Reacties voor: AirPods als wegwerpartikel? Apple reageert op recycling-klachten

Zijn AirPods wel zo milieuvriendelijk? Dat is een vraag die de lezers van iCulture regelmatig bezighoudt. Ze zijn immers niet te repareren en als ze kapot gaan, worden ze weggegooid. Of toch niet? Apple heeft nu gereageerd op de klachten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Precies alsof de oortjes van andere merken wel te repareren zijn…

  2. Een kritisch artikel van Motherboard beschreef hoe milieuonvriendelijk de AirPods eigenlijk zijn. De online publicatie riep Apple ter verantwoording, omdat ze zodanig zijn ontworpen dat ze niet gerepareerd kunnen worden. Dat past niet bij Apple’s marketingimago. Het blijkt allemaal anders te zitten.

    Ik weet niet hoor, maar er zijn hele MacBooks, iMacs, iPads en iPhones die totaal niet repareerbaar zijn als er een geheugen op het moederbord kapot is of een videokaart. Ze doen zich groener voor dan ze zijn. Waarom een heel moederbord weggooien met alle onboard gesoldeerde componenten als het geheugen alleen kapot is? Mooipraters

  3. Ik weet niet hoor, maar er zijn hele MacBooks, iMacs, iPads en iPhones die totaal niet repareerbaar zijn als er een geheugen op het moederbord kapot is of een videokaart. Ze doen zich groener voor dan ze zijn. Waarom een heel moederbord weggooien met alle onboard gesoldeerde componenten als het geheugen alleen kapot is? Mooipraters

    Alles kan verbeterd worden, maar ‘groener voor doen dan dat ze zijn’ vind ik niet. Je kunt je beter afvragen wat de concurrentie doet en dan nog eens naar Apple kijken. Doet een ander het beter, stap je toch over.

  4. Hierom betalen we toch verwijderingsbijdrage ?
    Of zit dat niet op AirPods?
    Stel als al het bjjv kobalt op is, zal t nog wel voordeliger zijn om een alternatief te pakken. Zo gaat t gewoon, helaas.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.