Reacties voor: AirPods Pro eerste indruk: dit zijn onze ervaringen met Apple’s nieuwe oortjes

De AirPods Pro zijn er en wij kijken in deze eerste indruk hoe het zit met de geluidskwaliteit, het draagcomfort en de ruisonderdrukking. Klinken de AirPods Pro echt beter en zitten ze wel lekker? Wij vertellen over onze ervaringen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Grappig toch dat die prijzen weer overal hetzelfde zijn. Wellicht horen we over 10 jaar dan ‘men’ hierover een onderzoek zal instellen.

  2. Zouden ze veel verschillen qua kwaliteit met de powerbeats pro , heb het dan met name over het geluid. Uiterlijk is natuurlijk erg persoonlijk.

  3. Ik had betere geluidskwaliteit verwacht. De bass is meer aanwezig dan bij de 1ste en 2de generatie airpods en dat is wel positief. Maar ik vind ze doffer klinken in het hoge. Als ik ze vergelijk met mijn eerder aangekochte sennheiser momentum true wireless van dezelfde prijsklasse, dan klinken die sennheisers echt mooier. Meer helderder geluid dan de airpods pro.

    Maar dat zal persoonlijke smaak zijn denk ik.

  4. Jammer dat de Airpods na activatie aan een Apple-ID heel simpel weer opnieuw zijn te koppelen aan een ander Apple-ID. Niet echt diefstal proof. Bij de Apple Watch en iPhone heeft Apple dat toch beter voor elkaar.

  5. Ik had de eerste Airpods vanaf release en heb er een hoop plezier van gehad. Maar het was echt tijd voor een upgraden ivm batterijduur. Tot nu toe ben ik ook erg te spreken over de nieuwe versie. Fantastisch die ruisonderdrukking! Zit er nu voor het eerst mee in de trein. Heerlijk stil hier 🤪

  6. Helemaal eens. Vind het geluid fijn en de ruisonderdrukking is goed voor een in-ear. Wat ik voornamelijk erg fijn vind is dat je jezelf niet zo in je hoofd hoort praten alsof je praat met je vingers in je oren. Dat ervaar ik wel bij andere in-ears met zo’n siliconen tip.

    Ook fijn is dat je geen “bonkig” geluid hoort bij het lopen, zoals ik wel heb bij bv over-ears zoals Bose QC 35II. Dat maakt ze voor sporten erg prettig.

    De bediening vind ik persoonlijk wat minder, of moet er nog erg aan wennen. Tikken op de airpod gaat nou eenmaal sneller en voelt logische. De knijp-beweging vergt meet focus en mikken.

    Helaas wiebelt de deksel bij mijn setje dus worden ze omgeruild.

  7. Prima geluid alleen…. Ook de deksel van mij wiebelt, zit speling in de scharnier, helemaal als de case gesloten is. Ook kraakt de case een beetje als je er zachtjes in knijpt. Ook die van mij wordt dus omgeruild.

    Nu was ik net bij de Mediamarkt en daar zei een medewerker dat ze dat allemaal hebben. Hij heeft er 1 voor mij opengemaakt en ja hoor: klepje wiebelt en case kraakt…

    Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Als dit namelijk “hoort” en ze dit dus allemaal hebben dan hoef ik voorlopig geen nieuwe. Het voelt erg goedkoop aan en dit hoort naar mijn idee niet voor een bedrag van €279,-….

  8. Ik heb ze toch ook gehaald ondanks dat ik de Bose Soundsport oortjes nog niet zo lang heb, ik had hiervoor de 1ste generatie met nog draadje tussen bij doppen.
    Ik had deze per ongeluk in de wasmachine mee laten draaien, dus toen de volledige draadloze maar stoorde mij heel erg aan Windruis(En op 1 of andere manier zaten oortjes minder fijn dan oudere Bose oortjes).

    Ik gister avond toch overstag gegaan en ze besteld, ik moet zeggen ze zijn echt wel goed.
    De Bas is meer dan prima, ik houd wel van een basje ik luister Trance/Hardstyle/Hardcore tijdens sporten.
    De Noise Canceling doet het ook echt heel goed merk ik, ik deed ze in en aan en hoorde me tv nog maar heel zachtjes.

    Had de bas nog iets beter gekund ja wellicht wel(Misschien krijg je die bij Beats), maar ik vind hem meer dan prima eigenlijk wel.
    Het is wel veel geld maar ik ze zijn zeker het geld waard, mijn Bose gaan de verkoop in.

  9. Ik neem aan dat ook deze AirPods geen bluetooth multipoint bieden zodat je ze tegelijkertijd aan een Android en een iPhone kan koppelen?

  10. @Eddy: Tuurlijk zijn Apple oortjes niet te vergelijken met Sennheiser Momentum’s. Die Momentum is nu in dezelfde prijsklasse maar was toen hij uitkwam €450,-. Enig nadeel van de koptelefoon vind ik dat ruisonderdrukking niet uitgeschakeld kan worden, pluspunt voor de AirPods dus.

  11. Vraagje;
    Zou je deze pro’s ook aan een TomTom kunnen koppelen??

  12. Met dank aan UPS nog twee dagen langer moeten wachten maar ik heb ze nu ook binnen.

    De gewone AirPods blijven bij mij niet zitten, dus ik was erg benieuwd hoe dat met de AirPods Pro zou zijn. Ze blijven beter zitten maar ik had wat meer in-ear verwacht/gehoopt. Ze sluitem toch minder af en zitten minder stevig dan andere in-ears die ik (gehad) heb.

    Komende tiid maar eens echt goed uitproberen en m’n mening vormen.

  13. Nou, bij mij passen die airpods dus voor geen meter. Bij geen enkele van de eartips krijg ik een goede seal, of ik moet ze met de hand in mijn oor gedrukt houden. Door het steeltje kunnen ze niet diep genoeg mijn gehoorgang in.
    Ook het geluid (wat ik dus wel moet beoordelen zonder goede seal), klinkt niet echt veel beter dan mijn airpods2 en haalt het simpelweg niet bij mijn draadlose bose airdopjes. Die laatste geven echter heel veel windruis bij het fietsen, ik had dus gehoopt dat de airprods pro met hun transparantie mode (want ik ga wel voor veilig) een betere ervaring zouden geven. Niet dus. Voor mij zijn ze de slechtste (betaalde) oordopjes die ik ooit gehad heb.

  14. Het zal voor iedereen anders zijn. Ik vind deze veel beter. Het is echt persoonsgebonden denk ik. Iedereen hoort anders en ervaart iets op zijn manier. Ik herken bijvoorbeeld well het stukje met de airpods pro eruit halen. Dat gaat nog niet heel makkelijk met veel grip.

  15. Uiteraard komt de ruisonderdrukking alleen tot zijn recht als je beide oortjes in De ruisonderdrukking werkt ook alleen als je ze beide in hebt.😂

  16. @Frank: Bij mij wiebelt het deksetje ook

  17. @Frank: die van mij zijn speling- en kraak vrij. Dus gewoon even gaan ruilen lijkt me.

  18. @Appeltje: precies, het zou meer expliciet mogen zijn. Ik lig uit met mijn Apple ID en Iemand anders mag pas daarna koppelen. Diefstal proof. Van de week nog op het nieuws dat de diefstal in heel NL toeneemt.

  19. Origineel geplaatst door Ronald
    Uiteraard komt de ruisonderdrukking alleen tot zijn recht als je beide oortjes in De ruisonderdrukking werkt ook alleen als je ze beide in hebt.😂

    Het zou je nog verbazen hoeveel mensen dit niet weten of er mee in de fout gaan.

  20. Mijn doosje wiebelt niet…

  21. Ik heb ze net een dag. Geweldig.

    Wat ik mis in het verslag en zelf erg kan waarderen op een druk kantoor, is zonder muziek de noisecancelling aan hebben, het is stil om je heen. Wat cool.

    Grappig: ik maakte thuis popcorn in de magnetron, met noicecancelling aan dan lijkt de oven stuk en springt de popcorn geruisloos door de pan. 😉 🍿

  22. Voor mij lijkt t net alsof er bij “off” en transparency mode juist ruis wordt toegevoegd, en dat bij noise canceling de ruis wordt uitgezet. Omgekeerde wereld 🙂

    Nou kijken of die ook t gekwebbel van mn familie kan wegfilteren:-)

  23. Origineel geplaatst door Frank
    Prima geluid alleen…. Ook de deksel van mij wiebelt, zit speling in de scharnier, helemaal als de case gesloten is. Ook kraakt de case een beetje als je er zachtjes in knijpt. Ook die van mij wordt dus omgeruild.

    Nu was ik net bij de Mediamarkt en daar zei een medewerker dat ze dat allemaal hebben. Hij heeft er 1 voor mij opengemaakt en ja hoor: klepje wiebelt en case kraakt…

    Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Als dit namelijk “hoort” en ze dit dus allemaal hebben dan hoef ik voorlopig geen nieuwe. Het voelt erg goedkoop aan en dit hoort naar mijn idee niet voor een bedrag van €279,-….

    Met mijn oplaadcase is wel zoals het hoort denk ik!
    Geen gewiebel en gekraak!
    Ik zou toch verder kijken hoor!

  24. Heeft iemand al ervaring met fietsend bellen? Ik heb nog geen set draadloze oordopjes gehad die hier de ruis uit kon halen, maar heb in 1 YouTube video gezien dat het goed zou zijn. Dit zou echt de meerwaarde voor mij leveren die ik erin zoek.

  25. @Joey: Ik fiets veel, heb met veel wind gefietst met mijn airpods Pro. Tijdens het bellen hoorde de andere kant geen wind en was ik kraakhelder. Opnemen met 1 keer klikken op je airpods. Werkt dus heel goed!

  26. @Maurice: wil je er vanaf? 🙂

  27. @Ruud: Nee hoor, heb ze in Singapore gekocht voor omgerekend 235 euro.

  28. @Frank: Ook die van uit Singapore vandaan heeft wat speling in het scharnier.

  29. Weer geweldig om overal de geweldige pro Apple reviews te lezen. Om te weten of ze goed zijn moet je ze vergelijken met andere in ears in dezelfde prijs categorie.

  30. Vraag: is de transparency mode te vergelijken met een gehoorapparaat. Dus wordt geluid van buiten (versterkt) doorgegeven en kan je dus volume harder of zachter zetten als bij gehoorapparaat?

  31. @Robin: Omdat er op de Sennheiser Momentum TW geen ruisonderdrukking zit.

  32. Hoe gebruik je dan het opengeklapte AirPods doosje als iPhone-houder om films te kijken?

  33. Kijk eens op Adv-Sound.com, die hebben goede TWS in ears. Waarom allemaal bij dit inferieure spul blijven.

  34. Origineel geplaatst door Michel
    Het zal voor iedereen anders zijn. Ik vind deze veel beter. Het is echt persoonsgebonden denk ik. Iedereen hoort anders en ervaart iets op zijn manier. Ik herken bijvoorbeeld well het stukje met de airpods pro eruit halen. Dat gaat nog niet heel makkelijk met veel grip.

    De pro’s er uithalen gaat heel gemakkelijk hoor. Je wipt ze er zo uit met je vinger als je deze tussen de deksel en de pod plaatst. Met een kleine kantelbeweging heb je ze dan zo te pakken.

  35. @Robin: ik denk dat jij het over de grote hoofdtelefoon van sennheiser momentum hebt, ik had het over de draadloze oortjes. Deze hebben nooit 450 euro gekost. Ik heb ze een jaar geleden gekocht en toen was de prijs 299 euro.
    Deze heten sennheiser momentum true wireless.

  36. @Joop: De widget “horen” zou dit kunnen volgens mij!

  37. Ik heb twee maanden van de sony wf1000xm3 gebruik kunnen maken. Nu heb ik sinds een dag de nieuwe AirPods Pro.

    Meeste is beter tov de sony, behalve de geluidskwaliteit.

    Ik snap niet dat Apple de geluidskwaliteit niet op orde krijgt. Miljarden te besteden en toch weer net niet dat top product afleveren wat ze eigenlijk zouden willen.

    Het verschil van geluidskwaliteit met de concurrentie is dusdanig groot dat ik eigenlijk spijt heb van mijn switch naar de AirPods pro.

    Zo pro is dit product niet.

    Ik hou van Apple maar in lulverhalen trappen we al jaren niet meer. Ervaar en maak voor jezelf de keuze.

  38. Waar ik voornamelijk benieuwd naar ben is of de drager van de AirPods Pro beter te verstaan is tijdens een telefoon gesprek. Als ik bv in het ov reis klagen de mensen met wie ik bel vaak dat ze alles en iedereen horen behalve mij. Iemand al ervaring hiermee?

  39. Origineel geplaatst door Victor
    Helaas wiebelt de deksel bij mijn setje dus worden ze omgeruild.

    Ah! Ik ben dus niet de enige! Heb je ze inmiddels kunnen ruilen?

  40. @alk: Inmiddels zelf terug geweest naar Apple Den Haag. Medewerker zei dat het bij alle doosjes aan de hand is, haalde een voorbeeld uit de winkel waar het inderdaad ook wel zo was. Toch omgeruild voor nieuwe. (Met frisse tegenzin van de medewerker overigens…) Nieuwe doosje heeft wel iets minder speling voor m’n gevoel, maar heb ze natuurlijk niet naast elkaar gehad. In vergelijk met het doosje van AirPods 2 zit er wel meer speling in de scharnier trouwens….

    Maar kijken hoe het gaat verlopen.

  41. Origineel geplaatst door Victor
    Helaas wiebelt de deksel bij mijn setje dus worden ze omgeruild.

    Origineel geplaatst door alk

    Ah! Ik ben dus niet de enige! Heb je ze inmiddels kunnen ruilen?

    Mijne wiebelt een milimeter… echt niet boeie

  42. I vind de speling in het scharnier ook niet echt schokkend. Je kan de deksel een beetje heen en weer tikken, meer niet.

    Wat ik zelf nog wel een geklooi vind is zoeken naar de juiste pasvorm. Het lijkt wel of geen enkel kussentje geschikt is voor mijn oren. Bijna altijd krijg ik na een pasvormtest te zien dat ik hem aan moet aanpassen of een ander kussentje moet proberen. Alleen als ik hem met een wat krachtige draaiende beweging in mijn oor duw dan wil hij wel eens groen zijn, maar dat is dan na een gapende beweging weer weg.

    Ben echt benieuwd of hier meer mensen last van hebben.

  43. Wiebelgate…

  44. Update, als ik op een bedje bij het zwembad op m’n rug lig glijden ze zo uit m’n oren vandaan😞
    Als ik terug ben van vakantie gaan ze direct op Marktplaats. Voor mij is dit de miskoop van het jaar.

  45. Bij de case van mij is een minimale wiebel. Ik denk nog geen 0,05mm, nu ik het weet een beetje irritant. Had het liever niet geweten,…vermoedelijk was het me niet opgevallen als ik dit forum niet had gelezen 😉
    Overigens valt mij op, er is geen Nederlandstalig instructievel, alleen Engels, Frans en Spaans.

    Voor de rest, erg blij mee. De omgevingsgeluiden zijn heel zacht,… had nog zachter gemogen van mij. Valt mij op dat ik nog goed de televisie kan horen in de ruisonderdrukkingsmodus (vooral mensen die praten, zeer opmerkelijk!).

  46. Airpods Pro nog geen week in gebruik en het drukknopje van de rechter Airpod werkt al niet meer.

  47. Origineel geplaatst door René
    Airpods Pro nog geen week in gebruik en het drukknopje van de rechter Airpod werkt al niet meer.

    update: Na even (bij)laden werkt het knopje weer. Weird.

  48. Er wordt in een aantal reacties afgegeven op de geluidskwaliteit van de Airpods Pro. Naar mijn mening bestaan de ‘perfecte’ oortjes echter niet, wireless of wired. Ik heb de afgelopen tijd diverse geprobeerd. Zoals de Powerbeats Pro die maar een heel matige geluidskwaliteit hebben, want o.a. nul komma nul bas. Al met al een heel schel geluid. En zoals de Astell&Kern Billie Jean, die hetzelfde probleem hebben. En zoals de Shure SE846, die er zelfs in combinatie met een Audioquest Dragon Fly Cobalt niks van bakken. Kortom, van oortjes kun je nu eenmaal niet al te veel verwachten. Dan moet je omzien naar een over-the-ear hoofdtelefoon (evt. met ANC).

  49. Voor wie moeite heeft om ze uit het doosje te krijgen: het is uiteindelijk super simpel: wijsvinger in de ‘kuiltje’ van het geopende klepjes steken en je pakt ze er zonder moeite uit! You’re welcome.

  50. Ik ben vorig jaar een setje Airpods kwijtgeraakt…..vorige maand een setje Airpods 2….
    Zojuist toch maar een setje Pro’s besteld…..met inscriptie!!! Misschien helpt dat wanneer er een eerlijke vinder is….
    Moet er wel een maand op wachten…waarschijnlijk door de inscriptie……
    In januari zit ik in Singapore…maar met huidige koers scheelt dat (te) weinig…..25 euro…..

  51. Zijn de AirPods Pro ook te gebruiken icm een iPhone 6?
    Want deze draait bij mij op IOS 12.4.3.
    Dus geen IOS 13.
    Of maakt dat niet uit?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.