Reacties voor: AirPods Pro hands-on: dit vinden de internationale media

De AirPods Pro zijn in handen van de eerste gebruikers en op internet zijn al enkele hands-on ervaringen en video's verschenen. De meeste zijn gebaseerd op een dag gebruik en geven een eerste hands-on indruk hoe goed deze nieuwe oortjes zijn. Wij hebben de meningen samengevat!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Met de status van iCulture zo langzamerhand zou je verwachten dat ze ook een keer vroegtijdig een product van Apple krijgen. Lijkt me heel fijn jullie mening (eerder) te kunnen horen!

    Zelf vanochtend ook een setje “gehaald” en net op de fiets was het verschil met de ANC niet normaal zo groot. Had het volume niet heel hoog staan en dan nog een wereld van verschil! Deze blijven bovendien ook gewoon in m’n oor zitten, dus na een halve dag testen kan ik alleen maar zeggen dat ik tevreden ben!

  2. Ik heb ze binnen en ze klinken inderdaad beter dan de gewone airpods, ook het bass geluid is feller aanwezig.

    Maar persoonlijk vind ik de “sennheiser momentum true wireless” (ongeveer dezelfde prijsklasse als de airpods pro) toch nog beter klinken dan de airpods pro.

    De airpods pro zitten goed in de oren en het omgevingsgeluid wordt ook goed gedempt.

  3. Ik heb ze net side by side getest met m’n Zolo Liberty + en ik moet zeggen dat het geluid van m’n 2 jaar oude Zolo’s ietsje beter klinken. Wat voller. Ruimtelijker en wat diepere bass. De Pro’s kliniek iets vlakker naar mijn mening. Ik hou ze toch omdat ik echt alles van Apple heb. De ruisonderdrukking en transparency mode zijn wel echt een uitkomst. Hopen dat Apple zelf nog met een equalizer komt om extra modes om het geluid meer te tunen. Dit heb ik dus wel met die Zolo’s. Ik heb al wat aangepast in Spotify maar dat is dus alleen voor Spotify. Over het algemeen lekkere oortjes voor een stevige prijs!

  4. @alk: Helpt het ook goed tegen de wind op de fiets? Ik vind de AirPods fijn maar op de fiets is de wind nogal eens een flinke spelbreker.

  5. @Marc: De sennheiser heeft echter geen noise cancellation.

  6. Ik mag blij zijn als ik nog 2,5 uur haal met m’n AirPods naar 3 jaar(?) intensief gebruik…

  7. Dit vindt een bekende Nederlandse DJ:

  8. Origineel geplaatst door Marko
    Ik mag blij zijn als ik nog 2,5 uur haal met m’n AirPods naar 3 jaar(?) intensief gebruik…

    Ik haal niet meer dan drie kwartier.

  9. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik haal niet meer dan drie kwartier.

    Dat is voor mij een van de belangrijkste redenen om geen airpods aan te schaffen. Weer een product dat je iedere 2-3 jaar moet vervangen.

  10. Origineel geplaatst door Eric
    Ik heb ze net side by side getest met m’n Zolo Liberty + en ik moet zeggen dat het geluid van m’n 2 jaar oude Zolo’s ietsje beter klinken. Wat voller. Ruimtelijker en wat diepere bass. De Pro’s kliniek iets vlakker naar mijn mening. Ik hou ze toch omdat ik echt alles van Apple heb. De ruisonderdrukking en transparency mode zijn wel echt een uitkomst. Hopen dat Apple zelf nog met een equalizer komt om extra modes om het geluid meer te tunen. Dit heb ik dus wel met die Zolo’s. Ik heb al wat aangepast in Spotify maar dat is dus alleen voor Spotify. Over het algemeen lekkere oortjes voor een stevige prijs!

    Voor apple music kun je dit al wel aanpassen in de instellingen van je iphone.

  11. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik haal niet meer dan drie kwartier.

    3 kwartier 😳 De mijne gaan na 3 jaar nog steeds meer dan 5 uur mee per keer en ik gebruiks ze dagelijks 🎉

  12. Origineel geplaatst door Ronald
    @Marc: De sennheiser heeft echter geen noise cancellation.

    Zeker wel, maar je kunt het niet uitzetten.

  13. Ik heb ze ook binnen en vind ze werkelijk subliem. Ik heb 1,5 jaar genoten van de vrijheid van AirPods en daarvoor altijd bedrade Sennheiser in ear gehad. De AirPods waren qua geluid een stapje terug tov van de sennheiser.

    Maar de AirPods Pro zijn geweldig qua bass, rijkheid in volume en ANC!!!! Wauw wat is dat ongelofelijk. Ik ben net wezen wandelen en scooters die vlak langs je heen rijden verstoren je muziek totaal niet meer. Bizarre technologie dit.

    Als je vervolgens transparancy mode aanzet, wordt je getrakteerd op volledig omgeving geluid & dezelfde kwaliteit muziek. De bass, midtones en highs alles heeft totaal geen verlies van deze extra layer aan geluid.

    Ik vind het echt fantastisch innovatief en een bewijs dat Apple nog steeds in staat is te innoveren. Pracht product.

    Ik ben onder de indruk en ga hier enorm veel plezier aan hebben in de trein. Geen irritaties meer van medepassagiers in de stilte 🤫 coupé die niet weten wat dat is😉

    Overigens heb ik de EQ van spotify op R&B altijd staan. Bassssssss 😎 lekker man.

  14. Heeft iemand ook nog iets gezegd over de belachelijke prijs?

  15. Origineel geplaatst door KM
    Heeft iemand ook nog iets gezegd over de belachelijke prijs?

    Je hoeft ze niet te kopen hè,
    Ik vind de prijs niet te veel.

  16. Origineel geplaatst door KM
    Heeft iemand ook nog iets gezegd over de belachelijke prijs?

    Kwaliteit kost geld…

  17. Gekke vraag misschien, maar kun je de EarPods ook terugsturen binnen x aantal dagen als ze niet bevallen?

  18. Ik ben na 1 dag testen erg positief. Het geluid is iets wat vlak maar het bevalt echt goed. Pasvorm is goed en het irriteert niet. Dit zijn mijn eerste EarPods. De vergelijking met mijn Böse nc koptelefoon gaat wat scheef omdat die overear is, maar ik ben echt onder de indruk qua resultaat in zulke kleine apparaatjes. Het gemak van het connected en de pasvorm check zijn briljant. Ook de bedienen went heel erg snel.
    En de prijs? Ja die is fors maar je krijg wel echt een mooi product.

  19. @Patrick: Ja, binnen 14 dagen is mij verteld door de Apple Store medewerkers.
    Voor de nieuwsgierigen; Je oude AirPods hebben geen inruilwaarde i.v.m. dat het een hygiëneproduct is 😉 Eveneens de woorden van diezelfde Apple medewerker.

  20. Origineel geplaatst door Patrick
    Gekke vraag misschien, maar kun je de EarPods ook terugsturen binnen x aantal dagen als ze niet bevallen?

    Ik denk binnen de bedenktermijn van 14 dagen. Maar op de website van apple vind je zeker de correcte info.

  21. @Rene: Dan wacht je toch op een Google-equivalent. Vast een stuk goedkoper, willen ze in ruil daarvoor vast weten wat je hoort en zegt. Keuzes keuzes!

  22. Heeft iemand ze al getest op de fiets? Mijn Sony WH-1000MX3 klinkt prima op de fiets en weinig last van wind maar bellen (handsfree) kan ik er echt niet mee. Men verstaat me gewoon niet.

    Dit zou voor mij een reden kunnen zijn de Pro’s aan te schaffen omdat ik nu op de fiets dus niet bereikbaar ben (of ik moet afstappen 😉 )

  23. Iedereen is zo enthousiast over het geluid van de airpods pro. maar ik vind het geluid precies doffer klinken dan van de gewone airpods. De bass is wel veel beter van de airpods pro.

  24. Grappig dat je niks leest over de kans op gehoorschade. Helaas ken ik al genoeg jonge mensen met blijvende gehoorschade. Gaat echt sneller dan je denkt! Ik begin er dus niet meer aan. Mijn gehoor is belangrijker dan hippe dopjes!

    “Het langdurig dragen van een koptelefoon maar vooral oortjes kan voor onherstelbare gehoorschade zorgen. Oók als je de muziek niet hard zet. Kno-artsen maken zich er grote zorgen over; ze zien de problemen met gehoorschade bij jongeren flink toenemen. Noise canceling zorgt ervoor dat je versneld gehoorschade krijgt.

    Gehoorverlies voel je niet altijd aankomen en dat betekent dat de meest gangbare reactie omtrent dit onderwerp is: “dat valt toch allemaal wel mee!” Echter, het kan in één klap gedaan zijn. Gehoorschade is namelijk onherstelbaar en dus dien je zuinig om te gaan met je oren, maar dat doen we vaker niet dan wel. Mensen vinden het maar één saai onderwerp tot dat ze half doof zijn. Oordopjes zijn immers erg cool!”

  25. Origineel geplaatst door Annemiek
    @alk: Helpt het ook goed tegen de wind op de fiets? Ik vind de AirPods fijn maar op de fiets is de wind nogal eens een flinke spelbreker.

    Hier ben ik ook erg benieuwd naar 🤔🤔

  26. @Paul: Woensdag heb ik een setje in Amsterdam gehaald en ik deel al die lyrische reviews helaas niet. Bij mij zitten ze niet lekker en krijg ik ongeacht de maat van de tips telkens bij het gehoortestje te zien dat de AirPod niet goed aansluit. Zo ervaar ik dat ook. Misschien heb ik pech met mijn oren. De gewone AirPods zitten prima en functioneren voor mij daarmee beter als headset op werk. Ik heb dus ook niet beter geluid ervaren en ook geen indrukwekkende ruisonderdrukking. Dat had ik wel bij de Sony’s!

    Doorslaggevend was voor mij de ervaring op de fiets. Ik rijd op een speedpedelec, dus windruis heb je snel, maar ook al bij lagere snelheden was er al veel windguid. Op hogere snelheid was het echt hinderlijk. Ik ben halverwege de rit weer overgestapt op mijn jaybirds freedom uit 2014, ook in ear en briljant geluid.

    Ik heb ze teruggestuurd via het retourformulier van Apple. Ga ervan uit dat die gewoon in behandeling worden genomen.
    Helaas: want ik vind de integratie van Apple producten echt te gek, maar voor mij is dit het helaas niet.

    Dat gold ook voor de Sony’s, de in ears hadden briljant geluid maar geen ipx (spatwater bestendigheids) waardering waardoor het niet heel fijn voelt om met €250 kostende oortjes in de regen te fietsen. Die hadden wel iets minder windruis. Maar daar was het grote nadeel dat je er gewoon geen fatsoenlijk gesprek mee kon voeren waardoor ze als headset echt waardeloos zijn.

    Ik wacht nu op levering van de libratone track air + via een omweg uit Denemarken. Deze headset van €200 heeft alle specs: totaal draadloos, ANC, Bluetooth 5.0, usb c en Qi oplaadcase, 6 uur batterij en 24 uur met case. Amazon verzend ze niet naar Nederland, maar via een omweg kun je ze wel bestellen hier. Ik hoop dat die libratone’s het wél zijn en anders een jaartje doorontwikkeling afwachten.

    Uiteindelijk zijn t allemaal luxe problemen… 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.