer ander is. Wat bij jou perfect zit kan bij mij vreselijk slecht zitten. De EarPods zijn nou ook niet echt gemaakt om zich aan te passen aan je oor. Eerder om je oor aan te passen aan de EarPods.

    Bovendien is het ook nog eens hilarisch slecht qua geluidskwaliteit …

  13. Het lijkt dus een flop te gaan worden. Afgezien van het uiterlijk was ik wel geïnteresseerd.

  14. Wat een stelletje prutsers. Als je weet dat het getoonde product in de development al bezig is met versie 3 als versie 1 op de markt komt, dan is hier sprake van een rush to market. Zo erg niet Apple!

  15. Niet iedereen heeft dezelfde vorm oren, dus het is goed mogelijk dat ze bij de een goed passen en bij een ander helemaal. Lijkt me niet bepaald een discussie punt. Wat betreft het niet goed synchroniseren van de audio moeten ze misschien eens met Sonos gaan praten :p Die hebben dat perfect voor elkaar ook al is dat weliswaar niet over Bluetooth :p

  16. Gelukkig komt Bluetooth 5 eraan…

  17. @Patrik: Ja, en ???

    Wat gaat dat precies oplossen dan?

  18. Zo grappig dit…, waarom zou je ze kopen? Ze klinken hetzelfde als de originele versie.., slecht dus!

    Alleen maar dopjes kopen omdat ze draadloos zijn gaat wel ver. Is het geluid niet belangrijker??

  19. @Thijs: Grappenmaker. Ik reageerde op iemand die het over de EarPods had. Daarnaast schijnen ze redelijk hetzelfde te zitten als de EarPods.

  20. Op Kickstarter heb ik afgelopen september FireFlies Earbuds besteld, per ongeluk zelfs 2 (mocht iemand interesse hebben….😬. Inmiddels heb ik ze allebei ontvangen en daar mankeert bij allebei iets aan. De linker Earbud valt soms 2-3 seconden weg tijdens het afspelen van muziek.

    Het schijnt te maken te hebben dat de Bluetooth verbinding te veel barierres tegen komt (dikke hoes om telefoon met ook bv metalen hoesjes erin tegen uitlezen chip van de bankpas). Na diverse klachten adviseren ze om zoveel mogelijk de bron bij je rechter earbud te houden. Ik moet zeggen dat dit wel scheelt, maar het toont aan dat deze techniek nog in de kinderschoenen staat.

    Het geluid btw vind ik trouwens heel goed, beter dan Apples eigen Earbuds. En wat mij vooral bevalt is het draadloos zijn. Geen kabels die in de weg zitten en daardoor meer vrijheidsgevoel.

  21. Origineel geplaatst door Ferryman
    Je zou toch verwachten dat voor een zo wezenlijk nieuw product al uitgebreide tests, incl. prototypes, gedaan zouden zijn vóór ze ook maar een datum bekend maken🤔

    Dat snap ik ook niet zo goed. Mijn vrees is dat dit dus niet alleen voor de AirPods geldt maar ook voor bijv. de MacBook Pro of de iPhone. Daar zie je recent ook hardware issues die eigenlijk vrij makkelijk opgemerkt konden worden als ze de producten gewoon meer en langer hadden getest en gebruikt. Steeds vaker geldt dus helaas niet meer “It just works” 🙁

  22. @Ferryman @eMilty: Ik denk dat de prototypes niet het probleem zijn, maar de massaproductie. Vaak komen er bij massaproductie problemen naar voren die bij de prototypes niet naar voren komen. Dat is, ook bij Apple, wel vaker voorgekomen. En dat gebeurt bij crowdfundingsprojecten BIJNA ALTIJD. Die problemen zijn bijna niet van tevoren te anticiperen, zeker niet bij een geheel nieuw product.

  23. Ze hadden beter de gewone analoge koptelefoonaansluiting aanwezig gelaten op de iphone 7.
    Nu hebben ze de aansluiting weg gelaten en nu na bijna 3 maanden zijn de draadloze oortjes er nog steeds niet.
    Als het zo verder gaat heeft iedereen al een iphone 8 vooraleer de draadloze oortjes op de markt zijn.

  24. Beetje off topic maar weet iemand wat je, kunt doen als Bluetooth niet koppelt?
    De 2 oude iPhones 5en zijn naar onze kinderen gegaan. Dochterlief heeft nu een polar act.tracker en een Pioneer radio maar beiden worden niet gezien door de iPhone. De andere iPhone 5 koppelt zonder problemen.

  25. Origineel geplaatst door Justin K
    Deze vallen niet uit.. weetje waarom? Omdat apple het dopje zo gemaakt heeft dat hij perfect in je oor pas. Stom he, dat ze bij jou dan wel uitvallen…. dat komt door het gewicht van het draadje wat ze naar beneden trekt

    Dit is natuurlijk onzin. Elk oor is anders. Om daar een standaard maat voor te nemen is natuurlijk te gek voor woorden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.