Reacties voor: AirPods Max officieel aangekondigd: Apple’s premium hoofdtelefoon is er

Apple heeft officieel de AirPods Max aangekondigd, een premium hoofdtelefoon met functies die je van de AirPods kent, maar in een andere vormfactor. Dit is een over-ear hoofdtelefoon met grote oorschelpen die je oren afsluiten van de omgeving.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Ppoooohh,.. wat een poen..!

  2. Jezus wat een prijs. Vond ik de Sony 1000xM3 al duur. Maar ja, hier staat natuurlijk Apple op. Ik ben heel blij met m’n normale AirPods Pro maar dit wordt m niet voor mij.

  3. Mazzel!!!! Veel te duur!!!

  4. Benieuwd hoe deze tegenover de Sony WH series staat, zeer benieuwd zelfs. Vooral met deze prijs! Kijk nieuwsgierig uit naar de reviews.

  5. 629 euro in de NL Apple store….
    Bestellen lukt niet vanwege beschikbaarheid. Wellicht een foutje? Zit in de NL Apple store.

    Edit. Nu wel te bestellen. Space Grey is het geworden.

  6. 5 verschillende kleuren. Gratis inscriptie.

  7. In euros gaat het over de 600 euro geloof ik 😛 is 2x meer dan de huidige XM3/4 (beste noicecanceling koptelefoon op de markt).

  8. Nou, qua prijs toch wel €200 hoger dan Sony’s topmodel. Dat noem ik niet meer in de buurt.

  9. Was dit nu de 8 dec verassing?

  10. @Martijn: Daar verbaasde ik me ook al over. Bijna 300 euro verschil (huidige prijs) vind ik niet meer tot dezelfde prijsklasse horen.

  11. Ik vind dit wel heel veel geld. Snap dat Apple het probeert, maar misschien zou het goed zijn, als verkopen bij deze prijs floppen.

  12. Wat een mafklappers

  13. Hahaha 600 euro! ik sla even over.

  14. Bizarre prijs. Heeft natuurlijk te maken met marketing, zelfde als de wielen van de macpro. Iedereen heeft het erover hoe belachelijk duur het is=gratis reclame en apple kan daardoor zichzelf als een luxemerk neer zetten

  15. Dit maakt dus de weg vrij voor de concurrentie om de prijs omhoog te gooien

  16. Vind de AirPods max er wel gaaf uitzien verbaasd me alleen dat ik geen Apple logo zie. Naja en ook wel verbaasd over de prijs 😱 ff doorsparen 😅

  17. Geen usb C of draadloos, maar lightning. Welkom in 202(0)1.

  18. @Ruud: De prijs natuurlijk

  19. Op de productvideo op de site van Apple staat er dat de oorschelpen wel magnetisch verbonden zijn en hier niet.. mss toch nog even checken? 🤷🏻‍♂️

  20. “Met deze Apple-hoofdtelefoon zou Apple een wat algemener publiek kunnen trekken.”

    Weet niet wat verstaan wordt onder algemeen publiek met een prijs van €629 😳.

  21. Hah, voor dat geld heb je 3 GOEDE headsets,. en die zien er niet uit als een zittend achterwerk.

  22. Prijzig, ik ben benieuwd hoe de AirPod Max het doet bij video conferencing.

  23. Ik vind de prijs wel meevallen eigenlijk. Dit is ook een stapje hoger qua design en kwaliteit dan het Aziatische audio spul. Dit zit meer in de B&W, B&O en Dali hoek.

  24. Sony is heer en meester voor helft minder!

  25. WoW ik keek hier naar uit als leuk kerstcadeau voor me vriendin. Maar gezien de prijs heb ik toch enige twijfels

  26. Belachelijke prijs. Voor deze prijs kan ik de Sony WH1000XM4 kopen en een paar AirPods Pro.

  27. Daaaaaag Apple.
    Sony’s XM4 zijn al voor €259 verkrijgbaar

  28. En niet eens een oplader en kabel meeleveren…

  29. Dat is een pittig prijsje. Dan moet het geluid en de noice cancelling wel keigoed zijn. Ik wacht eerst maar even de reviews af.
    Ik mis wel de gestures. Twee fysieke knoppen zoals bij de Watch. Valt mij persoonlijk wel wat tegen en ook onhandig. Zo goed is mijn hand-oor coördinatie niet. Voor de rest ziet het er wel als een Apple product uit. Mooi vormgegeven maar geen revolutionair design.

  30. Vond de PX7 van B&W al echt duur (399)
    Is wel super goed, maar dan nog eens 230 euro erbij?

    Los erover. Hoeveel wieltjes voor je mac kan je hiervoor kopen 😀 😀 😀

    Een telefoontje + headset en je ligt aan 2000 euro.

    Elk zijn idee hoor, maar een koptelefoon in pre-order bestellen? Zonder je hem ooit gehoord hebt?
    Of is dat het doelpubliek? Alles met een fruitje erop?

    Toch voor de volledigheid vermelden dat ik zelf 2 mac’s / 2 MBA / 2 iPad’s heb, maar die vind ik prijs naar kunnen… Maar deze wordt het van zijn lang zal ze leven niet hoor!

  31. Prijs is ruim 2x hoger dan de Bose QuietComfort 35ii, waar ik m.n. qua draagcomfort en noise cancelling zeer tevreden over ben. Geluidskwaliteit schijnt wat beter te zijn in de nieuwe 700 en Sony 1000xm3/m4.

    Ondersteuning van de betere audio codecs, zoals LDAC en aptX, in de AirPods Max is me nog niet duidelijk, hoewel geen enkel Apple device (iPhone, HomePod) die ondersteunt als ik me niet vergis.
    Je verwacht toch wel meer dan alleen AAC en SBC voor die prijs.

    Ik wacht de audiofiele reviews even af en een ‘draagtest’ in de Apple winkel voordat ik evt. overga. Alsmede de reacties van de douane op de smart case van deze headset in de handbagage van een man: die case ziet er wat mij betreft nl. uit als een bizarre kruising tussen een handtasje en een beha…

  32. €629; hey wouw ondanks dat die er gaaf uitziet vind ik het voor die prijs niet de moeite waard om hem aan te schaffen.

  33. Had Apple nou iemand in dienst genomen die uit de mode sector kwam?

    Erg lelijke BH dit….
    Of ben ik de enige die voor die prijs hier liever iets anders in ziet!??

  34. HEb een Beats Studio 3….dit lijkt me dezelfde in een Apple jasje.

  35. Het is inderdaad duur. Maar deze koptelefoon heeft veel meer high-tech erin zitten. Misschien heb je veel meer muziek-genot. Ik ben benieuwd hoe reviews van audiofielen is. Het is mooi design en draagbare case,trouwens!

  36. Een hoofdtelefoon bestellen die je niet uitvoerig gehoord hebt met de muziek die jij goed vindt is natuurlijk niet slim.
    De prijs is erg hoog. Iets erbij en je hebt tóp studio hoofdtelefoons zoals BeyerDynamics en AKG. Die zitten tussen 700 en 1000. Maar dan heb je denk ik het allerbeste wat je kunt vinden. Dan weet je niet wat je hoort. Sennheiser zit daar iets onder en een stuk lager in prijs en kwaliteit heb je dan goede Bose’s en Sony. Zo tussen 250 en 450 euro. Ik schat zomaar de kwaliteit van deze ‘AirPods’ op dat niveau. De prijs is dus te hoog, lijkt me. Maar goed: ik heb ze nog niet uitgeprobeerd. En beter dan het bedroevend goedkope geluid van de Dr. Dré’s Beats zal het altijd zijn. (Dat was Apple’s miskoop van de eeuw)
    Het model vind ik niet mooi, niet professioneel maar ook niet trendy. De stoffen hoofdbeugel lijkt me niet handig. Dat wordt vies.
    Noise reductie heb je helemaal niet nodig en spatial nep sound al helemaal niet. Goed geluid is gewoon goed geluid en daar zijn geen elektronische hulpmiddelen bij nodig.

    Een schandaal dat ook hier geen kabel en lader bijgeleverd wordt. Apple’s milieuverhaaltje gaat hier echt niet op. Het ráárste vind ik nog dat Apple de hoofdtelefoon ook AirPods noemt. De creativiteit was blijkbaar op. Ongeveer net zo dom als ooit de grote speakerbox van Apple ‘iPod Stereo’ noemen. Dat werd een fiasco.

  37. Die is behoorlijk aan de prijs. Ik heb een super vette Denon 2020 receiver gekocht met super veel mogelijkheden en ondersteuning voor dezelfde prijs. Het zal aan mij liggen, maar ik vind het niet in verhouding staan met elkaar, waarschijnlijk wordt je redelijk beperkt tot de Apple ecosysteem met deze koptelefoon.

  38. Oké, deze €629 kostende hoofdtelefoon geeft in de specs aan dat hij minder dan 1% Total Harmonic Distortion heeft. Dus hoeveel is het dan? Is dat 0,9% of bijvoorbeeld 0,5%? Ik vind dat behoorlijk veel voor een hoofdtelefoon voor deze prijs. Ik heb voor mijn B&W P7 (met draadje) €399 betaald en die heeft een Total Harmonic Distortion van Max 0,3%. Nogal een verschil dus! Dus gaan ze hier nu voor kwaliteit of uitstraling? Erg prijzig voor de specs die puur met audio te maken hebben dus alle toeters en bellen daar even buiten gelaten. Ik persoonlijk vind de audiokwaliteit het belangrijkst en daarna pas toeters en bellen. Ik vind het design wel erg mooi maar jammer dat ze voor de schelpen voor stof hebben gekozen en niet voor soepel goed ademend leder.

  39. Ik verbaas ik mij eigenlijk meer over de bediening. Op mijn Sony kun je vegen op de oorschelp en dat werkt super fijn. Naar een knopje zoeken voor volume en drie malen tikken voor skippen is toch geen vooruitgang?

  40. Origineel geplaatst door Bjorn
    Het is inderdaad duur. Maar deze koptelefoon heeft veel meer high-tech erin zitten. Misschien heb je veel meer muziek-genot. Ik ben benieuwd hoe reviews van audiofielen is. Het is mooi design en draagbare case,trouwens!

    Ik als “audiofiel” schrik van de 1% Total Harmonic Distortion. Ben overigens alleen audiofiel met mijn thuisset.

  41. Ik vindt deze prijs wel erg hoog en vraag me dus ook af waar Apple deze koptelefoon in de huidige markt plaatst. Bose en Sony kosten nu €340, dus blijkbaar ziet Apple deze in een hoger segment, vraag is of mensen die in dat segment een koptelefoon zoeken voor Apple gaan.

    Ik verwacht dan ook niet dat deze net zo’n succes gaan worden als Airpods en Airpods Pro.

  42. Origineel geplaatst door JK
    Ik vind de prijs wel meevallen eigenlijk. Dit is ook een stapje hoger qua design en kwaliteit dan het Aziatische audio spul. Dit zit meer in de B&W, B&O en Dali hoek.

    Daar hoop ik dus ook op dat ze mijn Grados kunnen vervangen. Ik weet het op 17 Dec 🙂

  43. Origineel geplaatst door MrMusic
    629 euro in de NL Apple store….

    Bestellen lukt niet vanwege beschikbaarheid. Wellicht een foutje? Zit in de NL Apple store.

    Edit. Nu wel te bestellen. Space Grey is het geworden.

    Had zelf toch eerst de reviews afgewacht. Er is voor minder ook wat moois op de markt zie Sony. Vraag me af waarom je hem zo blind besteld?

  44. @Nick Seamore: Het is misschien voor professionele audiofielen bv DJ of Studiomaster of zo bedoeld. Het is eigenlijk “vrij goedkoop” voor hen….

  45. Uhm… er klopt iets niet aan die prijs. Redactie? Iemand … die prijs. Dat kan ECHT niet!

  46. @JK: ik heb m’n B&O H9i voor €269 bij Amazon in een aanbieding kunnen kopen. Dat scheelt nogal. Als het qua audio hetzelfde levert als B&O dan is dat bijna €400 voor spatial audio en fast device switching…

  47. Ze zijn er zelf weer erg vol van bij Apple.
    Ik blijf wel bij mijn Sony met veeg bewegingen aan de buitenzijde.
    Voor wie zich wel laat verleiden, veel plezier ermee.

  48. @Nick Seamore: Als je b.v. naar de Bowers & Wilkins kijkt van bijna € 400,- heeft deze al een speeltijd van 30 uur, bij Apple is dat 20 uur. Ook heb je bij B&W de keuze om via bluetooth of via een kabel te luisteren. Ik verwacht niet (moet wel nog blijken) dat de Apple een beter geluid zal weergeven dan B&W. Per slot haal ik mijn brood ook niet bij de slager.

  49. Ze laten de consument voor die prijs totaal in het duister over de specificaties.

    Vb. Hoeveel Ohms is de nominale impedantie, of hoeveel Hz is de headphone frequence responce alsook de nominale sound pressure level? Dat zijn toch specs die bij andere merken in die prijs range worden vernoemd. Dit zijn toch geen doordeweekse hoofdtelefoons meer als je in die prijsklasse zit. Bij een Beyerdynamic , Audeze of Bowers en Wilkins is dit alles gekend.

  50. Je kunt wachten op de reviews, maar het beleven van geluid is subjectief. Dus wat is een review van bijvoorbeeld what-hifi of hifi.nl je waard? Het beste kun je de Airpods bestellen en als ze niet goed klinken, dan terugsturen. Dat ga ik dan ook doen. Op voorhand denk ik dat ik ze terug ga sturen, maar ik laat me graag verrassen 😀

  51. @Gany: romantiek moet wel betaalbaar blijven 😉

  52. Ze zullen door die hoge prijs er niet veel van gaan verkopen.

    Hetzelfde als de HomePod, te duur tov de concurrentie.
    Ik heb zes Sonos ones beneden staan en een HomePod, als de prijs goedkoper was geweest, dan had ik liever zes HomePods gehad ipv Sonos ones.

    Er zijn al veel mensen tegen Apple vanwege de belachelijk hoge prijzen van hun telefoons, en dit maakt het alleen maar erger. En zoveel beter zal die koptelefoon niet zijn dan bv een Sony.

  53. Veel mensen zagen over de prijs, dat mag, maar vergeet niet dat het een premium hoofdtelefoon is. Er zullen mss wel betere zijn voor sommige. Maar een Ferrari kost ook veel geld en daarom rijden veel mensen met goedkopere auto’s .

  54. Ik heb al een tijdje de B&O h3, 3de generatie. Qua geluid en materialen zeker high-end. Ben benieuwd of dit beter of gelijkwaardig klinkt. Gezien de prijs zou je dat wel mogen verwachten.

  55. Origineel geplaatst door Bjorn
    @[Nick Seamore](#comment-866973): Het is misschien voor professionele audiofielen bv DJ of Studiomaster of zo bedoeld. Het is eigenlijk “vrij goedkoop” voor hen….

    Uhh, ik ben in de 25+ jaar dat ik behoorlijk met muziek bezig ben geweest nog geen audiofiele DJ tegen gekomen. En nog nooit gehoord van een Studiomaster. Misschien dat ik iets gemist heb😶😉.

    Voor die groep valt de prijs wel mee ja maar die zullen denk ik het liefst voor bedraad gaan wat sowieso veel beter klinkt als je een goede hoofdtelefoon koopt. Ik heb in het verleden erg veel in studio’s mogen werken als producer en sound-engineer en daar wordt niet echt vaak een hoofdtelefoon gebruikt. Alleen even als referentie. Ook goedkope speakers en oortjes etc even als referentie als het om pop, dance of welke andere soort dan ook welk eigenlijk het meest gestreamd worden op smartphones of radio.

  56. Ik ga niet eens de beschrijving ervan lezen. €629 …🙈🙈

  57. Ik ben benieuwd wat de echte prijs is van deze koptelefoon. Zelf schat ik dat de productiekosten onder de 30 euro ligt.

  58. @Karst: Duidelijk het artikel niet gelezen

  59. Origineel geplaatst door Karst
    En niet eens een oplader en kabel meeleveren…

    Wel een kabel, staat er duidelijk bij. USB C naar lightning.

    Maar geeft wel het gevoel van een auto kopen en dan geen matten erin krijgen.

  60. ‘t Is duur, maar aan de andere kant: als je kijkt naar de hoeveelheid tech dat er in zit. Als dat hem kwalitatief vergelijkbaar maakt met bijvoorbeeld de koptelefoons van Audeze… dan zijn ze weer goedkoop… De tijd zal het leren: ben benieuwd naar de reviews (ook al is er niets subjectievers dan audio).

  61. @Yves: een vrouwen handtas zag ik in dit ding wanneer de case erom heen zit.

  62. Origineel geplaatst door Marco
    Ze zullen door die hoge prijs er niet veel van gaan verkopen.
    Hetzelfde als de HomePod, te duur tov de concurrentie.
    Ik heb zes Sonos ones beneden staan en een HomePod, als de prijs goedkoper was geweest, dan had ik liever zes HomePods gehad ipv Sonos ones.
    Er zijn al veel mensen tegen Apple vanwege de belachelijk hoge prijzen van hun telefoons, en dit maakt het alleen maar erger. En zoveel beter zal die koptelefoon niet zijn dan bv een Sony.

    HomePod Mini is gewoon een hele goede prijs. Maar dit is idd veels te duur. Misschien over een paar jaar een AirPods Mini on-ear koptelefoon?

  63. Net zoals velen hier aangeven vind ik de prijs ook te hoog. Heb met BF een Sony Mh3 aangeschaft en ben hier super tevreden van. Kan mij niet inbeelden dat ik deze €430 beter ga vinden.

    Kan ook nergens bv vinden of er een stapsgewijze ruisonderdrukking is. Of dat er gedetecteerd wordt wat je aan het doen bent. Sony laat bv automatisch omgevingsgeluid door wanneer je begint te wandelen.

  64. Sorry hoor maar met dit soort prijzen is er wel wat beters op de markt, iets waar Apple alleen maar van kan dromen. Netto kosten schat ik op ca 200 euries de rest is Apple opslag.

  65. Prijs is echt belachelijk hoog.
    Concurrent heeft een veel lagere prijs en zal er zeker niet voor onder doen. Met deze prijs kan ik een soundbar aanschaffen en zelf dragen..

  66. Over het design, jeetje wat lelijk. En de prijs 🥺 nee, hier komt het niet in huis.

  67. Het is zeker een dure koptelefoon, maar ik neem aan (maar laten we vooral reviews en dergelijke afwachten) dat je dit eerder moet vergelijken met bijvoorbeeld Bang & Olufsen dan met Sony. Bij B&O zijn koptelefoon van deze prijs geen uitzondering, daar hebben ze er een van 800 euro.
    Het is duidelijk niet een product voor de massa, maar het kan bijna niet anders dan dat de geluidskwaliteit wel erg goed zal zijn.

    Zoals eerder genoemd zie ik het inderdaad wel gebeuren dat er over een (paar) jaar een goedkopere versie van uitkomt die meer voor de massa bedoeld is, zoals met de HomePod.

  68. Wat een afschuwelijk lelijk ding

  69. @Jan: En jij weet dat omdat je ze allebei al getest hebt??
    Vreemd dat er zoveel vergelijkingen worden gedaan met andere merken, terwijl helemaal niemand hier de nieuwe koptelefoon getest heeft. Probeer hem eerst uit en kom dan met een onderbouwde mening aub. En jaaa… de prijs is hoog, maar wie weet is hij het echt waard. We zullen zien.. Ik ben super blij dat het toch een over-ear geworden is 😃🙏

  70. Origineel geplaatst door MrMusic
    629 euro in de NL Apple store….
    Bestellen lukt niet vanwege beschikbaarheid. Wellicht een foutje? Zit in de NL Apple store.
    Edit. Nu wel te bestellen. Space Grey is het geworden.

    Origineel geplaatst door Dick de wit

    Had zelf toch eerst de reviews afgewacht. Er is voor minder ook wat moois op de markt zie Sony. Vraag me af waarom je hem zo blind besteld?

    Waarschijnlijk omdat er een Apple logo er op komt.
    En dan moet je ook een stekker erbij kopen als je die nog niet hebt.

  71. @Y: Wat is dat toch met die stekker? Omdat die niet bij de iPhone zit is het opeens bij elk product een probleem? De meeste koptelefoons zit geen stekker bij hoor.

  72. Duur dat is zeker maar waarom breng je wel dit uit maar geen HomePod en HomePod mini in Nederland daar zitten veel meer mensen op te wachten.

  73. Ik hou wel van dit minimalistische design. Mooi strak. Tja de prijs…, wat riepen we allemaal niet over de prijs van de AirPods en de pro’s daarna om ze vervolgens te kopen. Maar eerlijk is eerlijk; dit is wel next level qua prijs.
    Zou fijn zijn als er een adapter komt voor evt inflight entertainment op termijn of iets soortgelijks. Zou moeten lukken met usbc en lightening toch? Jammer dat dit niet meegeleverd is voor deze prijs maar hey,  en accessoires…

    Ook ben ik best wel benieuwd hoe de lichte kleuren zich houden op termijn en dan met name dat mesh gedeelte in de hoofdband. Lijkt me een aantrekkingsbron voor viezigheid en vlekken.

  74. @Bjorn: Euh nee voor hun ook niet. Die 2 die je aanhaalt hebben eigenschappen van een koptelefoon nodig die niet met elkaar te rijmen vallen. Daarnaast zitten de top DJ koptelefoons bij lange na niet in deze prijs range.

    Voor koptelefoons in de studio is dat een ander verhaal, hoe goed deze AirPods zich daar mee kunnen meten kunnen de reviews alleen maar uitwijzen.

    Dat ze voor een lightning connector gekozen hebben ipv usb-c en die hergebruikte Apple Watch knoppen ipv gestures op de buitenkant van de schelpen kan ik niet goed bij.

  75. Design dat zijn smaken…lovers en haters. De prijs: stop met zeuren, Apple verplicht niemand. Porsche en Ferrari zijn mijn inziens ook veel te duur, en met een Peugeot kan je ook van a naar b, maar ze verkopen ook goed. Voor elk wat wils

  76. @Daan: Deze koptelefoon is net zoals de meeste Apple producten helemaal niet premium.
    Premium is bijvoorbeeld een horloge wat in Zwitserland is gemaakt, met de hand is gemonteerd en door een zware controle heen moet voordat het geleverd kan worden.
    Deze koptelefoon wordt en masse geproduceerd in China, verscheept en op de markt gedumpt.
    Een premium koptelefoon kost ook geen paar 100 euro.
    Een premium koptelefoon gebruikt een aparte versterker en ook weer geen lullig versterkertje van 200 euro.
    Dit is niet eens een prosumer product. Er staat letterlijk hier op de site dat het op professionals is gericht en door professionals zal worden gebruikt…..
    Nou….. de gemiddelde pro zal een apparaat met een stevige kabel gebruiken met een goede 6 mm din plug. Niet met een lighting kabeltje om hun wireless koptelefoontje te laden.
    Laat staan wat de professionele bron moet zijn, een Iphone?!?
    Het is gewoon een koptelefoon gemaakt door Apple in plaats van hun Beats gevallen.
    Apple heeft gewoon goed marktonderzoek gedaan en als doelgroep bepaald dat mensen zoals jij bereid zijn om dit ding te kopen.
    Net zoals de airpods pro…… hoezo pro? Ze klinken niet pro, zo worden niet gebruikt als pro, ze zijn alleen pro geprijst…. Maar ja… het is wat de gek ervoor geeft

  77. Wat een prachtig ding!
    Erg gaaf dat ‘ie kwa vormgeving zo aansluit met de Apple Watch,
    en daar zou ik ’em ook het meest mee gebruiken.

  78. @pete: Grappig hoe jij een puur subjectief verhaal brengt als de waarheid. Waarom zou alleen iets wat handgemaakt is premium zijn? Ik denk dat de meeste mensen de meeste Apple producten zeker als premium zien.

    Je hebt verschillende levels premium op het gebied van koptelefoons. Natuurlijk kan het altijd duurder en (voor jou) beter. Maar er zijn zat mensen die een koptelefoon met een mooi (premium) design liever hebben dan een andere hele dure koptelefoon.

    De geluidskwaliteit weten we nog niks over dus laten we ook niet teveel conclusies willen trekken over hoe premium deze koptelefoon is qua geluid.

    Als ik lees wat jij over de AirPods pro zegt heb ik het idee dat je ze nog nooit gebruikt hebt, dit zegt misschien ook wat over hoe serieus je hele verhaal te nemen is.

  79. Origineel geplaatst door Gerdy
    Ze laten de consument voor die prijs totaal in het duister over de specificaties.
    Vb. Hoeveel Ohms is de nominale impedantie, of hoeveel Hz is de headphone frequence responce alsook de nominale sound pressure level? Dat zijn toch specs die bij andere merken in die prijs range worden vernoemd. Dit zijn toch geen doordeweekse hoofdtelefoons meer als je in die prijsklasse zit. Bij een Beyerdynamic , Audeze of Bowers en Wilkins is dit alles gekend.

    Inderdaad, zelf ben ik erg benieuwd naar de ondersteunde Bluetooth 5 codecs.
    Want bitrate is natuurlijk belangrijk bij wireless, dat haast altijd lager is dan bij wired.
    AAC-256 zal uiteraard ondersteund worden en mogelijk SBC.

    Echter, aptX HD is al vele malen beter en vooral Sony’s LDAC dat in de buurt van CD bitrate komt. Staat (nog) niks over in de Apple documentatie.
    De betere home cinema receivers (bv. de NAD T778) ondersteunen aptX HD en dat is dan genieten van een film met je headset op (als je niet de luxe van een private cave hebt!).

    En hoe zit het met aptX LL (low latency), vooral interessant ook voor de hardcore gamers?
    En de — bestaande danwel nieuwe — Apple TV’s?
    Wordt de sound latency softwarematig opgelost bij afspelen van een film vanaf de Apple TV, zodat beeld en geluid synchroon lopen?
    Veel is nog onduidelijk!

    Ik ben echt benieuwd naar tests of de AirPods Max met AAC-256 en “Computational Audio” (toch trukendozerij natuurlijk) in de buurt komt van een Sony WH-1000XM4 met LDAC…

  80. Ik vind het raar dat (bijna) iedereen hier zo verbaasd is over de prijs. Dit ligt voor mij in de lijn van verwachting. Apple = duur dat weten we intussen wel. Als morgen Ferrari met een nieuw model komt vind iedereen het logisch dat hiervoor een fortuin nodig is. Niemand zegt dan dat je met een Dacia ook komt waar je moet zijn voor een fractie van de prijs. Toegegeven, deze vergelijking loopt wat krom maar you get the point.

    Je betaalt voor de R&D en voor de marketing. Maar ook voor de degelijkheid en het gebruiksgemak. En ook omdat dit Apple zijn marktstrategie is. En deze strategie werkt! Ze zijn het meest waardevolle bedrijf ter wereld… dan zou ik mijn strategie ook niet aanpassen.

  81. Hahaha wat een prijs. Doe me toch maar het vlaggenschip van Sony. Vind het design ook niet echt je van het.

  82. Prijs is echt belachelijk.
    Mijn JBL van €130 vind ik mooi genoeg hoor 👍

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.